bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Terapia láskou

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Terapia láskou

V živote nevychádza všetko vždy podľa plánu. Pat Peoples stratil všetko – dom, zamestnanie aj manželku. Po dlhom čase strávenom v psychiatrickom ústave teraz žije v rodičovskom dome, ale je pevne rozhodnutý znovu získať naspäť všetko, predovšetkým svoju manželku Nikki, a verí, že sa mu to podarí, hoci má súdne zakázané čo i len sa k nej priblížiť.
Pat má zvláštnu teóriu: jeho život je film, ktorý režíruje Boh. A on má zvláštne poslanie – byť fyzicky zdatný a citovo vyspelý. Ak svoje poslanie splní, Boh mu vráti Nikky a postará sa, aby sa film jeho života skončil happyendom.
Na večeri u svojho priateľa Ronnieho sa Pat zoznámi so svojou švagrinou Tiffany, ktorá nedávno ovdovela. Vznikne medzi nimi zvláštny vzťah a Tiffany sa po čase ponúkne, že mu sprostredkuje kontakt s Nikki. A tak Pat, v nádeji, že sa čoskoro stretne s manželkou, vytrvalo cvičí v domácej posilňovni, aby sa Nikki páčil, keď sa konečne stretnú. Nevyjde to však celkom podľa jeho predstáv, ale v konečnom dôsledku je dôležité hlavne to, že pochopil, čo je šťastie.
Justin Cronin o románe hovorí: „Krehká, citlivá, zábavná a pravdivá – taká je Terapia láskou“.

Pozrite si trailer k filmu Terapia láskou:

Z anglického originálu Silver Linings Playbook (Doubleday, a division of Random House, Inc., New York 2003) preložil Andrej Chovan.

Dostupné verzie titulu

Terapia láskou Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Terapia láskou

Originálny názov: The Silver Linings Playbook

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Trocha zvláštna kniha (V. Berdáková Pavlík, 29.9.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Na tento štýl písania nie som síce zvyknutá, no knihu som mala prečítanú za jeden deň. Je pútava, aj keď vlastne neviem prečo(-: Nenáročné čítanie. Pohľad na život zo strany ťažko skúšaného človeka. Jedna udalosť môže veľmi rozvrátiť krehký život. Ten koniec mohol byť troška iný. Napriek tomu sa mi kniha páčila. Očakávala som koniec taký aký bol,len v inom podaní. Vyznelo mi to ako keby nemali na výber.

Čakala som viac (Slávka Beňáková, 29.3.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som si kúpila pretože je prezentovaná ako svetový bestseller ale nenadchla ma. Čítala sa mi ťažko a dočítala som ju iba preto, lebo som ju už mala začatú. Čítala som veľa lepších kníh. Pre tých čo majú radi knihy, ktoré sa ľahko čítajú ju veľmi neodporúčam.

Terapia laskou (Lucia Csanková Kukurová, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Potrebujem ta, Pat Peoples, zufalo ta potrebujem, k***a." Bolo to naozaj zvlastne vyznanie lasky, vobec sa to nepodobalo na typicky zenske: "Lubim za", a predsa to mozno bolo pravdivejsie. A tak som si privinul Tiffany tuhsie, pobozkal som ju medzi dokonale vytrhane obocie, zhlboka som sa nadychol a povedal som:"Myslim, ze aj ja ta potrebujem." Zaverecne slova tohto vskutku mileho, zabavneho a citliveho romanu, na ktore caka kazdy milovnik romantickych pribehov. Kniha opisuje navrat do bezneho zivota a pokusy o "znovasocializaciu" Pata Peoplesa, muza, ktory stratil vsetko- manzelku, byvanie, pracu kvoli vybuchu zlosti po zisteni, ze ho manzelka podvadza. Po pobyte v psych. liecebni nastupuje realita, s ktorou musi miestami bojovat. Znovu sa zaclenuje do spolocnosti, pomahaju mu rodicia a priatelia, no najvacsmi sa snazi pomoct nova kamaratka Tiffany Maxwell, s ktorou sa zivot tiez nemaznal. Pochopi Pat, kde hladat skutocne stastie, nahradi terapiu medikamentmi terapia laskou?

