bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na ostrove

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na ostrove

Tridsaťročnej šarmantnej učiteľke angličtiny Anne Emmersonovej ponúknu prácu na leto. Má doučovať TíDžeja Callahana v prenajatom domčeku na Maldivách, kde ho už čakajú rodičia. Ponuku bez zaváhania prijme, pretože si bude užívať more a zároveň pracovať.
Šestnásťročnému TíDžejovi sa, naopak, z Chicaga nechce, no nikto sa ho na to nepýta. Práve zvíťazil nad onkologickým ochorením a rád by strávil prázdniny s kamarátmi, no namiesto toho musí dobiehať zameškané učivo.
Na Maldivách Annu a TíDžeja čaká posledný úsek cesty – dvojhodinový let hydroplánom ponad Indický oceán. Pilot však náhle dostane infarkt a lietadlo sa zrúti do vody. Dvom cestujúcim zachránia život záchranné vesty a do rána doplávajú na neobývaný ostrov. Anna s Tídžejom sú odhodlaní stoj čo stoj prežiť, no dennodenne čelia mnohým ťažkostiam. Hoci veľa užitočných vecí sa ako zázrakom zachránilo z trosiek lietadla, nemajú pitnú vodu, jedlo, oheň, obydlie. Čaká ich prírodná katastrofa, tropické búrky, nebezpečenstvo na nich striehne aj z mora. Dni sa menia na týždne, z týždňov sa stávajú mesiace. Hrozí možnosť, že TíDžejovi sa vráti rakovina. Počas oslavy narodenín na ostrove si Anna uvedomí, že sa vynára ďalší problém: dokáže na ostrove žiť s chlapcom, ktorý sa postupne mení na muža?

Z anglického originálu On the Island (A Plume Book,
Penguin Gtroup, New York 2011) preložila Miriam Ganiová.

Dostupné verzie titulu

Na ostrove Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Na ostrove

Originálny názov: On The Island

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

pohodovka (V. Berdáková Pavlík, 18.10.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemné čítanie, také pohodové. Kniha sa čítala ľahko. Príjemné postavy a najmä pekný koniec. Páčilo sa mi ako bola kniha spracovaná. Je vhodná na odreagovanie sa. Nenáročný dej plný lásky.

naj kniha mojej knižnice (Lucia, 14.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasna kniha. To je najlepšia kniha akú som doteraz čítala, úsmev cez slzy, keď im oceán vyplavil Annin kufor v ktorom našli vela užitočných vecí usmiala som sa aj ja a keď ich zachránili a Anna sa dozvedela že jej rodičia sú mŕtvý aj mne sa tisli slzy do očí, ja keď čítam dobrú knihu tak sa viem vžiť do pocitov hlavných hrdinov prežívam s nimi radosť aj smútok. Román NA OSTROVE ma prekvapil tým aký je dobrý. Tato kniha má čestné miesto v mojej knižnici. Vrelo odporúčam všetkým ktorý majú radi napínavé príbehy.

