bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







To najlepšie zo mňa - Čo s láskou

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: To najlepšie zo mňa - Čo s láskou

Každý by rád veril, že večná láska existuje. Aj ona tomu verila, keď mala osemnásť.

V roku 1984 boli Amanda a Dawson spolužiakmi na strednej škole. Pochádzali z odlišných sociálnych pomerov, napriek tomu medzi nimi vznikla priam osudová láska. Meštiacka spoločnosť severokarolínskeho mestečka Oriental im ju nedopriala. Sklamaná Amanda odišla študovať na vysokú školu a Dawsona po tragickej autonehode zavreli do väzenia.
Nevideli sa celé štvrťstoročie, až kým sa nestretli na pohrebe spoločného priateľa Tucka. Plnia jeho poslednú vôľu a spoznávajú, že staré city sa vracajú s novou silou. Ani jeden z nich nemá šťastný život. Dawson žije sám, pracuje na ropných plošinách v mori a tajne podporuje rodinu, ktorú nechtiac pripravil o otca. Amanda je vydatá, matka troch detí, ale jej vzťah s manželom alkoholikom, poznačený smrťou malej dcérky, stroskotal. Príležitosť zmeniť doterajší život je na dosah ruky, ale... je to ešte možné? Dá sa prepísať minulosť? A je láska naozaj to najcennejšie, čo môže človek darovať?

Z anglického originálu The Best of Me (Grand Central Publishing, Hachette Book Group, New York 2011) preložila Jarmila Seichertová.

Dostupné verzie titulu

To najlepšie zo mňa - Čo s láskou Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: To najlepšie zo mňa - Čo s láskou

Originálny názov: The Best Of Me

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Majster pera zaujme aj po stýkrát :) (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úprimne, pri tomto príbehu som revala o dušu. Viem, že je sme u Sparksa zvyknuté na prílev silných emócií, tragické konce, zimomriavky do poslednej strany, ale táto kniha je niečím zvláštna. Jednoducho čarovný príbeh plný citov vám nedá pokoj, dokiaľ ho nedočítate 

To najlepšie zo mňa (Daniela, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nicholas Sparks je môj obľúbený spisovateľ. "To najlepšie zo mňa" je v poradí štvrtá kniha, ktorú od autora čítam. Predchádzajúce knihy ma veľmi zaujali. Autor píše veľmi precítene, každý jeho príbeh je pre mňa jeden veľký emocionálny zážitok. Taký je aj tento román. Je nádherný, plný lásky, citov, krásnych myšlienok, a samozrejme ukrýva v sebe posolstvo. Čítam doma, počas predĺženého víkendu, pri tomto románe, ako aj pri tých ostatných si vždy výborne oddýchnem...a určite prečítajte aj vy, vrelo odporúčam – neoľutujete!

Top :) (Monika, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paráda. Síce, musím priznať že prvých, žiaľ asi dvesto strán ma príliš nebavilo, možno to bolo aj tým, že som vedela ako to skončí a tak trochu mi to ubralo na "čare". Avšak tie posledné strany som jednoudcho hltala lebo aj ked koniec som vedela, tak okolnosti za akých to končilo boli ...proste fascinujúce. Zase raz skvelá kniha :)Sparks nikdy nesklame. :):)

Nádherná kniha (Gabriela Budaiová, 8.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola to moja prvá kniha od tohto autora.Trošku som sa bála nemám rada knihy velmi ktoré su o láske ALE táto!!!No fuuu!!Velmi som sa prekvapila a to pozítívne!!V knihe je vsetko čo mna zaujima i laska,obeta,napetie trošku mistiky, krásne skombinováné!!!Vďaka tejto knihe sa tento spisovaťel dostal do mojich oblubených!!!Odporučam každému!!:)