Terapia láskou (Bianka, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelý príbeh, ktorý hovorí o živote tak pravdivo a reálne, až som mala pocit, že Pata a Tiffany poznám už veľmi dlho. Do knihy som sa rýchlo začítala a nemohla som sa od nej odlepiť. Niekomu možno téma alebo charakter postáv nesadnú, ale mňa osobne chytili za srdce. Kniha je aspoň pre mňa značne lepšia ako jej sfilmovaná verzia. ♥

viem si to predstaviť aj inak... (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

Zhrniem fakty: čudná zápletka, čudné postavy, depresívny obsah určený pre silnejšie a odolnejšie osoby. Taktiež musím podotknúť, že film (aj keď to nemožno porovnať) predbehol knihu. Knihu nečítať, pozrite si radšej film, obsah je ten istý – toľko moje odporúčanie.

Terapia láskou (Petra, 7.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
veľmi príjemné oddychové čítaníčko, miestami som síce mala chuť naivným Patom potriasť, nech sa preberie a Tiffany za jej "vychcanosť" nakopnúť do zadnej časti tela...ale páčila sa mi, takisto ako jej filmová verzia

:) (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veĺmi pekná kniha. Dobrý príbeh, ktorý poteší každého. Pohodové čítanie na každý deň. Odporúčam.

nadšená (Kornélia Bobáľová, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma nadchla od prvej strany. Milujem psychologické romány a tento nemá obdobu. Páči sa mi dej a hlavne postavy, ktoré sa vám budú zdať ako vaši priatelia.

Lepšia ako film. (Paťa, 22.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha prečítaná za deň, hodnotím ako príjemné čítanie. Tu by som rada podotkla, že kniha je naozaj oveľa, oveľa lepšia (!!!) ako rovnomenný film. V knihe sú detaily, ktoré vo filme chýbajú a samotný film sa od knihy líši v pre mňa dosť podstatných skutočnostiach. K samotnej knihe - ľahko čitateľná, zrozumiteľná, čitateľ sa jednoducho vžije do konania Pata, aj Tiffany. Dej sa neopakuje, každá strana prinesie niečo nové. Kniha bola dobrá, zaradila by som ju k oddychovému čítaniu.

skvelá (Helena Š., 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak hľadáte únik z reality, tak táto kniha je pre vás jednoznačne ako stvorená. Zabudnete pri nej na obavy či ste zaplatili účet za internet, alebo či nedostanete z matiky päťku. Jediné na čom bude záležať bude snaha pochopiť niečo veľmi nekomplikované. A to konkrétne myseľ Pata Peoplesa, ktorého prepustili z psychiatrickej liečebne a jediné o čo sa bude snažiť je skončiť svoje odlúčenie s Nikki. S tou, o ktorej si myslí že je jeho manželka. Problém je ale v tom že začne mať pocit akoby mu niekoľko rokov chýbalo a on si nemôže, alebo nechce, spomenúť čo sa udialo. A tak svoj čas vypĺňa cvičením, čítaním kníh, ktoré mala Nikki rada a behaním s Tiffany, s ktorou ho zoznámil jeho najlepší kamarát. A Tiffany príde na spôsob ako by mohla pomôcť skončiť jeho odlúčenie od Nikki ale Pat s ňou musí nacvičiť tanečné vystúpenie. No proste komplikovaný dej, ktorý sa v kombinácií s Patovým jednoduchým zmýšľaním mení na vynikajúce dielo. A možno aj spôsob ako pochopiť že ľudia z psychiatrických liečební nemusia byť vždy zlí, možno im len veľakrát ublížili. Preto ak si chcete prečítať niečo jednoduché a oddychové rozhodne siahnite po tejto knihe. Mne sa čítala veľmi príjemne a verím že sa bude aj vám. P.S.: Ak máte radí americký futbal tak tu si ho dosť užijete.... Leťte Eagles, leťte ! :D P.S.2: Tá kniha má hádam až dve kilá. Dá sa s ňou aj cvičiť. :D

Úžasná kniha (AB, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Terapia láskou je naozaj skvelá kniha. V porovnaní s filmom musím uznať, že je oveľa lepšia, ale tak to väčšinou býva. Odporúčam všetkým zasneným romantikom, hlavne takým ako som ja. Kniha drží čitateľa v napätí a aj záver je pekný. Podarená!

