bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Piaty západ slnka

Vydavateľ: Trio Publishing (TRIO PUBLISHING, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Piaty západ slnka

Ženatý tridsiatnik Lukáš po krátkom milostnom vzplanutí zo dňa na deň prehodnotí a zanechá svoj bezcieľny, pohodlný život. Odvtedy uplynie turbulentných šestnásť rokov a teraz už starnúci muž rozpráva svoj dramatický príbeh tajomnému hostiteľovi. Odkrýva najintímnejšie zákutia vzťahov s manželkou, rodičmi, dospievajúcim synom, novou partnerkou aj záhadným priateľom. Usiluje sa pritom pochopiť, v čo verí, kam patrí a kam smeruje spoločnosť zmietaná anarchiou, bojmi o prežitie a o moc. Lukáš je rozprávačom, hlavnou postavou a čiastočne aj poslucháčom v úzadí dômyselne prepracovanej dejovej skladby.
Prekvapujúci román na rozhraní existenciálnej prózy, modernej dystopickej literatúry (či antiutópie) a drsnej noir fiction o kríze a úpadku našej civilizácie.

Detaily o knihe

Názov: Piaty západ slnka

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Daniela Barillová, 21.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som v knižnici natrafila úplne náhodou. A som veľmi rada, že sa to stalo. Myslím, že keby bola kniha napísaná v angličtine, je z nej svetový bestseller. Opisuje fiktívnu buducnost civilizácie, ktorá by mohla byt realitou. Čipovanie ľudí a delenie na žiadúcich a nežiadúcich v Zóne pripomína tetovanie čísel počas holokaustu. Úplný úpadok morálnych hodnôt, kde už ani život druhého nič neznamená. Ale i v dobe takejto anarchie žijú ľudia, ktorí dúfajú, že dobro niekde mimo Zóny existuje. Lukáš - hlavný hrdina, v prvej polovici rozprávač príbehu sa v druhej polovici mení na poslucháča. Nie je to lahké čítanie na dobrú noc, ale čítanie, pri ktorom sa človek musí zamyslieť kam speje súčasná spoločnosť. Nedovoľme, aby sme takto dopadli... Citát z knihy: "Využije kartu, ktorá jej zostala, a hoci ju doteraz neobrátila a nepozná jej hodnotu, bola presvedčená, že je to žolík. Veď načo by jej ju niekto vôbec dával, ak by nemala najvyššiu cenu?" (Samozrejme, že tu nejde o kartovú hru, ale o život sám)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x