nádherná (Michaela Mészárosová, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
pre n iektorých pohodové, príjemné nočné čítanie alebo oddychovka pre mňa je to jednoducho úžasná kniha... autor píše naozaj veľmi skutočné a reálne situácie, ktoré sa môžu stáť hoci komu...z celého príbehu je veľmi cítiť silnú lásku, ktorá nikdy neskončila a obeta, ktorú dal len pre to aby bola štastná milovaná osoba a tak aj zachránil život aj ked on sám prišiel o ten svoj to bolo naozaj veľmi silné vyvrcholenie a skončenie príbehu, ktorý ked čítate určite vyroníte aj nejednu slzu aj mňa to veľmi celé dojalo...tak ako táto kniha od Sparksa tak aj všetky ostatné sú úžasné a teším sa na dalšiu jeho novinku... a naozaj vrelo odporúčam všetkým a ak si ju prečítajú určite nebudú ľutovať! za to ručím :)

Romantika ako sa patrí.. (Adriána Brišová, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa je to s týmto autorom teda premiéra, ale po prečítaní Toho najlepšieho z nás sa zrejme čoskoro pustím aj do jeho ďalších kníh. Bol to naozaj krásny a dojemný príbeh. Aj keď na tento typ kníh nie som, tak táto ma úplne dostala. Začítala som sa ani neviem ako a neprestala som skôr, než za posledný kapitolou. No nebudem vám klamať, plakala som ako decko! Ale stálo to za to ... No a vlastne ani neviem čo písať ďalej, kritizovať sa to nedá a to, že je to úžasné je predsa asi jasné ... Odporúčam, odporúčam, odporúčam

To najlepšie (Barbora, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nicholas Sparks. Meno nie až také známe no pre mňa významné. Kniha To najlepšie zo mňa sa vymyká zo štýlu kníh, na aké som zvyknutá. Čítala som už veľa romantických kníh, ale ani jedna nebola taká ako táto. Iná. Záhadná. Výnimočná. A taká skutočná. Túto knihu som čítala dávnejšie - možno tak 3-4 mesiace dozadu. Čítala som už aj iné od tohto spisovateľa, zaujal ma, tak si hovorím, prečo nie? Vyskúšam aj túto. Keď som ju začala čítať, vravím si, že viem, aký bude koniec. Určite skončia Amanda a Dawson spolu. Kniha postupovala zaujímavo, čítala sa jedna radosť a naozaj som bola rada, že som ju čítala. Žiadna nuda, stále sa dialo niečo nové, určité veci vychádzali najavo. No potom nastal zvrat. Srdce mi začalo búšiť a ja som začala niečo zlé tušiť. A skončilo sa to tak, ako som tušila - zle - aspoň zatiaľ. Žiadny koniec podľa môjho predpokladu. Žiadne - žijú spolu až do smrti. Nič. Moje prvotné pocity? Och, prečo? Túto knihu si už určite neprečítam. Ľutujem čas, ktorý som pri nej strávila. Avšak, ako tak čas ubiehal, kniha mi stále nezišla z mysle a stále som nad tým uvažovala, pochopila som mnoho vecí, ktoré mi vtedy neboli jasné a ktoré som považovala za maličkosti a pritom znamenali tak veľa. Obeta. Láska. Teraz, s odstupom času chápem, aká je tá knižka krásna a vôbec neľutujem, že som si ju prečítala, prečítam si ju znova a znova. Koniec bol presne taký, aký mal byť. Bolo to určite to najlepšie, čo som od neho čítala. Bol to najlepší koniec, aký mohol byť - krásny, nezvyčajný, plný emócii a mňa určite chytil za srdce. Milujem túto knihu. A divím sa sama sebe, čo sa mi na nej mohlo nepáčiť - vidno, že som ešte nezrelá. Klobúk dolu - To najlepšie zo mňa je TO NAJLEPŠIE! a ja túto knihu vrelo odporúčam, pretože dá každému veľa vecí do života, možno aj iný pohľad na nejaké skutočnosti a človek si začne vážiť skutočne dôležiťé hodnoty v živote. Super.