Terapia láskou alebo Príbeh dvoch šibnutých (Jarka, 3.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
trošku psychiatrie,humoru, ale aj smutných momentov.

Terapia (Hajnalka Čopáková, 6.11.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
film som ešte síce nevidela, ale kniha bola fajn, aj keď zo začiatku trocha nezažívná na konci som už bola nedočkavá ako sa celý príbeh skončí :)

Kniha je lepšia ako film (Veronika Maceašiková, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala v originále po anglicky. Bolo to príjemné, ľahké čítanie na všedný deň a kniha ma dokázala úplne pohltiť. Môžem ju len odporučiť, bola výborná. Film ma trochu sklamal, keďže veľa vecí, ktoré sa udiali vo filme nemali s knihou vôbec nič spoločné, ale na druhú stranu, pozerať sa takmer celých 122 minút na Bradleyho Coopera je tiež svojím spôsobom príjemný zážitok :-D

Nádherná! (Miroslava Pagáčová, 26.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po pozretí filmu, ktorý ma príjemne prekvapil, som sa rozhodla, že Terapia láskou stojí aj za prečítanie. Pomerne ľahko sa čítala a za jeden deň bola dočítaná. Príjemný ľahký štýl, dobre opísané postavy a skvelý humor :) avšak kniha mala predsa len niečo, čo filmu chýbalo. Mala "gule" :) Na konci knihy som sa JA cítila ako depresiami a bipolárnymi poruchami ovešaná psychopatka. Pat a Tiffany mi prišli ako tí jediní normálni na celom svete, ktorí sa aj napriek nepochopeniu okolia dokázali nájsť navzájom aj nájsť samých seba. Táto dvojica vás donúti sa zasmiať, zaplakať aj sa hlboko zamyslieť.

Terapia pre mňa (Michaela B., 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najskôr som si povedala, že to bude zasa jeden sladký román, ktorý ma nezaujme. O knihu som sa začala zaujímať, až keď som zbadala trailer na film. Knihu zatiaľ nevlastním, ale zohnala som si ju od kamarátky a neľutujem. Pri jej čítaní som zažila miesta, kedy som skoro plakala od smiechu a neraz som sa zamyslela, či to môže byť fakt skutočné. A je to jedna z mála kníh, ktorú nepokazila jej filmová adaptácia. Ak by som sa raz dostala do takého psychického stavu, chcela by som len takúto terapiu.

fajn (Sabína, 11.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvý som videla film, ktorý sa mi veľmi páčil, tak som si kúpila aj knihu. Bola trošku iná ako film ale zaujala ma hned. Hlavná postava Pat Peoples je človek, ktorého je priam nemožné si nezamilovať. Sila knihy spočíva predovšetkým vo viere v nádej a poctivosť, na ktorej Pat postaví svoj nový začiatok.Patovo odhodlanie získať späť svoju manželku po návrate z psychiatrického ústavu ho robí silnou a inšpiratívnou postavou. Velmi sa mi páčila aj jeho vlastná teória: jeho život je len film. Okrem Pata je dalšou zaujímavou postavou Tiffany, ktorá to taktiež nemala ľahké. Prišla o manžela a všetci v meste ju mali za ,,ľahkú ženu,,. Vlastne vdaka nej sa Pat opäť postaví na nohy, zabudne na svoju exmanželku a po čase zistí ako Tiffany miluje.

