bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Daj si pozor na želania

Vydavateľ: NOXI (NOXI, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Daj si pozor na želania

„Želám si, aby bolo v metre voľné miesto... Aby som nezjedla celé vrecko cukríkov... Zhodila tých niekoľko tvrdohlavých kíl... Stretla muža, ktorý bude rád upratovať.

Samostatná Londýnčanka Heather si ustavične čosi želá a nemyslí pritom na veľké veci – ako svetový mier alebo rande s Bradom Pittom. Vyrovnáva sa s neverou bývalého priateľa, po ktorom jej zostali len trpké spomienky a hypotéka na byt. Keď si kúpi od cigánky vres pre šťastie, zlé dni sa pominú a jej život sa zázračne zmení. Začne chodiť s príťažlivým susedom, prenajme izbu sympatickému Američanovi a môže splácať hypotéku, dokonca aj jej kariéra fotografky odrazu naberie na obrátkach. Heather je zaskočená tým, čo sa deje. Plnil jej priania skutočne vres, alebo to bola len zhoda náhod a okolností? A sú tie splnené priania požehnaním alebo prekliatím? Keď do života jej blízkych zasiahne vážna choroba, rozhodne sa zabudnúť na vres a ujasniť si, čo je v živote najdôležitejšie. Vtipný romantický príbeh je napísaný s nadhľadom a humorom.

Alexandra Potterová (1970) sa narodila v Bradforde vo Veľkej Británii. Žila v Austrálii a v USA, pracovala ako prispievateľka a redaktorka britských ženských časopisov. Teraz sa venuje iba písaniu, žije v Los Angeles. Napísala romány Do You Come Here Often?, What´s New, Pussycat?, Going La-La, You're the One That I Don't Want a kritikou a čitateľmi ocenený román Calling Romeo. Jej vtipné romantické príbehy (na niektoré už predala filmové práva) miestami pripomínajú romány Betty MacDonaldovej, príhody Bridget Jonesovej alebo Sophie Kinsellovej. Má množstvo verných čitateliek po celom svete – od USA a Veľkej Británie až po Rusko, Poľsko a Indonéziu.

Nikto nepíše tak ako Alexandra Potterová. Daily Mirror
Neuveriteľne zábavné. Elle
Skvelé oddychové čítanie pre ženy. Daily Mail

Detaily o knihe

Názov: Daj si pozor na želania

Originálny názov: Be careful what you wish for

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Blesková súťaž o hit Daj si pozor na želania!

„Neuveriteľne zábavné,“ tvrdí o tejto knihe magazín Elle a denník Daily Mail dodáva: „Skvelé oddychové čítanie pre ženy.“ Je to bestseller od Alexandry Potterovej, ktorý z nej urobil svetoznámu autorku a obľúbili si ju milióny čitateľov po celom svete. Jej štýl prirovnávajú k príbehu o Bridget Jonesovej, no ako tvrdia kritici i čitatelia: Potterová je oveľa vtipnejšia a zábavnejšia. Hrajte v dnešnej Bleskovke o túto zábavnú knihu! viac

Hodnotenie čitateľov

Daj si pozor na želania (Ivka Ivanova, 18.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám veľmi rada túto Pani Spisovateľku zatiaľ mám od nej len dve knihy ,ale som nadšená .Kniha Daj si pozor na želania je vtipná ,milá pre mňa príjemne čítanie Asi by každého potešilo keby sa mu začali plniť želania .Teším sa ,keď sa mi do rúk dostanú ďalšie jej knihy

vyborna (Tonka, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha patri do tej kategorie,ktora obsahuje knihy lahkeho,vtipneho zanru.vyborne sa cita,clovek sa odreaguje.odporucam

Vždy si treba dať pozor na želania... (Simona Bagová, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
...pretože nikdy nevieme, ktoré z nich sa nám môže náhodou splniť. Rovnako ako hlavnej hrdinke knihy. Alexandra Potterová vdýchla knihe a hlavnej hrdinke život svojským a jemným humorným štýlom, ktorý ma zatiahol do deja a nepustil ma, dokedy som knžku nedočítala. Dostala som ju ako valentínsky darček a veruže som neoľutovala, za pár dni bolo po nej. Potterová siahla po magickom motíve a dokázala, aké my ženy naozaj sme - veríme na zázraky aj tam, kde nie sú. Pre mňa veľmi príjemná a pozitívna knižka, ktorá dokazuje, že krása lásky prekoná všetky čary a mágie, že v každodennom živote sa dejú prekrásne veci, že netreba brať tento svet príliš vážne a treba si užívať každú chvíľku, ktorá nám bola nadelená. Vrelo odporúčam, aj ako ľahké čítanie na dovolenku, ale a ako hlbšie čítanie na zamyslenie sa. Nad tým, či naozaj potrebujeme to, čo chceme a či naozaj chceme to, čo potrebujeme. Občas totiž býva to, po čom najväčšmi túžime, priamo pod našim nosom a my si len musíme uvedomiť, akú obrovskú vzácnosť máme vedľa seba :)

