bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chyť ma

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chyť ma

„O štyri dni ma niekto príde zabiť. Najprv ma však musí chytiť.“

Detektívku D. D. Warrenovú neprekvapí len tak hocičo. Osamelá žena, ktorá sa potuluje neďaleko miesta činu, ju však ohromí nezvyčajnou prosbou. Charlene Rosalind Carter Grantová sa nazdáva, že o štyri dni ju niekto zabije, a špičkovú bostonskú detektívku žiada o vyšetrenie svojej budúcej vraždy.
Charlene jej vyrozpráva neuveriteľný príbeh. Každý rok dvadsiateho prvého januára zomrie ďalšia Charlenina priateľka z malého mesta v New Hampshire. Vraždy sa doteraz nepodarilo objasniť. Z trojice kamarátok zostala nažive už len Charlene a počíta hodiny do svojej smrti. Detektívka Warrenová však rýchlo zistí, že Charlene Grantová sa nevzdá bez boja – výborne strieľa, nebojí sa bitiek a je rýchla ako málokto. V detektívke to zároveň vzbudzuje podozrenie, či je Charlene naozaj obeťou, alebo páchateľka dokonalých zločinov. Vyšetruje tak dva prípady naraz: hľadá vraha, ktorý chladnokrvne likviduje bostonských pedofilov, a pritom objasňuje vraždy Charleniných kamarátok. Musí to stihnúť pred desivým výročím dvadsiateho prvého januára. Je mladá žena, ktorú prenasledujú temné tiene minulosti, skutočne v nebezpečenstve, alebo skrýva desivé tajomstvo a najväčším nebezpečenstvom je ona sama?

Z anglického originálu Catch Me (Dutton, New York 2012) preložil Marek Leško.

Dostupné verzie titulu

Chyť ma Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Chyť ma

Originálny názov: Catch Me

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Blesková súťaž o triler Chyť ma

Výhra v dnešnej Bleskovke nie je pre slabšie nátury. Veď si predstavte, že poznáte presný dátum svojej smrti a dokonca viete, ako zomriete. Charlene to vie. V uplynulých rokoch vždy v ten istý deň zaškrtili jej priateľky a polícii sa nikdy nepodarilo vypátrať vraha, ani motív. Teraz už zostala len ona, o štyri dni má zomrieť, no nijako to vrahovi nemieni uľahčiť. viac

Hodnotenie čitateľov

Vianočný darček :) (Veronika zubereczová, 1.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knižku som dostala na Vianoce od svojej mladšej sestry Eriky. Keď som ju začala čítať hneď sa mi zapáčila. Je zaujímavo napísaná. Pri každom slovku som si predstavovala ako to bolo,ako postavy vyzeraju, cítila som sa s ňou vžitá akoby som v tej knihe bola aj ja sama. Premýšľala som hlavne nad tým kto je tým vrahom :-). Keď som začala čítať stále som si povedala že už len jednu stránku ale keď tam boli zas zaujímavosti nedalo sa odtrhnúť aztej jednej stránky boli aj štyri :-D...Napínavá a zaujímavá knižka ktorú vrelo odporúčam :-).

Príjemná detektívka (Lenka, 11.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Po odporúčaniach známych som sa rozhodla knihu prečítať, no nesplnila moje očakávania. V detektívkach ju Jo Nesbo a Dominik Dán určite tromfli. Nemala rýchly spád a neočakávaný zvrat situácií, ktorý by ju možno vylepšil, no na oddychové čítanie je to vhodná voľba. Táto autorka ma však neoslovila natoľko, aby som túžila prečítať si od nej ďalšie tituly.

:) (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super čítanie. Knihu si určite ešte aspoň raz prečítam. Super príbeh, ktorý úžasne končí.

Vynikajúce dielo vynikajúcej autorky :) (Veronika Cholevová, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že vždy si trúfam uhádnuť, ako celý príbeh skončí. Ale pri tejto knihe sa to nedalo. Už od prvej strany som sa nevedela dočkať tej poslednej. Dej bol po celý čas nesmierne napínavý. Keď som sa ponorila do príbehu, všetko išlo stranou. Autorka vytvorila vynikajúce dielo. Nedá sa povedať nič viac, než že pre milovníkov detektívok je táto kniha hotovou slasťou. Ak si ma raz znova nájde, určite si ju rada celú odznova prečítam :)

Urcite ju chyt a precitaj :) (Júlia Koltaiová, 11.8.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Napinava, strhujuca, nepredvidatelna... neskutocne dobra knizka

uzas!!! (Emily, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akurat som ju docitala. Je fantasticka. O com svedci aj tato neskora hodina. Je 49 minut po polnoci a ja som jednoducho nemohla ist spat, kym som sa nedozvedela,ako to dopadne

Nečakané (Lucia Luptáková, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Len čo som ju zbadala v kníhkupectve niečo ma na nej zaujalo. Myslím že obálka je tiež dokonale urobená a dokáže upútať. Ale nie to ma na nej priťahovalo. Práve to, že hlavná hrdinka uniká svojmu osudu ma zaujalo natoľko, že som ju proste musela mať.

skutočne stojí za to! (Barbora Bitalová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po druhý raz už aj s hodnotením..pretože vážne stojí za to..všetky hviezdičky,aj keď by ich mohla mať aj viac!;) čo nepochopíte,pokiaľ si ju neprečítate..až keď si ju zamilujete ohodnotíte ju vyššie ako sa dá;) hviezdičky nestačia vždy;)

