bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Očistný debakel

Vydavateľ: Hladohlas (HLADOHLAS GROUP, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:200
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:56

Lepšia cena: 8,39 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 8,59 € (vrátane DPH)
Bežná cena:9,99 €
Ušetríte: 1,40 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Očistný debakel

Tretí román s jemným erotickým nádychom od autorky predošlých bestsellerov zaujme kvalitou, strhujúcim štýlom a vyzretosťou. Nie náhodou sa v knihe opakujú mená hlavných hrdinov z úspešného debutu Čo koho do toho. Kniha sa číta na jeden dych a nedá sa odložiť nerozčítaná...

Je nemožné, aby Ben Wilson zabudol na Simonu, svoju lásku zo strednej školy. Nenechala sa oslniť pozlátkom, nezáležalo jej na jeho bohatstve a ako sa zdalo, nezáležalo jej ani na ňom samom. Pošliapala mu po snoch, vedome ho zavádzala a čo je najhoršie, odmietla všetky jeho zamilované ponuky. Keď sa po rokoch úplne nečakane stretnú, obom to spôsobí obrovský šok. Uvedomia si, že nič už nebude také, aké bývalo. Bena zaslepila nenávisť a túžba po pomste. Zabudol však, že keď sa niečo týka Simony, on za každých okolností zlyháva. Tak i teraz. Počas boja s vlastnými protichodnými pocitmi zapríčiní, že Simona trpí na tele aj duši. Na jej ďalšom osude mu pramálo záleží...

O autorke:

Enja Rúčková zahorela pre písané slovo už v rannej puberte. Odvtedy ju prenasleduje túžba zvečniť svoju predstavivosť a myšlienky. Vyštudovala smer príbuzný žurnalistike, ale pracuje v banke. Je vydatá, má dve deti, žije na Liptove. Enja (číta sa Eňa) je prezývka, ktorou ju doteraz volá jej najbližšia rodina. Debutovala románom pre mládež Čo koho do toho, ktorý získal strieborné miesto v súťaži Kniha Liptova 2010 a zaznamenal u čitateľov veľmi pozitívnu odozvu. Minulý rok jej vyšiel rovnako úspešný román Risknem to s punkerom.

Čo koho do toho 2010

Risknem to s punkerom 2011

Detaily o knihe

Názov: Očistný debakel

Objednávací kód NA327355

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ocistny debakel (Veronika Jurčišinová, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasné, úžasné a ešte raz úžasné. Knihu som prečítala za menej ako 24 hodín, čo je skoro môj rekord :D Dej bol napínavý. Keď som si už začala myslieť, že ostanú spolu zrazu sa niečo pokazilo a rozdelili sa. To prečo Simona ostala s Pavlom na začiatku aj chápem. Ivo si našiel frajerku, k mame ísť bývať znovu nechcela a nemala prácu, čiže ani žiadne peniaze. Bola to jej takpovediac jediná možnosť. Ten Pavol bol bastard, ale povedzme si na rovinu: Na svete je takých ako on veľa a veľa žien je v rovnakej resp. podobnej situácií ako Simona. To ako ju Ben vyhľadal a "uniesol" bolo krásne. Nevedela som čo od toho mám očakávať. Napokon povedal jej, že jej spraví peklo zo života. Občas som nechápala prečo sa jeden či druhý tak alebo inak správajú.. Napokon dej na SR bol tiež skvelý. Ako sa Simona zachovala k Benovy keď bola tehotná bolo divné, ale pochopiteľné. Celkovo na mňa mala kniha kladný dopad. Záver síce nebol taký ako by som očakávala, ale každý ma svojú fantáziu a môže si riadky dopísať aj sám :) Hoci je pravda, že isté veci ako vzťah s Leom a Vanidou, Kofi + nová žena a dieťa, Ivo a jeho priateľka, Simonin vzťah s mamou a s Helenou mohli byť vysvetlené, ale tak ako Simonin vzťah s Benom ostal na našej fantázií tak aj ostatné príbehy si musíme domyslieť samy :)

