bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Smrť si neškrtne

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Smrť si neškrtne

Novinárka Klára žije v cudzej krajine, kde si len ťažko zvyká. Keď vážne ochorie, rozhodne sa písať denník pre dcérku, lebo sa obáva, že jej svoj príbeh nebude môcť vyrozprávať osobne. Odhaľuje v ňom takmer všetko, čo ju v posledných mesiacoch stretlo. Píše o nádeji, ale aj depresii, sklamaniach a skutočnostiach, ktoré sa naplno prejavili až počas jej choroby. Lebo vtedy sa všetci, a najmä Klára, ukázali takí, akí naozaj sú. Klára sa často ocitá v beznádejných situáciách, ale napokon vždy stretne niekoho, kto jej ukáže smer. Niekedy úplne nevedomky, niekedy programovo. A tak sa jej choroba stáva nielen bremenom, ale aj cestou za sebapoznaním. Keď si Klára rozhodne osvojí tento prístup, zdá sa, že bremeno stráca svoju váhu.

Detaily o knihe

Názov: Smrť si neškrtne

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Blesková súťaž o novinku Smrť si neškrtne

Dva roky s rakovinou. Tak znie podtitul novinky, ktorú napísala novinárka Jana Shemesh. Už niekoľko rokov žije v Izraeli, informuje (nielen) o izraelsko-palestínskom konflikte a dva roky sa borí so smrteľnou chorobou. Toto je jej výpoveď. Hlboko ľudská a skvele napísaná. Vy ju dnes môžete vyhrať v Bleskovke. viac

Hodnotenie čitateľov

Človeka pri tom napadne, že by si mal viac vážiť života... (Dominika Hladíková, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prizná sa, že knihy od slovenských autoriek až tak nečítam. Tento krát som však neodolala, pretože ma veľmi zaujala anotácia a obálka. Je to veľmi dobrá kniha, páči sa mi opisovanie toho, čo hlavná postava cítila, ako ju choroba poznačila. Je to síce smutná kniha ale skutočne mi vtedy napadlo, že si musíme vážiť život a užívať si ho, kým sa dá. Kniha sa napriek tej krutej realite dobre čítala.

nestastie (dada, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
smutna, bohuzial realna knizka zo zivota skvelej spisovatelky, ktora aj taku temu akou je rakovina dokazala dostat do knizka naozaj putavo, smutne, realisticky....

neskrtne si (dada, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha nie je vhodna pre kazdeho....ale urcite odporucam ludom, ktory maju sirsi rozsah zaujmov a vedia ocenit aj tazsie temy knih.....nanestastie v dnesnej dobe sa v nej vela ludi najde alebo pochopi niektorych ludi z ich okolia....

nuda pri čítaní si neškrtne (Jane, 10.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Možno máte v rodine niekoho, kto bojuje s touto chorobou, možno ste si ňou prešli alebo možno "len" chcete premýšľať nad životom aj trošku inak, ako keď vám život plynie relatívne bez problémov...Nech už máte akýkoľvek dôvod, ktorý by vás priťahoval k tejto knihe, neváhajte a prečítajte si ju. Jana Shemesh píše veľmi pútavo a samozrejme, aj dojímavo, miestami vám pri čítaní vypadne slzička..Jediné, čo by som knihe vytkla, je záver knihy. Predstavovala by som si ho trošku iný, menej "otvorený"...

Smrť si neškrtne (Ľudmila Vicenová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to náročné, ale veľmi zaujímavé čítanie. Nie je to klasická beletria. Poplakala som si, prežívala radosti, trápenia aj bolesti hlavnej hrdinky. Vrelo odporúčam náročným čitateľom

Tažké čítanie... (Emily, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uf. Je to ťažké čítanie... pokiaľ ide o tému, určite sa nečítajú ľahko veci súvisiace s rakovinou. Pre mňa bolo ťažké aj preto, že je je to napísané formou denníka. Bez akýchkoľvek dialógov. A takéto opisné pasáže, hoci plné emócii sa mne osobne čítajú pomaly. Kniha okrem pohľadu - čo prežíva Klára pri boji s rakovinou ponúkla aj pohľad na rozdielnosť kultúr.

Miestami zaujímavé, miestami nudné (Veronika, 3.2.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Túto knihu som si objednala z dôvody, že moja mama zomrela na rakovinu keď som ja bola ešte dieťa. Chcela som zistiť ako to v skutočnosti je, ako sa človek cíti. Kniha bola písaná zaujímavo, ale mohlo tam byť viac strán o tom, čo si myslí jej manžel a v závere mohla autorka uviesť čo sa stalo ďalej.. ako je to s malou Noemi a pod. Je to taká pohodová kniha, ale keby som si ju mala vybrať druhýkrát, nečítala by som ju.

rakovina aj ja ju mam (kamil čonka, 15.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to velmiprijemne citanie od cloveka ktory vie co je tato choroba.ja osobnae si myslim ze ma vela ludi lutuje a stale a pyta ako sa mam len kvoli tomu ze mam rakovinu mozgu.no tato kniha je pisana pravdivo a zaujimavo lebo ta pani vie o co ide.tu remizu bysom rad a aj chcem uhrat aj ja.a uprimne velmi rad bysom siju precital no moje financie mi to nedovoluju ale myslim si ze to musi byt zaujimava kniha a pre nas s rakovinou aj posilnujuca do dalsieho boja s touto "potvorou"
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V marci prišla nečakaná recidíva.
Zobrala to zle. Teda zle. Človek by si pomyslel, že bude vyplakávať. Ona len potichučky, bez pohnutia a bez slova (Klára občas trpí hysterickou stratou hlasu) preležala pol dňa v posteli. Akoby hibernovala. Takmer nedýchala, nežmurkala, nepohol sa jej ani sval na tvári.
Na otázky neodpovedala, nerušilo ju ani vykrikovanie Noemi, na ktoré inokedy reaguje okamžite. Zavreli sme jej dvere a nechali sme ju tak.
Podvečer zazvonil telefón. Neviem, kto volal, Klára len počúvala, neodpovedala, lebo sa je ťažko hovorí. Potom si uvarila čaj, napísala mail do nemocnice a napísala mi lístoček, na aké procedúry ju mám objednať. Je ich veľa a viem, že mnohých sa bojí.
Potom si začala niečo čarbať na papieriky. Na druhý deň to prepísala do oranžového zošita s oranžovou stuhou. Kúpila slnečnice, začala ťukať do počítača, urobila čokoládové guľôčky. Pre mňa a pre Noemi, lebo ona nesmie. Zase sa smeje, aj keď má smutné oči, a zase nás zvozila, že robíme neporiadok.
Zajtra jej v nemocnici odškrtnú prvý bod na tom dlhom zozname, čo som jej dohodol. Nebude to ľahké a toto leto ešte nebude zábava. Je to však nevyhnuté. Aby si nemohla škrtnúť smrť.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x