bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šlabikár šťastia - Návrat k SEBE

Vydavateľ: Hladohlas (HLADOHLAS GROUP, s.r.o.)
Séria:Šlabikár šťastia (1.diel)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šlabikár šťastia - Návrat k SEBE

Nie náhodou Hirax nazval svoju prvú motivačnú knihu Šlabikár šťastia: Návrat k sebe. Jednoduchou formou vhodnou pre prváčikov v nej vysvetľuje princípy sebaprijatia, odpustenia, pozitívneho myslenia, „pustenia“ rodičov, pochopenia choroby, vzťahov, rozchodov, rozpustenia bolesti, vyriešenia „problému“, zanechania boja, počúvania srdca, vnímania symbolov života, oslobodenia sa od bôľov iných. Príde aj na zákony zrkadlenia, príťažlivosti a rezonancie, dôležitosti nepretvarovania sa, škodlivosti sľubovania, prijatia cudzej i vlastnej smrti, aby sa dostal až k energii z tvorenia, rebélie, meditácie, k dôležitosti ďakovania, chválenia, nezosmiešňovania, neposudzovania a v neposlednom rade k úcte k milovanej zemi.

Autor vás nenútenou a pozitívnou cestou navedie k znovuobjaveniu vlastného dieťaťa v sebe, opäť z vás pokúsi stvoriť prirodzených bláznov a pošepne vám návod, ako sa stať bytosťou, ktorá zoberie vlastný život do svojich rúk, prevezme zodpovednosť za svoje činy a opustí súčasný Matrix. Baričák totiž neverí na zmenu cez politikov. Jeho rovnica je iná a jednoduchá: zmeňte seba, dajte to cez lásku deťom a tie zmenia zajtrajšok.

Detaily o knihe

Názov: Šlabikár šťastia - Návrat k SEBE

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

musiš prečítať (Ján Zubko, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu musí prečítať každý, proste musí ...a ak chcete aj vedieť prečo, tak preto aby ste našli šťastie ktoré určite hľadáte

dobré nakopnutie (Renatka, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Šlabikár šťastia je prvá kniha Baričáka,ktorú som čítala,veľmi ma oslovila,dáva možnosť pozrieť sa vlastnému životu na "zúbky",zamyslieť sa nad vlastným konaním,a skutočne ponúka možnosť ovplyvňovať svoj život v pozitívnom smere.Okrem týchto pozitívnych myšlienok,ktoré môže každý aplikovať do svojho života,sa mi veľmi páčil aj štýl písania.Často sa mi stalo,že som vybuchla do smiechu,alebo utierala slzy stekajúce po lícach.Čo dodať:vrelo odporúčam.

nazretie (Renáta, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola štvrtou, ktorú som od Hiraxa čítala. Dostala som ju od mojej kamarátky a som jej za ňu naozaj vďačná. Kniha je písaná veľmi jednoducho a núti nás zamyslieť sa, že ak sa cítime nešťastní, čím to asi tak môže byť. Ponúka motiváciu, znovapoznanie seba a uvedomenie sa. Pri čítaní Vám akoby nazerá do duše. Zaradiť túto knihu medzi povinné čítanie každému človeku by sm veľmi odporúčala naprek tomu , že niektorí ľudia tento žáner odsudzujú. Avšak nepíše sa v nej len o tom ako, kedy , kde a podobne ako v iných knihách. Hovorí o bežnom živote, ako byť šťastný v tomto svete plnom stresu a zhonu za peniazmi. Už mám doma druhú časť a teším sa na to , keď sa do nej ponorím.

