bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dcéra snehu

Vydavateľ: Fortuna Libri (FORTUNA LIBRI, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 12,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dcéra snehu

Očarujúco jedinečný príbeh, v ktorom sa snúbi realita s fantáziou na pozadí aljašskej prírody.
Jack a Mabel si uprostred nespútanej Aljašky budujú nový život. Hoci márne túžia po dieťati, ich láska zostáva silná.
Keď jedného dňa zrazu nasneží, vybehne pred svoj zrub a postavia si snehuliaka – dievčatko zo snehu. Ráno však nájdu iba stopy smerujúce k lesu. V najbližších týždňoch vídajú plavovlasé dievčatko, ktoré zrejme chodí po okolí. Boja sa o tom spolu hovoriť, lebo majú podozrenie, že dlho pestované nádeje ich pripravili o rozum.
Dievčatko po čase príde až k ich zrubu a prezradí im, že sa volá Faina. Toto výnimočné stvorenie je plné čara, múdrosti i detskej naivity. Loví s červenou líškou po boku, privoláva metelicu a prežíva v drsných podmienkach divočiny.
Na tomto krásnom a nebezpečnom mieste však nič nie je také, ako sa zdá.

Detaily o knihe

Názov: Dcéra snehu

Originálny názov: The Snow Child

Objednávací kód NA329719

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Magický príbeh (Martina Fraňová, 19.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som bola malá, tak po celodennom sánkovaní som si rada ľahla do snehu. Dívala som sa do neba a nechala som vločky, nech sa na mne roztopia. Naokolo, ale nebolo ticho. Vedeli ste, že sneh vydáva zvuk pri dopade na zem? Je to nepatrný zvuk vločiek, keď sa spoja do niečoho veľkého. Ležala som na zemi, kým som nevidela svoj dych a kým som sa aj ja nestala tou obrovskou bielou a studenou hmotou, ktorá môjmu detskému ja spravila toľkú radosť. A presne takýto pocit vo mne vyvolala kniha Dcéra snehu. Cítila som z nej pokoj, ako keď padá sneh. Magický príbeh zasadený do studenej Aljašky. Asi takto by som opísala knihu E. Iveyovej. Fascinovala ma nádherne opísaná príroda, ľudské vzťahy a samotná láska, ktorá nie vždy býva jednoduchá. Kniha sa čítala veľmi rýchlo, krátke a svižné kapitoly dodávali príbehu dynamickosť. Veľmi sa mi páčil autorkin jednoduchý štýl písania, ktorým stvorila naozaj niečo pekné. Avšak, aj napriek tomu všetkému, neobjavila som v sebe až taký vau efekt, ako sa ukázal u niektorých čitateľov. Kniha bola nádherná, odporúčam vám ju prečítať, ale mňa osobne nechytila až tak za srdce, ako som to videla v okolí. Ak zbožňujete dlhé, ale nádherne opisy prírody, tak toto je kniha pre vás. Dozviete sa viac o magickom dievčatku, ktoré možno roztopí aj vaše zamrznuté srdce.

silný, no zároveň jemný až snový príbeh (Andrea Vojtech, 18.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Melancholický, no zároveň magický príbeh o prežívaní smútku a pocitoch nenaplneného života Mabel a Jacka, ktorých jediné dieťa sa narodilo mŕtve a Mabel túto neutíchajúcu bolesť nosí roky v sebe. Na jej žiadosť odchádzajú žiť na Aljašku, kde Mabel vyhľadáva samotu. No neuvedomuje si, ako ju samota ničí, rozožiera, ženie k myšlienkam na samovraždu. Až sa v ich živote jedného dňa objaví dievčatko Faina. Nespútaná, divoká ako Aljaška sama. Plachá ako divé zviera, silná, no zároveň čarovne jemná, akoby ani nebola skutočná. Autorka snovú a magickú auru okolo Fainy vytvára neoznačenou priamou rečou, akoby ani nešlo o rozhovor s ňou, ale len o myšlienky a predstavy všetkých ostatných, čo vás ešte viac mätie a núti premýšľať, čo je realita a čo nie. Hlavnou postavou tohto príbehu však zostáva Mabel. Žena - intelektuálka a introvertka, ktorá bola väčšinu života okolím nepochopená. A mnohokrát aj samotným manželom. Je to príbeh ich manželstva, kde každý cíti bolesť za niečo iné. Jack má pocit, že Mabel sklamal, no Mabel sa cíti najmä nepochopená a odstrkovaná. Až kým ďalšie nešťastie z Mabel nevykresá to, čím naozaj je - silná a odhodlaná žena. Celou knihou sa tiahne ruská rozprávka o Snegurke, ktorá vytvára jasný foreshadowing, no i tak ma koniec zabolel. Je to magický príbeh, kde dlho neviete, čo je skutočnosť a čo len hra fantázie. Kniha je jemne opradená magickým realizmom, ktorý spočíva najmä vo Faininej schopnosti ovládať sneh, no inak je to kniha predovšetkým veľmi realistická. Drsná a chladná divočina Aljašky totiž nič nedaruje ani postavám ani čitateľovi. I napriek tomu je to óda na jej krásu a nespútanosť a hoci z knihy cítiť najmä mráz, získala si ma aj napriek mojej neláske k tuhej zime. Dcéra snehu je silný, no zároveň jemný až snový príbeh o láske, smútku a neľahkom živote, no predovšetkým je to príbeh o porozumení a potrebe pochopiť tých, ktorých najviac milujeme.