Nádhera :D (Adriána Brišová, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto Kniha je Super..Pat Peoples, hlavný hrdina a rozprávač, sa vracia domov k rodičom. Otec je zo syna sklamaný, pre neho Pat jednoducho zlyhal a ďalej sa nie je o čom baviť. Mamička predstavuje druhý extrém, je snáď až príliš dobrá, príliš starostlivá, stará sa o svojho chlapčeka, ako by mu bolo päť. Jediný, o koho sa môže Pat oprieť, je brat. A neskôr ešte terapeut, doktor Patel. Pretože o niekoho sa oprieť potrebujeme. A Pat má toho veľa pred sebou. Má totiž v úmysle presvedčiť svoju bývalú ženu, aby sa k nemu vrátila ... Tiffany druha hlavná postava je po smrti svojho manžela uspokojuje s rôznymi mužmi. Je zaujímavé ako sa spoja dva úplne rozličné svety ... Pre čitateľa kniha obsahuje zbytočne veľa rečí o americkom futbale. Od čítania to však neodradí, pretože jednoducho chcete vedieť, čo bude ďalej. Napríklad keď sa objaví tá bývalá žena. A za toto má Quick u mňa pusu na čelo - ona sa totiž vôbec neobjaví. Rovnaké prekvapenie pripraví autor v druhej "romantickej" línii. Na Pata, ktorý posilňuje a denne chodi behať, sa nalepí jedna známa zo starších čias, pohľadná žena, tiež mierne vyšinutá, a jednoducho behá s ním. Teda, presnejšie povedané, za ním - vždy kúsok pozadu. Po úvodných vzájomných prejavoch nevraživosti čakáte, kedy sa dvojica začne zbližovať. Ale Quick jednoducho po týchto vyšliapaných cestičkách nechodí.

Knihu áno, film nie! (Erika, 7.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Vraj je to bestseller. Navyše kolegyňa videla film a bola nadšená. Tak som si povedala, kúpim si knihu a potom si pozriem film. Priznám sa, že som od tej knižky čakala trošku viac, niektoré pasáže sa mi zdali príliš dlhé a tým pádom nudné. Ale prečítala som si ju do konca a rozhodla sa pozrieť si aj film. Asi po pol hodine som ho vypla. Niekde som čítala recenziu na film. Vraj film, ktorý zabil knihu. Ale doslova. Ak sa budete rozhodovať, či si pozrieť film, alebo prečítať knihu, radšej investujte do knihy!

Terapia láskou (Jana Zámečníková, 5.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Od tejto knižky som očakávala viac. Nebolo to to čítanie kedy sa od toho neviem odtrhnúť a musím pokračovať dalej. Hodnotím známkou 3.

:) pekná (Martina B., 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je písaná veľmi ľahko čitateľným štýlom, zvládla som ju za pár hodín. Oceňujem psychológiu a spracovanie hlavnej postavy. Celkovo je zaujímavé čítať príbeh zo strany Pata. Pôsobí to veľmi zvláštne, hlavne tie jeho myšlienkové pochody. Je to úplne iné ako v iných knihách, ktoré som čítala. Možno sa autor snažil nejako prepracovať myseľ človeka so psychickými problémami, ktorý rozmýšľa trochu inak a trápia ho iné veci. Negatívne hodnotím to, že autor len veľmi stroho opísal výzor postáv, mám pocit ako keby sa zameriaval len na časť od krku dole. Ak by na obálke neboli ľudia, neviem si predstaviť ich tváre. Záver sa mi veľmi páčil, rovnako ako aj nosné myšlienky knihy. :)

Pekné (E, 2.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
knižka sa číta veľmi dobre (až na ten americký fubal), je smutná, ale vystihuje rôznorodosť ľudských osudov a to, že každý túži po láske, ale niekdy je to s ňou ťažké

Ťažkopádne čítanie (Elena Kubíčková, 24.5.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som tak tak dočítala, doslova som sa musela nútiť do každej ďalšej kapitoly. V polovici som ju chcela už definitívne odložiť. Vôbec mi nesadol štýl písania, stále dokola čítať o tom istom a používať tie isté slovné spojenia. Na to, že to je bestseller mi to vôbec nesadlo.

