bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kto je to dievča?

Vydavateľ: NOXI (NOXI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kto je to dievča?

Keby som vedela to, čo viem teraz...
Predstavte si, že by ste sa mohli vrátiť o desať rokov späť a stretli vaše mladšie ja. Aké rady by ste mu dali? Používaj krém na opaľovanie, vyberaj si len bavlnené oblečenie, nedávaj tomuto idiotovi svoje telefónne číslo, ale tento je ten pravý a nenechaj ho odísť.
Hlavná hrdinka Charlotte sa v knihe stretáva so svojím mladším ja a má to prekvapivé následky ...

Charlotte je úspešná v oblasti PR, má vlastnú firmu, kopec peňazí a príťažlivého priateľa. Napriek tomu je neurotická, vystresovaná a pesimistická. Jedného dňa na ceste do práce je uzavretá diaľnica a doprava je odklonená. Počas tejto obchádzky sa Charlotte stretne so svojím o desať rokov mladším ja. Zisťuje, že vtedy bola oveľa bezstarostnejšia a uvoľnenejšia. Staršia Charlotte sa snaží svojej mladšej verzii posunúť rokmi nadobudnuté skúsenosti a zároveň sa ju snaží varovať pred chybami, ktoré počas rokov urobila. Čoskoro sa však aj ona dozvedá niečo podstatné...

Detaily o knihe

Názov: Kto je to dievča?

Originálny názov: Who s that Girl?

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kto je to dievča? (Ivka Ivanova, 23.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super kniha určite odporúčam ,mám rada tento druh kníh ,je tam vtip aj myšlienka -dej je zaujímavý ,dúfam ,že sa mi podarí od tejto dobrej autorky zohnať ďalšie kúsky .Pre mňa určite dobrá kúpa .

Veselé čítanie (Marcela, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku mi raz požičala moja známa na moje dlhé cestovanie domov, pričom som netušila že ju skoro celú prečítam kým sa dopravím do cieľa :) Veľmi sa mi páči jednoduchý štýl autorky, ktorý sa dobre číta. Kniha má skvelý dej, pri ktorom sa človek pobaví ale i zamyslí. Odvtedy som si od autorky zadovážila ďalšie dve diela, ktoré nesklamali ako táto knižka. Určite všetkým odporúčam, ja som bola veľmi spokojná :)

Super kniha (AB, 16.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Alexandra Potter - Kto je to dievca? ..to je skvela kniha ktorej citanie ma naozaj bavilo. bol to vianocny darcek a precitala som ju za menej ako mesiac...Alexandra pise putavou tinedzerskou recou..skratka super!

Super (Sabína, 28.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď som po prečítaní Daj si pozor na želania zbadala v kníhkupectve túto knihu, nezaváhala som.Veľmi dobré čítanie, vtipný a ľahký štýl. Alexandra Potterová je úžasná spisovateľka o čom ma presvedčila už jej prvá kniha, ktorú som si doslova zamilovala. Kto je to dievča je príjemné čítanie, no preklad je už trochu horší. Určite si od autorky prečítam aj jej dalšie knihy.

