bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Na smrť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Na smrť

Mrazivý triler o priateľstve a láske, ktoré sa zmenili na smrteľnú nenávisť.

Dvaja nerozluční priatelia vyrastajú koncom dvadsiatych rokov minulého storočia v malom slovenskom meste. Po tragickej udalosti sú nútení utiecť do zahraničia a opustiť dievča, o ktoré súperia. Jeden emigruje do New Yorku. Stane sa pešiakom obávaného židovského gangu, zažije krvavú vojnu najmocnejších mafiánskych rodín a stúpa v hierarchii podsvetia. Druhý sa ocitne v Mníchove, kde ho zverbujú do nacistickej tajnej služby. Zúčastní sa na mnohých vražedných akciách a postupne sa mení na beštiálneho dôstojníka SS. Po vypuknutí vojny sa opäť stretávajú. Vydrží ich priateľstvo ťažkú skúšku – alebo sa z nich stanú nepriatelia na život a na smrť?

Nenechajte si ujsť prvú časť dvojdielneho románu Na smrť od autora bestsellerov a majstra napätia Jozefa Kariku. Prináša epickú ságu so strhujúcim dejom, ktorý vám nedovolí vydýchnuť.

 

Dostupné verzie titulu

Na smrť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Na smrť

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

silný príbeh (Andrea Vojtech, 8.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Silný príbeh o priateľstve plný šialenstva. Je to šialene desivé, šialene násilné, šialene ťažké čítanie. Karika má úžasný spisovateľský talent dostať sa čitateľovi do hlavy a vyvolať v ňom silné emócie. Občas som mala síce pocit, že sa začínam nudiť, ale po čase som si uvedomila, že mi tieto krátke prestávky napätia vyhovujú, aby som nabrala dych na ďalšie šialenstvo, ktoré na mňa čaká na nasledujúcich stranách. Autor má môj obdiv za veľmi detailné zachytenie života slovenských prisťahovalcov v Amerike na začiatku 20. storočia, ako aj za detailné vyobrazenie zrodu fašizmu v Nemecku. Zachytiť vierohodne tieto dva, nielen geograficky odlišné svety určite vyžadovalo nespočetné hodiny rešeršu a štúdia. Naozaj to je v oboch knihách cítiť (kniha má pokračovanie - Bez milosti) a zaslúži si to rešpekt. Rovnako aj charakter a prerod hlavných postáv bol priam omračujúci, no zároveň dokonale vykreslený, takže všetko pôsobilo prirodzene a uveriteľne. Ak máte radi knihy typu Krstný otec, určite si prídete na svoje. Avšak nečakajte žiadne povrchné kopírovanie Maria Puza. Kniha nesie veľmi silný slovenský nádych v dobrom slova zmysle, čo jej len pridáva na atraktívnosti pre slovenského čitateľa. Karikove horory sú dobré, no toto dielo je o dobré dve kategórie lepšie. Určite odporúčam.

Na smrť (Natália Jurigová, 3.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporúčam! Ale ako celok! Treba si prečítať obe časti. Každá je iná, ale zároveň sú spojené a jedna bez druhej nemá zmysel.

Skvelá kniha (Erich, 13.1.2021) Odpovedať

vrelo odporúčam
Karika je skvelý rozprávač. Na smrť I a II je vynikajúce čítanie. Odporúčam.

súťaž (dušan kovanič, 20.2.2020) Odpovedať

príjemné čítanie
bola to moja prvá kniha od pána kariku. čakal ma nudný večer na služobke, slečna v knihkupectve mi odporúčila vtedy novinku a tak som ju dal na jedno otvrenie. myslím, že k tomu padli dve pivá a chipsy :-)

zimomriavky (andrea Stefkova, 5.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Opäť úžasná kniha,v ktorej nechýba mafia.Jozef vie úžasné opísať dej v knihe,citatel je doslova vtiahnutý do deja.Toto je kniha pre silné povahy.Odporucam

Skvelé! (Lubi Listoferova, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super, super a ešte raz super! Kto ju neprečíta, nevie o čo prichádza..

čakal som viac... (Maroš Kuchar, 9.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je veľmi zaujímavo spracovaná zo zaujímavým dejom, no čakal som od nej viac. Mňa osobne irituje to, že autor skáče od príbehu ktorý sa odohráva v Nemecku a potom zas do New Yourku, čo pôsobí veľmi rušivým dojmom. Ďalej sa mi nepozdáva ako autor urobil z hlavných hrdinov, ktorý na začiatku pôsobia milo a sympaticky doslova masových vrahov, ktorý nemajú žiadny cit. Ako plus môžem uviesť ako Kirka využil historické udalosti a vložil ich do deju.