krásny, dojímavý... (Emily, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak, najprv som sa nudila. Priznám sa, že nemám pochopenie pre americký futbal a ešte opisovať donekonečna, ako sedia na tribúne, ako skandujú. toto mi prišlo maximálne otravné... ale dokonale to zapadlo do tohto príbehu. Bolo to potrebné. Aby sme vedeli porozumieť, čo Pat postavil na misku váh... kvôli Nikki. Mňa osobne to začalo zaujímať až pri prvom liste... (áno, bude tam list :) ...) Osobne mám rada chlapov, ktorí aj plačú.. a preto som Pata od prvého momentu "milovala"... je to svojský, zaujímavý .... srdce-trhajúci príbeh... mňa presvedčil... ak keď poviem, že mi ju daroval vlastný manžel, som dojatá dvojnásobne

Super (Kristína Maričáková, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Wow uplne úžasná kniha...zo začiatku ma íce veľmi nenadchla ale po pozretí filmu som ju zhltla za jeden večer....fakt ODPORUCAM!

nič moc (Gabriela, 21.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
No neviem, kniha nie je zlá, ale musím sa priznať, že po tom boome, čo bol okolo filmu som čakala viac. A keďže je všeobecne známe, že knihy sú vždy lepšie, ani sa mi nežiadá film tak skoro vidieť. Ak by som ju mala kategorizovať, tak je to také easy reading, kde nepotrebujem príliš nad dejom špekulovať, lebo je predvídateľný. Rozhodne by som ju odporučila ako dovolenkové čítanie na zabitie času ak by vonku náhodou bolo zlé počasie.

Kniha (Katarína Voláková, 18.3.2013) Odpovedať

Tohto herca mám velmi rada a nepochybujem o tom že to je skvelý film rovnako ako aj kniha ..rada by som si ju prečítala..film si rozhodne pozriem..ale kniha je kniha..vždy lepšia ako film..takže by som si ju rozhodne velmi rada prečítala.

4 a pol *cky (Jana Suchá, 14.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je písaná veľmi ľahko čitateľným štýlom, zvládla som ju za pár hodín. Oceňujem psychológiu a spracovanie hlavnej postavy. Celkovo je zaujímavé čítať príbeh zo strany Pata. Pôsobí to veľmi zvláštne, hlavne tie jeho myšlienkové pochody. Je to úplne iné ako v iných knihách, ktoré som čítala. Možno sa autor snažil nejako prepracovať myseľ človeka so psychickými problémami, ktorý rozmýšľa trochu inak a trápia ho iné veci. Negatívne hodnotím to, že autor len veľmi stroho opísal výzor postáv, mám pocit ako keby sa zameriaval len na časť od krku dole. Ak by na obálke neboli ľudia, neviem si predstaviť ich tváre. Záver sa mi veľmi páčil, rovnako ako aj nosné myšlienky knihy. :) Čo sa týka filmu, videla som len trailer a zdá sa mi, že je poňatý trochu inak ako kniha. Už z tej 2-minútovej upútavky mi bolo jasné, že keď si ho pozriem, bude mi len liezť na nervy koľko vecí sa odlišuje. A už aj z toho mierneho opisu postáv, ktoré sú v knihe, sa mi zdá byť filmový výber postáv odfláknutý. Tým, sa teda podľa mňa ani nehodí tejto knihe obálka, ktorú má. Dávam 4 a pol hviezdičky.

dodatok (Jana Suchá, 14.3.2013) Odpovedať

A ešte som zabudla: Aj názov knihy by sa asi viac hodil originálny preklad názvu Silver Linings Playbook, lebo sa mi to hodí viac ako Terapia láskou.

Príjemne čítanie... (Hana Jakúbeková, 14.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Neviem čím to bolo ale čakala som od tejto knihy trošku viac. Príbeh bol dobrý ale stále som sa zamotávala v tom futbale a dookola opakujúcimi sa vetami. Zrejme by som ju neodporučila nikomu čítať lebo na to,že som ju čítala som rýchlo zabudla. Ale prečítať sa dá :)

Neviem sa dočkať :) (Nikoleta Kačániová, 13.3.2013) Odpovedať

Už ju chcem mať domááá :D

Mam rada taketo "realne" pribehy (Martina Ginovska, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Film som nevidela, no knihu som čítala ... je velmi zaujimava, pretoze ked ju docitate, tak zistite, ze v podstate kazdý má taký ten svoj imaginarny svet, v ktorom tuži dosiahnut šťastny koniec a byť štastny, ziskat späť vsetko čo strácame v živote ...

