bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Gorila

Vydavateľ: Vydavateľstvo Dixit, s.r.o. (Vydavateľstvo Dixit, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:192
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 10,08 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 10,32 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,- €
Ušetríte: 1,68 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Gorila

Dlho pripravovaná kniha o kauze Gorila a korupčných škandáloch, ktoré už niekoľko týždňov rezonujú celým Slovenskom. Autorom je slovensko-kanadský novinár Tom Nicholson. "Chcem do toho celého priniesť kontext a vysvetlenie vzniku Gorily, lebo to, čo je na internete, nie je pôvodný spis. Prvá časť, ktorá sa označuje ako vývoj, prvých päť strán, je niečo, čo niekto vymyslel. To nie je súčasť Gorily. V knihe sú isté korekcie a vysvetlenia a chcem tiež poukázať na to, že skoro všetci politici sú súčasťou problému, ktorý máme na Slovensku," povedal pre denník Pravda o knihe sám Tom Nicholson.

Detaily o knihe

Názov: Gorila

Objednávací kód NA328687

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Prečo sa slušní ľudia nehrnú do politiky ? (Iveta Chlivenyiová, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je o tom , ako sa moc na Slovensku zneužíva na zbohatnutie. Je o organizovanom zločine. Je to príspevok autora k činnosti cnostných minorít.

vynikajuca kniha (Jarmila, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha je knohou, kotru by si mal precitat kazdy. Kazdy bez vynimky, aby uz koncne slovenski volici pochopili jeden fakt, ze politici si z nich robia srandu. Poznaju ich pred volbami a po volbach sa k nim spravaju ako macocha.

Hmmm .... (Daniela, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je zložité knihu s takým realisticko-dramatickým obsahom nazvať ako výbornú. A predsa takou je. Autor prezentoval novinárske majstrovstvo spolu s osobnou odvahou, statočnosťou, vytrvalosťou a orientáciou v morálnych kvalitách. Máme iba málo takých autorov, ktorý v sebe tieto vlastnosti kumulujú. Čitateľ nemôže od knihy odvrátiť zrak, napriek tomu, že uvádzané fakty sú miestami dôvodom pre nevoľnosť. Z pohľadu morálnych kvalít žijeme komplikovanú dobu. Preto každý pokus o realizáciu diela a jeho realizácia, ktorá upozorňuje na tieto javy a hľadá nielen ich príčiny ale aj "liečbu" je pre našu spoločnosť životne potrebná. Autor tejto knihy mal toľko odvahy, toľko drzosti, že chodil, zisťoval, pýtal sa, otravoval a postupne si otváral nie len ústa, ale aj oči. Výborná kniha. Nerieši priamo kauzu Gorila, spisy, ale ukazuje o zákulisí slovenskej politiky a jej prepojení na finančné skupiny. Je to dosť šokujúce, ale pravdivé. Veľa o pravdivosti hovorí aj snaha záujmových skupín zamedziť distribúcii tejto knihy. Kniha dáva výborný obraz o Slovensku. Predvídala som negatívne informácie o právnom a morálnom stave slovenskej spoločnosti, ale kniha predstihla všetky moje očakávania. Smutné, ale zároveň poučné je, že nám oči otvára cudzí štátny príslušník, za čo mu patrí obdiv a vďaka. Vinu treba hľadať jednoznačne v politikoch, tí určujú hranice a limity, sú zodpovední za stav štátnej a verejnej správy o bezpečnostných zložkách a súdnictve ani nehovoriac. Zlou správou pre Slovensko je, že slušní politici odchádzajú a volebný systém, ktorý by umožňoval voľbu osobností je v nedohľadne. Neviem, kde by sa malo začať s nápravou, ale vďaka za každú sprístupnenú informáciu. To je vždy viac ako naivná nevedomosť. Odporúčam ako povinné čítanie pre každého slovenského voliča... :)

konečne (michal, 9.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
No ani neviem či som to mal čítať, človek sa len rozčúli a nechápe ako s to mohlo niekomu "prepiecť". Určite to je zaujímavé čítanie a dozviete sa také veci, o ktorých by ste možno ani nechceli vedieť...Ale správne poznamenané- na Slovensku je to tak!...Každy má na to iný názor...Treba prečítať....

na slovensku je to tak:) (lenka boldišová, 6.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
tento vikend som ju precitala pri vode pekne sa opalila a este si aj nieco precitala co uz davno vieme,ze slovensko smeruje do sr....k:))ale inac odporucam zaujimave citanie len netreba brat vsetko prilis vazne:)

Tazky kaliber (Mima, 4.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha je? No v prvom rade si myslim, ze by ju nemali citat cholerici, ktori maju sklon hned brat sekeru do ruk a zautocit na politikov :) Ani ludia s vysokym krvnym tlakom... Isto nikomu neprida na zdravi, ale som velmi rada, ze som ju kupila a precitala.. Vedela som uz davnejsie, ze nas stat je skazeny, ale teraz ........... normalne rozdychavam!!! Je to tazky kaliber... Urcite ale doporucujem ludom nad 18 :-)) ;)

Povinné čítanie pre každého slováka... (EvČe, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
..ktorému nie je jedno, čo sa mu deje pod nosom.. Výborne spracovaný materiál, ktorý sa opiera o (ne)skutočné fakty a je len na vás, čomu uveríte, čo si z tejto knihy zoberiete. 23.7.2012 sa začala kniha oficiálne predávať. 25.7.2012 bola beznádejne vypredaná (27,000 výtlačkov) to komentár nepotrebuje..Aj tak si osobne myslím a predpokladám, že prvými majiteľmi knihy budú všetci tí, ktorých sa obsah knihy bytostne dotýka :-) Určite ju v kníhkupectve neobíďte!
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x