úžasná kniha (Lucia Kmeťová, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Podľa mňa jedna z najkrajších kníh aké som kedy čítala... Oplatí sa ju prečítať, nádherný príbeh o láske medzi dvoma ľuďmi a schopnosti obetovať sa pre druhého. Vrelo odporúčam :)

Recenzia - To najlepšie zo mňa (Lenka Ďurčeková, 4.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha To najlepšie zo mňa od Nicholasa Sparksa sa trochu líši od jeho ostatných kníh. V jeho knihách totiž hl. hrdinovia príbehu aj po rôznych komplikáciách vždy prežijú alebo nájdu riešenie, no tu sa proste život nevyvíjal tak ako mal. Amandu a Dawsona nestretol rovnaký osud. Nezostali spolu. A nakoniec Dawson na konci príbehu zomrel. Nemám rada nešťastné konce, no v jeho smrti bol dôkaz toho ako veľmi ju miloval. Myslím si, že tá kniha, aj keď začiatok je dosť nudný a treba sa cezeň preniesť, stojí za prečítanie.

Asi jediny mužsky autor ktoremu som dala šancu (Simona, 30.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Je pravda že z veľkou nevôľou siaham po knihách ktoré píše muž no po Danovi Brownovi je toto dalši autor ktorého mam veľmi rada.Jeho prvú knihu som si kúpila minuli rok a to bol Talisman a neľutujem, to aký je ten príbeh strhujúci a hlavne krásne opísaný je neuveriteľne.Nicholas Sparks vie krásne opísať lásku a každá kniha ma niečo do seba.Ja musím len odporúčať inak sa nedá :) momentálne sa chystám na útočisko a poslednú pieseň verím že nesklame som o tom presvedčená :)

vrele doporučjem je úžasná (Michaela Mészárosová, 18.3.2013) Odpovedať

fakt žasne ako dobre vie Sparks úžasne písať... čítala som od neho veľa kníh a všetky sú super ale za to aj táto je super.... dokázala ma rozplakať ... fakt silný príbeh a úžasný...odporúčam prečítať... to sa ani slovami nedá vyjadriť aká je skvelá táto kniha :)

Super kniha (Gabriela Čelovská, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je skutku úžasná. Je neuveritelné ako N. Sparks vie písať knihy. Prečítala som ju za jeden deň a plakala som pri nej aj od štastia aj od smútku. Milujem knihy kde autor opisuje ako láska prekoná aj čas. Dvaja ľudia sa aj po rokoch milujú a to je na tom krásne. Milujem túto knihu a vrelo ju odporúčam. P.S.: Pripravte si vreckovky. ;-) ;-)