Vyvolá vám úsmev na tvári (Andrea Guličková, 23.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha má všetko čo má oddychová kniha ma: humor, zamilované scénky a aj keď už od začiatku viete s kým skončí hlavná hrdinka, tak aj napriek tomu je to napínavé, a taktiež má skvelú myšlienku, ktorá vám určite ostane dlho v mysli. U mňa má táto kniha 5 hviezdičiek ..

Splnené želania (Jana Visocká, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem knihy od tejto autorky. Ku knihám od tejto autorky som sa dostala náhodne. Hľadala som nejakú pohodovú, ľahkú a príjemnú knihu, ktorá by som mnou strávila príjemné chvíle. A hľa, našla som ju. Daj si pozor na želania je vtipná, príjemná, veselá ale aj pravdivá kniha. Ukrýva v sebe obyčajný - neobyčajný príbeh jednej mladej súčasnej ženy. Povedzme si pravdu milé dámy, ktorá z nás netúži aby sa jej sny a želania splnili? Vrelo odporúčam túto knihu a pevne verím, že vám počas jej čítania,ale aj po ňom ostane úsmev na tvári.

dobrá kniha (stanka, 3.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Daj si pozor na želania som mala doma si pol roka, kým som na ňu siahla, resp. kým prišla na radu, lebo som podľa obalu usúdila, že ma táto kniha asi moc nezaujme. Bola som príjemne prekvapená, kniha sa mi zapáčila, príbeh bol jednoduchý no zaujímavý, bola som zvedavá ako sa to skončí. Odporúčam ako dovolenkové čítanie. A ja si už po prečítaní naozaj dávam pozor na želania :))

príjemné čítanie (Zuzana Ondovčáková, 16.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Rada čítam dobrodružné, sci-fi alebo trilery, ale niekedy si rada oddýchnem pri nejakej pohodovej knihe, pri ktorej sa zasmejem a táto je naozaj presne ono. Táto kniha je napísaná jednoduchou vtipnou formou. Určite si prečítam aj iné knihy od tejto autorky.

Super čítanie (Daša Šimonová, 12.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Všetky 3 knihy som dostala od môjho miláčika, dlho som si ich chodila obzerať do obchodu a všimol si to :-) Túto som čítala ako prvú a bolo to veľmi príjemné a oddychové čítanie, teším sa na ostatné 2 :-)

Skvelá a vtipná kniha :) (Monika, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka knihy má skvelý zmysel pre humor aj štýl, akým je kniha napísaná. Príbeh bol zábavný, pútavý a občas v ňom boli aj prekvapivé momenty. Páčili sa mi aj napr. správy posielané e-mailmy. Už sa neviem dočkať, kedy si kúpim druhú knihu od tejto autorky! :)

Oddychovka (Lenka Novotná, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je skvelo napísaná, raz sa pri jej čítaní smejete, inokedy vám príde ľúto a vzápätí aj uznanlivo prikyvujete. Zhltla som ju za 2 dni a príjemne som si pri nej oddýchla. Na prázdniny je ako stvorená ;)

Super (zuzana, 22.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelé čítanie na studené večery, príjemne zohreje dušu a ak máte radi šťastné konce a ľubostné zápletky je to to pravé. Jednoduché, vtipné a poučné čítanie.

