bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Neľahký deň

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Neľahký deň

Neľahký deň je správa o príprave a realizácii vpádu do obydlia bin Ládina od očitého svedka, príslušníka NAVY SEAL, ktorý sa s teroristickým vodcom stretol a bol pri posledných okamihoch jeho života.

Mark Owen zo Špeciálnej námornej jednotky rýchleho nasadenia USA, známej ako SEAL Team 6, sa zúčastnil na viacerých špeciálnych operáciách, ako aj na mnohých misiách, ktoré sa nikdy nedostali na predné strany novín. Diali sa v uliciach miest Iraku, v Indickom oceáne pri záchrane kapitána Richarda Phillipsa, v horách Afganistanu – a aj na treťom podlaží obytného komplexu Usámu bin Ládina.
Neľahký deň umožní čitateľovi stať sa spolu s Owenom a ostatnými vybranými príslušníkmi dvadsaťštyričlenného tímu svedkom prípravy na najväčšiu misiu ich života. Detailný opis vpádu od havárie vrtuľníka, ktorá Owena takmer stála život, až po rádiové hlásenie potvrdzujúce bin Ládinovu smrť predstavujú významnú kapitolu moderných dejín.
Autor sprevádza čitateľa aj na miesta neutíchajúceho boja Ameriky proti terorizmu a zoznamuje ho s podrobnosťami výberového a výcvikového procesu elitnej jednotky ozbrojených síl. Owen, ktorý vyrastal na Aljaške, zasvätene opisuje činnosť príslušníkov SEAL pri zdolávaní prekážok na najvyššej úrovni fyzickej a mentálnej záťaže. S realistickými podrobnosťami približuje priebeh niektorých doteraz nezverejnených misií dokumentujúcich život a prácu príslušníka elitnej jednotky, ako aj vývoj tímu po udalostiach z 11. septembra.

V pravdivom príbehu príslušníkov SEAL, ktorých nadanie, schopnosti, skúsenosti a mimoriadne obete viedli k jednému z najväčších víťazstiev v boji proti terorizmu, vzdáva Mark Owen hold mužom, ktorí pre bezpečnosť svojej krajiny riskujú všetko.

Z anglického originálu No Easy Day (Dutton, Penguin Group, New York 2012)
preložila Henrieta Hatalová.

Detaily o knihe

Názov: Neľahký deň

Originálny názov: No Easy Day

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Amerika (Martin Simides, 17.2.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
O túto tému sa celkovo dosť zaujímam a preto som si prečítal aj túto knihu. Nemyslel som si že to prebehne tak ľahko ako to nakoniec bolo, klasika - je to zase "preamerikované" ale to sa samozrejme dalo čakať. Inak štylisticky dobre napísané - dobre sa číta - len tie fakty, tie fakty!!! :)

Zaujala, ale nie až tak :) (AB, 26.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Veľmi ma oslovilo, keď som sa dopočula, že v tejto knihe je spomenutý 11.september 2001. O tejto udalosti si vždy niečo rada prečítam, a aj keď som už toho prečítala veľa, stále mi niečo unikalo. Po prečítaní tejto knihy som sa dozvedela opäť niečo nové, ale až tak som to nehltala. Nemôžem povedať, že by sa ma to nedotklo, ale druhýkrát by som ju už pravdepodobne neotvorila. Odporúčam skôr asi milovníkom životopisov, vojen a krimi.

Zaujimave citanie (Mimi, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala na narodeniny ako dar. Musim povedat, ze vela sa uz toho popisalo o tejto veci a ludoch, aj film som dokonca videla, ale kniha je o inom. Stoji zato, si ju precitat. Aj ked troska ma sklamalo, ze sa tam vela nepise o postupoch, mozno keby viac faktov, ktore vedia iba "ONI", pripisali, tak by to bolo o inom. Aj tak je na nej co citat.. Po precitani som celu noc nespala a premyslala nad zivotom a ako malo je clovek vdacny za zatial pokojne Slovensko.... Knihu vrelo odporucam , aj tym, ktori uz videli aj film o jeho zabiti...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

– krédo NAVY SEAL

Jedným z mojich prvých projektov po odchode z útvaru bola táto kniha. Rozhodnutie napísať ju nebolo ľahké. Nikto z veliteľstva si nepotrpel na slávu, ktorá prišla po binládinovskej akcii. Najprv sme sa na tom zabávali, ale ako čoraz viac informácií prenikalo na verejnosť, veľmi rýchlo sa to zmenilo na obavy. Vždy sme boli hrdí, že sme skutoční profesionáli, ale čím viac spravodajstva o výprave som videl, tým viac som túžil uviesť veci na pravú mieru.
Spôsob, akým sa misia na likvidáciu bin Ládina prezentuje, nie je správny. Ani reportáže, ktoré trvajú na autenticite, neboli pravdivé. Cítil som, že niekto by mal porozprávať skutočný príbeh. Ten je podľa mňa dôležitejší ako misia sama, a je v ňom oveľa viac o útvare, ktorý sa vedome vystavil nebezpečenstvu a obetoval všetko, len aby úlohu splnil. Je to príbeh, ktorý musí byť vyrozprávaný tak presne, ako je to len možné.
Od prvého mája 2011 všetci, od prezidenta Obamu až po admirála McRavena, poskytovali rozhovory o operácii. Ak je môj najvyšší veliteľ ochotný hovoriť, pripadá mi prirodzené, že urobím to isté.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x