bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Tá druhá

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Tá druhá

Všetky knihy, úryvky, fotky, videá a diskusie – kliknite si na oficiálnu stránku Táni Keleovej-Vasilkovej: www.tanavasilkova.sk

Manželka a milenka. Manželka je presvedčená, že ich manželstvu nič nechýba, jediným tieňom spoločného života je, že Róbert býva v práci príliš dlho a na rodinu mu zostávajú len omrvinky času. Daniela verí, že Róbert sa čoskoro rozvedie, a v snoch si s ním spriada spoločnú budúcnosť. Každá z nich je tá druhá. Ktorá bude prvou?

Detaily o knihe

Názov: Tá druhá

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

vasilková (Renata Jánošová, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
ďalšia skvelá kniha od obľúbenej autorky, prečítaná na jeden hlt

Tá druhá (a posledná od Vasilkovej) (Anet Zacharová, 19.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som brala viac-menej poslepiačky bez akejkoľvek vedomosti, o čom bude. A tak sa mi do ruky dostala kniha Tá druhá a ja som sa do toho pustila.Mal som veľké očakávania, len čo je pravda, na Slovensku je známa a chválená, však? A aké sú teda moje pocity po prečítaní tej knihy? No moje pocity dokonale vystihuje tá slovenská pesnička Ja , ja, jaj, ju , ju, juj, ach, ach, ach ... Ja už nič nechápem. A o čom to teda celé je? Ako už sám názov vypovedá,o nevere. Skrátka, veľká dejová zápletka (podľa autorky) zasadená na malé slovenské pomery. Alena a Róbert majú na prvý pohľad harmonické manželstvo s dvoma deťmi, no nie je všetko také ,ako sa zdá a vtedy spoznávame charaktery postáv : Alena- viac-menej "pripečená" žena, ktorej ani za tri roky nedošlo, že jej muž chodí z práce veľmi abnormálne neskoro domov, odchádza aj cez voľno a nedokázala si to zrátať a uhádnuť, že ju asi podvádza. Róbert - ktorému sa zdá, že mať milenku je v "pohode" a nebojí sa svoj názor prezentovať ani pred svojou ženou. Daniela - Róbertova milenka, oplývajúca obzvlášť obrovskou naivitou v to, že sa Róbert rozvedie a ona bude jeho "princezná". Na ostatné postavy nemám slov, bolo by to asi aj zbytočné, pripadali mi skôr do počtu a slúžili len na rozšírenie deja a autorkin počet strán knihy. Za zmienku stojí snáď akurát Danielin neskorší priateľ Filip, na ktorom je mimochodom jasne vidieť, že Danielu miluje, ale nie, ona ho bude (ako správna tvrdohlavá a rozumne rozmýšľajúca Rosalinda) odmietať. Dej je vcelku jednoduchý, niekto niečo odhalí, niekto sa s niekým rozíde,znovu zíde, nejaká tá svadba tiež bude (tá predsa v žiadnej poriadnej telenovele nemôže chýbať, všakže?) a všetko samozrejme bude mať svoj happyend, zlé postavy budú potrestané a dobro zvíťazí. A to ma na tejto knihe štvalo asi najviac. Naivita postáv, neustále rozhodovanie, čo urobiť, premýšľanie na tri strany, či som to spravil dobre a podobne. Celkovo by som Keleovú označila ako rozprávkárku. Taký Pavol Dobšinský v ženskom prevedení. Všetko vždy dobre dopadne, všetci sú spokojný, no alebo taká slovenská Daniel Steel.

Oddychovka (Katik, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám rada knihy od tejto autorky. Tak ako aj ostatné, aj táto vás vtiahne do deja a nebudete môcť knihu odložiť. Aj keď sa v mnohých autorkiných knihách objavujú určite podobné črty, aj tak sa vždy teším na ďalšiu a neviem sa od nej odlepiť, kým ju nedočítam. Kniha ukazuje, ako nám život dokáže pekne popreplietať životné cestičky.

Nečakala som to (Andrea Kálnová, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vôbec som nečakala že táto kniha bude taká pútavá. Hneď ako sa mi dostala do ruky a po prečítaní obsahu som začala. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Hrozne sa mi páčilo že to tam bolo opísané ako z reálneho života...

super citanie (Denisa Maťašová, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mam doma vsetky knihy od autorky, netrpezlivo cakam na dalsiu, aj keby som dostala knihu bez uvedenia autora po par stranach by som ju spoznala, opisuje realitu, dej ma myslienku, vsetko prezivam s hrdinkami, odporucam, dobre a putave citanie