Kniha na spríjemnenie večera.. (Lucia, 16.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som dostala na Vianoce. Priznám sa, že na prvých stranách ma veľmi nezaujala, no čím som čítala ďalej a ďalej, bolo to stále viac pútavejšie. Väčšinou som si prečítala pár strán pred spaním. Jeden večer keď bolo vonku naozaj škaredé počasie a nikto nebol doma som si ju vzala do ruky - že ju dočítam. Urobila som si pekný večer zabalená dekou a s knihou v ruke :) Odporúčam prečítať. Na začiatku sa nenechajte odradiť a čítajte ďalej, neoľutujete! Koniec bol veľmi pekný..

nepacila sa mi (Lucia Fabová, 15.3.2013) Odpovedať

neoslovila ma
teda asi budem prva so zlou kritikou,ale tato knizka ma vobec neoslovila dokonca som ju ani nedocitala,

Krásny román pre ženy (Simona, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Bola to prvá kniha o autorky Potterovej, no nesklamala, reálny dej, každá žena si tam nájde kúsok svojho ja, trochu romantiky ale aj krutej reality. Kniha ma upútala a určite si ju prečítam znova.

Super,kúpim si všetky tituly od tejto autorky (Lenka, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi príjemne čítanie,zábavné,pozitívne.

Raz dva prečítaná :-) (Lucia Blahová, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha od Alexandry Potterovej a bola som spokojná. Je to príjemné, zábavné a ľahké čítanie. Ozaj sa niekedy neoplatí získať to čo si človek praje, lebo to môže mať ďalekosiahle následky, ktoré nemusia byť vždy príjemné. Už teraz sa teším na jej ďalšiu knihu Ja a pán Darcy.

Výborné čítaníčko (Ivuš, 31.1.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vtipné, svieže čítanie, veľakrát som sa až chytala za brucho od smiechu :) Nepatrí to k náročnej literatúre ale práve v tejto dobe sa človek potrebuje zabaviť a vypnúť. Pri rôznych situáciách, kt. hrdinka prežívala som v duchu prikyvovala a hovorila jej "moja, to poznám". Spisovateľká Alexandra Potter ma prekvapila a potešila zároveň, toto bola moja prvá kniha prečítaná od nej a určite nie posledná.

Oddychovka (Kristína, 28.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Oddychovka, ktorá sa ľahko čítala. Dej síce neboj na odpadnutie ale napriek tomu sa mi veľmi veľmi veľmi páčila. Pobavila som sa a zasmiala, páčilo sa mi, že humor nebol silený... Vadila mi len trošku nekvalitná tlač a sem tam nejaká tá chyba...

Želám si... (Erika, 21.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Želám si...túto knihu vlastniť. Myslím si, že to nie je želanie, ktoré by mohlo mať nejaké vážne následky. Či? :) Ale k veci. Túto knihu som prečítala za víkend. Požičala mi ju kolegyňa a keď som jej ju priniesla hneď po víkende, tak sa v podstate ani nečudovala, pretože sme sa obe zhodli na tom, že bola dobrá. Viac než dobrá. Mňa osobne naštartovala v pozitívnom myslení. V poslednej dobe som začala upadať do depresií, nemala som na nič náladu a už som sa prestala aj usmievať. Ale tento príbeh ma veľakrát rozosmial a vďaka nemu verím, že každý z nás si nakoniec to svoje šťastie nájde. Nielen v láske. Treba myslieť pozitívne a priať si to, čo chceme. Len teda opatrne s tými želaniami. Treba ich aj správne formulovať. ;-)

perfektná (Silvia Kišoňová, 16.11.2012, 16.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
príjemná kniha,vychutnávala som si ju.Je plná predsavzatí a želaní a hlavná hrdinka nakoniec príde nato, že nie vzdy to co si zelame, je to pravé pre nás,možno to už dávno máme , alebo je to len kúsok od nás a ani o tom nevieme a zistíme to až neskôr, odporúcam

Ženský román so štipkou humoru (Katy, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príjemná, pohodová knižka na čítanie vo vlaku, autobuse, škole ale i na oddych. Je to príjemný ženský román, avšak tatiež dáva nepriamo návod na to, aby sme sa naučili myslieť pozitívne a videli krásu aj v maličkostiach. Myslím si, že je takým malým návodom, ako si udržať úsmev na tvári aj v ťažkých chvíľach, prehodnotiť svoje myšlienky a možno dá nápad ako skúsiť dostať do života viac šťastia. Avšak táto knižka veľmi pobaví. Je pútavo napísaná a taktiež sa dotýka srdca každej ženy, pretože situácie ktoré sú napísané v knižke, sa stali každej z nás. Prajem príjemné čítanie a dúfam, že sa vám bude páčiť tak veľmi, ako aj mne :)

pekne (Radka, 5.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
velmi prijemna kniha :) zaujme najskor obalom, ale obsahom tiež nesklame :) vrelo odporučam aj ako darček

