bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prízraky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:480
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 14,20 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 14,53 € (vrátane DPH)
Bežná cena:16,90 €
Ušetríte: 2,37 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prízraky

V uliciach Osla sa zjavila nová droga violín, opiát silnejší než heroín a vyvolávajúci oveľa väčšiu závislosť. Mladý narkoman Gusto leží v byte na podlahe, krváca a čoskoro zomrie. Za zvukov kostolných zvonov rekapituluje svoj životný príbeh.
Inšpektor Harry Hole sa po troch rokoch strávených v zahraničí vracia do Nórska. Žiada bývalého policajného nadriadeného, aby mu umožnil vyšetriť takmer uzavretý prípad vraždy. Dostane povolenie navštíviť vo väzení údajného vraha, 18-ročného chlapca, s ktorým ho však spája vlastná minulosť. Vražda spočiatku nesie typické znaky násilia z drogového prostredia, ale rozrastie sa do rozmerov, o ktorých sa Harrymu ani nesnívalo. Väčšina stôp totiž vedie inam, do vyšších kruhov, a inšpektor sa takisto stáva nepohodlnou osobou. Vyšetrovanie smeruje k prekvapujúcemu vyústeniu.
A zatiaľ čo Harry pátra, Gusto pokračuje v rozprávaní svojho príbehu...

Z nórskeho originálu Gjenferd (H. Aschehoug & Co., Oslo, 2011) preložil Jozef Zelizňák.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Prízraky Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Prízraky

Originálny názov: Gjenferd

Objednávací kód NA201946

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Toto je super kniha ...Nesbo = génius (Tonka Greňová, 4.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pokiaľ by sa dalo, tak by som dala aj šiestu hviezdu (*), lebo táto kniha si to určite zaslúži. Knihu som narozdiel od ostatných čítala dlho, pretože som sa potrebovala v pokoji ponoriť do svojej fantázie a polemizovať o ďalšom priebehu deja :) Všetci, čo ale čítali aspoň niečo od tohto detektívkového mága, mi dajú za pravdu, že predvídať pokračovanie deja v jeho knihách je prinajmenšom veľmi ťažké. Ťažko je mi písať o tejto knihe ako o samostatnej časti, lebo život Harryho sa mi už akosi skĺbil to jedného celku. Moje začiatky boli s perfektným Snehuliakom, pri ktorom mi zo strachu nabiehala husia koža, no každá ďalšia kniha mala niečo do seba. V Netopierovi boli badateľné "začiatočnícke" znaky, ale tiež mala niečo do seba. Skvelá bola určite "trilógia" Zrada, Bohyňa pomsty a Diablova hviezda, Pancierové srdce pár dní obhajovalo prvenstvo v rebríčku najlepších kníh, až kým som si nekúpila Prízraky...radosť, sklamanie, prekvapenie, strach, úsmevné chvíľky, aj momenty, kedy mi takmer vyšla slza, to všetko sa dá nájsť v tejto knihe. V ostatných tiež, len v inej miere. Prízraky sú pre mňa TOP! (možno až dovtedy, kým nezačnem čítať Políciu :)) Všetkým odporúčam Jo Nesba, mňa sa táto "nesbovská" vášeň chytila všetkými dvadsiatimi, hoci detektívky neboli nikdy mojou šálkou kávy. Najhoršie je ale to, že Nesbo nestíha písať tak rýchlo, ako tie knihy čítam :)

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo je pán spisovateľ a to dokazuje každou svojou knihou. Túto mám obzvlášť rád. Super dej, čítalo sa výborne.

brilantné (Veronika Berdáková Pavlík, 27.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
super čítanie. Fascinujúci príbeh, Páčilo sa mi aj to, že tam bol príbeh aj z pohľadu Gusta viac sme sa tým dostali do obrazu. A Oleg? ???? Ten naozaj prekvapil. Koniec bol nečakaný a zároveň pikantný(-: Teším sa na pokračovanie... Kúpim si určite aj staršie časti, zatial mám doma len túto a Snehuliaka. Ale táto konkrétne je pekne vymyslená, pomaly to už aj mne pri konci knihy začalo dopaľovať kto to môže byť...ale každý bol podozrivý(-: výborné čítanie.

