bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Oživovateľ

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,70 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Oživovateľ

Oživovatelia
Majú schopnosť prebudiť nedávno zosnulých, aby vypovedali o svojej smrti. Dvanásť rokov po prvom úspešnom oživení ich verejnosť konečne ako-tak prijíma. Výpovede mŕtvych sa začínajú akceptovať v procesoch. Súdne oživovanie sa stáva bežnou súčasťou policajného vyšetrovania.
V Spojených štátoch oživovatelia patria do právomoci Súdnej oživovateľskej služby. Jonah Miller je aj napriek svojej problematickej minulosti jedným z najlepších oživovateľov. Pri oživení obete brutálnej vraždy sa stretne s čímsi desivým. Niečo ho sleduje. Čaká. Striehne. Nadriadení ho uisťujú, že ide len o výplod jeho fantázie a dôsledok stresu. On sám o tom pochybuje.
Potom zavraždia Daniela Harkera, novinára, ktorý ako prvý dostal oživenie do povedomia širokej verejnosti. Jonah sa chtiac-nechtiac zapája do vyšetrovania. Spolu s Harkerovou dcérou Annabel sa zúfalo pokúšajú odhaliť vinníkov a postaviť ich pred súd. Čoskoro sa im však postavia do cesty dávno zabudnuté pravdy. Spochybnia všetko, čo Jonah vyznáva, a hrozia zničením celého ľudstva, ak ich včas nezastaví...

Z anglického originálu Reviver (Macmillan Publishers Limited, London 2013) preložil Patrick Frank.

Dostupné verzie titulu

Oživovateľ Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Oživovateľ

Originálny názov: Reviver

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Oživovateľ (Mária Breštenská, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Smrť ich neumlčí. Vďaka oživovateľom majú šancu mŕtvi dať svojim blízkym posledné zbohom alebo objasniť to, čo malo ostať zamlčané. Aj keď spočiatku môže kniha pôsobiť ako zmätok a budete potrebovať chvíľu na to, aby ste sa do nej začítali, po pár stranách vhupnete do desivého kolobehu, ktorý je plný pátrania, zločinov a postáv, pri ktorých si nebudete istí, ktorej máte veriť. Autor dokázal, že nie sú iba čierno-biele a orientovať sa v týchto "odtieňoch" ani zďaleka nebude jednoduché. Veľmi sa mi páčil námet knihy, ktorému som ľahko uverila a ktorý až do konca knihy prinášal nové a nové zvraty. Hlavného hrdinu Jonaha Millera som si už na začiatku obľúbila – páčilo sa mi, že k „prípadom“ pristupoval s chladnou hlavou, bol vnímavý, spoločenský... jednoducho typ chlapa, ktorého by ste túžili mať doma. Annabel bola zas pravým opakom, bola rázna, priebojná, no svoje činy častokrát oľutovala. Celkovo som v charakteroch Oživovateľa dokázala nájsť kopec vlastností, ktoré z nich nerobili iba ploché postavičky sci-fi románu. Naozajstné vyšetrovanie sa však rozbehlo až v druhej polovici, príbeh nabral ten správny spád a ja som si čítanie neskutočne užívala. Oživovateľ mal všetko, čo som očakávala, a preto sa k nemu v budúcnosti ešte určite vrátim.

zaujímavá (Lucia, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Odporucam tuto knizku, aj ked miestami je dost brutalna :)

Strach (Jana, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je perfektne spracovaná, až som sa bála svojich predstáv. Kto má rád napínavé čítanie, tak určite musí siahnuť po tejto knihe. So záverom sa autor mohol ešte trocha pohrať, ale neodsudzujem ho, je len na čitateľovi, čo si zo záveru vyvodí.

Oživovateľ (Daniela, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola super, o tom niet pochýb. Dobré opisy postáv, ich myšlienok, autor vás oboznámil s ich minulosťou. Niektoré veci ma prekvapili, nečakala som ich. Autor má schopnosť napísať to tak, že skoro vždy budete pochybovať o tom, ako hlavné postavy dopadnú. Veľmi ma zaujala predstava súdneho oživovania, bohužiaľ, záver až taký očarujúci nebol. Dej bol tajomný a napínavý, hlavný hrdina poznačený traumou, šokujúce odhalenie sa síce nekonalo, napriek tomu som knihu "zhltla" za pár hodín, takže celkovo hodnotím kladne. Dúfam, že autor sa k tomuto ešte vráti, koniec bol dá sa povedať otvorený, ešte sa tam dá všeličo napísať. Na to, že to bola autorova prvotina, bolo to veľmi dobré. Hádam, že toto nie je posledná kniha od neho. . Kniha sa ľahko čítala, mala spád. Odporúčam :)

Zaujímavé čítanie (Ľubica Listoferová, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam prečítať. Každý, kto má rád takýto žáner si príde na svoje!

niečo nové (Annamária Tóthová, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
odporúčam túto knihu hlavne tým, ktorí majú radi kvalitné thrileri s mystickou tematikou. pri jej čítaní sa fikcia stáva realitou, hlavná téma knižky, oživovanie a city hrdinov sú tak dokonale podrobne opísané, že pri čítaní sa človek cíti, akoby to bola každodenná vec. táto knižka vás len tak nepustí prestať s čítaním :)
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď bol pripravený, zavrel oči a pokračoval s oživovaním. O chvíľu sa jej zachvel aj krk. Prešlo desať, dvanásť sekúnd a mal ju.
„Je tu,“ oznámil.
Mŕtvola sa nadýchla, až jej v pľúcach nechutne zabublalo. Jonah si nemohol nevšimnúť, ako krivo sa jej dvíha hruď. Miestami ju mala rozseknutú, takže sa pod šatami črtali nepravidelné obrysy rán. Okrem vzduchu, čo do nej prenikal, bolo počuť aj tlmený praskot kostí a chrupaviek. Začali sa jej hýbať aj hlasivky. Miestnosť preťal tichý ston.
Keď mala pľúca plné, hruď znehybnela.
„Som Jonah Miller. Môžete mi povedať, ako sa voláte?“ Jonah stuhol a čakal na odpoveď. Ani zďaleka si nebol istý, či sa na ňu tá žena zmôže a či ju vysloví nahlas.
Zastonala tak ticho, že bublanie v pľúcach popri tom znelo nepríjemne hlasno.
Potom zvládla prvé slovo. „Áno...“ odvetila. „Alice...“
Kamerám jej hlas znel ako vzdialený monotónny šepot. Jonah ho vnímal, akoby mu hovorila priamo do ucha, desivo nahlas a jasne. Rovnako jasne vnímal aj emocionálne rozpoloženie subjektu. Pri vražde často dominoval hnev. Hnev z toho, že je obeť mŕtva, a niekedy aj z toho, že ju rušia.
Pevnejšie jej stisol ruku a naklonil sa k nej. V duchu sa pripravoval na pohľad z očí do očí. Mŕtvi nevidia, no keby sa vyhol jej pohľadu, cítil by sa ako zbabelec.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x