Oslnená, prekvapená, vôbec nie sklamaná :-) (Simona Bagová, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Či je leto a či zima, Na ostrove vždy oslní ma :-) Knižka ako výhra prišla, dobrá knižka sa vždy zišla. Otvorila som prvé stránky hneď po tom, ako prišla do schránky; pohodlne sa usadila a okamžite sa do deja zasadila. Atmosféra ma hneď vtiahla, bol večer - žalúzie som stiahla, pri slabom svetle som čítala a s knihou si tri večery líhala. ...a teraz trochu menej poeticky, ale musím povedať, že ma knižka naozaj bavila. Neobsahuje v sebe zbytočne zdĺhavé a nudné pasáže, ktoré čitateľa odrádzajú, aby v knihe pokračoval. Stránku od stránky som očakávala, čo zaujímavé sa zase stane a osudy hlavných postáv som prežívala spolu s Annou a Tídžejom. Obe postavy sa v priebehu románu sypmaticky vyvíjali, z Tídžeja sa stával muž a Anna si obrusovala svoje dospeácke hrany pri mladom a sviežom mužovi. Začítala som sa hneď a musím povedať, že je to kniha, ktorú som prečítala najrýchlejšie zo všetkých. AUtorka dokáže dej priblížiť zmesou hovorového a umeleckého štýlu, ktorý bol mne osobne veľmi blízky a myslím, že môže očariť naozaj veľa čitateľov. V deji nastalo pár zvratov, ktoré ma príjemne prekvapili a práve naopak, situácie, ktoré som napäto očakávala od prvých strán prišli dostatočne skoro na to, aby uspokojili moju nedočkavosť. Táto kniha ma presvedčila o tom, že napriek klišoidnému prejavu mnohých autoriek romancí stále exisstuje fantázia a láska k písaniu, že existuje spôsob, ako podať príbeh na papier tak, aby bol čitateľovi blízky a aby si ho hocikto zamiloval :-) Záver ma potešil, aj ked som ho tak trochu očakávala, knižka je veľmi veľmi príjemná a zanechá vo vás dobrý pocit po dočítaní. Hodnotím piatimi hviedzičkami, lebo jej naozaj nemám čo vytknúť. Ešte na záver musím dodať, že veľmi chválim aj slovenský preklad - frázy a vetné konštrukcie boli preložené intuitívne a veľmi veľmi pekne! :-)

na ostrove (Monika Hudecová, 1.10.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
škoda celkom dobrého námetu, autorka ju vraj písala po ránach a vydala ju sama, tak to aj vizerá, akurát ku koncu sa už dala čítať ...

Skvelé čítanie (Veronika, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je úžasná, čítanie ma pohltilo a za dva dni bola prečítaná, až nakoniec človeka mrzí, že nemá viac strán. Pri čítaní človek prežíva celý ten dej a vie sa ocitnúť na mieste, ktoré autorka opisuje. Knihu odporúčam a verím, že nikto nebude ľutovať.

Super kniha (Erika, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, ktorú som prečítala za dva dni, takže na "dlhé letné dni" to nie je :D . Pútavý a zaujímavý príbeh, ktorý prežívate spolu s hlavnými hrdinami. Kúpu tejto knihy určite nebude nikto ľutovať...

Správny výber (Janka, 9.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je proste úžasná. Má nielen zaujímavý a napínavý námet, ale predovšetkým je reálne napísaná. Neviem ako mám presne vyjadriť svoje pocity po prečítaní, ale nesmierne ma potešilo, že autorka sa nestránila rozoberať také veci, ktoré iný autori v svojich knihách obchádzajú alebo nechajú nevypovedané. Vyšší level kvality knihy docielili kapitoly raz písané z pohľadu Anny a raz z pohľadu TíDžeja. Pri čítaní prežívate spolu s nimi nielen samotný pád lietadla, dni počas ktorých hľadajú vodu aby prežili, ale aj strach, že ich nikdy nenájdu. Postupne sa začínate spoločne zmierovať s tým, že ich nikto nenájde, bojujete spolu s nimi každý jeden deň o život. Pri každom jednom spomenutí že prešiel rok, dva, tri, štyri premýšľate nad tým ako to dokázali prežiť, ako bojujú. A zároveň ako sa vzťah v ktorom sú odkázaný jeden na druhého prehlbuje. Hranice medzi nimi padajú pre osamelosť, ktorú cítia a vzniká niečo viac. A nakoniec keď ich len čistou náhodou po tvrdých štyroch rokoch nájdu si hovoríte ako to bude ďalej. Veď po takomto dlhom čase to musí byť ťažké sa vyrovnať so všetkým čo so medzitým ako oni boli na ostrove stalo. A najviac si uvedomujete hranice, ktoré začínajú stúpať medzi nimi keď sa vrátia do civilizácie. Táto kniha je rozhodne nesmierne emotívna a odporúčam každému si ju prečítať pretože stojí za to.

Skvelé letné čítanie (Veronika, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha na dlhé letné dni :). Zhltla som ju ako nič. Včera som ju požičala kamarátke, dnes mi ju vracia :). Ďalší dôkaz asi nie je potrebný.

Na ostrove (Edita, 5.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
krásne čítanie, super kniha

super (adka, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
super kniha na letne osviezenie skvely dej odpurucam
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x