Prízraky - najlepšia kniha od Nesba (Stano, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som kupoval pre manželku - má od neho azda všetky tituly a z jej nadšenia pri čítaní som došiel k záveru, že som kúpil dobre. Po jej odporúčaní som si ju samozrejme prečítal aj ja. Autor nás opäť nesklamal...Napätie už od prvej strany tak ako aj u ostatných kníh. Nesbo tu rozvíja dva rozličné príbehy, pričom spolu súvisia a to ešte viac vie urobiť knihu knihou. Všetky jeho knihy sú perfektné a ani od tejto sa nedá odtrhnúť. Príbehy sú do podrobna opísané, čo nie vždy sa každému podarí, keďže toto nie je ľahké. Zatiaľ ma táto kniha najviac presvedčila, že Nesbo je PÁN vo svojom remesle. Ale ani ostatné nie sú na zahodenie. Podľa mňa je však táto kniha jednoznačne najlepšia ... Snehuliak aj Pancierové srdce sú takisto skvelé, ale od tejto som sa nevedel odtrhnúť - výborný prekvapivý koniec a detailný popis drogového prostredia, až si človek myslí, že autor s tým má osobné skúsenosti. Roztočil totižto poriadny kolotoč mien, vrážd a drogového podsvetia a samozrejme ako vždy prekvapenie v závere knihy. Dúfam, že Harry ešte vstane z mŕtvych, inak neviem, kto bude hlavným vyšetrovateľom v 10. dieli. Ale čo, nechám sa prekvapiť :))) Každému ju odporúčam – hlavne tým, ktorí si chcú aspoň troška oddýchnuť....ale pripravte sa na to, že tak ako aj pri ostatných knihách od Nesba , aj tu bude stres stúpať.

necakany darcek milo prekvapil (Mary, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy predtym som od Nesba nic necitala...dokonca ma to k tomuto zanru ani vobec netahalo. Avsak... avsak na Vianoce som tuto knihu dostala ako darcek, a kedze som takpovediac knihofil, musela som ju proste precitat... a tak som zacala... a aj napriek tomu, ze na moj vkus boli niektore pasaze morbidne, dej ma tak pohltil, ze sa mi o tom dokonca aj snivalo! Je to naozaj perfektna kniha a skutocne ju odporucam aj tym, ktorych tento zaner ako taky nenadchol :)

opat sa dostavam do varu (Matej Paluch, 4.5.2014) Odpovedať

Prizraky som zacal citat posledny aprilovy den, v noci som sa nevedel od nej odtrhnut, kde sa znovu formuju nase hlavne postavy a cely sa znova dostava do varu...vravim si, musim ist do postele, leborano skoro vstavam na autobus do Prahy..ved pocas cesty si budem zas citat...ale co sa stalo? rano sa narychlo balim a Prizraky sa mi prepadli pod zem?! Nemohol som ich vazne najst a cesta v buse bola tym padom nehorazna nuda :( Hary je naspat v Norsku ako good boy, dozvedame sa, ze niekto z jeho znamych je vo velkom probleme, a pomimo sa nejaky gruzinsko-rusky psychopat pripravuje na velku vec...tak si len jednu velku udalost prajem - aby som Prizraky dostal cim skor opat do ruk! ;)

Diagnóza: Závislosť na "jo nesbovkách" (Andrea Gregová, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Detektív Harry Hole sa vrátil (možno) po „trojročnom pobyte v ďalekom zahraničí“ domov do Nórska. Do milovaného mesta Oslo. Vrátil sa, aby ako súkromná osoba preveril a rozmotal pletenec viacerých príbehov plynúcich vedľa seba v čase, prelínajúcich sa, súbežných, niekedy sa náhodne ovplyvňujúcich alebo aj nie: 1. Večný kolobeh prírody – príbeh potravinového reťazca; 2. Tichý - už nikým nevypočutý - monológ umierajúceho mladého narkomana a 3. Príbeh Olegovho pádu na dno a pokus o jeho záchranu. V hlavných úlohách vystupujú DROGY – SMRŤ – ZÁVISLOSŤ – LÁSKA – NENÁVISŤ. „Päť minút slávy“ zažije aj šperk z mačacieho zlata.Príbehy sa odohrávajú v Oslo a na prvý pohľad spolu nesúvisia. V slovenskom vydaní sú odlíšené aj formálne typom použitého písma (predpokladám, že aj v origináli). Autor postupne čitateľa zoznamuje veľmi pútavým spôsobom s nórskym prostredím, s prácou polície v meste a postavami z radov polície; oboznamuje ho s podsvetím – s ľuďmi užívajúcich drogy a spôsob ich získavania a aj s tajomným narkopodnikateľom. Osoby opisuje farebne a plasticky pomocou ich dobrých a zlých stránok duše, spôsobu života a činov. Nenápadne vtiahne čitateľa do deja tak, že nedokáže pustiť z rúk knihu (alebo kniha čitateľa?). Jo Nesbø píše veľmi presvedčivo. Čitateľ ani raz nezapochybuje o pravdivosti opisovaných udalostí.V ponukách kníhkupectiev je dielo „Prízraky“ zaradené v poličke „detektívne romány“. Po jeho prečítaní som nadobudla presvedčenie, že autor píše nielen dobré a napínavé detektívne príbehy, ale aj veľmi dobre analyzuje súčasnú spoločnosť. Kniha je zároveň aj kritickou sondou do života spoločnosti. Odhaľuje spoločenské problémy, osobné problémy jednotlivcov, ich túžby, sny či neresti ... Pri čítaní som sa stala tiež „obeťou“ – obeťou Jø Nesbovho pútavého rozprávania a šarmu detektíva Harryho Holea. Výsledok: kúpila som aj nasledujúcu knihu "Polícia".

