bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Džínsový denník

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Séria:Džínsový denník (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Džínsový denník

Čítať cudzie denníky by sa nemalo, ale pätnásťročná Paula vás pozýva, aby ste sa začítali do jej pestrého tínedžerského života. Spoznáte jej rodinu, zoznámite sa s jej najlepšími kamarátmi a rozlúštite spolu s nimi záhadu chalanských citov. Nehovoriac, že sa spolu s nimi od srdca zasmejete.

Detaily o knihe

Názov: Džínsový denník

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Paráda! (Monika Kováčová, 20.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som začala túto knihu čítať nečakala som, že do asi mesiaca a pol budem mať dočítanú celú sériu. Kniha aj celá séria sú také skvelé, že som sa nevedela odtrhnúť a hneď ako som dočítala jednu knihu, brala som do rúk druhú. Konkrétne v tejto prvej sa zoznamujeme s Paulou a ľuďmi, ktorí patria alebo budú patriť do jej života. Objavujú sa prvé lásky, problémy a všetko čo patrí do života násťročného dievčaťa. Páči sa mi, že sa veľa dievčat s Paulou môže stotožniť, lebo nie je dokonalá ako veľa protagonistov knižných sérii. Aj ona ako postava zažíva pocity neistoty či trápne chvíle ako každý normálny človek a so všetkým sa delí v tomto svojom denníku. Hoci keď toto píšem mám 19 rokov, ale som si istá, že sa k tejto knihe a sérii ešte vrátim.

Láska na prvý pohľad :3 (Michaela Odrobiňáková, 27.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo dodať no ak ste romanticky typ určite nezabudnite prečítať aj tuto knihu :) Ja osobne som túto knihu dostala pred nástupom na strednú školu a tak som chápala pocity hlavnej hrdinky no a jednoducho zamilovala som sa do tejto knižky :D S hlavnou hrdinkou som si našla veľa spoločných znakov :) Forma knihy písanej denníkom bola ďalšia vec ktorá ma potešila keďže som dovtedy ešte takú knihu nemala pri čítaní som sa do deja vžila až tak, že som mala pocit akoby som tou hlavnou postavou bola ja. Dej som doslova hltala.Páčilo sa mi, že autorka do deja zakomponovala bežne veci zo života ,trapasy hlavnej hrdinky pri ktorých som sa z chuti zasmiala :) Vrelo odporúčam túto knihu a taktiež aj jej pokračovanie, ktore je rovnako úžastné :)

Úžasná kniha (Kristína Bartková, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to jedna z mojich najobľúbenejších kníh. Opisuje život stredoškoláčky, ktorá nastupuje do prvého ročníka. Nemohla som sa od nej odtrhnúť, dokiaľ som ju nepreçítala. Vrelo odporúčam každému :)

skvelá kniha :) (Ingrid Weissová, 4.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Džínsový denník 1 - Zuzka Šulajová: K tejto knižke som sa dostala tak, že mi ju odporučila sestra. Raz, keď som sa vracala z koncoročného výletu mi zavolala sestra a úpenlivo ma prosila, aby som sa zastavila v knižnici a doniesla jej odtiaľ pokračovanie tejto knižky. Keďže som mala trochu čas kým mi išiel autobus domov, tak som skočila do knižnice a požičala som jej ju. Bola strašne rada, povedala mi, že jednotku nemohla spustiť z ruky, kým ju neprečítala a nevedela sa dočkať, kedy jej donesiem pokračovanie. Po jej vrelom odporúčaní som začala knižku zvedavo čítať, pretože sa nestávalo často, že by sestru nejaká kniha takto chytila. Knižka ma milo prekvapila a podobne ako moja sestra ani ja som ju nemohla položiť z ruky, kým som ju nedočítala.Dej sa začína tým, že hlavná hrdinka Paula Semoková nastúpila do prvého ročníka na gymnázium a zažíva rôzne starosti i radosti. Vcítila som sa do hlavnej hrdinky a prežívala som všetko s ňou, pretože mi jej osud bol podobný, lebo aj ja som akurát skočila prvý ročník na novej strednej škole a chápala som jej pocity. Výborne som sa pri jej čítaní zabavila a úplne ma pohltil jej dej. Vrelo odporúčam prečítať si túto super knižku od skvelej autorky Zuzky Šulajovej.

Milé a zábavné (Alenka V., 17.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám rada knihy, ktoré sú písané formou denníku. Je to také osobnejšie a človek má pri čítaní ešte bližšie k hlavnej postave. Navyše tu sa mi páčilo, že Paula si nepísala denník na konci dňa pred spaním, ale počas celého dňa. Mala som preto pri čítaní pocit, ako by sa to všetko dialo teraz, pri mne. Páčilo sa mi, že keď autorka opisovala aj úplne bežné veci, dokázala to premeniť na niečo vtipné a tým bol dej taký osviežený a ja som sa nikdy nenudila. Aj keď sa tam väčšinou riešilo iba to, kto sa komu páči, na konci sa objavilo aj pár prekvapivých momentov. Mne sa však najviac páčil vzťah medzi Paulou a jej psíkom Belkom. :) To bolo naozaj pekné ako ho mala rada a dej to jemne dopĺňalo.