To najlepšie zo "sveta kníh" :) (Erika "Erčíí" :), 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ani neviem, odkiaľ mám začať - skrátka, táto kniha mi vyrazila dych. Milujem knihy Nicholasa Sparksa a To najlepšie zo mňa, samozrejme, nie je výnimkou. Je to akýsi balzam na dušu, oáza pokoja, dokonalý relax...je to niečo, čo odporúčam aj tomu najzarytejšiemu odporcovi románov. Dej príbehu Vás zavedie do máleho severokarolínskeho mestečka Oriental, kde sa i najmenší priestupok "trestá" opovrhnutím a v neposlednom rade i odsudzovaním zo strany jeho miestnych obyvateľov...kde ľuďom záleží na tom, aké máte priezvisko a nie srdce...kde sa dve nevinné duše na krátky čas spojili v jednu, ale osud mal s nimi iné plány. Dawson a Amanda boli nútení vzdať sa toho najcennejšieho, čo nám život ponúka - lásky. No ako sa vraví - cesty Božie sú nevyspytateľné - a inak to nebolo ani v prípade hlavných hrdinov, ktorých osudová cesta sa po dávnom odlúčení ani zďaleka neskončila. Staré city sa vracajú s novou silou a osud týchto mladých ľudí stavia pred zložitú križovatku: poddať sa svojim citom a zvyšok života prežiť v náručí opätovanej lásky alebo so slzami v očiach pokračovať v živote, ktorý si obaja zvolili, aby zabudli na trpkú minulosť?? Osud ich však aj po druhýkrát predbehne a rozhodne za nich. Nádherná kniha s ešte krajším koncom - a hlavne náramne dojímavým...jemné ženské duše pri tejto knihe vyronia nejednu slzičku, použijú nejednu vreckovku a určite si uvedomia nejednu dôležitú vec v živote každého človeka: že láska je ako lupienok kvetu - to najkrehkejšie, preto sa o ňu treba starať, aby každým dňom rástla... že šťastie je ako dažďová kvapka - vrtkavé, preto treba byť tak dobrý, ako sa len dá - a šťastie si Vás určite nájde... že bolesť je ako udreté koleno - iba dočasný stav, ktorý časom a jemnou starostlivosťou raz pominie... a že smrť je ako vzduch - nevyhnutná súčasť nášho života. Zo stoviek kníh, ktoré som doteraz prečítala ma žiadna tak úprimne nerozplakala a nedala mi do života toľko múdrostí, koľko v sebe ukrýva tento román. Život je férová hra s pravidlami, ktoré sú vopred určené, napriek tomu však človeku neobjasnené...

nádherný príbeh (Andy, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Musím sa priznať, že moju knižnicu tvoria prevožne thrillery a detektívky, takže trochu s nedôverou som sa pozerala na túto knihu a čítanie som odkladala. Avšak keď nastal deň D a ja som sa začítala, zistila som, že obavy boli úplne zbytočné. Nádherne vystavaný príbeh od úplného začiatku až do samého konca. Žiadne hluché miesta, kniha vás vtiahne do deja, priam vás zhltne a vy čítate a čítate, lebo chcete vedieť, čo bude ďalej. Ku koncu si možno poplačete, možno len zaspomínate, ale určite z tejto knihy niečo vo vás ostane. Naše rozhodnutia ovplyvňujú náš život, ale aj životy našich blízkych, aj o tom je táto kniha s nádherným príbehom plným nekonečného priateľstva, porozumenia a lásky vo všetkých podobách. Fanúšikovia happy-endov budú asi sklamaní, ale mňa táto kniha nadchla, takže môžem len a len odporučiť.

Literárny skvost (Daniela Podpleská, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vďaka tejto knihe mám nového obľúbeného autora. Kniha je napísaná skvelým štýlom, pútavá od začiatku do konca. Silný príbeh, ktorý ma úplne očaril.

Skvelá kniha (Dominika, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
To najlepšie zo mňa je krásna kniha, rovnako ako všetky od N. Sparksa. Keď som sa do nej začítala, tak som ju nedokázala odložiť. Tento krásny príbeh sa číta sám a je naozaj ťažké sa od neho odtrhnúť. Knihu určite odporúčam a už sa veľmi teším na ďalšiu knihu z pera tohto spisovateľa.

skvela :) (Lenka, 26.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak kniha ma dost prekvapila. od zaciatku ma uplne chytila. precitala som ju za den :D Dej nebol prisli zlozity, cize kniha sa citala uplne lahucko. dej bol skvely, romanticky, napinavy. hoci pred koncom som si ten koniec uz vedela domysliet. ale nejak mi to nevadilo. takze knihu by som rada odporucila :)

