bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Izabela II. V tieni Notre-Dame

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Izabela II. V tieni Notre-Dame

Vzrušujúci príbeh pestrého života krásnej Izabely sa odohráva v stredovekom Francúzsku a čarovnej Florencii, vrcholí a rozuzľuje sa v Paríži. Nájde Izabela de Vosges stratenú lásku, unikne nástrahám svojich nepriateľov, získa si milosť Karola VII., o ktorú ju pripravila Agnes Sorelová, či nastane ďalší obrat v jej živote a pocíti radosť v náručí iného muža? Alebo sa jej krížová cesta nikdy neskončí... V románe plnom lásky, zrady a nenávisti prichádza hlavná hrdinka na to, že iba vášeň pre vzťah nestačí. Pochopí konečne, že bez odpustenia obyčajné ľudské šťastie nikdy nenájde?
Príbeh šľachtičnej, odhodlanej bojovať s osudom, je určený každému, kto má rád hrdosť, česť a európske dejiny.

Detaily o knihe

Názov: Izabela II. V tieni Notre-Dame

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

opäť krása (Erika J., 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je len samozrejmé, že tak ako iní čitatelia, ktorí si hl. hrdinku obľúbili, som aj ja chcela poznať jej ďalšie osudy. Pre mňa je autorka aj jej hrdinky srdcovou záležitosťou. Napísať tak precízne historický román z takého prostredia akému sa venuje autorka je umenie hodné ocenenia aspoň jednoduchým: ďakujem. Pre mňa je Iabela a jej pokračovanie originálne, obohacujúce, pútavé a čitateľné v mnohých smeroch. Ďakujem za sprostredkovanie doby pre mňa málo poznanej - preferujem iné obdobia - ale zaujímavým spôsobom, autorka mi priblížila postavenie ženy v spoločnosti, ktorá ženám príliš nepriala - vo všetkých smeroch - dobu, o ktorej sa nám ženám z emancipovanej spoločnosti ani nesníva. Myslím si, že s našimi názormi by sme tú dobu asi ťažko ustáli - ja teda určite. Ja sa chcem autorke za jej Izabelu II. poďakovať. Dýchla na mňa romantika, silný príbeh, ktorý sa dorozprával, sila lásky a priateľstva - a o to vari aj šlo! Všetko dobré a veľa chuti do ďalšieho písania. :-)

Príbeh s posolstvom (Daniela Peleščáková, 21.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh Izabely, ktorý nám autorka ponúka, možno na prvý pohľad pripomína Benzoniovej Krásnu Katarínu. Reálne historické postavy a udalosti, ktoré k tejto dobe patria, sa jednoducho nedajú vynechať, keďže príbeh ja zasadený do rovnakého časového obdobia i prostredia. Každý autor vkladá do svojho diela vlastné emócie, odzrkadľuje vlastný pohľad na veci, udalosti a postavy. Rukopis Evy Avy Šrankovej je jej vlastnou pečaťou a nemôžeme ho porovnávať so spôsobom písania inej autorky. Záujem o určité historické obdobie a jej hlboké znalosti tohto prostredia sú zjavné. Oceňujem spôsob, akým nám autorka vykresľuje prostredie, odievanie, aj spôsob myslenia ľudí tej doby. Nesmieme zabúdať na samotný príbeh Izabely a jej strastiplnú cestu za láskou a osobný šťastím. Na posolstvo, ktoré nám Ava prostredníctvom svojho románu odovzdáva. Ak chce človek nájsť obyčajné ľudské šťastie, musí byť schopný odpúšťať.

Plná prekvapení a zvratov (Simona Almášiová, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvý diel tejto knihy sa stal jednou z mojim najobľúbenejších kníh,a tak je jasné, že som sa tešila aj na ten druhý! O to viac, že prvá časť skončila veeeľmi otvorene...Malým sklamaním hneď na začiatku bolo,že kniha bola o polovicu tenšia ako tá prvá, a ani dej sa mi veľmi nepáčil, a záver už teda vôbec nie! ALE hoci sa to neskončilo podľa mojich zidealizovaných predstáv, táto kniha je úžasna, krásne napísaná, precítená, a tak reálne spracovaná...a aj vďaka podrobnýcm opisom človek spoznáva históriu a presvedčí sa, že život je nevyspitateľný :)