Perfektná (Klaudia, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strašne dobrá kniha :) už na začiatku ma zaujala odporučila by som aj ostatným aby si ju prečítali :) Dá sa na nej aj dobre pobaviť :)

Perfektná kniha (simona, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha ma ako jedna z mála oslovila už svojim obalom-láka človeka aby si aspoň kúsok prečítal.po prečítaní ukážky som sa do nej zamilovala.odporúčam všetkým ;)

Užasná (Sabína Polakovičová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak táto kniha vážne stojí zato. Nemohla som sa od nej odtrhnúť:)Pekný obal, skvele napísaná, pútavý a zaujímavý dej. Vrelo odporúčam!

prva kniha ktoru som po 15 rokoch docitala :-) (lienka, 20.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vobec necitam knihy, v zivote ma to nebavilo, ale velmi ma uputala reklama a tak som si knihu kupila..prvu cast (asi 100 stran) som citala dlho a na viackrat, ale dnes som si k tomu sadla, ze ked som uz za to vyhodila vyse 10,-€, tak co... a neuveritelne som sa nasmiala, velmi dobre mi tato druha cast padla.. a som nesmierne rada, ze som si ju kupila a teraz som si zaplna pocitac iba preto, aby som si isla pozriet dalsie knihy od tejto autorky:-) kazdy mame iny vkus, ale mne sadla tato kniha fenomenalne...a vyzera to tak, ze aj styl autorky:-)...to sa mi este nestalo, ze som knihu nezlozila, kym som ju nedocitala... velmi sa tesim...

Prečítané... (Stanislava, 6.9.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma zaujala názvom a obalom.. dve veci, ktoré si všimnem ako prvé. Pohľadala som recenzie a na odporúčania čitateľov som si ju kúpila. Je to pohodová kniha, písaná vtipným štýlom. Musím sa ale priznať, že som sa trochu nudila a knihu čítala už len preto, lebo to je moja zásada - dočítať do konca...

:) (Saš, 3.9.2012) Odpovedať

Mala by som si dávať pozor na želania .. ( :D )

Skvelý román pre moju ženu (Fero, 2.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre moju ženu .... a občas by trebalo aj chlapom prečítať, aby pochopili ženy. ...

Kniha na zamyslenie sa (Petra Pankuličová, 31.8.2012) Odpovedať

7 miliárd ľudí. Len si predstavte koľko je to želaní. Niektorí si prajeme len také maličké, iní väčšie veci. Pre každého je niečo iné dôležité. Musíme sa však zamyslieť nad tým, čo bude vtedy ked sa nám splní naše želanie. Bud budeme pociťovať šťastie, alebo prázdnotu. Prázdnotu nad tým,že už sme si splnili svoje pranie, pre ktoré sme sa modlili a pre ktoré sme urobili všetko. Vždy však len čo sa nám splní príde iné, lepšie želanie. Preto asi nikdy nebudeme dokonale šťastní. Možno je všetko práve tak dokonalé v našom živote ako je. Nehovorím, že nemáme snívať, ale nemáme len tak sedieť a čakať že sa nám želanie splní.Musíme preto niečo urobiť. Ako hovorí príslovie - Pomôž si, aj Boh ti pomôže. Ako už aj z názvu usudzujeme, táto kniha hovorí o tom, aké sú želania v našom živote dôežité, a že bez nich by sme len sedelia náš život by bol prázdny, pretože by sme nemohli mať nádej nad tým, že raz bude aj lepšie. :)

Skvela (veronika, 25.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi ma zaujal názov knihy. V dnešnom živote a aj v knižnom sú okolo nás návody ako spravne a pozitivne myslieť... Kniha opisuje život ženy,ktorá nemá prehnané želania, ale musí sa aj napriek tomu popasovať s neverou, hypotékou, nadváhou... Nakoniec bude spokojná so svojim živtom, partnerom a aj so svojimi želaniami...

Alexandra Potter (Júlia Ludrovcová, 9.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Daj si pozor na želania je skvelý román pre ženy. Ak máte radi šťastné konce a zaujímavý vtipný štýl písania, pustite sa do tejto knihy. Alexandra Potter je skvelá autorka, píše pútavo a kvalitne. Od autorky som v angličtine prečítala už tri knihy a neľutujem. Som rada že sa vydavateľstov Ikar rozhodlo vydať práve túto knihu. Iste si ju kúpim aj v preklade, hoci ju mám aj v angličtine.
Všetky komentáre (32)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x