Nicholas Sparks je (Zdenko Lipovský, 18.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
pre mňa synonymom pohodovej knihy. Otvoríte si ju cez víkend, k sebe teplý čaj s medom a citrónom, čerstvo upečenú štrúdlu, vyložíte nohy a pohoda sa začína. Aj túto knihu som si užíval, hoci milujem trilery, krimi, aj drsné príbehy, no Sparks má čosi do seba, čo mi vyhovuje. Číta sa sám, vie vystavať zaujímavý príbeh, jeho postavy ožívajú pred očami a hlavne - z jeho kníh cítiť lásku, priateľstvo, vrúcne city, dôležitosť rodiny. Aj tento príbeh ma nadchol, vtiahol, návrat lásky po rokoch, prebúdzajúce sa city...áno, hoci som chlap, verím na lásku života. Dawson a Amanda patrili k sebe, bola to láska života a ani desiatky rokov odlúčenia ten plameň nezahasil. Žiaľ, niekedy sa okolnosti zmenia, naše rodinné vzťahy a okolie. Potom prichádza dôležité rozhodnutie, čo ďalej. Sparks to myslím vyriešil vynikajúco a hoci som ku koncu tušil, kam sa to bude uberať, ako sa to skončí, hltal som jednu stranu za druhou. Lebo som to chcel naozaj zažiť, presvedčiť sa a vlastne utvrdiť sa, že tak to aj bude. Sparks robí nádherné konce - nezníži sa k čistému happyendu, lebo tak sa ani reálny život nekončí. Nikdy to nie je čierne alebo biele, ale má to rôzne odtiene sivej, ako píše Sparks v samotnej knihe. Aj koniec tejto knihy je smutno-šťastný, presne taký, aký má byť. Bravo. Teším sa na každú ďalšiu knihu N.Sparksa a už teraz sa neviem dočkať jeho novinky.

chcem :D (Petronela Pavlíková, 13.11.2012) Odpovedať

Jújha strašne by som ju chcela :) hádam ma Ježiško vysliší :)
Všetky komentáre (19)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je 0 deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Je to už dávno,“ prerušil ticho.
„To je pravda.“
„Mám asi tisíc otázok.“
Zdvihla obočie. „Len tisíc?“
Zasmial sa, ale zdalo sa jej, že v smiechu začula smutný podtón. „Aj ja mám otázky,“ pokračovala, „ale najprv... mal by si vedieť, že som vydatá.“
„Viem,“ povedal. „Všimol som si tvoju obrúčku.“ Strčil si palec do vrecka, znovu sa oprel o stôl a prekrížil si nohy. „Ako dlho?“
„Budúci mesiac to bude dvadsať rokov.“
„Máš deti?“
Zarazila sa pri myšlienke na Beu. Nikdy nevedela, ako má na túto otázku odpovedať.
„Tri,“ povedala nakoniec.
Všimol si jej zaváhanie, no nevedel si to vysvetliť. „A čo tvoj manžel? Páčil by sa mi?“
„Frank?“ V mysli sa jej vynorila spomienka na bolestné rozhovory s Tuckom o Frankovi a rozmýšľala, koľko toho Dawson už vie. Niežeby sa nemohla spoľahnúť na Tuckovu diskrétnosť, ale zrazu mala pocit, že Dawson okamžite zistí, či klame. „Sme spolu už dlho.“
Zdalo sa jej, že Dawson rozmýšľa nad jej výberom slov. Nakoniec sa s ležérnym pôvabom atléta odsunul od stola, prešiel okolo nej a zamieril k domu . „Tuck ti asi dal kľúč, však? Som smädný.“
Prekvapene zažmurkala.
„Počkaj! Tuck ti to povedal?“
Dawson otočil hlavu, ale pokračoval v chôdzi. „Nie.“
„Tak ako si to zistil?“
„Lebo mi nijaký kľúč neposlal a jeden z nás ho musí mať.“
Stála a pokúšala sa prísť na to, ako to vie. Nakoniec ho nasledovala po cestičke k domu.
Jediným ladným pohybom vybehol po schodoch na verandu a zastal pri dverách. Amanda vylovila z peňaženky kľúč, a keď ho vsunula do zámky, trochu sa o Dawsona obtrela. Dvere sa so škrípaním otvorili.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x