Karika (Ivan Hlavac, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som náhodou narazil a musím povedať, že ma milo prekvapila. Knihy z obdobia vojny nie sú mojou šálkou kávy, no autor vytvoril úžasný príbeh, ktorý ma vtiahol do deja. Dvaja kamaráti zo slovenského Ružomberku sa každý ocitnú v inej časti sveta. Jeden sa dostane do Ameriky a druhý do Nemecka. Príbeh je veľmi pútavo podaný a čakáte ako to bude pokračovať. Jozef Karika je výborný autor, ktorý vie podať príbeh úžasným spôsobom. Teším sa, že napísal už aj pokračovanie tejto knihy a som veľmi zvedavý, čo nové sa dozviem o hrdinoch. Určite odporúčam každému, ja sa chystám teraz na dvojku, no potom si isto prečítam aj autorove ďalšie knihy. Táto fakt stála za to.

kvalitný slovenský autor (Lucia Lieskovanová, 16.8.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je kniha,ktorú rozhodne odporúčam prečítať.Niektorí, možno budú namietať,že vraj veľa krvi,násilia,krutosti, ale doba,ktorú autor opisuje rozhodne nebola mierumilovná.To ako pán Karika dokázal opísať cestu človeka od nevinného dieťaťa po netvora,vidiace namiesto ľudí len "druhotriedny odpad",ktorý treba odstrániť je desivo reálne.Dokázal tak realisticky opísať vtedajšiu dobu a pomery,nielen predvojnový Ružomberok,Mníchov ale aj Ameriku 30-tich rokov s jej ganstermi.Tento príbeh vás vtiahne do deja od prvých strán a keď dočítate,ste sklamaní,že je koniec.

Vynikajúci príbeh.... (Michaela Radičová, 11.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka od p. Kariku je absolútne úžasná. Príbeh je vsadený do 30. - 40. rokov, kedy vypukla 2.svetová vojna, čo autor vynikajúco skombinoval s množstvom skutočných faktov. Autor má skvele naštudované historické pramene z uvedeného obdobia, nič neprikrášľuje a opisuje ich so všetkými zverstvami, ktoré sa v uvedenom období odohrali. Je to vynikajúci príbeh, ktorý odhaľuje ľudskú identitu, emocionálny svet človeka a pomiešanosť ľudského hodnotového rebríčka, na pozadí ktorého sa odohráva kamarátstvo dvoch chlapcov, kde každý z nich sa uberá vo svojom živote iným smerom...až nakoniec stoja proti sebe ako najväčší nepriatelia... Odporúčam pre všetkých, ktorí sa aspoň trošku zaujímajú o historické fakty danej doby, príbeh je strhujúci a vtiahne vás úplne do svojho deja. Zhltla som ju za 2 dni a už teraz sa neviem dočkať na jej pokračovanie.

Úžasná! (Ľubica Šťastná, 22.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niet čo dodať. Skrátka úžasná kniha - už sa neviem dočkať pokračovania.

putava :) (Radomira, 14.3.2013) Odpovedať

putavy pribeh, pohltil ma hned po par vetach :) no po prebdenej noci, co som sa tesila na koniec, nastalo prekvapenie :) pokracovanie este nie je vydane, takzxe teraz uz len cakat nan :)

Super kniha (Daniela, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je zatiaľ najlepšia, ak beriem do úvahy knihy od tohto autora, ktoré som doteraz čítala. Už počas čítania som mala pri niektorých scénach pocit strácania pôdy pod nohami, pretože boli zasadené do prostredia, ktoré poznám. To umocnilo atmosféru. Spôsob akým autor popísal pád z humanity, stratu základných ľudských vlastností (mimochodom to vidíme aj dnes) je udivujúci, dokonalý ... podľa všetkého spisovateľ veľmi dobre pozná reálie doby, do ktorej príbeh zasadil. Záver gradoval, až som sa čudovala, či ešte je možné niečo doplniť... ale čerešnička na torte predsa len bola a mne sa v závere doslova zatmelo pred ocami, keď som si uvedomila, aké možnosti príbeh ešte ponúka. Ak niektorí kritizujú priamosť vo vyjadrovaní (brutalitu), nesúhlasím. Kniha nesmie prikrášľovať niečo, čo sa naozaj stalo. Keďže autor zasadil príbeh do konkrétnej doby a do konkrétnych činov - musel to popísať tak detailne, aby bol príbeh vierohodný. Akýkoľvek iný popis by mohol ospravedlňovať jednanie skutočných ľudí, ktorých príbehy sú na pozadí písaného. Je až ťažké uveriť, že príbeh nie je autentický. Je to výborná kniha aj pre tých, ktorí majú radi hororové príbehy Stephena Kinga. Ten síce používa strašidlá, ale strach, ktorý produkuje Jozef Karika, je hlbší, pretože nočné mory urobil z ľudí, presne tak, ako sa nimi sami stali. Neľutujem kúpu knihy a odporúčam každému, kto pochybuje, nesklame sa.

