bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Láskavec

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,10 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Láskavec

Láskavec je príbehom troch mladých ľudí – svätca Johna Caldwella, hriešnika Treya Dona Halla zvaného TD a anjela Catherine Ann Bensonovej, vyrastajúcich v malom texaskom mestečku, ktoré žije a umiera spolu s piatkovými zápasmi stredoškolského amerického futbalu. Osud vrhá dlhý tieň na tieto tri prepletené životy. Spája ich ťažký údel, ale aj úspech, ktorý im všetci predpovedajú. Trey a John sú futbalové hviezdy mesta, najpopulárnejšie osobnosti v škole, najlepší priatelia a zároveň najväčšie protiklady. Catty je krásna, skromná a inteligentná. Do životov oboch chlapcov zasiahne ako blesk. Ako čas plynie, priateľstvo sa mení. Catty dá prednosť Treyovi a John potichu rezignuje. Všetko narušia až dramatické udalosti pred posledným futbalovým zápasom. V úsilí zosmiešniť súpera TD nešťastnou náhodou spôsobí smrť chlapca. Trey a John sa rozhodnú mlčať a skutok nafingujú ako samovraždu. Udalosti však naberú rýchly spád.
Spoločné cesty trojice sa na dlhých dvadsať rokov rozdelia. Trey sa ako bývalá futbalová hviezda a životom skúšaný muž napokon vracia domov. Staré rany sa otvárajú a umlčané hriechy sa opäť vyplavujú na povrch. Mesto je hore nohami...
Vďaka autorkinmu dramatickému talentu, nezabudnuteľným postavám a zvratom v deji čitatelia právom zaraďujú román medzi to najlepšie v súčasnej americkej literatúre.

Z anglického originálu Tumbleweeds (Grand Central Publishing,
a division of Hachette Book Gropu, Inc., New York 2012)
preložila Jana Seichertová.

Detaily o knihe

Názov: Láskavec

Originálny názov: Tumbleweeds

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

SMUTNE (Veronika Berdáková Pavlík, 15.10.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Tato kniha bola zo začiatku veľmi štandardná , také priemerné čítanie a troška nudné. No potom sa to rozbehlo...až mi bolo smutno. Život vie poriadne s ľuďmi zatočiť. Silný príbeh. Bolo mi ľúto že z takého krásneho vzťahu neostalo nič...a ešte aj ten koniec...no reálny...bohužiaľ(-: Ale naozaj silný príbeh...približne od polovice knihy som ju už nemohla pustiť bola som veľmi zvedavá na koniec ...aj ked smutný ale čo už.

Super zážitok (Jakub Ščerba, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi veľmi páčila. Je to typický ženský román ale musím povedať, že aj mne sa osobne veľmi páčil. Požičala mi ho moja spolužiačka a dosť som ho na začiatku čítal pomaly trvalo mi to dlho ale potom som sa tak rozbehol, že mi to trvalo len niekoľko dní. Autorka odviedla skvelú prácu opísala príbeh troch ľudí veľmi zvláštne a osobne som sa s takým niečim nestretol a stále som si myslel, že všetky romantické knihy skončia šťastne ale toto bolo veľmi smutné. Zaujímavo tam zamiešala život Johna nečakal som, že sa to tak skončí a Trey to ani nehovorím. Určite si chcem prečítať aj iné knihy od tejto autorky. Chcel by som Láskavca odporúčiť samozrejme ženám ale aj muži to môžu skúsiť je to fakt super kniha. Veľmi dobre a rýchlo sa to číta

Skvelá :) (Martina Paľová, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako začať priznám sa milujem šťastné konce ale pri tejto knihe som zistila, že iný koniec ako si ja vysnívam tiež nie je zlý. Začínam si myslieť, že smutné príbehy si skôr ľudia zapamätajú ako tie s happiendom na konci. Pri tejto knihe som si veľa krát aj poplakala a musím povedať, že autorka opísala život troch ľudí neskutočné krásne aj keď smutne. Osobne budem veľmi rada keď sa natočí aj film, pretože by som chcela vidieť ako bude vyzerať T.D či sa bude podobať mojej predstave. John a Trey boli úžasní, skvelí kamaráti, ktorí sa zaľúbili do jedného dievčaťa a to dokáže zničiť veľa kamarátstiev. Trey bol moja najobľúbenejšia postava aj keď on bol ten zlý v knihe aj keď veľmi trpel. Nikdy nebudem ľutovať, že som si knihu kúpila a už sa aj chystám keď si ju znova prečítam. Požičala som ju aj mojim spolužiačkam a aj im sa veľmi páčila. Bola som trošku sklamaná v závere knihy vyšetrovaním nejak sa mi to tam nehodilo a pôsobilo to na mňa veľmi rušivo. Určite odporúčam všetkým vekovým kategóriám Láskavec je krásna knižka s krásnym pútavým príbehom, ktorý chytí za srdce.

Nádherná :) (Mária Turčíková, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako začať ani neviem proste je to niečo úžasné. Začala som čítať a nemohla prestať. Prečítala som to za 3 dni a mam z toho veľmi dobrý pocit viem, že som sa v kníhkupectve rozhodla veľmi dobre ked som si z toľkých kníh vybrala práve tú . Priznávam najprv ma zaujal ten krásny upokojujúci obal ale ten obsah no niečo skvele. Krásny chlapci sa zamilovali do jedného dievčaťa už v 11 rokoch a každá stránka opisuje ich roky života ale zrazu nastane niečo čo im život úplne zmení. Tri siroty, ktoré sa k sebe správali skvele ale ich cesta sa rozdelila to bolo veľmi smutné. V niektorých častiach som bola prekvapená a nevedela som sa rozhodnúť na ktorej strane som či na Johnovej alebo na Treyovej ale bolo neskutočné ako sa dvaja priatelia môžu mať tak radi aj ked majú radi jednú ženu. Túto knihu by si mal prečítať každý mna zaujala veľmi a určite si ju veľmi rada prečítam ešte raz. Som rada, že sa ku mne dostala tak rýchlo a určite ju posuniem ďalej mojim kamarátkam aby si ju prečítali a boli z nej tak uchvátené ako som ja:) :) Je zaujímave že dva také veľké protiklady ako boli Trey a John mohli byť takí dobrí kamaráti.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Catherine Ann, chcem sa ťa na niečo spýtať,“ začal.
Obrátila k nemu modré oči. „Áno?“
„Hm...“ Musel prehltnúť a dúfal, že si to nevšimne. „Neviem, ako ti to mám povedať.“
„Čo?“
„Čo k tebe cítim.“
„To predsa viem.“
„Nie, nemám na mysli to, na čo myslíš.“ Pod jej upreným pohľadom očervenel od rozpakov. Ľutoval, že s tým nepočkal, kým nebude mať istotu, že k nemu cíti to isté. Nikdy sa nedržali za ruky, nieto aby sa pobozkali! Nepochyboval, že sa jej páči, ale túžila po ňom tak veľmi ako on po nej? Zdala sa mu taká... nezávislá!
„Vieš,“ vyhŕkol, „chcel by som, aby... si so mnou chodila... len so mnou, ako... moje dievča.“
Usmiala sa, na jeho úžas sa pritisla k nemu a objala ho okolo krku. Ruky mala mäkké a voňavé ako okvetné lístky a jej tvár lemovali svetlé hodvábne vlasy pripomínajúce vlasy anjela. Pozrela mu do očí. „Veď už s tebou chodím,“ zašepkala. „Nevšimol si si?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x