Uzasne letne citanie (Michaela Tothova, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Za prve som rada, ze na Slovensku existuje tak skvela a jedinecna autorka... Jej knihy su perfektne.. Planujem precitat komplet vsetky. Konkretne tato - Ta druha - je typickym prikladom, ako by som nikdy nechcela dopadnut. Dokaze ale zaujat tym, ze sa clovek zamysli... Co ak? Co ked? Co keby?.......... Je to naozaj krasne napisana, putava kniha a neda sa od nej odijst len tak. Jedine mini minusko by som dala tomu, ze Simonko mal tu nehodu a operaciu... Dost mi to pokazilo dojem. Ale v podstate, aj o tomto je veru zivot. Vrelo odporucam a pani T.K.V. odkazujem, ze je UUUZASNA a nech nas tesi aj nadalej :) Michaela

Moze sa to stat kazdej z nas (Simona Peskova, 1.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knizky od pani Tani ma vzdy uchvatia a dokazem ich precitat za kratky cas. Autorkine knizky su pisane zo zivota a dokazem sa v nich niekedy najst. A nevera v dnesnej dobe medzi manzelmi, partnermi nie je vynimka a cesti osudu su nevyspitatelne. Vrelo odporucam kazdej citatelke.

Tá druhá (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 24.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvelá knižka zo súčastného života-žiaľ dej sa môže odohrať u hocikoho.Pani Táňu mám veľmi v obľube a už mám v svojej zbierke viac jej kníh,ktoré môžem len a len všetkým odporučiť.

Tá druhá (Pavla Roziaková, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala na jeden dúšok bola to veľmi dobrá knižka vrelo odporúčam :-)

Tá druhá.. - Super kniha! (Sára, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vždy som sa takýmto knihám o nevere vyhýbala, ale keďže som knihu dostala ako dar tak som si ju prečítala. A neľutujem. Bola naozaj pútavá a až do poslednej strany ma zaujímalo ako to všetko skončí. Príbeh sa mi páčil a odporúčam všetkým si ho prečítať!

Ta druha (jana hanzlovicova, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
velmi pekna kniha precitala som ju za jeden den

Pomoc... (Janka Miňová, 4.3.2013) Odpovedať

Prosím Vás, nevie to náhodou niekto zoradiť? Mne sa akosi nedarí....a.Tuším, že nie je... b.Vypije ho na dúšok a pozrie na hodinky. c.Mala by som spať, lebo zajtra budem nemožná... d.Vzdychne si, dnes už aj tak nič nevyrieši, a potichu sa vracia tmavými izbami, osvetlenými len lampami z ulice, do spálne. e.Super, pol tretej! f.Potichu vykĺzne z postele a bosky prejde do kuchyne, kde si nalieva pohár vody. g.Lenže... čosi nie je v poriadku.

:) (Majka, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pani autorku milujem :) mám prečítane všetky knihy...a ani jedna ma nesklamala..aj tato kniha mi dala veľa,,,najviac som rozmyslala ci by som aj ja bola taka silna ako hlavna hrdinka...po rozchode s manželom ktorý ju podvadzal sa nezrutila ale s detmi si vybudovala krásny nový život..ďalej som rozmyšlala či ja by som po zisteni, že moja kamratka bola milenkou mojho muža dokázala pokračovať v kamratstve..ale aj ta milenka bola nakoniec oklamana ... je to naozaj na zamyslenie..tuto knihu po prečitani možete odložiť na policu ale v hlave o nej budete rozmyslat dlho...a aspon v knihe mate pocit že naozaj ešte existuju aj dobrí ľudia,ktorí dokažú nežistne pomôcť..čiže odporučam..ako keby ste s postavami knihy naozaj žili..ja som mala pocit,že ich poznam..najviac by ma potešilo keby aj knihy sfilmovali..to by bola nadhera..aspon pre mňa..a dufam že už čoskoro bude ďalšia knižočka..

vynikajúca lahôdka (Jana, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už ju mám prečítanú a bola skvelá,ako všetky od Vasilkovej.Zaujala ma od prvého po posledné slovo.Už teraz sa teším na jej ďalšiu knižku :-)

Tá druhá (Michaela, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve som ju dočítala. :) A stále sa zamýšľam nad tým, ako je možné, že autorka ma vždy dokáže úplne vtiahnuť do deja, takže väčšinu jej kníh čítam na jeden dúšok. Dokázať písať knihy, ktoré vám prídu úplne ako zo života, akoby sa príbeh odvíjal priamo pred vami, to je veľké umenie. A táto kniha taká je. Je o tom, ako život dokáže šialene posplietať cestičky viacerých ľudí dokopy, a to je na nej to zaujímavé. Príjemné čítanie!

inšpiratívna kniha (Mirka, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som prečítala v priebehu dvoch dní.Nevedela som sa od nej odtrhnúť , musela som vedieť čo bude ďalej a čo sa bude diať.Bola pre mňa veľmi inšpiratívna a dodala mi určitú vnútornú silu že sa dá všetko zvládnuť.Perfektná kniha.