No ... (Monika Hrinková, 28.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
... túto knihu rozhodne neodporúčam !!! Ak si ju aj napriek tomuto môjmu varovaniu kúpite, pripravte sa na to, že budete ako zhypnotizovaný. Je v nej akýsi magnet, ktorým sa vám pripne k rukám a vaše oči pritiahne k svojim stránkam. V kuchyni sa vám začne kopiť neumytý riad, v kúpeľni hromadiť neopratá bielizeň, v obývačke sa budú po zemi pri preháňať chuchvalce prachu a pavúky sa stanú vašimi novými spolubývajúcimi. No možno sa mýlim a u vás to bude trvať iba chvíľku. Zabudnete odísť do práce, alebo sa učiť na skúšku. Stratíte pojem o čase. Zabudnete sa najesť, alebo prezuť do topánok pri odchode z domu, keď budete utekať do práce ... pretože aj keď zabudnete na všetko ostatné naokolo, NEZABUDNETE NIKDY na jedno dôležité – NA TÚTO KNIHU. Vezmete si ju so sebou do vlaku, autobusu, či na toaletu. Budete čítať, až kým sa nedozviete koniec. Budete hľadať odpovede na doteraz nezodpovedané otázky a klásť si ďalšie. Prečo je svet taký krutý? Prečo je taký nemilosrdný človek? Ako mohol dopustiť také zverstvá Boh? Je to skutočne vynikajúce čítanie od naozaj perspektívneho a rozhľadeného slovenského autora. Na stránkach tejto knihy som našla nielen emotívne silný príbeh, ale aj veľa historických informácií a prekvapivý a pre mňa doteraz nepoznaný pohľad na 2. svetovú vojnu ešte pred jej začiatkom. Autor na zmýšľaní Karola prináša uvažovanie a postoje sfanatizovaných davov ľudí v Nemecku, ich postupné otupovanie ľudskosti a slepé nasledovanie krutosti, ich vieru v jediné a správne riešenie, ktoré im predostrel Hitler. Na druhej strane stojí Viktor, ktorý sa nedobrovoľne stal členom mafiánskeho židovského gangu v Amerike, z jeho opisu som cítila hrôzu a odpor a zároveň bezmocnosť, nemohúcnosť vzoprieť sa krvilačnej mašinérii. Miestami boli tieto opisy také surové, až som sa neubránila slzám bolesti, strachu a zúfalstva. Vďaka paralele vojnového a mafiánskeho prostredia som mala pocit, akoby som súčasne čítala dve knihy s dvoma hlavnými hrdinami. Ak hľadáte knihu, ktorej žiadna strana nie je zbytočná, ale vtiahne vás do deja od 1. stránky a udrží vás v napätí až do konca – ROZHODNE SI PREČÍTAJTE TÚTO KNIHU a ja si určite prečítam aj jej pokračovanie !!!

TOTO SI TREBA PREČÍTAŤ (Tinka, 19.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala darom, ďakujem. Inak by som si ju určite nekúpila, toto nie je žáner, ktorý preferujem, ale asi bude, aspoň pri tomto autorovi. Jozef Karika je pán Spisovateľ a do mojej knižnice určite pribudne aj avizované pokračovanie tejto úchvatnej knihy. Aj keď už teraz trochu bojím - kam ešte ďalej môže zájsť strata už aj tak len úplného torza ľudskosti

Sok (mimuska, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nikdy som nechcela citat ine ako romanticke knihy - asi kvoli tomu, ze zivot je tazky sam o sebe a aspon pri knihe som chcela snivat. Ale tuto knihu - NELUTUJEM, ze som si ju precitala. Je to silny kaliber a prekvapuje, a mnohokrat som pri nej zatajila dych a zatvorila oci :) Kreativita autora - silna stranka.. Tolko krvi a popisu obeti.. Ide tu o pohlad, ze ludia naozaj si radi skresluju reality - a tato kniha vas donuti mysliet si, ze svet neni gombicka a ludia vedia byt aj kruti a nekompromisni... Naozaj - moja prva skusenost s takym typom knihy a som NADSENA, myslim, ze cas od casu si precitam aj nieco ine ako romantiku ;)