Skvelý historický román (Michaela Ducsová, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Izabelu II som dočítala nedávno a ešte stále sa v nej v myšlienkach vraciam. Je neskutočné, čo všetko v tej knihe je. Tým myslím obrovskú zásobu vedomostí z ktorých dokázala autorka vyčariť taký krásny príbeh. Priznávam bez mučenia, že Izabela je moja srdcová záležitosť. Túto druhú časť som čítala pomalšie, dokonca po niekoľkých stránkach, ale vôbec nie preto, žeby ma nebavila. Naopak, chcela som aby mi dlhšie vydržala. Obdivujem každú stranu v knihe, lebo je dôkazom toho, že autorka túto konkrétnu časť histórie nielen ovláda, ale vie ňou aj žiť. Bolo pre mňa úžasné počas Izabelinej cesty sledovať, čo má na sebe ona, či prítomní, čo jedia, či pijú, alebo ako vyzerá palác, či záhrada, či časť mesta, kde sa ocitla. Čítať Izabelu znamená okrem sledovania príbehu cestovať časom, spoznávať život človeka tej doby, či už slúžky, šľachtičnej, či nejakého hrdloreza. Príbeh zároveň prezrádza aj to, že táto časť histórie bola pre život ťažká. Či už pre slúžku, alebo šľachtičnú. Fascinovali ma opisy stavieb, miest, dokonca opis istej katedrály, kde autorka dodala vo vysvetlivke na konci strany, že dnes zvnútra vyzerá inak. Samotný Izabelin príbeh je vyskladaný z drobných úlomkov krásne vsadených do doby. Mimochodom už dlhšie som tušila, resp, dúfala, že autorka Izabele dopraje šťastie s Bentrandom. Bol mi sympatický. No a André - André a spomínaná vášeň, čo nestačí... napokon tiež našiel svoje šťastie. Ďakujem autorke za Izabelu. Myslím, že môžeme byť hrdí, Moran a Benzoniovú nech si nechajú zahraničiari, my máme Šrankovú.

Michaela Ducsová (Daniela, 8.3.2013) Odpovedať

Skúste si prečítať Krásnu Katarínu od J. Benzoniovej - 7 dielov - a zistíte, že toto je zhutnelý výcuc tejto série.Takže by sa dalo povedať, že je to plagiát:-(

Výnimočná ako jednotka :-) (Lucka Čaprnková, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je super. Je to pokračovanie Izabela Láskou spútaný. Obe sú skvelé. V knihe Izabela V tieni Notre - Dame pokračuje neľahká cesta hlavnej hrdinky Izabely de Vosges za láskou. Putuje s verným priateľom, ktorý ju miluje, ale jej láska patrí inému mužovi, pre ktorého je ochotná podstúpiť čokoľvek. Odporúčam ju rovnako ako jednotku. Autorka pútavo vykresľuje Izabelin príbeh, históriu i dobové oblečenie, čo zaujme nejedného čitateľa. Štýl písania autorky je úžasný a veľmi ma zaujal. Táto kniha mi prirástla k srdcu a vždy v ňom bude mať výnimočne miesto :-). Máte možnosť spoznať i panovníkov a mocných ľudí tej doby, čo je tiež úžasné. Autorka si dala mimoriadne záležať, aby príbeh Izabely podala kvalitne a pútavo. Preto neváhajte a pustite sa do čítania :-).

Chcem :) (Lucia Magátová, 4.10.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Čo tam po obale jednotka bola super a už len kvôli tomu siahnem aj po dvojke, čo som si pri kúpe jednotky nemyslela ale stála zato. Čiže nech je už obal knihy akýkoľvek myslím, že to nie je vina autorky a knižka zato určite stojí. Pri veľa knihách sa stalo, že bol obal rovnaký a tiež sa mi to nepáči ale hold smola. Určite by som však kvôli tomu knihu hneď neodsudzovala, len by si vydavateľstvá alebo tí čo to majú na starosti mali nato dávať pozor. Nakoľko my vášniví čitatelia, teda skôr čitateľky máme väčšinu obalov v hlave :)

Obal knihy (tajinka, 14.9.2012) Odpovedať

neoslovila ma
Knizku som este necitala, ale uz len pre obal knihy ma vobec nelaka. Rovnaky obrazok je totiz na knihe Tuzba srdca od Johanny Lindseyovej a preto si ho budem vzdy spajat s touto knihou. Zly tah vydavatela...
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Viem, Michael!“ zvolala za ním a tíško dodala: „Nech vás ochraňuje
milostivý Boh!“ Keď sa za nimi privreli dvere, zvrtla sa a podišla k veľkému zrkadlu. Chvíľu pozerala na obraz mladej ženy s bledou tvárou, na ktorej vynikali najmä oči. Odzrkadľovala sa v nich bolesť, podfarbovali ich tmavé kruhy. Ich zelená farba mnohým vyrážala dych... Teraz
však horeli tajomným plameňom. Skrýval sa v nich hnev a žiaľ trýzniaci Izabelinu dušu.
„Dnes nebudeš plakať!“ nástojčivo šepla obrazu v zrkadle. „Na žiaľ bude času dosť!“ povedala odhodlane. „Nastal čas odplaty a vzdoru!“ Pokľakla pod veľkým krížom, preberajúc v prstoch ruženec a pohrúžiac sa do modlitby, prestala vnímať okolitý svet. „Pater noster, qui es in caelis, sanctificetur nomen tuum...“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x