Skvelá (Petronela Pavlíková, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som túto knižku mamine a nevedela si ju vynachváliť :) Vasilková zas raz nesklamala :) len tak ďalej

Kniha Tá Druhá (Radka Kaľavská, 23.12.2012) Odpovedať

je to naozaj super kniha... mám ju už skoro prečítanú a vrelo odporúčam čitateľom, ktorý ju obľubujú a milujú jej knihy! :)

Andrej či Adam či? (anna pernecká, 28.11.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Veľa krát si v tejto knihe autorka poplietla Adama s Andrejom, mala zvoliť odlišné mená, lebo raz je Andrej manžel a raz syn a naopak...

adam či Nadrej (Mirka, 1.3.2013) Odpovedať

vy myslíte kniku Rozbité šťastie, aj to je fantastická kniha, ale o niečom inom

Tá druhá (Jana Jankovičová, 27.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
uzasná kniha, tak ako všetky od tejto spisovateľky

Na zamyslenie (Jana Lascsáková, 25.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Naozaj je to na zamyslenie, ako môže byť jeden človek taký, ako manžel v tejto knihe, rozdáva falošné nádeje s kľudom a úsmevom na tvári, klame svoje okolie a nemyslí na dôsledky, a potom je na zamyslenie, aké sme my ženy zvláštne - odpúšťame tam, kde by to nikto nečakal, zranené a nešťastné ideme životom ďalej, mnohé čerpáme energiu z detí a z najbližších... kniha plná reality, o tom, o čom je život...

Tá druhá (Veronika Kondrlíková, 18.11.2012) Odpovedať

Oblubena autorka mojej maminky, tuto knihu este nema a tak ju isto planujem ako darček lebo ju už ospevovala,všetky knihy tejto autorky su velmi zaujimave a napínavé čo je dosť ťažko najsť hlavne u mňa kedže knihy odmietam čítať:) ale jej knihy su vynimka:)A podla uryvku vidím že toto bude dalši z užasnej zbierky knih tejto autorky.

Cukor a soľ-moja posledná prečítana (Pupalová Ingrid, 17.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Určite sa teším na najnovšiu jej knihu,navštevujem knižnicu a postupne hltám všetky za radom

Tá druhá (Marianna Vrábeľová, 17.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám rada knižky od Táni Keleovej Vasilkovej, mám doma všetky okrem Ceny za voľnosť. Túto knižku som dočítala včera,knižka bola napínavá od začiatku, vôbec som si nevedela predstaviť ako sa skončí, hlavne v tom momente keď sa stretli manželka Alena a milenka Daniela,vôbec o sebe nevedeli,a nakoniec sa s nich stali priateľky. Až na konci príbehu sa dozvedeli,že sa delili o toho istého muža, ale ich priateľstvo to nepoznačilo. Knižka bola výborná :)

Tá druhá (darina csandalova, 16.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
budem sa na nu moc tešit ak aj nevyhram určite si ju kupim mam od nej všetky knihy mimo prveho vydania to som nikde nezohnala prajem jej vela zdravička a ešte viac napadov a spokojnych čitatelov

:) (Petronela Pavlíková, 15.11.2012) Odpovedať

Jéj ďalšia do mamininej zbierky :) už ju vidím akos a bude tešiť keď si ju nájde pod stromčekom :)

Tá druhá (Mária Ďuricová, 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha! Ďalšia z kníh, od ktorej som sa nevedela "odtrhnúť"! Autorka opäť nesklamala.

Tá druhá (Martina Vargová, 11.11.2012) Odpovedať

myslím, že by to mohlo byť veľmi zaujímavé a poučné čítanie ...

určite bude spuer (Gabriela Miturová, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
všetky knihy,ktoré som čítala od tejto autorky sú veľmi dobré, každá z nich je iná, a má svoje čaro, túto som ešte nečítala, ale určite budem, a už teraz sa na ňu teším

Tá druhá (Jana, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každú jednu knihu od pani Táni Keleovej Vasilkovej vrelo odporúčam,dobré čítanie,"zhltnete" ho na posedenie :)

Kniha či realita???? (Martina Ginovska, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha či realita??? O tom by sa dalo dlho rozpravat ... zaujimava kniha, velmi mi pripomina a je podobna pribehom zo zivota, o ktorych som nielen pocula, ale aj na vlastne oči videla ... je obdivuhodné, ako dokáže človek viesť dvojitý život ... dávať nádeje ... klamať, falošne milovať ... je to sebectvo, nie láska... túto knihu treba prečítať, nie realne zaiť ....
Všetky komentáre (33)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x