bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nemiluješ, zomrieš

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nemiluješ, zomrieš

Prózu Nemiluješ, zomrieš napriek veľmi vážnej téme prečítate na jeden dúšok, hoci každému, kto pozorne sleduje slovenské masmédiá, bude koniec už vopred známy. Bea Bazalová so znalosťou tých najintímnejších detailov čudného mileneckého vzťahu majstrovsky zobrazila peripetie lásky, vášne, posadnutosti a nenávisti. Príbeh neláskavej lásky totiž dôverne poznala. Vražda zmiznutej učiteľky z mesta na juhu Slovenska zásluhou Bazalovej pera nezostala len vyriešeným policajným prípadom, ale prerástla do výkričníka pre všetky osamelé ženy.

Slobodná mamička Elena pracuje v dvoch zamestnaniach, aby dôstojne vychovala syna Viktora. Romanova vrúcna láska sa spočiatku javí ako zázrak. Kým Elena odhalí Romanove temné povahové črty, sieť okolo nej je zatiahnutá príliš pevne.

Dostupné verzie titulu

Nemiluješ, zomrieš Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Nemiluješ, zomrieš

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha, ktorá ma dostala! (Dominika Hladíková, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, ktorá opisuje to, čo sa môže hocikedy stať a komukoľvek. Veľmi napínavý príbeh, o tom, ako sa človek dokáže až nebezpečne na niekoho naviazať. Dobre sa čítala, hltala som stránku za stránkou a celkom som sa do nej ponorila. Vrelo ju odporúčam každému, kto má chuť na trochu romantiky ale viac napätej situácie ku koncu tejto úžasnej knihy!

Toto musí prečítať každá žena (Martina, 7.9.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha napísaná podľa skutočného príbehu plne zodpovedá svojmu názvu, extraktu aj úvodu. Od samého začiatku bol krutý koniec hlavnej hrdinky známy. Napriek tomu sa kniha čítala sama. Dej bol veľmi zaujímavý a neuveriteľne silný. Hlboko sa mi zapísal do mysle. Kniha je varovaním všetkým ženám, aby sa takýmto psychopatickým mužom vyhýbali.

Neuveriteľne skutočné (Karin Gálová, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neuveritelne silný a emotivný príbeh, ktorý je navyše skutočnou udalosťou. Pri čítani človeku prebehne až mráz po chrbte keď sa zamýšla nad udalosťami opisanými v knihe a o to viac, keď sa zamyslí, že niečo podobné sa može stať hocikomu v jeho okolí. Tento príbeh vo mne rezenoval ešte dlho po prečítaní. Určite odporúčam každému.

POVINNÁ LITERATÚRA! (oslobodená, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh z ktorého mrazí, o to viac ak si niekto niečím podobným prešiel ! Neuveritelne presný opis niekoho od koho by každá žena mala utekať kade ľahšie... u mňa veľmi silný zážitok z knižky, kedže som si niečím/niekým podobným prešla. U mňa to malo vďaka Bohu šťastný koniec, aj za cenu odchodu na iný koniec republiky. Nebyť toho, neviem čo by sa stalo. Veľa krát pri čítaní mi až zle prišlo pri tých presných opisoch situácií, ktorými si hrdinka prechádzala. Táto knižka by mala byť povinnou literatúrou pre každú ženu,mladú aj starú.!

Silný príbeh (Mária Kalincová, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dočítala pred pár dňami, ale stále vo mne rezonuje... Je to jednoducho silný, zimomriavkový príbeh. Bohužiaľ, reálny. Bohužiaľ, nie ojedinelý a preto je to akási "výstraha" pre ženy, ktoré žijú v podobnom vzťahu. Láska vie byť občas naozaj slepá... Elena je obyčajná slobodná mamička, ktorá sa snaží zabezpečiť syna a slušne ho vychovať, ale zároveň cíti, že chlapec potrebuje otca. Roman je bývalý známy, ktorý sa cez Eleninho syna Viktora priblíži k Elene. Spočiatku je všetko fajn, až neskôr Elena začne pociťovať nejaké divné tušenia, Romanove správanie sa začína meniť, ale Elena ho stále obhajuje, a chce vidieť v ňom len to dobré. Aj neskôr si,i napriek výstrahám okolia, stále neuvedomuje nebezpečenstvo a nahovára si, že všetko je v poriadku, že sa to dá vyriešiť, že bude dobre. Keď pochopí, je už neskoro... Knihu som nedokázala pustiť z ruky, nedá sa prestať čítať, hoci je smutná. Sú tam veľmi silné momenty, ktoré autorka opisuje tak, že čitateľ má pocit, že sám je jedným z hrdinov. Čitateľ cíti s hlavnou hrdinkou, prežíva všetky jej pocity cez radosť, hnev, až po strach o vlastný život. Koľkokrát som sa pristihla pri myšlienkach, ako mohla dopustiť to či ono, že ja by som to riešila inakšie, a v duchu som na ROmana nadávala. Aj keď som vedela, ako to skončí, posledné strany som čítala so strachom. A na konci som plakala. Z ľútosti nad zbytočne vyhasnutým životom, z ľútosti nad dieťaťom, čo už nikdy neuvidí svoju matku, ... Škoda len, že vinník ostal nepotrestaný, keďže sa nakoniec, možno zbabelo, rozhodol sám skoncovať zo životom... Napriek smutnému príbehu knihu jednoznačne odporúčam!