Jo Nesbo (Petko, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strhujúci príbeh s úplne šokujúcim koncom, ktorý som vôbec nečakal. Neviem sa dočkať ďalšej knihy od autora.Palec hore!

najlepšia (andy, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednoznačne zatiaľ najlepšia kniha od Jo Nesbo-a. Napätie od prvého písmena po posledné, ak nie aj ďalej, pretože koniec je taký, že jednoducho musíte siahnuť po ďalšej jeho knihe - Polícia :-) Táto kniha je zaujímavo písaná, dej je prerušovaný spomienkami mŕtveho chlapca, čo na počudovanie nie je vôbec rušivé, ale výborne to dokresľuje samotný dej, odkrýva skutočnosť, ktorú by niektorí chceli nechať skrytú. Keďže každý má nejakého toho svojho "démona", tieň z minulosti-prízrak, treba sa ho zbaviť tak, že sa mu postavíte zoči voči :-)

jedna z najlepších z celej série (monika, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
stala som sa závislá na sérii s Harrym Hole toto bola pre mňa najemotívnejšia z celej série, od prvej strany po poslednú a to doslova. môžem len odporúčať, kto raz siahne po knihe od Nesba už ju nepustí :)

rozuzlenie (lubica1995, 14.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
S celej série o Harrym Holovi je táto najosobnejšia. Veľa vysvetluje a zároveň je nemožné si neprečítať nasledujúcu, lebo spolu priamo súvisí. Vlastne tak isto, ako všetky. Nenápadne. V každej je kúsok, ktorý zapadne do seba v poslednej knihe, alebo vás aspoň privedie na množstvo nesprávnych, alebo správnych stôp.

Opäť strhujúca krimi (Ivana Drgová, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastický autor, ktorý opäť preniesol doslova čitateľa do strhujúcej zápletky,od ktorej sa nedalo odtrhnúť.Dej, postavy, miesto-dokonalo vytvorená krimi.Kniha bola skvelá!Odporúčam!

kniha (Kika, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ďalší bestseller od Jo Nesba :) kniha prečítaná na jeden hlt a ešte si ju určite minimálne raz prečítam :)

vrelo odporúčam (Barbora, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som musela prečítať na jeden raz, nedalo sa od nej odtrhnúť. odporúčam , dej skvely, prehľadný

KNiha (Lukaš, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobra kniha uz ju ma 3 krat precitanu a chystam sa 4

Kniha (Lukaš, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autor je velmi dobry ma vela peknych knih a jedna je aj tato

Prizraky (Renata Necpalova, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi rada si ju precitam.Anotacia je zaujimava a uputala moju pozornost.Uz sa tesim,ako si tuto knihu precitam na jeden dusok pri popijani skvelej kavicky.

fakt super (anna krišaková, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
čítam práve pancierové srdce a už sa teraz neviem dočkať dalšej,takže určite kúpim

zaľúbená ;-) (Janka Švantnerová, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Do tohto autora som sa zaľúbila :-D úžasné čítanie, skvelý dej, no jednoducho paráda na jednotku s hviezdičkou :-D :-D

Skvelá kniha (Saša, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu som čítala v angličtine podľa mňa je jedna z najlepších nedalo sa od nej odtrhnúť... vrelo odporúčam :)
Všetky komentáre (20)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V júli by človek ozaj nemal zomrieť. Skutočne počujem kostolné zvony, alebo bol v tých prekliatych guľkách halucinogén? Okej, takže tu sa to končí. Tu, alebo tam. Teraz, alebo neskôr. Ale naozaj som si zaslúžil zomrieť v júli? Sprevádzaný vtáčím štebotom, štrnganím fľašiek, smiechom od rieky a neskutočnou letnou pohodou za oknom? Zaslúžil som si ležať na dlážke v nakazenom narkomanskom brlohu s dierou v tele, z ktorej vyteká život, sekundy a útržky obrazov, čo ma sem priviedli? Všetky malé a veľké okamihy, celá kopa náhod a udalostí, čo som si vyberal, alebo ku mne prišli. Som to ja? Je to všetko? Je toto môj život? Mal som plány, však? A teraz sa zmenili na vrece prachu, vtip bez pointy, taký krátky, že by som ho stihol dopovedať skôr, ako prestanú odbíjať tie pekelné zvony. Ach, prekliate plameňomety! Nikto mi nepovedal, že smrť tak bolí. Si tam, otec? Neodchádzaj, teraz nie. Vypočuj si môj vtip: Volám sa Gusto.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x