Pre teens ako stvorená ! Wow! (Mária Krošňáková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha. Vrelo odporúčam. Kniha je písaná skvelou formou, ktorá sa rýchlo číta, odporúčam hlavne teenegerom, pre nich je táto kniha ako svorená-nové lásky,nástup na strednú školu. Túto knihu čítala moja dcéra a bola ňou nadšená, kúpila si všetky časti a stále dúfa, že Zuzka ešte nejaké pokračovanie napíše.

Skvelá (Marianna Zselenáková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak niekto hlada knihu ktora opisuje starosti a strasti teen dievčat tak je tato kniha ta prava.Zaujimava,napinava,romanticka,zhltla som ju za par dni.Vrelo ju odporucam autorka ju excelentne zvladla a tesim sa na pokracovanie.

Skvela na odreagovanie (Nikola Kotlarova, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasna kniha citala som ju minimalne 20 krat a stale ma neomrzela! Odporucam precitat si tuto knihu zdy sa pri nej od srdca zasmejem .

Dzinsovy dennik (Nika .J., 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som zbadala túto knihu na pultoch, zaujal ma najskôr názov. Denník. Super. Začítala som sa do deja a už som netúžila po ničom inom, len si ju kúpiť a môcť ju zhltnúť celú. Kúpila som si ju a neľutujem. Bola to výborná kniha, čítala som ju už ani neviem koľkokrát... S ľahkosťou opisuje problémy dievčat v dospievaní a práve to je podľa mňa na tom napríťažlivejšie... Vrelo odporúčam a pevne verím, že autorka ešte napíše mnoho kníh :)

Dobré čítanie (Hana Hasidlová, 29.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som dostala od mamy za vysvedčenie. Keď som ju prvýkrát uvidela tak som si pomyslela, že to bude nuda. No už na prvých stránkach som sa presvedčila, že to bude veľmi zaujímavé čítanie. Dievča, ktoré ide do prvého ročníka na strednej a trpí všetkými problémami dospievajúciej mládeže (hlavne dievčat). A ešte k tomu má aj dokonalú najlepšiu kamárátku. No proste horor (také hrozné som to nemala ani ja). Ešte cez prázniny stretne chalana svojich snov a kvôli nemu podstúpi drastickú premenu (teda aspoň podľa nej). V prvý deň školy zistí, že do triedy chodí s bratom svojej kamarátky. Ten jej robí stále napriek, ale ani ona mu nie je nič dlžná. Po pár týždňoch prestúpi chlalan snov na jej školu a všetko začne naberať na obrátkach a zamotávať sa. Najvias sa mi asi páčila časť s lyžiarskym a školsý ples. Niektoré veci, ktoré sa stali nakonci ma trošku prekvapili, no myslím, že sa to dalo čakať. Odporúčam prečítať si túto knihu, pretože je to príjemné čítanie na oddych.

Pútavá a zaujímavá (Mirka Rezníčková, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako teenagerka vždy ocením knihy tohto typu, prvý diel som čítala ešte pred príchodom na strednú školu, o to viac som sa vedela do hlavnej hrdinky vcítiť, pretože samotný dej začína jej príchodom do prvého ročníka strednej školy. Postavy mi boli sympatické, dej sa odohrával pre mňa v známom prostredí. Nemám knihe čo vytknúť, odporúčam.

Napínavá (Natália Bunčeková, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala úplne náhodou. Na narodeniny som si spísala zoznam kníh, ktoré by som chcela, no na moje veľké prekvapenie som namiesto niektorých dostala iné, medzi nimi aj túto. Teraz som úprimne rada, že sa tak stalo, aj keď som najprv nebola úplne nadšená, keďže je kniha písaná formou denníka. Nemôžem však povedať nič iné, len že bola úžasná. Chytila ma od prvej strany po poslednú a nevedela som sa od nej odtrhnúť. Zhltla som ju na jeden krát. Miestami to bolo veľmi napínavé, až tak, že som mala nutkanie zablúdiť očami o pár riadkov nižšie. Už sa neviem dočkať, kedy si prečítam pokračovanie. Určite odporúčam všetkým, ktoré majú rady dievčenské romány.

Úžasná!! (Ema Šašalová, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu mi odporučila kamarátka. Ja osobne denníky nečítam, ale nakoniec ma presvedčila a požičala mi ju. Kniha ma upútala už so svojím obalom. Prvé strany boli vtipne napísané s kopou trapasov, nepodarených situácií a vtipných hlášok. Pri čítaní som mala pocit, že nie len ja som také drevo a že mám podobné problémy. Kniha bolo majstrovsky napísaná, opisy boli jednoduché, ale siahali do hĺbky. Romantické scény ani nehovorím. Úplne úžasná knižka, aj keď je písaná ako denník. Odporúčam!!
Všetky komentáre (13)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x