bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kniha o cintoríne

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kniha o cintoríne

Prvé ilustrované vydanie známeho knižného bestselleru!
„Skoro dokumentárne štylizované rozprávanie mentálne zaostalého Samka, ktorý chodí po Komárne, zbiera starý papier, všetkých pozná, na všetko má svoj názor, a keďže má práve pokazenú káričku, začne písať Knihu o cintoríne. Prijmeme túto hru a čakáme, čo sa z toho vykľuje. A kľuje sa zmysel pre lyriku, iróniu a mágiu. Pestrá škála tém: od slovensko-maďarských vzťahov, intelektualizmu, homosexuality, porovnania komunizmu a dneška, až po pestrú škálu ľudských osudov.“(Jozef Dado Nagy).

Detaily o knihe

Názov: Kniha o cintoríne

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

kniha, na ktorú nikdy nezabudnete (Romana Pitková, 11.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak tuto knihu som citala asi pred 10timi rokmi a aj do dnesneho dna sa mi stane, ze si nanu spomeniem.. samko Vas ovplyvni velmi. jednak tym, ze je to nieco uplne ine od toho, co ste doteraz citali, jednak jeho krasnym pohladom na svet, ktory ste z tohto uhla pohladu nikdy nevideli, jednak Vas pobavi neustale opakovanymi slovnymi spojeniami. Takze ak si chcete oddychnut pri autentickej slovenskej knihe, ktora je predsa len niecim ina, urcite siahnite po tejto :)

Oprava (Petra, 13.11.2012) Odpovedať

*Pardon, tam nemalo byť Maštalír, ale Kostelný :D

Úžasné! (Petra, 13.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
O tejto knihe som sa po prvýkrát dozvedela z rádia, resp. z rozhlasu. Doteraz si pamätám, ako tam z nej Maštalír večer čítal úryvok, a mňa kniha natoľko zaujala, že hoci som si rádio pustila, aby sa mi lepšie zaspávalo, tak zaspať som nemohla :) Celý čas so sa sústredila len na to, aby som neprepásla, keď povedia ešte raz jej názov :)Zhodou náhod som na ňu naďabila v knižnici a hneď doma som sa do nej pustila :) Musím konštatovať, že s takýmto štýlom písania som sa jakživ nestretla, tak neskutočne zábavný, a pritom s takou pravdivosťou vyjadruje aktuálne spoločenské problémy. Samko je postava, ktorú som chvíľami ľutovala, no chvíľami som aj chápala, prečo ľuďom tak lezie na nervy :) Tak roztomilo mu nič nedochádzalo, tak svojsky si to vysvetľoval, že človeku sa pri čítaní jeho riadkov hneď zlepšil deň :) Zároveň kniha obsahuje i smutné prvky, hlavne keď Samko o sebe píše, ako si ho každý váži, aký si myslí, že je pre mesto dôležitý, no pritom my za tým vidíme skutočnosť - že pre svoje zdravotné znevýhodnenie je všetkým na posmech. Autorovým zámerom síce je čitateľa pobaviť, no keď si to tak človek premietne do reality, musí si uvedomiť, že v súčasnej dobe to tak s väčšinou znevýhodnených ľudí je... Čiže nie je to len také tliachanie, kto chce, hlbšiu podstatu si v knihe nájde. To, že je to humorne podané, je pre toto dielo len plus, výhoda. Zaručujem vám, že si postavu Samka obľúbite a určite niektoré jeho slová alebo vety začnete používať a už sa ich nezbavíte :D Ako ja. Kto to už čítal, ten vie. No nie? No áno :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x