bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Profesionáli

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Profesionáli

Štyria priatelia, čerství absolventi univerzity, sa ocitnú na neutešenom trhu práce a žartujú, že ak chcú prežiť, zrejme budú musieť unášať ľudí. A odrazu sa žart premení na skutočnosť. Ich taktika – rýchle, razantné únosy s nízkym výkupným – im vychádza dva roky. Potom unesú nesprávneho človeka, a aby toho nebolo málo, podarí s im ho aj zabiť. Odrazu idú po nich dve skupiny, ktorým sa chceli za každú cenu vyhnúť – polícia v podobe skúseného štátneho vyšetrovateľa Kirka Stevensa a príťažlivej agentky FBI Carly Windermerovej, ako aj zločinecká organizácia, ktorá chce pomstiť smrť významného mafiána z detroitského podsvetia. Únoscovia blúdia po celej krajine ako štvanci, až si nakoniec uvedomia drsnú pravdu: skutoční profesionáli, či už policajti, alebo zločinci, musia obetovať všetko.
Román Profesionáli, plný nečakaných zvratov, prekvapení a pozoruhodne vykreslených postáv, ohlasuje príchod nového sľubného autora.

Detaily o knihe

Názov: Profesionáli

Originálny názov: The Professionals

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Priemer (Adam, 20.7.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Dalo sa, ale celkovo len priemerné čítanie, zápletka aj samotný dej trileru. Čítal som mnoho oveľa lepších kníh tohto žánru. Počas čítania som nadobúdal pocit, že už chcem aby kniha skončila a mohol som začať čítať niečo iné.

ok (Adriana, 14.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Na tuto knihu som sa veeeeeeelmi tesila. Podla mena autora som myslela,ze sa bude odohravat v severskych krajinach. Nuz, 100x bolo povedane, ze nesud knihu podla obalky, ci autora :). A ja sa stale nepoucim. Skupinka studentov sa zivi unosmi. Maju to riadne vyspekulovane, az raz nastrafia na nespravnu osobu. A zacina sa hon.

Naozaj Trhák (Katka, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Geniálne spracovanie a hlavne dej ako má byť! Od začiatku sa niečo deje a ďalej sa to len nabaľuje. Autor svoju myšlienku rozvratu popísal presne, pravdivo a reálnym triezvym pohľadom. :)

fascinujúce (Jana, 26.5.2014) Odpovedať

Štyroch mladých absolventov, ktorí žartujú z hrôzostrašných vecí si zamiluje každý. Nakoniec všetko zrealizujú a dej naberá na obrátkach. Čítanie sa stáva fascinujúce a plné nečakaných prekvapení. Jasne, že toto skvelé čítanie odporučím aj iným, ale nechcem viac prezrádzať. Treba po knihe siahnuť a presvedčiť sa, že sa nedá od príbehu len tak ľahko odísť.

napínavé, dramatické, bez kúska nudy (Danka, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Štyria mladí ľudia bez ambícií ale zato s túžbou ľahko a rýchlo prísť k peniazom plus šialený nápad = skvelý námet na príbeh. Po počiatočných obavách im ich prešpekulovaný plán s bleskovými únosmi bohatých ľudí vychádza. Aj majster tesár sa však utne a tak sa pri sľubovanom poslednom únose niečo pokazí. Amatérski únoscovia sú nútení utekať cez celé USA, štvaná zver sa zrazu stáva z nich. Akoby nestačilo, že sú na muške polície, stávajú sa cieľom mafiánskej skupiny, ktorej nešťastnou náhodou zavraždili hlavného bossa. Môže to vyzerať smiešne, no od humoru má kniha ďaleko. Naopak ide o príbeh plný strachu a smrti, niektoré pasáže autor napísal tak pútavo a skvelo , že som sa do príbehu vedela vžiť. Stála som v motelovej izbe, keď na posteli poranený postupne umieral jeden z nich, cítila som bezmocnosť keď na úteku minuli aj posledný cent, zničili auto a balansovali na hrane, so smútkom som čítala časť, kedy stratili ďalšieho kamaráta svojou vlastnou vinou..vynikajúci príbeh, autor ho napísal tak zvláštnym štýlom, akoby sa mi sám premietal pred očami, z každej stránky sálalo napätie a očakávanie čo bude ďalej. Jediné čo sa mi na knihe nepáčilo bol koniec. Ostalo vo mne sklamanie z toho, ako sa veci nakoniec vyvinuli. V podstate – áno, zlo bolo potrestané, no pri čítaní mi štyria kamaráti akosi prirástli k srdcu a namiesto toho aby som sa tešila že predsa dostali to, čo im patrí, ostal vo mne zvláštny smútok.

Na túto knihu (Ladislav Porubský, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ste ma nalákali vy. Zaujala ma hneď opis a nesklamala. Kniha sa čta ako filmový scenár, myslím, že autor to aj zamýšľal - to ako sa traja mladíci a ich kamoška presúvajú po krajine, ako unikajú. Alebo tá scéna, keď ich mafiáni vypátrali v hoteli a došlo k prestrelke - akoby som pozeral film. Má to spád, dynamiku, nečakané prekvapenia, sympatických hrdinov - aj Pander, či Maria, ale tiež poliši. To je zaujímavé. Knižka má plno dialógov, ktoré vás posúvajú ďalej, navnadia, v pravej chvíli skončí a prehupne sa do iného prostredia. Mne sa to čítalo rýchlo a chytilo ma to, vážne. Výborná krimi oddychovka na víkend.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x