Návrat k sebe (Ľudmila, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu písal autor úplne pre každého človeka, nájde sa v nej človek, ktorý momentálne prežíva šťastné obdobie, ale aj nešťastné. Nájde sa v nej človek chudobný, ale aj bohatý. Avšak kniha dá týmto ľuďom úplne iný pohľad na seba. Veď aký je to človek chudobný? Taký predsa nie je, človek je taký ako sa on sám cíti, preto sa máme naučiť žiť radostne, odpustiť sebe a odpustiť aj tým, ktorí nám ublížili. Nastal čas byť úprimný, k sebe a k svojmu okoliu, to je cesta ku šťastnému životu. Veľmi veľký dôraz kladie autor na lásku - lásku k sebe samému, rodine, priateľom, svojmu okoliu. Píše o rôznych prejavoch lásky, ale aj o tom že negatívny pohľad na svet nám zhoršuje zdravie, že neúspechy neexistujú. Pozitívne myšlienky, reči, prejavy tela majú vplyv na celý náš život, na naše zdravie, vzťahy, úspechy v práci a v osobnom živote. Človek môže mať všetko, len si to treba priať. Mohla by som písať ešte veľmi dlho, pretože táto kniha mi dala toľko nového, donútila ma zamyslieť sa viac nad sebou, nad svojím životom. Dúfam, že vďaka tejto knižke bude môj život ešte krajší, pretože si to veľmi prajem. Každé ráno vstávam z myšlienkou, že tento deň bude krásny, podarí sa mi všetko čo začnem, uvarím perfektný obed, v práci mi všetko vyjde podľa plánu a celý deň prežijem s úsmevom. Táto kniha mi dala veľmi veľa, určite osloví aj Vás. Každý si tam nájde niečo čo pozná, čo sám prežil. Nájde tu veľa motivácií ako žiť šťastnejší život.

Šlabikár šťastia - Návrat k SEBE (Lydka, 19.5.2014) Odpovedať

Túto knihu som kúpila kamarátke k sviatku a neodolala som a nakukla do nej ... na ďalší týždeň som ju už mala doma aj ja a nevedela som sa od nej odtrhnúť . Kniha je písaná naozaj veľmi jednoduchým a uvoľneným štýlom, niekedy sa zdá až naivným, ale to bol prvotný zámer autora ponúknuť knihu na oddych, ktorá čitateľovi predkladá návod, ako hľadieť na svet pozitívne a aj v zlých veciach hľadať niečo, čo ho posunie ďalej. Mal by si ju prečítať každý a premýšľať - zamyslieť sa nad sebou, nad svojimi hodnotami a svojím konaním :-) Každá stránka knihy dá tomu, kto vie o čom číta, veľmi veľa krásneho poznania. Ďakujem autorovi zato, že veľmi jednoduchým a zrozumiteľným jazykom vystihol všetko, čo je v živote človeka dôležité. A aj za to, že sa o svoje duševné bohatstvo rozhodol podeliť s ostatnými. Toto bola moja prvá kniha, ktorú som od tohto autora prečítala a určite vyhľadám ďalšiu :) Určite ju ODPORÚČAM každému, myslím si, že je to vhodná forma psychoterapie. V každom prípade, ak by sme všetci postupovali podľa toho autorovho prístupu k životu, bolo by tu radosť žiť :) Šlabikár šťastia som darovala všetkým mojim kamarátkam aj blízkym, je to hodnotný darček najmä svojim úžasným obsahom, všetkým sa páči a ja som nesmierne rada, že majú spoločné názory na život ako ja. Krásne pozitívna kniha, možno hudba budúcnosti, ale úžasná ...

prítomnosť (iveta, 1.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
práve naopak,každý by si ju mal prečítať, ale zvlášť tí,ktorí sú v stave , smútku,beznádeje,na životných križovatkách...,práve tí, ktorí nevedia ako ďalej,a cítia ,že niekde musí existovať iná cesta... prekrásna kniha

SLabikar stastia (Veronika Jurčišinová, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autor je úžasne "prebudený" človek, rada by som ho stretla osobne niekde na pive a predebatovala s ním mnoho vecí. Ľahko a pravdivo opisuje obyčajný život, ktorý nám väčšinou uniká pomedzi prsty, čítame, študujeme, ale zabúdame poznatky aplikovať do života. Všetky myšlienky a teórie tu napísané sú mi známe, zrejme čítame už roky rovnakú literatúru, no Baričák to všetko zmixoval do sviežeho chutného kokteilu, oplatí sa prečítať a znovu občas zalistovať.

Hirax (Beáta, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
môžem len a len odporúčiť,,, dala by som to ako povinné čítanie :-)

Slabikar stastia (Janka Grznarova, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fajn citanie oplati sa precitat asi najlepia motivacna kniha ktoru som citala.....