Nevahajte... (Jana Macková, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vobec nepreferujem ,,klasicke,, ľubostne romany typu ,,steelovky,, a podobne tomuto razu. Kedze som mala najprv moznost vidiet film, vedela som o com kniha je, aj ked iste odlisnosti som predpokladala. Predpoklad sa potvrdil, kniha je milionkrat lepsia, no aj film stoji za pozretie. Ale to uz nam milovnikom knih, ludom, ktorí ku kniham inklunujeme, nemoze nikto zazlievat, ze preferujeme pismena na vonavom papieri. :-)Ako som spominala vyssie, ide o pribeh lasky. Je zaujimavy osudom postav, ktoré sa liečia na psychiatrické ochorenie. Kazdy z nich ma svoj svet. Pat svoj život po návrate z liečebne vnima ako film, ktorého ,,happyend,, ma byt navrat k manzelke. Tiffany po tragickej strate svojho manzela hlada uspokojenie v sexualnych zazitkoch s roznymi muzmi. Kazdy zije vo svojom svete. Problemy kompenzuju vlastnym sposobom. Kniha sa velmi dobre cita, rychlo. Po jej precitani som si uvedomila, ze kazdy z nas zijeme na takýchto svojich imaginarnych planetach myslienok, postojov, hodnot, predstav. Urcite knihu vrelo odporucam. Ja som ju kupila ako darcek pre priatelku, no najprv som ju prečítala ja. Pssst! Nikomu nevravte... :-)

Je to vo hviezdach (michaela, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pravdu povediac túto knihu som ešte nečítala. Iba som počula z úst mojich známych a z úst filmových kritikov len to najlepšie. Takže je vo hviezdach, kedy si ju prečítam. Rada by som si ju vybrala ako výhru. Veľmi sa mi páči príbeh tohto celého- stretnutie dvoch ľudí, ktorí stratili a pri tom stretnutí našli v tom druhom niečo.

Terapia láskou (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
vrelo odporúčam-príbeh sa môže stať hocikomu v okolí nás.Ked sa človek dostane na úplné dno ajeho život je občas veselý,občas smutný.Určite si ju prečítajte,neolutujete čas strávený pri nej.

jednoducho úúúžasná :) (Martina Zaťková, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha akú som kedy čítala!! :)

Neviem sa dočkať :) (Nikoleta Kačániová, 7.3.2013) Odpovedať

Videla som film a ten sa mi veľmi páčil a keďže kniha je vo väčšine prípadov lepšia musím ju mať :D

Zaujímavé =) (Lenka Kacvinská, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som rada, že som si mohla prečítať túto knihu, požičala mi ju kamarátka..Občas vtipné čítanie, inokedy mi prišiel smutný osud hlavných aktérov, ale koniec dobrý všetko dobré! Vrelo odporúčam túto knihu všetkým čitateľkám a čitateľom =)

lahke citanie (olga, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha sa mi pacila.. bolo to lahke citanie,kniha sa citala sama..odporucam..

romanticko psychologicka kniha (dominika brejdova, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ked som si precitala tuto knihu, okamzite som chcela ist na film. Kniha je velmi dobre spracovana a dokazuje ze vsetky problemi sa daju riesit ak su na to dvaja. Pekne spracovane myslienky. Je tam laska, psychika, vztahy s rodicmi, vtipne situacie. Vsetko co tomu pridava kvalitu :)

SUPER (Barbora, 3.3.2013) Odpovedať

Prv som videla film a je mi to neskutočne ľúto, pretože kniha je vždy lepšia - kniha sa ku mne dostala až po filme - keď som ju čítala snažila som sa nebrať ten film až tak vážne. Kniha je SUPER!!!

Pohodovka (Bianka, 1.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha, je úplne ako film. Je to príjemné čítanie, taká pohodovka. ALe ako inak, Knihy na film NEMAJÚ!!! Bola dobrá. Páčili sa mi tam ich myšlienky a všetko čo k tomu patrí ! :D odporúčam...

