bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dobrá krajina

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dobrá krajina

Štyri kontinenty, tri silné, zranené a zraniteľné ženy, dve náboženstvá a jeden chlapec v ohrození. Dlhy a traumy z minulosti, tajnosti a polopravdy, rozbité rodiny a samota. Hľadanie dobrej krajiny, dobrých ľudí a dobra v ľuďoch. Túžba zachrániť dieťa a odčiniť vlastné zlyhania.
To všetko sa stretáva v príbehoch, ktoré sa začali vo Varšave v tridsiatych rokoch minulého storočia a vrcholia v dnešnom Izraeli a Spojených štátoch. Spája ich téma úteku pred zlom, hľadania miesta v novej krajine a to, ako sa to všetko dotýka tých slabších – detí a žien.
Tri ženy rôzneho veku, postavenia aj temperamentu – Miriam, Riva a Inbal – sa spoja, aby zachránili sudánskeho chlapca, ktorý utiekol pred vojnou a hrozí mu deportácia. Pri boji proti predsudkom a byrokracii o sebe a svojej minulosti odhalia viac, ako by chceli.

Dostupné verzie titulu

Dobrá krajina Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Dobrá krajina

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dobra krajina (Viki, 13.9.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Nebola to "moja salka kavy". Styl pisania bol velmi prijemny, námet na príbeh bol fajn, ale samotny príbeh a prílis vela nahod sa mi nepacili. Skor preferujem pribehy podla skutocnych udalosti, takze mozno preto sa mi to az tak velmi nepacilo (precitala som len polovicu knihy)

uzasna!!! (dada, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvela autorka=skvela kniha s uzasnym stylom pisania....kniha s putavym pribehom, a krasny koniec...urcite odporucam kazdemu

kluc (danka, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
vyborna kniha....vyborny styl pisania...nieco ine ako som bola zvyknuta z klasickych knih..prepletanie davnej minulosti, minulosti a pritomnosti mi nedalo odist od knihy....skvela tema a zaujimave vyvrcholenie celeho pribehu

S k v e l á ! (Stanislava, 24.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala vo vlaku.. ani som si neuvedomila, že cesta trvá tak dlho :) Naozaj odporúčam, silný príbeh, zaujímavý spôsob prelínania príbehov, reálny príbeh, ktorý ponúka mnoho myšlienok.. Som šťastná, že takáto kniha je súčasťou mojej knižnice.

Dobrá krajina (Dada, 12.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj pútavá kniha, napísaná výborným štýlom. Prečítala som ju na jeden dych. Výborne spracovaný námet z dejín aj súčasnosti. Excelentný rozprávačský štýl autorky nedovolí čitateľovi stratiť sa v čase a slede udalostí, ktorých je tam mnoho. V knihe je mnoho myšlienok na zamyslenie, mnoho údajov s historickým kontextom. Uvedomila som si, že skutočné problémy vyzerajú úplne inak, ako tie, na ktoré sa bežne sťažujeme. Jana Shemes je výborná autorka, má vycibrený štýl. Knižka je výborná. Odporúčam každému, kto má rád reálne príbehy, bez zbytočných odbočení. Knižka vám nedovolí od nej odísť a prečítate ju určite na jeden hlt. Odporúčam aj pre mladších aj pre starších čitateľov ... :)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Priekupník naňho kričí, že treba ísť. Nebudú naňho čakať. Stojí za dverami, fajčí. Keď dofajčí, pôjdu. Tak to kričí šoférovi.
Chlapec je zmätený. Preklína otca, že ho dostal do tejto situácie, že sa obetoval, že ho necháva samého. Bojí sa, čo bude.
Jeho srdce plače, keď vidí otcovo utrpenie. Otec sa trasie, z úst mu ide pena. Chytá si hrudník, brucho. Strháva si z neho obväz. Z rany sa valí čerstvá krv.
Je čas. Chlapec strieľa. Zatvorí oči, keď stláča spúšť. Chvejú sa mu ruky. Počuje rachot. Keď otvorí oči, vidí nepohnuté otcovo telo. Stále sa z neho valí krv, ale tok ustáva. Zabil svojho otca.
Priekupník mu tlieska a kričí. „Dobrá práca, chlapče. Takí ste všetci tam v Sudáne. Zabijaci.“
Chlapec zatlačí otcovi oči. Utrie si krvavé ruky do trička a nevšimne si, že guľka, ktorú vystrelil, sa zavŕtala do steny. Odchádza s vedomím, že je otcovrah.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x