bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Jazero snov vo Friday Harbore

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Friday Harbor (3.diel z 5)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Jazero snov vo Friday Harbore

Vstúpte do sveta Friday Harboru, očarujúceho mestečka na pacifickom severovýchode, kde veci nie sú také, aké sa zdajú, a kde skutočná láska má len malú šancu...
Alex Nolan, zatrpknutý cynik, je jeden z troch bratov Nolanovcov žijúcich vo Friday Harbore, no je celkom iný ako Sam a Mark. Podľa nich ak je šanca na šťastie, oplatí sa riskovať bolesť. No Alex bojuje so svojimi démonmi pomocou whisky. A potom sa zjaví Duch. Môže ho vidieť iba Alex. Prekročil prah normálnosti? Zoe Hoffmanová je jemná, romantická mladá žena. Keď sa spozná s príťažlivým Alexom, inštinkt jej hovorí, aby pred ním utekala. Alexa čosi k Zoe priťahuje a ona ho prinúti pozrieť sa na život jasnými očami a pripustiť možnosť lásky. V šere tohto sveta Duch existoval už desaťročia. Nevie, kto je, alebo prečo je pripútaný k viktoriánskemu domu Nolanovcov. Alex so Zoe majú kľúč k záhade, ktorá ho tam zadržiava.
Zoe a Alex sú ako voda a olej, ako oheň a ľad, ako slnečný svit a tieň. No niekedy stačí záblesk svetla, aby zahnal tmu, a láska môže niekedy presiahnuť čas, priestor a rozum a zmocniť sa sŕdc, ktoré po nej túžia...

Tretia časť príbehov odohrávajúcich sa v prímorskom mestečku Friday Harbor.

Z anglického originálu Dream Lake (St. Martin’s Pres press, New York)
preložil Otakar Kořínek.

Detaily o knihe

Názov: Jazero snov vo Friday Harbore

Originálny názov: Dream Lake

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jazero snov (Barbora Eliašová, 24.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto sériu som čítala už dávnejšie, ale nedala som komentár. to je také moje pravidlo, že vždy keď nejakú knihu prečítam, tak sem napíšem komentár. A zase sa budem opakovať, že kniha bola super :-) každá je niečím výnimočná a originálna. či už príbehom, postavami, alebo prostredím. Odporúčam:-)

doplnok (Veronika Berdáková Pavlík, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
....ešte by som chcela podotknúť..., v tejto krásnej knihe bola málá nezrovnalosť, Prvé stretnutie Zoe s Alexom bolo trocha iné ako v predošlej časti . V Daždovej ceste ju nazval animovanou kráskou no v tejto knihe to už bolo trochu inak....ja len preto aby ste vedeli že som si to všimla(-: Už som od tejto knihy prečítala asi štyri ďalšie ale stále sa rada myšlienkami vrátim k tejto romantickej pochútke.....už sa teším aj na štrvtú časť kde lásku nájde Justine, mám rada romantické série.

Nadprirodzená (Veronika Berdáková Pavlík, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto tretia časť tejto série sa mi Páčila najviac, čo mňa samú prekvapilo. Bola naozaj krásna, romantická, mystická. Oceňujem, že autorka si dala záležať aj na pekných opisoch jedál ktoré Zoe pripravovala aj sa mi zbiehali slinky. Páčilo by sa mi ak by tam bolo o niečo viac zo vzťahov jeho dvoch bratov...ako sa rozvíjajú(-: Postava Alexa ma veľmi chytila za srdce...duch ktorý mu bol priateľom bol síce vymyslený a dosť nereálny(-: ale prečo sa na chvíľu neponoriť do "prečo nie" Určite sa pustite do čítania kniha Vás pripúta k písmenkam a opantá svojim čarom.

