bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Plameň túžby

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Plameň túžby

Práca policajnej komisárky Jeanette Kihlbergovej pri riešení prípadov mŕtvych chlapcov prisťahovalcov sa preruší, keď v Štokholme takmer rituálnym spôsobom zavraždia úspešného podnikateľa.
Viacero zvláštnych detailov poukazuje na to, že ide o pomstu.
Ale pomstu za čo?
Psychologička Sofia Zetterlundová pomáha pri vytváraní profilu páchateľa.
Všetko sa komplikuje, keď vzťah medzi ženami prekročí hranice priateľstva.

Jeanette pokračuje v hľadaní nezvestnej Victorie Bergmanovej. Pátranie vedie do internátnej školy v Sigtune, ale aj do Dánska a k udalostiam, ktoré sa odohrali v minulosti.
Sofia Zetterlundová sa venuje psychologickej praxi a popritom hľadá svoje pravé ja...

Zo švédskeho originálu Hungerelden (Ordupplaget, Stockholm 2011)
preložila Jana Melichárková.

Dostupné verzie titulu

Plameň túžby Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Plameň túžby

Originálny názov: Hungerelden

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Kniha na posedenie... (Monika Bistáková, 6.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako prvá časť mala kapitoly, kde som ani nedýchala....nebolo tomu inak ani pri tejto knihe. Čím viac strán som prečítala, tým viac ma oblieval pot, lebo takto dokonale zamotanú knihu, čo sa týka myšlienok, deja, nečakaných rozuzlení, som už dávno v ruke nedržala. Každou jednou stranou mi bolo ľúto, že takéto veci sa niekde "pod pláštikom" dejú...jednou vetou = kniha plná prekvapení, od začiatku, do konca..

plameň túžby (Petra, 9.1.2015) Odpovedať

chystám sa chystám, dlhšie si zuby brúsim :) Už havranie dievča malo vynikajúcu promo a kniha nesklamala, verím že dvojka poteší ešte viac !

S chuťou do toho (Simona Poliaková, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako fanúšik severského krimi som hneď vedela, že túto trilógiu si nenechám ujsť. Havranie dievča som zhltla za dva dni a čo nikdy nerobím, prečítala som ju rovno dva krát. Čakanie na Plameň túžby bolo nekonečne dlhé, ale hneď po vyjdení som knihu mala doma. Málokedy sa stáva, že druhý diel je lepší ako prvý. To tu ale neplatí!! Plameň túžby prevalcoval Havranie dievča!! V deji je menej nechutností, čím sa kniha stáva stráviteľnejšia aj pre citlivé povahy. Aj keď som si celú dobu s úsmevom myslela, že už ma nemôže nič prekvapiť, keďže "páchateľ" nám bol odhalený už v 1. časti, poslednými stránkami mi autori zotreli úsmev z tváre :) Najviac ma bavilo výborné psychologické spracovanie postáv, postupné odhaľovanie minulosti, reálne popisovanie témy o ktorej sa ľudia boja rozprávať. Plameň túžby zanechá na Vašom tele zimomriavky, v duši stiesnené pocity a v hlave neprekonateľnú túžbu po pokračovaní :)

Plameň túžby (Patrícia, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už Havranie dievča bolo skvelé, ale táto časť sa mi páčila ešte viac. V prvej časti som sa s hlavnými postavami len zoznamovala, občas sa mi stalo, že som sa stratila v deji a musela som tak niektoré časti čítať niekoľko krát. Druhá časť je iná - chápala som súvislosti, čítalo sa mi jednoduchšie a aj keď som už vedela, kto je ten "zákerák", tak ma neskutočne bavila :D No skrátka super kniha. Mierne nechutná, ale aj tak super. :)

Škandinávia opäť nesklamala - Plameň túžby (Evita, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dostala som obe časti Havranie dievča a Plameň túžby naraz, ako darček k narodeninám a teda klobúk dolu. Kniha Plameň túžb má výborný dej, držala ma celý čas v napätí, jednotlivé postavy sú neuveriteľne prepletené. Ani raz som nemala potrebu knihu odložiť a musím povedať, že mám nutkanie naučiť sa po švédsky, len aby som si mohla prečítať aj záverečnú časť :) Je to také v pohode nenáročné čítanie, dej ma prekvapil, pretože obsahuje plno nečakaných udalostí. Bolo to aj trochu temné, ale tak v rámci normy. Len ma mrzí, že tak dlho teraz musím čakať na poslednú časť... :( Ak sa vám páčilo Havranie dievča, tak jednoznačne odporúčam :)

:) (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Tak ako aj jednotka, tak aj pokračovanie je skôr priemerná kniha. Nič pre mňa. Nemusím čakať ani na vyvrcholenie v tretej časti, lebo si ju určite nekúpim.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Čo sa ti vlastne stalo?“ Pri tejto otázke sa Jeanette sotva odváži pozrieť na Sofiu. Červené lampy monitorovacích prístrojov blikajú. Tieň Johanovho tela v posteli pred ňou a Sofiina čierna silueta na pozadí okna. Trie si oči, až sa ostrosť a farby vrátia. Teraz už vidí Sofiine črty tváre.
„No,“ vzdychne si a zabodne oči do stropu, ako keby hľadala slová. „Ukázalo sa, že sa podstatne viac bojím smrti, než som si myslela. Celkom jednoduché.“
„Predtým si si to nemyslela?“ Jeanette sa na ňu spýtavo pozrie a vzápätí pocíti vlastný strach pred definitívnym tichom v hrudi.
„Hej, ale nie takto. Nie tak silne. Zdá sa, že myšlienka na smrť nie je taká jasná, kým človek nemá deti, a teraz bol Johan so mnou tam hore a...“ Sofia stíchne a položí ruku Johanovi na nohu. „Život zrazu dostal úplne iný význam a ja som nebola na ten pocit pripravená.“ Obráti pohľad na Jeanette a usmeje sa. „Môžem to asi považovať za šok z toho, že som zrazu uvidela zmysel života.“
Jeanette si po prvý raz uvedomí, že Sofia nie je len psychologička, s ktorou je také ľahké sa porozprávať.
Je v nej niečo, smútok alebo túžba, možno žiaľ.
Aj ona má skúsenosti so spracovaním, vypĺňaním dier.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x