bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Spoveď šialenej matky

Vydavateľ: NOXI (NOXI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Spoveď šialenej matky

Kniha opisuje neskutočne úprimné a často až smiešne príbehy zo života mamičiek, ktoré prežívajú každý deň. Kapitoly pokrývajú všetky témy bežného života od manželov, cez deti až po každodenné problémy v rodine. Či už ste mama, otec, babička, dedko, teta, strýko, učiteľ alebo krstný otec, pri čítaní Spovede šialenej matky budete súhlasne prikyvovať a smiať sa.

Autorka Jill Smoklerová roky písala blog o rodičovstve, ktorý dostal mnohé ocenenia. Twitter ju zaradil ako číslo päť na zozname "top 50 mamičiek Twitteru " a je odporúčanou osobnosťou siete Twitter. Jill sa k otázkam rodičovstva vyjadrovala v mnohých novinách a časopisoch, vrátane The New York Times, CNN, Redbook a Ms. Magazine. Autorka píše týždenné stĺpčeky – The Countdown with Scary Mommy na CafeMom. Jej stránka www.scarymommy.com má v priemere viac ako 750 000 prezretí za mesiac.

Povedali o knihe:

„Vyzujte si topánky na vysokom opätku a postavte sa tvárou v tvár realite – ešte ste nemali krutejšieho šéfa ako vlastné dieťa. Podarené, smiešne, urážlivé, pravdivé – túto knihu si nezabudnite pribaliť do svojej tašky s plienkami!“ - Lauren Weisbergerová, autorka bestselleru Diabol nosí Pradu

„Šialená matka sa odváži hovoriť veci, ktoré si myslí väčšina matiek, ale len máloktorá z nich má odvahu sa priznať. "- ABC News

„Veselá, brutálna kniha plná úprimnosti ohľadom rodičovstva.“- komik Michael Ian Black

„Jill ponúka perfektný protiliek na príliš seriózne návody na výchovu v rôznych sprievodcoch.“- Cynthia Copelandová, autorka of The Diaper Diaries and Really Important Stuff My Kids Have Taught Me

Detaily o knihe

Názov: Spoveď šialenej matky

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

výborné zábavné čítanie (Monika Tomastová Járebová, 29.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mna teda táto kniha naozaj dostala. Vela som sa nasmiala a naozaj som zistila, ze to co autorka opisuje, su skutocne pravdive situacie a pocity, ktore my mamicky na rodicovskych dovolenkach zazivame. Odporucam tuto mini knizku vsetkym mamickam!

Spoved sialenej matky (Nika .J., 19.8.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Na začiatku som sa zasmiala ale potom ma niektore myslienky zaskocili a po precitani som bola sklamana. Materstvo je neskutocne tazka vec neda sa na to dopredu pripravit ale to co nam davaju nase deti spat je na nezaplatenie uzivajme si tu detsku uprimnost, nefalsovanu lasku, vrucne objatia ba aj detsku mudrost, fantaziu a detsky zivot lebo to netrva vecne..........

úžasná kniha (Jana Juríčková, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha!!! :) Momentálne som na rodičovskej dovolenke a nemám čas na knihy,ale táto bola mojou voľbou do dovolenkovej batožiny a neľutujem! Ešte som ju síce nedočítala,ale už teraz viem,že mu bude ľúto,keď sa tak stane. Vrele odporúčam všetkým maminám na odreagovanie,aby na materskej neprišli o zdravý rozum :)

výborná (Mária, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som velmi rada, že sa mi táto kniha dostala do ruk. Sama som matkou troch chlapcov, a občas mám pocit, že je svet hore nohami. Pri čítaní tejto knihy som mala pocit, že autorka píše o mne. Myslím, že je viac takých mamičiek čo sa v nej nájdu. Kniha je písaná humorne, spontánne a čo ma teší uprimne vyjadruje čo skutočne materstvo obnáša. Určite odporučam všetkým mamičkám :D

skvelá kniha (Mária, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najlepšia kniha akú som tento rok čítala.... Úprimne pravdivá, a vtipná zároveň. Neraz mi pri jej čítaní od smiechu tiekli slzy. Celý čas som mala pocit, akoby autorka písala o mne a mojich 3 deťoch :-). Veľmi dobre napísané, sviežim a zábavným štýlom podala aj tie menej zábavné situácie na ktorých sa čitatelia dobre pobavia, ale pri ktorých im v reálnom živote vlasy dupkom vstávajú a do smiechu im nie je. Skvelé vedieť, že v tom nie sme sami, že s podobnými problémami (a niekedy dokonca aj horšími) bojujú matky po celom svete a že niektoré pocity sú úplne normálne a netreba sa za ne hanbiť. To, že občas zlyháme, neznamená že sme najhoršie matky na svete. Knižočku odporúčam každej mamičke, predovšetkým novopečeným prvorodičkám, a garantujem vám, že sa v nej určite každá nájdete :-)) Táto kniha by mala byť povinnou súčasťou "pôrodného balíčka" :-) Na záver už len jeden citát: "Ľúbim moje deti nadovšetko, ale pane bože daj mi za pravdu, vedia byť riadne otravné. Oddýchnuť si od nich nie je len potrebou, ale aj životnou nevyhnutnosťou."