Tak toto ma dostalo! (Majka Slameňová, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mnohí mi odporúčali Kariku, že čítali V tieni mafie, a že je to strašne dobré. Priznám sa, mám zlé skúsenosti s mafiánskou tematikou od našich autorov, Murínove knihy ma neuveriteľne sklamali, hoci to je skôr faktografia a hlavne kompilát novinových ústrižkov...ale ku Karikovi. Napokon som sa nechala presvedčiť a Na smrť na dostalo. Hneď od prvých strán som sa do toho ponorila, vidno, že autor ma naštudovanú tému prvej polovice minulého storočia, nacizmus, gangsterské obdobie v Usa, získava to na autenticite. Dozviete sa všeličo o nacizme i rovnakom období v Amerike a pritom príbeh nestráca na napínavosti a pútavosti. Z napísaného cítiť akýsi nepokoj, neistotu z vytrácania sa humánnosti, ľudskosti medzi nami, stratu tých najzákladnejších ľudských hodnôt a aj keď je to zasadené desaťročia skôr, akoby opisoval dnešok. Tým sa stáva knižka nadčasovou, presahujúcou dimenzie a je skvelé, že to dokázal slovenský autor. Takýchto pokusov tu nie je veľa. Knihu mi požičala kolegyňa, ktorá si kupuje všetky knihy od Kariku, ale poviem vam, tu by mi investícia do kúpy nejako nevadila, oplatí sa. A zdá sa, že siahnem aj po tej serii V tieni mafie, lebo karika ma fakt prekvapil.

ODPORÚČAM !!! (Monika, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jozef Karika je autor, v ktorom som videla obrovský potenciál už po prečítaní jeho knihy : V tieni mafie. Každou ďalšou knihou ma presviedčal, že som sa nemýlila. Tento titul vrelo odporúčam všetkým, ktorí sa chcú dozvedieť niečo z histórie pri nástupe nacizmu v Nemecku, ktorá sa prelína súbežne so situáciou v Amerike. Je vidieť, že tému má v malíčku. Karika je excelentný, jeho kniha : Na smrť, sa môže pokojne prirovnávať ku Guidovi Knoppovi a jeho Uchopeniu moci, alebo k Maxovi Gallovi a jeho : Noci dlouhých nožú. Kniha je písaná skutočne pútavo a napínavo. Investícia do tejto knihy je skutočne veľmi dobrá voľba.

Výborná... (Viktória, 7.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je zatiaľ najlepšia ktorú som od tohto autora čítala tým že dej bol v prostredí ktoré poznám umocnilo to atmosféru v celom deji. Neuveriteľne opísaná strata ľudských hodnôt už s toho že to čítate sa môžete dovtípiť že autor dobre vie o čom píše a vyzná sa v dobe v ktorej je celý príbeh písaný. A záver knihy ??? Ten bol úžasný hoci som si počas celej knihy hovorila čo ešte môže prísť. Páči sa mi aj to že autor nič neprikrášľuje ale priamo vyjadruje svoj postoj príbeh tým pádom pôsobí veľmi vierohodne. Je to výborný tip na knihu pre tých ktorý majú radi strašidelné príbehy (Stephen King ) Karika síce nepoužíva strašidlá ale on ,,strašidlá“ spravil vlastne z ľudí. Určite kúpu tejto knihy neľutujem a odporúčam ju každému.
Všetky komentáre (19)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zúrivosť mu stúpla do hlavy, nič nevidel ani nepočul.
Viktorov úder ho prekvapil. Odrazu zacítil náraz, všetko sa zatmelo. Začul, ako mu cvakli zuby a čosi zapraskalo.
Prebral sa na dlažbe chodníka.
Hnusná Židovka bola ešte stále prehnutá a lapala dych.
Horšie však bolo, že nad ním stál Viktor Hiler, známy gauner. Neznášali sa, v škole sa už zopár ráz pobili. Kúsok obďaleč uvidel Karola Schmidta. Toho sa nebál, nebol to zurvalec. Zato Hiler bol nebezpečný. Najmä keď zúril – tak ako teraz.
Keď si Viktor všimol, že Grieš otvoril oči, bez zaváhania ho kopol do hlavy. Anton odkväcol na dlažbu z mačacích hláv. Rozbité ústa mu zaliala krv.
Viktor sa otočil k Sáre. Sťažka dýchal, pohľad na to, ako ju Grieš udrel, ho rozzúril do nepríčetnosti.
„Ublížil ti?“
Neodpovedala.
„Sára, čo sa ti stalo?“
Ani teraz neodpovedala, no napriek šoku a bolesti si uvedomila, že Viktora miluje. Rozplakala sa.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x