bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vongozero

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vongozero

Čo sa stane, ak raz obrovské územie Ruska zasiahne epidémia vírusu, proti ktorému neexistuje vakcína? Do karantény sa najprv dostane trinásťmiliónová metropola Moskva, a potom krajinu ovládne ťažká, smrteľná choroba.
Aňa, ktorá s rodinou žije neďaleko mesta, sa márne pokúsi odviesť z uzavretej štvrte matku. Náhla smrť matky aj ďalších Moskovčanov predznamenáva začiatok novodobej apokalypsy. Hŕstka ľudí vrátane Aninej rodiny sa rozhodne zachrániť útekom na ostrovček jazera Vongozero, ukrytý v severskej tajge. Pôvodne plánovaná dvojdňová cesta autami sa zmení na dvanásťdňové zúfalé putovanie so smrťou v pätách. Uprostred chaosu hŕstka obyčajných ľudí bez zvláštneho vybavenia bojuje o život, vzdoruje panike a rabovaniu. V každom okamihu sa musia rozhodovať tak, aby prežili a zoči-voči obrovskej tragédii nestratili ľudskosť.
Už niet nijakých záruk, nijakej obrany, nijakej pravdy – okrem tej, ktorá umožní prežiť.

Vongozero je pozoruhodný postapokalyptický triler. Vyvoláva strach a núti premýšľať, číta sa jedným dychom a ako nočná mora nikoho nepustí zo zovretia. Je to román napísaný v najlepších tradíciách Stephena Kinga.

Z ruského originálu Vongozero (Eksmo, Moskva 2011)
preložil Ján Štrasser.

Detaily o knihe

Názov: Vongozero

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Vongozero (Zdeňka Hargašová, 24.10.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha.Výborné čítanie.Kniha Vás vtiahne do deja o záchranu životov.Vžila som sa do deja a nevedela som sa odtrhnúť od knihy. Často na knihu myslím a predstava ,že by opravdu niekedy niečo také vzniklo nieje príjemná. V týchto prípadoch ukáže obraz každého človeka a musí sa naučiť i povedať slovíčko NIE,aby prežil.Opravdu dobré čítanie.Vrelo odporúčam.

Vongozero :) (Kubo, 26.1.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Milujem knihy na takýto spôsob :) apokalyptické, postapokalyptické, sci-fi, všetko čo sa týka pandémii a podobne. Kniha vskutku dosť dobrá. Keď som to čítal, nemohol som sa odtrhnúť od knihy :) vždy som musel vedieť čo bude nasledovať, keďže ste to nikdy nemohli vedieť. Kde zo zdanlivo "pohodových" chvíľ je zrazu boj o život :) Akurát na môj vkus príliš "sladký" koniec. Čakal som niečo tragickejšie...Inak skvelé

nič moc (Lubi Listoferova, 17.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Čakala som od knihy viac ako ponúkla. Myšlienka bola skvelá ale autor ju nedoladil do konca..

Strach a napätie (Lenka, 11.1.2015) Odpovedať

Vongozero mi padlo do oka hneď na prvý pohľad. Dôvod netuším, keďže už obálka napovedala, že ide o istý typ sci-fi literatúry, ktorú veľmi neobľubujem. Možno upútala moju pozornosť práve snímka zamrznutého jazera a pretože zimu milujem, povedala som si, že je čas pustiť sa do iného druhu literatúry. Neľutujem. Toto dielo ukazuje, že netreba vždy nechať bez povšimnutia žáner, ktorý nie je náš obľúbený. Hneď od začiatku sa čitateľ vžije do deja zamrznutého Ruska, najmä ak u nás panuje také isté mrazivé počasie :) Aj pri horúcej šálke čaju Vás bude striasať, čo budete tak veľmi prežívať strach spolu s hlavnými postavami. Budete cítiť utrpenie chorých ľudí. A budete i držať palce, aby sa nekonečná cesta ruských rodín podarila. Páčilo sa mi, ako bol strach z epidémie a nakazenia prepletený s nie vždy dobrými vzťahmi medzi hrdinami. Vytváralo to napätie a očakávanie, čo sa ďalej udeje. Nesúhlasím s tvrdeniami, že koniec bol nedokončený, pretože nám umožňuje dotvoriť si príbeh podľa vlastnej predstavivosti. Toto dielo odporúčam nie len milovníkom postapokalyptickej literatúry, ale najmä čitateľom, ktorí ešte nič z tohto žánru nečítali a chceli by niečím začať. Toto je to pravé.

