bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Húrinove deti

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:207
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:56

Lepšia cena: 15,08 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,44 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,95 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,59 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Húrinove deti

Zem ľudí obletela senzačná správa z ríše fantázie: Na svete je nová Tolkienova kniha!
Prichádza legenda z Dávnoveku, odohrávajúca sa tisícky rokov pred udalosťami, ktoré sa opisujú v Pánovi Prsteňov. Húrinove deti sú jedným z troch „veľkých príbehov“ na ktorých Tolkien pracoval počas svojho celého života. Nikdy však nepredpokladal, že by toto dielo mohol dokončiť. Vďaka jeho synovi Christopherovi, ktorý spracoval mnoho konceptov a náčrtov, uzrel tento veľkolepý príbeh svetlo sveta.
Kniha Húrinove deti je príťažlivo vyrozprávaný príbeh s mnohými dejovými zvratmi. Vystupujú v ňom elfovia, trpaslíci, božské sily, a aj celý rad nepriateľov, známych už z Pána Prsteňov. Húrin, pán z Dor-lóminu, vzdoruje Morgothovi, ktorý predstavuje zlo. Ten ho zajme a uvalí kliatbu naňho aj na jeho rodinu, na jeho syna Túrina a dcéru Niënor. Túrin je odvážny muž, ktorý sa vyznamenáva v bojoch proti Morgothovým spojencom, ale kliatba poznačí jeho osud.
Tolkienov syn Christopher bol už pred 50 rokmi tvorcom dôležitých máp, neodmysliteľnej súčasti Pána Prsteňov. Pri Húrinových deťoch to bol práve on, kto sa postaral o vytvorenie detailných máp.
Alan Lee, ilustrátor Hobita a Pána prsteňov, a tiež držiteľ Oscara za dizajn vo filmovej trilógii Pán Prsteňov, bol poverený navrhnúť a vytvoriť prebal na Húrinove deti a farebné ilustrácie v knihe.

Detaily o knihe

Názov: Húrinove deti

Objednávací kód NA329912

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam ;) (Kristián Rossa, 13.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako prvú knihu od J.R.R. Tolkiena som prečítal Pána prsteňov. Vďaka tejto knihe som si autora zamiloval a preto som čoskoro siahol aj po ďalšom jeho titule, tentoraz to boli Húrinove deti. V porovnaní s Pánom Prsteňov bola táto kniha veľmi odlišná aj keď objasní niektoré veci z príbehov ktoré sa odohrávali v neskorších vekoch. Dej sa odohráva cca 6000 až 7000 rokov predtým, teda v časoch 1. veku Stredozeme a kniha bola sama osebe veľmi dramatická hlavne kvôli skvelému príbehu. Taktiež by som pozdvihol ilustrácie a mapu, ktoré výrazne dopomohli mojej predstavivosti. Spomeniem aj jednú špeciálnu postavu a to trpaslíka Mima s naozaj zaujímavými zvykmi. Ďalším plusom knihy bol jej koniec. Nečakal som že bude až tak "temný", čo sa mi nakoniec ale naozaj páčilo. Preto by som vám ju rád odporučil, dúfam že vás ohúri minimálne tak ako mňa. A určite by ju mal mať prečítanú každý fanúšik J.R.R. Tolkiena. A nielen chlapci. Pretože aj dievčatá milujú Tolkiena.

Vrelo odporúčam :) (Mária Maliková, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala po prečítaní Hobita a Pána prsteňov. Objasnila mi niektoré veci, ktoré sa spomínali v týchto knihách (keďže sa odohrávala približne 6500 rokov pred nimi). Štýl rozprávania sa od nich značne líši, no príbeh plynie plynulo. Dej je temný, podobne ako celý Dávnovek. Úsmevné dialógy z Hobita alebo Pána prsteňov sa v ňom nenachádzajú, no dobre sa číta. Na konci sa nachádzajú dodatky a tiež mapa, ktorá pomáha lepšie si to celé predstaviť. Navyše, táto kniha je asi tá najkrajšia, akú som kedy držala v rukách. Ilustrácie sú naozaj, naozaj krásne. Odporúčam všetkým, ktorých si Tolkienova Stredozem získala :)

Úžasná (Ivana Hudáková, 9.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujímavá kniha, ktorú by mal rozhodne prečítať každý fanúšik J.R.R. Tolkiena. Príbeh sa odohráva tisícky rokov pred udalosťami v Pánovi prsteňov. Príbeh je ozaj zaujímavý, napínavý, pútavý, originálny a plný nečakaných zvratov. Skončil sa síce veľmi smutne, ale určite sa ho oplatí prečítať, mne osobne poskytol neopísateľný čitateľský zážitok :)

pekný príbeh (Michal Matija, 6.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Po prečítaní tolkienových kníh až na nedokončené knihy som sa pustil do tejto knihy. Niečo som o tom príbehu som už vedel od silmarillionu a myslel som si že už nemá autor čo vymyslieť. No keď som to prečítal tak trocha som bol zarazený lebo to čo som vedel z druhej knihy tak to bolo skoro to isté ale do podrobnešia,ale i tak som rád že som ju prečítal lebo každá kniha od tolkiena je niečím úžasná.

osudové... (Michaela Töröková, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď kniha Húrinove deti vyšla (zostavená je z úryvkov v rôznych dielach J.R.R. Tolkiena a napísaná do zrozumiteľnej verzie jeho synom Christopherom), bola som naozaj zvedavá a tešila som sa na ňu. Zároveň som však dúfala, že bude "čitateľnejšia" ako bol Silmarillion alebo Nedokončené príbehy. (Bola.) Neviem však prečo som si myslela, že to bude akčné (Nebolo. Teda, diali sa tam veci, to áno, ale boli papísané tak akosi... "mytologicky"). Húrinove deti neboli presne také, ako som si predstavovala... ale napriek všetkému nie som sklamaná. Stále sa niečo dialo, to skôr mi nesadol štýl písania. Príbeh je sám o sebe dosť silný, aj keď jeho podanie veľmi pripomína severské povesti a ságy šmrncnuté Shakespearovou tragédiou (a myslím, že to aj bol pôvodný plán J.R.R. Tolkiena - miloval severskú mytológiu). Proste taká klasika, kde je hrdina zmietaný osudom, vlastnou pýchou, prekliatím, vášňou a láskou... no a tie kruté konce... hm, to k tomu sedí tiež. Takže odporúčam. Priaznivci trilógie PP majú doma kompletnú zbierku, že? Vás sa to teda netýka :). Ale ak niekoho viac zaujíma, čo bolo, keď bolo-tam bolo... proste na začiatku ešte pred samotným príbehom knihy Pán prsteňov, kto bol ten hrdina, čo zabil prvého z drakov, aký mal osud on aj jeho príbuzní, mal by siahnuť po Húrinových deťoch... je to jeden z mnohých dielikov skladačky,ktorý vám pomôže vstúpiť do fantastického a nesmrteľného sveta Stredozeme...

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x