Kniha kde koniec bol vopred jasný! (Martina Zelizňáková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je mrazivo pravdivá. Možno preto lebo každá z nás vo svojom živote stretne takého chlapa ako hlavná hrdinka, ale nie každá z nás má tú silu sa ho zbaviť, utiecť od neho, skratka skončiť s takýmto vzťahom nevzťahom.Je to o to smutné keď to skončí ako tu, odporucam ju prečítať každej žene ktorá má len trochu podozrenie, že s "jej chlapom" nie je niečo v poriadku.

nemilujes (jaroslava urbanova, 28.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
velmi smutny dej.ale aj takyto byva zivot,hlavne ak si pustime do blizkosti ludi,ktorych sa je tazko zbavit,ktory ublizuju,tuto knihu som precitala jednym dychom.

skvelý príbeh (kristína, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
pútavé čítanie, v ktorom je perfektne vykreslené, že nikdy nevieme o tom druhom človeku všetko....a odkaz, že je potrebné veľmi dobre zvážiť, koho pustíme do svojho života...kniha sa číta sama..už sa teším na ďalší príbeh tejto autorky

Úžasné (Monika, 20.2.2013) Odpovedať

Úžasne napísaný príbeh, len škoda, že podľa skutočných udalostí....

Excelentné (Eva Ferančíková, 28.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bazalová nesklamala a popasovala sa s neľahkou úlohou, nakoľko poznala hrdinov svojho tragického príbehu. Skutočný príbeh plný emócií, lásky, nenávisti a na konci vražda. Elena vo vášnivom vzťahu a zamilovanosti nedokázala včas odhaliť skutočný charakter Romana, chorobne žiarlivého, náladového, manipulatívneho a konfliktného človeka. A keď sa ho začala báť a rozhodla sa ukončiť nerovný vzťah, už bolo neskoro. Príbeh po prečítaní dlho rezonuje v človeku, ale kto hľadá romantiku, tomu neodporúčam...

Kniha, ktorá neponúka len samotný príbeh (Jana Danková, 23.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pre mňa je toto kniha, ktorá určite neponúka len samotný príbeh ako taký. Autorka svojimi slovami otvára čitateľovi oči. Nie je ťažké vyhľadať si niekde na internete obsah, resp. o čom kniha je, ale nikto vám tam nenapíše, že knižka vám skutočne môže ponúknuť nový pohľad na niektoré skutočnosti. Myslím si, že už samotný nadpis hovorí sám za seba - ak nemiluješ, zomrieš... Pre mňa bezpochybne dokonalá kniha! A skvelá, šikovná autorka.

Klubúk dole (Eva, 1.10.2012) Odpovedať

Bea Bazalová je jedna z mála slovenských autoriek, ktorá má ambíciu stať sa aj spisovateľkou. Ani jedna jej kniha nie je povrchná. Výborná je aj Obraz, citlivo napísané bez vulgárnosti a tuposti. Nemiluješ, zomrieš je napísané majstrovsky, scéna s pomarančom, v kaplnke je naozaj strhujúca, sám príbeh zimomravo skutočný, ale aj to prináša život. No ako ho autorka pretavila do života - klobúk dolu.

Dobre sa to číta (Jozef Vojtek, 13.9.2012) Odpovedať

Dobre je to napísané, myslím si, že treba aj o takýchto témach hovoriť, žiaľ, aj toto sa v živote stáva. Suchá veta: Morálne hodnoty a správanie sa človeka, čo robíme pre to, aby boli "správne" ?
Všetky komentáre (13)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Partia zavŕšila hru až okolo druhej, Roman po celý čas sedel na sedačke, ale ľahnúť si nešiel. Až keď sa Elena vybrala do izby, nasledoval ju ako tieň. Majitelia chaty to vymysleli veľmi rozumne. Izby rozdelili sadrokartónovými priečkami na menšie izbičky, takže mal každý pár súkromie.
,,Počul som to,“ povedal jej Roman vyčítavo, keď si vyberala z police šampón do sprchy.
Elena tušila, na čo naráža, ale hrala mŕtveho chrobáka. ,,Čo si počul?“
,,O Pavlovi.“
,,Nechápem. Neviem, o čom hovoríš.“
,,Stretli ste sa.“
,,S Pavlom? Nie. Odkiaľ to máš?“
,,Bol na stretávke.“
,,Na stretávke áno. No a čo? Bolo nás tam desať.“
,,Ale spali ste tam.“
,,Veď to nie je tajomstvo. Spala som v jednej izbe s dievčatami, nie s ním,“ povedala popravde.
,,To určite!“
Elena si uvedomila známu pravdu – vina sa dokazuje ľahšie ako nevina. ,,Môžeš sa spýtať Biby.“
Odfrkol: ,,Tá by mi to tak povedala.“
,,Tak prečo si so mnou, keď mi neveríš?“
,,Veril som ti.“
,,Roman,“ nechcela, aby žiarlil bez príčiny, ,,to je stará historka.“
,,Ja viem, nečakala si ma so založenými rukami,“ povedal trpko. Elena videla, že všetko obracia proti nej, aj nevinný žartík, aj jej minulosť.
,,Vtedy som ťa ešte nepoznala. Veď aj ty si mal iné priateľky.“
Tento argument odignoroval. ,,Dobre viem, aká si. Našiel som tie esemesky.“
,,Aké esemesky?“
,,V mobile, čo si mi dala. Esemesky, čo si si písala s Pavlom.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x