Recenzia (Iveta Hrickova, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
mate pocit, ze ste tou najhorsou matkou na svete? tak si precitajte tuto knihu a hned sa uistite v tom, ze nie ste jedina. a navyse tiez pochopite, ze nemusite byt dokonalou, aby ste boli tou najuzasnejsou matkou na svete - aspon pre svoje deti. fakt skvely navod, ako sa nebrat privelmi vazne a radsej si tento cas uzit, ako byt zufale z toho, ze nic nestihate. paci sa mi vtipna forma a aj zvolenie kratkych kapitol - denne si istotne najdete aj popri detoch cas aspon na jednu, aby ste sa prijemne zasmiali, uvolnili a ubezpecili sa o tom, ze nie ste jedine, ktore nic nestihaju :-)

Super (Siska, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som včera dočítala a smiala som sa tak, že mi až slzy tiekli.:-) Mám 2 deti a kniha sa mi veľmi páčila, miestami akoby písala o mne. Pútavo napísaná, nebudete sa nudiť:-)

dakujem (e., 25.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
dakujem autorke, pomaha mi nezblaznit sa. som na MD s dvoma detmi. roky som sa tak nesmiala!

Super čítanie (Lucia Blahová, 21.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hoci by som túto knihu mala dostať až k meninám od manžela, neodolala som a už teraz som ju začala čítať, keďže som si ju objednala a už mi aj prišla. Keďže som sama momentálne na MD, tak mi táto kniha prišla vhod. Je to ľahké, vtipné čítanie. S mnohými mamičkami sa zhodujem v názoroch a myšlienkach. A to som ešte len na prvých stranách. Odporučila by som túto knihu aj oteckom - snáď by im došlo, že si aj my musíme niekedy od tých drobcov oddýchnuť. :-) Teším sa už teraz, keď si zas nájdem pár minút na pokračovanie v čítaní.

:-) (Danka, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka aktuálne pasuje k môjmu stavu tak prečo neprečítať,hlavne keď mala takú reklamu akú mala...A teda určite odoporúčam!! Popri tom, ako fantasticky som sa bavila, zistila som aj niekoľko nových zaujímavých vecí,niečoho som sa začala báť,z niečoho ma strach prešiel. Najviac som sa nasmiala pri úvodných komentároch mamičiek na začiatku každej kapitoly,často som si pri nich súhlasne pokyvkávala hlavou. Bavila ma hlavne prvá časť knižky resp. kapitoly o tehotenstve,tá bola spracovaná naozaj dokonale.Našla som sa v nej rovnako ako určite veľa iných čitateliek. Knižku jednoznačne odporúčam, skvelý čierny humor a pohľad na mamičkovský život s vtipom a sarkazmom = naozaj príjemné a zábavné čítanie.

Túto knihu som brala s rezervou (Kristína Huláková, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
zaujala ma obálka, čítala som o nej na nejakých weboch, zaujalo ma to a tak som sa napokon nechala "presvedčiť". A musím povedať - už dávno som sa tak nenasmiala, nepobavila. Samozrejme, že je tam trošku preháňania, nadsázky, ale práve o to ide, aby sme si my, mamy, uvedomili jedno: netreba sa brať tak vážne, nestrážiť deti n každom kroku, nenechať so sebou manipulovať, lebo naozaj - niet zákernejšieho šéfa, ako je vlastné dieťa:-) Veľaráz som zdieľala s ňou pocity, pohľad na výchovu. Je to veľmi inšpiratívna kniha, hoci som si istá, že mnohé ju neprijmú, pohoršene ju odložia, lebo "ony sa tak nesprávajú a je to barbarské, hnusné". Každá máme občas chuť vytrieskať to svoje decko, odísť niekam ďaleko, odložiť ho starým rodičom a nepočuť o ňom aspoň týždeň dva. Decká vedia s nami mávať, omotajú si nás okolo prsta, no stále ich milujeme a napokon by sme ich nevymenili za nič na svete. A neraz nám pomáha prekonať to práve humor, extrémy, čosi čo by sme si inak nepriznali....a toto všetko je v tej knihe. Emocionálne zdieľanie,. súdržnosť a pocit, že sú matky podobne na tom ako ja:-) Výborná kniha, prečítate za chvíľu a buete mať dobrý pocit. Odporúčam.

Skvela kniha! (Zuzana, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedze som sama momentalne na materskej dovolenke s dcerkou,plus v ocakavani dalsieho potomka, tato kniha mi padla vhod na odreagovanie a potvrdenie mnohych pocitov, ktore zena zaziva v tehotenstve, cerstvo po porode, ci vychove deti. Kniha je napisana sviezym tonom, s laskavym a ciernym humorom zaroven, popisuje vsetky stranky materstva. Snad len jedna malicka chybicka, precita sa velmi rychlo.

Spoveď šialenej matky (Gabriela Prelecová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma oslovila! Skrýva pocity a myšlienky všetkých matiek. Kniha je opis každej matky,či už tehotnej alebo až pri narodení dieťaťa.. Výchova detí je pre všetky nás náročná a myslím,že každá matka prejde tým,čo zažila spisovateľka..

že bestseler (Zdenka, 20.9.2012) Odpovedať

som sklamaný(á)
akože toto je sklamanie na plnej čiare! škoda peňazí :(((

ozaj "jedinečná KNIHA s jedinečným DÁTUMOM vydania... (TURČAN, 7.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite ju už predom odporúčam VŚETKÝM "postihnutým z 21 augusta 1968-2012, no najmä KOMUNISTICKÝM rodinám 1968-2012, ako "LIEK" na diskrimináciu za 44 rokov a medzi nimi aj všetkým Janám, MENOVITE s komunistických rodín v NORMALIZAČNOM TURCI - jednu z nich osobne poznám....Janiga z Turca 7.9.2012
Všetky komentáre (15)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x