Majstrovské dielo spisovateľky (Dagmar Hein, 12.4.2022) Odpovedať

Tak pútavo a kvalitne napísanú knihu som dávno nečítala. Magickosť v reálnom svete, krásny opis Aljašskej prírody, postáv ale aj deja je skvelá kombinácia a robí z nej kvalitnú knihu.

Zasnežená rozpravka (Andrea, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
"Žena moja, poďme na dvor a spravne si zo snehu dievčatko.Azda ožije a bude nám dcérkou". Už v úvodnom citáte nam autorka sľubuje príbeh s nádychom rozprávky pretkanou drsnou Aljaškou. Do knihy som šla s veľkým očakávaním a s nádejou,že ma nesklane. Kniha síce nesklamala, prežila som pri jej čítanie príjemné chvíle, ale ani nezmenila môj pohľad na život. V knihe je opísane krásne magično snehu, vytrvalosť lásky, odhodlanie žit krásny život a drsná príroda neľútostnej Aljašky. Knihu odporúčam čítať,počas zimných večerov, pri šalke čaju a tanieriku s voňavý koláčom, aby sme si vedeli vážiť život aký žijeme.

Magično v prostredí Aljašky (Lenka, 6.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ľutujem, že som sa o tejto knihe nedozvedela skôr, pretože by ma mohla sprevádzať a spríjemňovať zimné chvíle už zopár rokov. Odkedy som ju minulý rok zaregistrovala, niečo ma k nej ťahalo hneď od začiatku, a to len na základe komentárov od iných ľudí. A ako náhle som po nej siahla, v momente som vedela, že ma bude sprevádzať počas zasnežených dní každý jeden rok. Kto má rád romantické príbehy s príchuťou nadprirodzena, určite si príde na svoje. Príbeh Vás zaujme životom staršieho manželského páru a ich osudom, ktorý sa im aspoň do istej miery snaží vynahradiť to, čo im nebolo súdené v minulosti. Rozprávanie o ich živote ma tak vtiahlo do deja, že som sa nevedela od knihy odtrhnúť a potrebovala som prečítať viac a viac stránok, aby som sa dozvedela, čo sa odohrá ďalej a ako to napokon skončí. Za mňa je to jedna z najkrajších kníh so zimnou tematikou. Toto knižné dielo odporúčam prečítať si, keď nás Perinbabka obdarí poriadnou nádielkou snehu, vtedy má príbeh to najväčšie čaro. :)

Krása (Kornélia Bobáľová, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásny rozprávkový príbeh odohrávajúci sa v nádhernom drsnom prostredí Aljašky. Strieda okamihy reality a fantázie. Kniha zmení pohľad na život.

<3 (Zuzana Hnátová, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherne smutný, magický príbeh. Príbeh popretkávaný rôznymi odtieňmi lásky, lásky nežnej, nezištnej, vášnivej, občas sebeckej, ale hlavne silnej. Nádherná, nežná kniha, ktorá sa dotkne vašej duše aj srdca.

úžasná (Gabriela, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasne dojímavý príbeh o dvoch starších ľuďoch, ktorí sú dlhé roky bezdetnými manželmi, sú stále milencami ale aj najlepšími priateľmi, ktorí si rozumejú aj bez slov. V ich živote v náročných podmienkach krásnej, no divokej Aljašky sú aj vážne momenty, no na druhej strane aj hravé. A v jeden takýto hravý moment si Jack a Mabel postavia na dvore snehuliaka. Ten na druhý deň síce zmizne, ale namiesto neho sa objaví dievčatko, dieťa, po ktorom najviac v živote túžili a rozjasní ich niekedy monotónne dni. S ním prežívajú najkrajšie zimy ich života.

:)) (Barbara Toblová, 23.3.2013) Odpovedať

dojimavy pribeh ludskych osudov a citov. o sudrzi dvoch ludi, ktorí aj napriek krutym podmienkam prirody dokazali prezit a ist dalej vo viere v lepsi zivot. styl pisania velmi prijemny, nenuteny. opisi prirody su skutocne az sa doslova ocitate na mieste deja. urcite odporucam tym, ktory chcu krasny pribeh plny emocii.

Príjemné čítanie nielen v zimné večery :) (Stanka, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Magický dej odohrávajúci sa na ešte krajšom pozadí. Dcéra snehu je jednou z mála kníh, ktorá presvedčí čitateľa, že aj nemožné sa môže stať skutočným. Autorka svojím nenúteným spôsobom písania a vyjadrovania vtiahne do deja svojho čitateľa hneď na začiatku a nepustí ho od stránok kníh až do konca. Veľmi príjemný, zaujímavý a láskou opradený príbeh, v ktorom sa prelína fantázia s realitou chytí za srdce najmä romantické duše. Tento prvý literárny počin Eowyn Iveyovej je jedným zo skvostov svetovej literatúry aspoň pre mňa osobne :) Určite sa teším aj na jej ďalšie diela a Dcéru snehu vrelo odporúčam :)

:) (Radka, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
neskutocne krasna kniha. akosi mimo dnesneho uponahlaneho sveta. odporucam vsetkym, nie je to kniha pre urcitu vek. kategoriu.

nádherná (Aďa, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna kniha so silným príbehom, ktorý chytí za srdce :) Magický príbeh :)
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x