bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nezlomený

Vydavateľ: Tatran (Vydavateľstvo TATRAN, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nezlomený

Skutočný príbeh z druhej svetovej vojny o prežití, odhodlaní a odpustení. V Kinách od 5.2.2015

Jedno májové popoludnie roku 1943 sa americký bombardér zrútil do Pacifiku a zmizol. Zostali po ňom len roztrúsené trosky a mastné fľaky oleja, benzínu a krvi. No potom sa objavila na hladine tvár. Tvár mladého nadporučíka, bombometníka, ktorý sa úpenlivo snažil dostať k záchrannému člnu a vliezť doň. To bol začiatok jednej z najneobyčajnejších odyseí druhej svetovej vojny.

Nadporučík sa volal Louis Zamperini. V detstve prešibaný a nenapraviteľný delikvent vykrádal domy, utekal z domova a vyvážal sa načierno vlakmi. Vzdorovitý tínedžer sa neskôr preorientoval na beh a objavil v sebe zázračný talent. Vďaka nemu sa dostal až na olympiádu v Berlíne. Keď však vypukla vojna, z atléta sa stal letec. Vydal sa na dráhu, ktorá skončila leteckou pohromou a on sa ocitol v malom nafukovacom člne na šírom otvorenom mori.

Čln sa ledva udržal nad vodou, Zamperiniho unášal prúd, o hlade a smäde odolával žralokom, nepriateľskému lietadlu a neskôr ešte oveľa ťažšej skúške. Na pokraji síl čelil zúfalstvu duchaplnosťou, utrpeniu nádejou, odhodlaním a humorom, brutalite vzdorom. Či už osud Louisovi prial, či mu hádzal polená pod nohy, mladý muž ho vďaka pevnej, do krajnosti napnutej vôli vždy dokázal ovplyvniť.

Laura Hillenbrandová rozpráva príbeh svojej novej a dlho očakávanej knihy rovnako hutným a prenikavým štýlom, aký použila už v knihe Seabiscuit: Americká legenda.
Nezlomený, nezabudnuteľný príbeh o púti človeka až do hranicu možného, je svedectvom vytrvalosti ľudskej duše, tela i ducha.

Detaily o knihe

Názov: Nezlomený

Originálny názov: Unbroken

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Recenzie

Hodnotenie čitateľov

Nezlomený - neskuttočný príbeh (Jozef, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Poznáte ten pocit, keď prečítate poslednú stránku knihy a normálne vám je ľúto, že ste ju už dočítali, pretože viete, že tak skoro nebudete čítať nič také dobré? Tak presne ten smútok som zažil a potom už len hodiny googlenia o Louiem a aj o autorke :) Tato kniha je úžasná! Louie je muž s veľkým M. Často počas čítania mi bolo ľúto koľko ťažkých chvíľ tam prežívali a pritom sú psychicky silné osobnosti. Odporúčam knihu všetkým a som rád, že vyšla . Myslím, že nebyť tejto knihy, sa na takéhoto človeka (a mnohých iných) jednoducho zabudne. Príbeh vo mne zostal a ešte dlho zostane .. Je nezabudnuteľný a je až neuveriteľné koľko toho Luie prežil a po všetkých tých udalostiach bol schopný normálne žiť a ktorý sa nikdy nevzdával. Pri čítaní som mal pocit, že som tam s ním. Naozaj krásny príbeh, ktorý je aj skvelo napísaný a dostane sa vám pod kožu a veľmi ťažko sa od nej odchádza. Určite dokáže vryť veľkú stopu do srdca a mysle, odporúčam prečítať všetkým.

nádherná kniha (Andrea, 15.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ľudia toto je asi najlepšia kniha akú som kedy čítala.dala mi takú veľkú inšpiráciu akú som od nej nečakala :) je napísaná veľmi pútavo a svižne..aj keď je hrubá dá sa prečítať za dva večere..pretožy štýl písania je úžastný..zmena ktorú podstúpil Louis sa nepodarí hocikomu. :) ale zároveň by som ju všetkých priala :) dokonalá kniha :) ak siahate po niečo historickom no zároveň napísanom moderných štýlom :) tak toto je akurát kniha pre vás :)

fascinujúci príbeh (Peta, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
fascinujúci príbeh o silnej túžbe prežiť. Neuveriteľná premena miestneho nenávideného grázlika Louisa - dieťaťa talianskych prisťahovalcov na celosvetovo obdivovaného bežca. Louisove životné plány však prekazila vojna,kde narukuje do vojenskej letky Supermana ako bombometník.Prežije nemožné- 3 týždne na otvorenom mori v spoločnosti žralokov bez jedla a vody.. O ľudskú dôstojnosť ho neoberie ani mučenie v zajateckých táboroch.A hoci nikdy nezabudne na svojho trýzniteľa,raz dokáže svojmu "ďatľovi" odpustiť, krásna ukážka ľudskosti..klobúk dolu, prečítané na jeden dych, určite jedna z najlepších kníh, ku ktorej som sa v poslednej dobe dostala

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x