Návod na šťastie (Maťo, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu musí mať človek skutočne náladu a byť vnútorné na to pripravený. Nejde to čítať pod vplyvom stresu, únavy či smútku. Táto kniha a posolstvo ktoré je ukryté v nej si vyžaduje mať v duši kúsok raja. Je pravda, že mnoho ľudí, a občas aj ja som siahol po túto knihu práve vo chvíľi keĎ sa v mojej hlave a vnútri utvorila nejaká otázka ktorá ma ťažila a potreboval som odpoveď. Táto kniha je ako americké Tajomstvo len na slovenský spôsob. NA nie tak komerčný spôsob. Tu autor nevysvetluje len princíp a postupy pozitívneho myslenia, ale aj mnoho vecí s ktorými sa v živote stretávame, ktoré nás trápia a mnohokrát v tomto svete krivých zrkadiel, zhonu, neukojiteľnej potrebe po peniazoch ktoré vraj "robia ľudí šťatnými" Existuje tisíc spôsobov, situácii ktoré nám dokážu zničiť deň, náladu, ale kedže svet je postavený na rovnováhe, na princípe tibetského JIng-Jang, existuje aj tisíc spôsobov ako si ten deň zlepšíť, okoreniť niečim zvláštnym, čo aj ten samotný deň urobí krásne zvláštnim. Autor nás nabáda, že ak sa určité slová a veci opísané v tejto knihe nezhodujú s naším vnútorným vzorcom, pokojne si to môžeme upraviť. NAbáda nás, aby sme boli trpezlivý, veĎ takáto cesta osietenia, nájdenia, návratu samého k sebe netrvá týždeň, mesiac. Trvá omnoho viac. CHce to len ísť, otvárať dvere, nevzdať sa a veriť, že cieľom nie je Cieľ, vytúžená vec, ale práve tá cesta ktorá nás naučí niečo nové, posunie nás vyššie.

A je to tu! (Ľubica Šťastná, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mamona, stres, choroby, nedostatok času - taká je momentálne naša súčasnosť. A nikomu sa nedarí vymaniť sa z tohto začarovaného kruhu. No konečne je tu "návod" ako na to a nemusíme pritom ani prekročiť naše hranice, pretože autor pochádza z našich radov. Šlabikár šťastia. Neponúka len príjemné a ľahké čítanie, no hlavne zamyslenie sa nad vlastnou podstatou a skutočnú motiváciu stať sa opäť človekom, akým v skutočnosti naozaj sme. Predsa - nikto sa nenarodil zlý!

aj nemožné sa stalo skutočnosťou.. (Petra, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
..ako píšem v nadpise, stalo sa:) Maminka obchádza knihy zďaleka, ale po mojom básnení o tomto spisovateľovi sa knihu rozhodla čítať a neuveríte, zhltla ju snáď skôr ako ja ! Kniha je podaná naozaj "prváckym štýlom", krásne krok za krokom, ako spoznávať seba i znamenia vôkol nás. Nie je nič jednoduchšie ako usmiať sa na to "zlé"(zlé v skutočnosti neexistuje, nič sa nedeje náhodou) a žiť šťastný a úspešný život :) veľa šťastia ľudia, knihu odporúčam ja i maminka:)

Lepší Hirax? Pre mňa určite... (Veronika Romanová, 28.11.2012) Odpovedať

Šlabikár šťastia som začala čítať po čítačke s autorom,ktorá sa uskutočnila týždeň pred jeho vydaním. Hirax ma presvedčil,že ho nevydáva kvôli vidine zárobku ,či vysokej predajnosti.Doteraz som mala s čítaním Baričáka problém. Jeho román Nauč ma umierať som prečítala so sebazaprením za sedem mesiacov. Iritovala ma samotná premena hrdinu. Zo zlého muža prežívajúceho život plný sexu či drog sa mihnutím čarovného prútika stáva slovenský Coelho. Aj to bol dôvod, prečo som ho chcela osobne spoznať. Chcela som mu uveriť.Po porozumení ho čítam inak než doposiaľ.Filtrujem vety a autorove myšlienky a neberiem ho až tak vážne. Šlabikár je písaný typicky „hiraxovským“ štýlom. Nechýbajú vulgarizmy, či ostrejší jazyk.Zároveň je však písaný s ľahkosťou a láskou, čo prinúti nejedného čitateľa obracať strany rýchlejšie než zvyčajne. Každý z nás si v ňom určite nájde „svoju“ kapitolu. Kniha môžem odporučiť všetkým osamelým, ktorí potrebujú nájsť nový smer. Tým, ktorí nie sú spokojní so svojím životom a veria, že ich dokáže „nakopnúť“ aj kniha. Nečakajte však román. Šlabikár sa vymyká akýmkoľvek formálnym pravidlám a je ťažké žánrovo ho identifikovať.V slovenskej literatúre doteraz takýto titul absentoval.Kúpu Šlabikára šťastia preto rozhodne neľutujem.
Všetky komentáre (13)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x