Táto kniha je oveľa lepšia (Hilda Dolinská, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ako film. Najskôr som si ju prečítala, úplne ma nadchla a prekvapila - už svojou hmotnosťou:-) Krásna obálka, úžasný príbeh o tom, že v živote naozaj nie je nikdy nič isté. Neviete, kedy natrafíte na niekoho zaujímavého, možno na prvý pohľad čudného, ale kto zapadne k vám ako ozubené koliesko. Nie je to samozrejme žiadne veľké spisovateľstvo, ako niektorí čakajú a div že nechcú nového Dostojevského. Je to príbeh zo života, o našich psychózach, trápeniach, o tom, čo občas nevidíme a nevnímame, až kým nám to nebuchne do čela. Je to kniha o vzťahoch, ktoré sú naozaj komplikované a áno, strašne sa mi páčil Pat s tým svojím presvedčením, že keď už život je na h...o, je drsný, krutý, tak aspoň knihy nech sa končia hepyendom. Kniha ma fakt bavila, preto som utekala do kina...a bola som mierne sklamaná. Zrazu som pozerala celkom iný príbeh, chýbala mi v ňom hĺbka z knihy, postavy som si predstavovala inak, režisér ich akosi príliš vyhrotil...nuž, ak terapia láskou, tak jedine kniha. Odporúčam.

Nádherné! (Kristína Poloncová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny príbeh! Knižka sa mi veľmi páčila a dlho som sa na ňu tešila. Som zvedavá na film, lebo kniha je skvelá. Postava Tiffany bola trošku odmeraná ale veľmi sa mi páčila. A Pat je tak patovky perfektný chlap.

Recenzia na Terapia laskou (Silvia Hajduchova, 28.2.2013) Odpovedať

priemerná kniha
No mňa osobne tento príbeh nenadchol. Myšlienka možno bola dobrá, ale bolo to zbytočne rozťahané, nudné a chýbala tomu tá správna šťava.Tak nechápem, za čo mal tento príbeh toľko nominácií na Oskara.

teším sa (Barbora, 31.1.2013) Odpovedať

veľmi na túto knihu, aj keď sa mi málokedy stane, že na základe recenzií na film sa rozhodnem prečítať aj knihu... ale urobila som tak aj pri Bedároch či Anne Karenine, ktoré som videla v kine a som zvedavá na knižné predlohy :)

pre Barboru (tojemijedno, 10.2.2013) Odpovedať

Kniha je len kniha. Ja to prave opacne robim. Najskor kniha a potom film. Moj nazor, kniha je vzdy lepsia ako film.

odpoveď (Barbora Jagnešáková, 21.2.2013) Odpovedať

v tomto prípade to bola skôr náhoda, videla som upútavku na film v kine, až potom som si vyhľadala knihu :) ale samozrejme, knihy na film nemajú, kniha je kniha ;)
Všetky komentáre (48)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Keď sme spolu behávali, často si hľadel na oblohu,“ povedala Tiffany, „tak som si pomyslela, že by si možno rád poznal rozdiel medzi jednotlivými oblakmi podľa tvaru.“
Celý vzrušený som prevrátil titulný list, aby som si prečítal text na prvej laminovanej strane. Keď som si naštudoval všetko o štyroch základných tvaroch oblakov – stratus, nimbus, cumulus a cirrus – a prezrel som si krásne zábery dokumentujúce rozličné obmeny tých štyroch skupín, akosi sme sa s Tiffany ocitli na chrbte uprostred presne toho futbalového ihriska, na ktorom som sa hrával v detstve. Hľadeli sme na šedivú zimnú oblohu, ale Tiffany nadhodila, že ak budeme čakať dosť dlho, možno sa z tej šede vynorí nejaký tvar a dokážeme ho identifikovať podľa mojej novej mapy pozorovateľa oblohy. Ležali sme na zamrznutej zemi naozaj dlho a trpezlivo sme čakali, ale stále sme videli len tú hustú šedivú prikrývku, ktorú moja nová mapa označuje ako nimbostratus. „Nimbostratus je sivá oblačná masa, z ktorej vytrvalo prší alebo sneží,“ stálo v texte.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x