Vydarená (Dominika Klanicová, 26.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že najskôr sa mi do nej veľmi nechcelo...Predsa len, Alex bol v tých knihách predtým vykreslený ako uhundraný alkoholik, ktorý sa neveľmi zapája do výchovy Holly, takže mi nejako neučaroval. Ale začala som ju čítať aj tak a nemohla som sa od nej odtrhnúť :) Každá kniha z tejto série mala v sebe niečo magické a tu to bol duch, ktorý bol pripútaný k Alexovi a tí dvaja si chvíľami poriadne liezli na nervy :) Jediné také zvláštne bola tá jeho nehoda, keď vstal z mŕtvych, to ma až tak neohúrilo, ale samozrejme som rada, že to prežil :) Zoe bola tiež veľmi milá, veľa si toho preskákala a jej babička bola skvelá. Mať tak takú starú mamu, skáčem až po strop :) Samozrejme, až na tú chorobu. Takže, odporúčam všetkými desiatimi, bol to krásny príbeh :)

Kniha, ktorá človeku učaruje (Janka, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že táto kniha mi priam učarovala. Spočiatku pri čítaní tejto série som bola presvedčená, že prvú časť (Štedrý deň vo Friday Harbore) netromfne nič, ale odkedy sa začali objavovať náznaky na príbeh Alexa tak som začala mať veľké pochybnosti. A ako som aj bola presvedčená tak táto kniha nesklamala. Jazero snov môžem opísať jedine ako nádherné vyobrazenie dvoch príbehov lásky, ktoré sa s pomocou osudu preplietli. Spočiatku som bola prekvapená, že som sa na začiatku knihy stretla s textom v ktorom je jednou z hlavných postáv duch, ale postupne ako sa príbeh začal formovať som si začala dávať všetky indície do súvislosti. V nazvala by som to prvom hlavnom príbehu sa stretávame s cynickým a zatrpknutým Alexom a s láskou hľadajúcou Zoe. Autorka sa pri tejto knihe očividne tromfla pretože časové obdobie v ktorom sa dej knihy odohráva zasadila do rovnakého ako pri Dažďovej ceste (2.). Jemné náznaky na postavu Alexa, ktoré mi pri čítaní druhej časti stále behali hlavou sú tu konečne vysvetlené. Postupne zisťujeme, že v človeku, ktorého každý považoval za obyčajného opilca sa skrýva aj niekto iný. Pri spoznávaní jeho minulosti si človek začne uvedomovať aké veľké následky si z nej odniesol a ako sa s ním takpovediac vezú ďalej. Jeho reakcie na Zoe považujem za dojemné, pretože si s ňou nechce nič začať aby jej nezničil život. Spolu so Zoe sa jednoducho našli ako jing a jang, ako spriaznené duše, ako dve kúsky celku. A druhý príbeh je o nájdení lásky, ktorá pretrvá smrť. V knihe okrem pasáži, ktoré sršia humorom je mnoho scén pri ktorých sa mi drali slzy do očí (možno je to klišé, ale je to pravda). Takže túto knihu môžem jednoducho nazvať ako krásny opis lásky, ktorá napriek prekážkam pretrvá.

Opäť nesklamala (Lenka Hirjaková, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kleypasová je moja obľúbená autorka a toto je perfektné pokračovanie výbornej série, trošíčka duchárstva knihe vôbec neuškodilo.

jazero snov (Mária Chovancová, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Trochu mysteriózne pokračovanie tejto série. Dve rozvedené duše, ktoré k sebe nájdu cestu a pritom pomôžu aj jednej starej láske. Pútavé čítanie :)

radosť (Aďka, 14.6.2013) Odpovedať

Vedela som, že čoskoro vyjde tretia časť. Dúfam, že bude rovnako úžasná kniha ako tie prvé dva časti, čo vyšli. Už sa neviem dočkať, kedy začnem čítať tie riadky. :)

teším sa, teším (Lussiii, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
dúfam, že nebudem opäť sklamaná počtom strán!!!
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x