„Vongozero“ ... dobre sa čítal (Darina, 28.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nakoľko som fanúšička vedeckej fantastiky a katastrofických románov (a aj filmov), po knihe som siahla automaticky. A vyplatilo sa! Kniha sa mi dobre čítala. Dej, dynamika, napätie bolo vyvážené a prečítala som na posedenie. Vždy keď sa dialo niečo zaujímavé a chlapi vybehli von - čítala som o pocitoch ženskej, ktorá ostala voľakde skrytá za rohom ... Hlavná hrdinka má typickú vlastnosť ženy - rozpitvávať veci dovtedy kým z toho nevznikne problém :) Ak ste žena rovnakými vlastnosťami, túto knihu rozhodne odporúčam. Nebudem prezrádzať dej ale čakala som, že na konci možno bude niečo k vývoju epidémie a nič. Neviem, či autorka mala v pláne napísať pokračovanie alebo je napísané len nie preložené? Uvidíme. Ak autorka vydá nejaké ďalšie dielo rada si prečítam. Vcelku sa mi kniha páčila akurát ma trochu sklamal koniec knihy. Pripadal mi taký nedokončený akoby seknutý. Knihu Vongozero odporúčam všetkým milovníkom post apokalyptickej literatúry, pretože má napínavý dej a číta sa veľmi rýchlo. Niektoré dlhšie opisy môžu pôsobiť trošku nudne, no na vytvorenie mrazivej atmosféry sú nevyhnutné. Dúfam, že druhého dielu sa dočkáme čo najskôr ;)

ruky preč (Jozef11, 4.5.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Ak sa chcete unudiť k smrti,tak ste na správnej adrese...partia ruských kozakov jecha zamrznutou krajinou až prídu k Vongozeru...

Nenápadná knižôčka, (Zuzana Rendošová, 8.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
ale príjemne prekvapila a potešila. Dej nenáročný, avšak napriek tomu napínavo vykreslené pocity hlavnej hrdinky. Poctivý umelecký jazyk. Odporúčam.

skvele a napinave citanie (Dana P., 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tato kniha ma velmi milo prekvapila. Od obalky cez napinavo napisany pribeh. Akurat ten koniec sa mi velmi nepozdaval, mala som pocit ako keby to autorka nechala nedokoncene. Ale mozno si len nechala priestor pre pokracovanie dalsej knihy ;-) Pribeh sa odohrava v Rusku, kde kazdym dnom zomiera coraz viac ludi na neznamy virus, ktory sa neda liecit. Skupinka ludi smeruje do dalekeho Sibira na jazero Vongozero, kde dufaju, ze tam preckaju nakazu. Cesta tam je strastiplna, pretoze ludia sa menia netvorov, ktori vas pre kusok benzinu, jedlo alebo pre auto nevahaju zavrazdit. Pri citani pribehu som mala pocit ako keby som to bola ja, co cestuje napriec Ruskom a dufa, ze na konci cesty caka zachrana...
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Tajga!“ zrazu vykríkol Serioža a vyskočil. „Tajga, no pravdaže, som ja len idiot, Aňka, viem, kam pôjdeme.“ Vybehol z obývačky, pritom sa potkol o šuchotajúcu tašku, čo stála v hale, a zmizol za dverami pracovne. Bolo počuť, ako sa hrabe v skrini a potichu nadáva, potom čosi tlmene spadlo na zem a o chvíľu sa opäť zjavil vo dverách obývačky, v rukách stískal akúsi knihu, rýchlo odhrnul poháre, a hlasno tresol knihu na stôl. Tváril sa víťazoslávne a my všetci, ešte aj Marina s dcérkou, ktoré ani nemukli od chvíle, čo prekročili prah nášho domu, sa nahli a hľadeli na to, čo ležalo pred nami, zelená obálka, veľké biele písmená: Autoatlas – severozápadné Rusko.
„Nechápem,“ povedala Marina plačlivo.
„Vongozero, Aňka, spomeň si, tri roky ťa nahováram, aby si ta šla so mnou,“ rýchlo povedal Serioža, „tatko, boli sme tam spolu predtým, ako sa narodil Antoška.“ Chytil atlas a začal náhlivo obracať strany, no tatko Boria vystrel ruku a zastavil ho.
„Výborne, synku,“ povedal polohlasne. „Lepšie miesto sa tuším ani nedá vymyslieť. Ideme do Karélie.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x