Vďaka knižke (Martina Meľová, 22.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najviac mám rada pocit keď po dobre prečítanej knižke nemôžem zabudnúť na príbeh postáv. Pri tejto knihe mám pocit akoby mi ten príbeh rozprávala kamarátka, jej problémy , radosti strasti a všetko. Mám rada keď večer idem spať a pozriem sa na knižku v poličke len sa usmejem a myslím na Simonu a Bena. Úprimne som dojatá z tejto knižky. Tento komentár píšem úprimne zo srdca. Mám pocit akoby Simona a Ben existovali. Ich zážitky si čítam stále dookola. A stále sa cítim ako po prvý krát zimomriavky, slzy radosti či napätie. Túto knižku , toto pokračovanie si vážim a obdivujem. A želám si aby sa rasizmus vytratil tak ľahko ako z toho deja aj zo sveta. "za všetko dobré čo je vo mne vďačím knihám " neuveriteľná pravda :)

Zaujimava (Simona, 21.8.2013) Odpovedať

Pokračovanie bolo dobre odporúčam tým ktorý čítali čo koho do toho ale na druhej strane Enja ma aj lepšie knihy....

Pekné čítanie (Martina Chovancová, 19.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Napriek tomu, že som prvý diel nečítala, nemala som pocit, že je to jeho pokračovanie. Pekný príbeh lásky. Prečítala som to dosť rýchlo, takže pre mňa zaujímavé čítanie. A krásny príklad toho, že láska nehľadí na rasu a národnosť. Enja, teším sa na Vaše ďalšie knihy:)

odporúčam (Zuzana Andrejkovičová, 8.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak pokračovanie Čo koho do toho ma o čosi sklamalo ... pripadalo mi to akoby sme autorku svojím dobiedzaním a "nespokojnosťou" s ukončením prvej knihy - a teda bez Happyendu .."dotlačili" k napísaniu tohto pokračovania - kde som to aspoň ja cítila pri jej čítaní. Dozvieme sa o príbehu lásky síce viac, no už to nie je také "šťavnaté" ako v prvom príbehu aj keď tentokrát je v závere náznak happyendu. Každopádne vrelo odporúčam prečítať si aj toto dielko.

dobrá kniha (Michaela Mészárosová, 31.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
prvú časť - čo koho doho som čítala a bola to skvelá kniha a veľmi som čakala na pokračovanie...samozrejme aj túto knihu som si prečítala a bola dobrá...páči sa mi hlavne preto že hovorí o láske dvoch ľudí odlisnšej pleti a pravdu poviediac sa aj mňa to trocha týka keďže tiež nemám Slováka priateľa.... oslovilo ma to hlaven teda preto :) ... zároveň je videiť že na Zemi sú rôzni ľudia a žiaľ niektorí majú voči iným predsudky a nemajú ich radi ako keby to ani neboli ľudia ale nejaké veci žiaľ je to tak aj v skutočnosti :/ ... autorka ve+ľmi dobre opísala vzťahy a celkovo knihu hodnotím veľmi dobre sa mi páčilo a odporúčam všetkým, a hlavne zaľúbeným babám prečítať si to určite to ocenia :)

oddychovka (Peta, 27.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
nie je to ziadne veldielo, ale prijemna oddychovka, jemne a nenasilne, ale pritom otvorene poukazuje na skostnatenost naroda neschopneho akceptovat inu rasu, pribeh lahko citatelny, podla mojho nazoru trosku rozpravkovy.. urcite nelutujem, ze som precitala :)

Vynikajúca (Evka, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe nemám čo dodať je proste vynikajúca, nič by som na nej nemenila, prečítala som ju na posadenie nemohla som sa od nej odtrhnúť. Vrelo odporúčam. Patrí medzi tie najlepšie čo som mala šancu prečítať.

Zhltnutá za deň (Bianka, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som doslova ZHLTLA za jeden deň ! Tešila som sa na pokračovanie Čo koho do toho. Táto kniha ma dojala až k slzám, krásne pokračovanie. Lepšie pokračovanie som ešte nikdy nečítala, určote si ju musíte kúpiť aj jednotku aj dvojku !!! :D všetky knihy od autorky...

