bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pán Prsteňov 1: Spoločenstvo prsteňa

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Séria:Pán prsteňov
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:454
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 16,76 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 17,16 € (vrátane DPH)
Bežná cena:19,95 €
Ušetríte: 2,79 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,39 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pán Prsteňov 1: Spoločenstvo prsteňa

Tento príbeh narastal pri rozprávaní, až sa stal dejinami Veľkej vojny o Prsteň a obsahuje mnoho pohľadov do ešte starodávnejších dejín, ktoré mu predchádzali - napísal v predslove k druhému vydaniu J. R. R. Tolkien o tejto vari najznámejšej knižnej trilógii minulého storočia. Čarovný svet elfov a hobitov je paralelným svetom ""veľkých ľudí"". Jeho hlavnou témou je Prsteň ako ohnivko, ktoré ho púta k Hobitovi. Proti akýmkoľvek alegóriám sa autor bránil a všetky možné posolstvá a vnútorné významy spájané s jeho knihou sa mu zo srdca protivili. Preto je túto knihu potrebné chápať ako najobľúbenejšie dejiny pradávneho veku a nijako inak. Knihu preložil Otakar Kořínek.

Detaily o knihe

Názov: Pán Prsteňov 1: Spoločenstvo prsteňa

Objednávací kód NA329915

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

S Tolkienovej nikdy nešliapnete vedľa (Matúš Gajdoš, 7.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre fanúšika fantasy je táto trilógia základ.

Jeden prsten vládne všem.... (Lukáš Ľonc, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro Temného pána, jenž dli na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden prsten vládne všem. Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Ku knihe Pán prsteňov: Spoločenstvo prsteňa som sa dostal až po zhliadnutí filmu. Keďže u mňa väčšinou platí, že kniha sa mi páči viac ako film, nemohol som sa dočkať prečítania tejto knihy, po úžasnom sfilmovaní Petera Jacksona. Aj keď moja fantázia pri čítaní knihy bola ovplyvnená filmom, každá stránka v ktorej som čítal o Stredozemi bola výnimočná. Kniha kde sa opis Stredozeme, jej história snúbi s dobrodružstvom, kniha v ktorej fandíte malým hobbitom, alebo si predstavujete ako spolu s Gandalfom súperíte v Morii s Balrogom. Svet elfov, trpaslíkov, hobbitov, ohyzdov a ľudí je tým správnym výberom pre všetkých fantasy nadšencov. Obľúbená časť: výber deviatky, ktorá je potom nazvaná ako Spoločenstvo prsteňa. Obľúbené postavy: Gimly a Legolas pre ich doberanie sa jeden druhého, Aragorn, kvôli pocitu, že keď ho máte na svojej strane nemôžete prehrať, Frodo - pre jeho nezlomnosť v ťažkých situáciach a jeho odolávanie zlu....

Odporúčam (Soňa Bírová, 26.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ide o dosť rozvinutú knihu, v ktorej nachádzame pasáže na jednej strane veľmi zaujímavé, keď sa opisuje história Stredozeme a na druhej strane pútavé a dobrodružné, od ktorých sa dá ťažko odtrhnúť. Mám rada zložitejšie písanie, najmä toľko rozpracovaných postáv, z ktorých každá má dlhý a známy rodokmeň a svoje miesto v krajine. Autor dlhé roky tak dokonale pracoval na vytvorení tejto abstraktnej krajiny, až má človek pocit, že skutočne niekde existuje, pretože pri čítaní knihy sa môže vnoriť do dôkladne opisovaného prostredia a prírody. Pritom ide o celú etapu dejín a udalostí, na ktoré sú tieto národy hrdé. Je potrebné sa vžiť do tejto knihy.

Vyborna (Michal Matija, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to úžasná kniha. Oplatí sa čítať, príbehy sú v nej lepšie popísané ako spracovanie vo filme. Má dej, ktorý sa neustále stupňuje, ťažko sa od neho odtrhnúť. Vrelo odporúčam, aj napriek tomu, že každý je iný, a nie každému vyhovuje tento typ fantasy knihy. JA vravím: treba dať šancu každej literatúre a táto určite patrí medzi ne.

oprava (ivanka, 3.3.2013) Odpovedať

*Tolkiena (oprava, pardón) :D

Obdiv :) (Ivanka Eliašová, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som túto knihu čítala prvý raz, neoslovila ma a myslím, že som ju ani nedočítala celú... No keď som sa k nej po niekoľkých rokoch vrátila, zhltla som ju za pár dní a ďalšie časti série tiež :) Taký prepracovaný a premyslený dej dokáže vymyslieť málokto :) Obdivujem pána Toliena, že dokázal vymyslieť niečo tak úžasné :)

Pán prsteňov (Majka, 10.11.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Pán prsteňov je podľa mňa séria, ktorú čitateľ buď miluje alebo nenávidí. I keď nenávidieť je silné slovo, mňa táto kniha a takisto jej pokračovania neoslovili. Na jednej strane ide o fantasticky vytvorený svet hobitov, elfov či trpaslíkov, no na druhej strane ťažko chápané pasáže a komplikované opisy udalostí. Napriek tomu som rada, že sa môžem pochváliť tým, že túto sériu kníh som prečítala.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x