príjemné čítanie - rušivý preklad (Simona, 11.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som začala čítať hneď po prečítaní prvej v slovenčine vydanej knihy A. Potterovej "Daj si pozor na želania". Obe knihy od autorky sú ľahké, príjemné a zábavné čítanie ako stvorené na letné večery. Mnohí ich prirovnávajú k "Denníkom Bridget Jonessovej", ale mne skôr pripomínajú štýl, ktorým píše Sophie Kinsellová. Tridsaťjeden-ročná Londýnčanka Charlotte jedného dňa stretne svoje mladšie, dvadsaťjeden-ročné "ja", a načrtne sa klasická otázka, či môžno trošku pozmeniť svoju vlastnú minulosť a tým ušetriť samú seba od trápenia, sklamaní a zlomeného srdca... Ako som povedala kniha je príjemná, ale neočakávajte žiadne dych-berúce rozuzlenie... Autorka poňala príbeh veľmi vtipne, napokon ako aj svoju predošlú knihu. V slovenskom preklade bol však cítiť obrovský rozdiel medzi oboma titulmi. Mne osobne sa nepáčil preklad tejto knihy. Netvrdím, že muž nemôže prekladať knihu určenú predovšetkým ženám, ale tomuto pánovi sa to podľa môjho úsudku nepodarilo ani trošku. V preklade ma často prekvapila taká fráza, ktorá sa absolútne nehodila do kontextu a podľa mňa aj dosť narušila plynulosť textu. Preto ak niekedy nabudúce siahnem opäť po tomto titule, bude to rozhodne v origináli. Pri čítaní bolo podľa mňa citeľné, že prekladateľ bol iný ako pri prvej knihe. A ako som zistila v treťom titule vydavateľstvo vsadilo na opäť iného prekladateľa resp. prekladateľku, takže sa nechám prekvapiť...

zaujala (eva, 3.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
v pohode čítanie, ktoré určite zaujme, je to presne tak ako v živote, všetko môže byť inak, ako sme si to v mladosti vysnívali

úžasná oddychovka (Martina Putoráková, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Reklamu na túto knihu som objavovala takmer všade - v televízii, v kníhkupectvách, časopisoch i novinách, promo bolo dokonalé a tak som neodolala ani ja. Už na začiatku ma zaujal obal knihy - typ písma, farebné prevedenie...jednoduché, ale proste pre ženy pútavé. Netušila som, akým štýlom bude písaný príbeh, kedže ide vlastne o nereálny takmer rozprávkový dej, no musím priznať, že som bola veľmi milo prekvapená. Charlotte je úspešná mladá žena, ktorá prekročila 30-tku a je sama o sebe presvedčená, že sa jej život uberá tým správnym smerom. Stravuje sa zdravo, športuje, nepije, nefajčí, no všetko sa zmení, keď objaví vďaka obchádzke na ceste dieru v čase do minulosti. Stretáva samu seba ako 21-ročnú, neskôr už 22-ročnú. Sama je prekvapená, aký život žila, aké mala niekedy priority, čo ju robilo šťastnou. Snaží sa niektoré veci v mladosti zmeniť, no zistí, že hlavne by mala zmeniť niektoré veci v jej terajšom živote a tak sa rozhodne ukončiť vzťah s Milllesom, mužom, ktorého najviac zaujímajú nehnutelnosti a hlavne kúpa ich spoločného rodinného domu. Postupne zisťuje, čo je pre ňu v živote dôležité a postupne nachádza to pravé šťastie. Čítanie tejto knihy bolo pre mňa veľmi príjemné, sama som sa v myšlienkach vracala do svojej minulosti a spomínala, čo som zažívala ja ako 22 ročná, dokonca som ako aj hlavná hrdinka vyhrabala zo skrine svoj starý denník. Ak si chcete pri čítaní oddýchnuť a zároveň sa aj sem tam nasmiať, vrelo odporúčam, nebudete ľutovať!!!

vzhad (Stanka, 28.11.2012) Odpovedať

Túto knihu som este necitala ale aj tak ma zaujala svojim obalom areklamou v televizii na programe prima love

(ne)súď knihy podľa obalu (Kika, 14.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Čítala som túto knihu v angličtine, zaujala ma svojím milo graficky spracovaným obalom. Aj keď sa knihy nemajú súdiť podľa obalu, som rada že som sa pre ňu rozhodla. Potešilo ma, že som náhodou narazila na autorku ktorá sa stáva čoraz známejšou aj na Slovensku. Je to veľmi príjemné čítanie na cesty alebo k moru, svojou ľahkosťou a vtipom mi pripomína knihy na spôsob Denníkov princeznej alebo Bridget Jonesovej. Určite sa chystám prečítať si od A. Potterovej aj jej ďalšie knižky.
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x