bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čierny Rogan: Zlato Arkony 1

Vydavateľ: Artis Omnis, s.r.o. (Artis Omnis, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:264
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:56

Lepšia cena: 12,52 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,81 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,90 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čierny Rogan: Zlato Arkony 1

Na Rujane odjakživa vládli žreci z Arkony. Túžba po pokladoch svätyne však priviedla na ostrov cudzích hrdlorezov. Ich lode s dračími lebkami sa vynorili zo severných hmiel, z ríše skrytej pred pohľadmi smrteľníkov. Zaútočili, naplnili pobrežné vody telami rujanských obrancov a obsadili ostrov. Arkona zatiaľ odoláva. Kúzla, ktoré ju chránia, však postupne slabnú. Cudzinci medzitým rozširujú hrôzovládu – dobyli už Volgost a takmer sa zmocnili štítu boha Jarovíta, v Štetíne potupili Triglavovu svätyňu a teraz vycierajú tesáky chované ľudským mäsom smerom k Volynu. Slovanskí žreci a vládcovia volajú o pomoc. Povodím Odry z ďalekého juhu prichádza pán Radhostovho meča a jeho démonický vlčí sprievodca…

Po mnohých rokoch od napísania cyklu Černokňažník sa Juraj Červenák vracia k svojim najpopulárnejším hrdinom, Čiernemu Roganovi a Goryvladovi. V prvom zo série nových príbehov ich púť zavedie na sever, až na jantárové pobrežia, kde slovanskí bohovia čelia krvilačným dobyvateľom. Poradí si černokňažník v končinách, ktoré sú tak veľmi vzdialené od Kančej hory a Krvavého ohňa, zdroja jeho moci?

Detaily o knihe

Názov: Čierny Rogan: Zlato Arkony 1

Objednávací kód NA329602

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvelý zážitok (Jana Mráziková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Zlato Arkony má príjemne prekvapila. Tak ako aj ostatné knihy ktoré napísal Juraj Červenák je táto skvelá, pútavá a napínavá. Je úžasne ako spojil slovanskú mytológiu s fantasy. Dej má zaujímavá rýchly spád, ironické dialógy a tým pádom sa kniha veľmi dobre číta. Jednoznačne odporúčam každému milovníkovi fantasy ;)

Černobohovi poslovia zase strkajú prsty (a laby) do nebezpečenstva (Hana Vrbovská, 1.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Nikdy som sa netajila tým, že ma Červenákove knihy fascinujú, napriek tomu, že nedokážem povedať prečo. Väčšinou sa do nich zahryznem a pustím až je po knihe – najmä séria Černokňažník sa mi veľmi dobre čítala, pretože neutíchajúca akcia a nízky počet strán je dobrý recept na knihu na jedno posedenie. Z toho dôvodu som čakala, že Zlato Arkony prečítam na pár posedení, tak ako vždy a dosť ma vyhodilo z miery, že som sa do príbehu nedokázala zahryznúť natoľko, aby som pri knihe vydržala dlhší čas. Trochu mi prekážalo časté striedanie rozprávačov a tým pádom menej času stráveného s Roganom a Goryvladom, ktorých som si vždy veľmi užívala. Ako hovorí autor v príhovore, od čias vydania Černokňažníka sa zmenil jeho štýl a zmenili sa aj Rogan a Goryvlad. Viac než priamočiarej akcii je kniha venovaná zákulisným ťahom, nezhodám a spojenectvám medzi kmeňmi a Roganovým machináciám, ktorými sa všetkých snaží dostať tam, kde ich potrebuje. Vzniká tak omnoho komplexnejší príbeh pretkaný postavami a udalosťami a ja sa musím priznať, že som miestami strácala prehľad. Navyše sa mi zdá, že aj dynamike medzi Roganom a Goryvladom bola nasadená oprátka – nielenže mali menej času v knihe celkovo, ale aj väčšinu času trávili oddelene a hoci Goryvlad je pánom situácie aj keď je na scéne sám, predsa len mi trošku chýbalo ich vzájomné handrkovanie. Zlato Arkony bolo pre mňa miernym sklamaním. Asi som si mala prečítať príhovor pred knihou a nie až po, možno by som čakala, že sa to poberie týmto smerom. Moje sklamanie však nevyplýva z toho, že by to bola zlá kniha, naopak, bolo to dobrý príbeh a určite budem čítať aj pokračovanie, ale z toho, že moja myseľ stále čakala iné veci než tie, čo boli predo mnou na papieri. Konečné skóre sú preto tri hviezdičky.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x