Vrelo odporúčam (Anna, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobré pokračovanie knihy Čo koho do toho. Keď sa vám dostanú do rúk tieto knihy, prečítate ich aj za deň. Naozaj dobé čítanie. Očistný debakel je už vyspelejší, obdivujem autorkinu originalitu. Prišla s niečím novým, po čom mladé baby šalejú. Moja spolužiačka je už asi pol roka na čakacej listine na túto knihu v knižnici :). Našťastie, ja ju už mám prečítanú a môžem pokojne spať :), aj keď by som uvítala ešte pokračovanie. Ben je muž mojich snov :D. Takže sa zapíšte aj vy do čakacej listiny a číítajte :)

Skvelá (Denisa, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od spisovatelky Očistneho debakla som prečítala skoro všetky knihy. Táto kniha sa mi zapačila v tom že ukazala aka je láska medzi ludmi inej farby pleti. Aj ked im to ludia nepriali oni si verili a išli za svojou laskou. Ked som tu knihu čitala bola som z nej nadčená. Nechala som všetky veci tak a čitala som dokým som neprečitala koniec. Ten koniec možno nebol taký aký som očakávala ale spisovatelka vie prečo to tak nechala. Možno bude pokračovanie tej knihy a na to sa určite teším. Vrelo odporúčam túto knihu ale aj ostatne knihy od Ručkovéj.

Perfektné! (Silvia, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá kniha "Čo koho do toho" bola veľmi dobrá, myslela som si, že ako to často býva pokračovanie nebude stáť za nič. Knihu som dostala na začiatku prázdnin a nechala som si ju na dovolenku. Musím povedať, že tá kniha z poličky kde som si ju na dva týždne odložila na mňa doslova kričala. Nevydržala som to a začala som ju čítať. Na dovolenke som si namiesto opaľovania na slnku vybrala čítanie v izbe. Knihu som tam stihla prečítať dva krát.A prednedávnom som sa k nej zase vrátila. Myslím si, že spĺňa všetky parametre "dobrej knihy". Táto kniha je aj dosť odlišná od ostatných kníh čo autorka napísala, prejem jej ešte veľa nápadov na takéto knihy. Odporúčam aj Risknem to s punkerom, Čo koho do toho ale aj knihy od iných autorov napríklad Jeden deň, či klasiku Anna zo zeleného domu. :)

Veľmi dobrá kniha (Nina Lučanová, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už prvá časť ma veľmi oslovila. Vžila som sa do pocitou Bena aj Simony. Je to veľmi dobre napísané, v niektorých situáciach s Benom súcitím, v druhých súhlasím so Simonou. Druhý diel som prečítala na jeden dych. Nevedela som sa od toho odtrhnúť, aj keď volali iné povinnosti. Veľmi ma zaujímalo ako sa celý ich vzťah vyvinie. A som spokojná :) takže vrelo odporúčam aj "Čo koho do toho?" aj " Očistný debakel " :)

Príjemné čítanie (Nikita, 14.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Debut spisovateľky Rúčkovej "Čo koho do toho" som si veľmi užila a ten koniec čitateľa nútil bažiť po pokračovaní. Toho sme sa nakoniec dočkali a nesklamalo. "Očistný debakel" bol oveľa vyspelejší a Enja Rúčková patrí medzi slovenské spisovateľky, po ktorej dielach sa oplatí siahnuť.

Ja ju chcem!!! (roxy, 6.5.2012) Odpovedať

Bože tuto knihu tak velmi velmi velmi velmi velm i velmi chcem. Dočítala som jednotku a som z nej úplne hotová. A Bože kao som písala pri jednotke ten Ben. Chcem vedieť ako to buide pokračovať. Ako sa budú igorovať i milovať. Aj keď viem, že koniec bude šťastný a viem možno ako to ksončím aspoň si to myslím. Bože ja ju fakt vešmi chcem.
Všetky komentáre (15)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x