Chyť ma,ak to dokážeš! (Barbora Bitalová, 1.5.2014) Odpovedať

Lisa Gardnerová- Chyť ma - napínavé do poslednej stránky. Skutočne chytí čitateľa hneď na zaciatku. Ako hovorili v reklame zamrazí vás do špiku kostí! Zapletený akčný príbeh hlavnej hrdinky Charlene je plný záhad, rôznych zvratov a neočakávaných záverov. Podivnosť vrážd jej dvoch kamarátok,zahrdúsených v rovnaký deň ju nenechávä chladnou a nedáva jej spať,čo nedalo ani mne a nedá ani vám! Ak sa raz začítate nebudete chcieť prestať a po dočítaní budete mať chuť prečítať ju celú odznova! Stotožníte sa s Charlene a dozviete sa nečakané,prekvapivé odhalenie a rozuzlenie príbehu."Chytľavý" titulok knihy Chyť ma: Aj napriek všetkému sa však Charlene nevzdáva a hovorí:O štyri dni ma niekto príde zabiť, najprv má však musí chytiť!- skutočne chytí za srdce a pošteklí vašu zvedavosť!;)- chcete vedieť kto je vrah a či Charlene naozaj chytí a zabije? Ona sa však tak ľahko nevzdá! Prečítajte si jej príbeh a boj o život!;) - ručím vám za to, že výsledku pátrania padnete na zadok!..tak ak stojíte,radšej si sadnite a poriadne sa držte!;)

Chyt ma (Adriana Kaste, 31.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Jednoznacne zaujimavy namet,uvod je vyborny,no pokracovanie nie je nicim napinave,dookola opakujuce sa pasaze,citatel sa casom zacne nudit a zaver je lahko predvidatelny,skoda dal by sa spracovat ovela lepsie.

napínavé (Jana Lascsáková, 13.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nezvyknem čítať detektívky, skôr som milovníčkou slovenských autoriek, ale skúsila som, veď treba zmenu... a neoľutovala som.. napínavé od začiatku až po poslednú stranu a prekvapivý záver...milovníci krimi sa majú na čo tešiť

Skvela kniha (Lenka, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvela kniha. Nezvyknem velmi citat detektivky, ale zaujala ma anotacia a skvela akcia na ibux.sk :) Knihu som zhltla skoro na posedenie. Napisana velmi putavo, nebola som si uplne ista, kto je vrah a aj ked som to viac-menej uhadla, predsa len niektore veci v zavere ma prekvapili. Urite odporucam.

Genialna kniha (Eliška Chrenková, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kupila na zaklade anotacie a dobre som urobila. Vttrhla ma do deja od prvej strany. Skusala som tipovat vraha...v podstate som aj uhadla ale identita ma prekvapila. Zhltla som ju jednym dychom. Uz sa aj idem poobzerat po dalsich knihach od danej autorky. Fakt vrelo odporucam milovnikom detektiviek.

Táto kniha ma doslova "chytila" (Michaela Šluchová, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super príbeh, dokonalá zápletka, nečakané vyvrcholenie - toto všetko skrýva táto kniha, ktorá je skvelý triler pre každého.

úžasná detektívka (Eliška Petríková, 25.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Včera mi prišiel balíček s knižkami, dnes je táto už prečítaná - v podstate na jeden nádych, nevedela som sa od nej odtrhnut, tipovala som kto bol vrah, tip bol spravny, ale prekvapilo ma, v akej novej identite sa skyval, takze urcite odporucam, napinava az do poslednych stran :) určite odporúčam všetkým milovníkom krimi a detektívok :)

super... (Júlia Forgáčová, 4.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
jednoducho super...

napätie (Veronika Hertlová, 28.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
od prvej až po poslednú stranu :-) sama pre seba som si tipovala kto je vrah.. koho sa má Charlie obávať.. Bola som si istá že už viem.. no koniec má prekvapil.. nebol by zo mňa zrejme dobrý detektív :)
Všetky komentáre (17)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

9.01: Nervozita a roztrasené ruky. Zlostila ma vlastná úzkosť. Prečo som nervózna? Na toto som sa predsa pripravovala celý poondiaty rok. Načo mi je nervozita? Pardon, pán vrah mojich najlepších dvoch kamarátok, ale mohli by sme našu konfrontáciu o chvíľku oddialiť? Viete, potrebujem sa najprv trochu upokojiť. Dáte si niečo na pitie? Alebo sa podelíme o xanax? Prosím, ponúknite sa.
Srať na to, veď som chladný a neľútostný zabijak!
Bože...
Kroky na chodbe. Ťažké a dunivé. Buch, buch, buch.
Srdce sa mi rozbúšilo ešte rýchlejšie a mala som pocit, že ma škrtí rolák. Na poslednú chvíľu som si zložila roztrasenú ľavú ruku z pištole, aby som si utrela dlaň o džínsy.
Dvere som nechala zamknuté, lebo v tejto budove za sebou zamykal každý. Ozvalo sa štrnganie a škrípanie kovových zubov, ako sa odomkla najprv prvá zámka, potom druhá. Dvere sa rozleteli a týčil sa v nich stotridsaťkilový Stan Miller.
„Suka, čo máme dnes na večeru?“ zahučal do prázdneho bytu. Znelo to takmer žoviálne, akoby mal dobrú náladu.
Vystrelila som.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x