bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Apokalypsa

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Apokalypsa

Rím. Vo Večnom meste panuje nezvyčajný rozruch. Pápež Ján Pavol III. odstúpil a bez stopy zmizol. Nikto nevie, či je vôbec nažive. V tom istom čase niekto zvlášť surovým spôsobom zavraždí jeho najbližších dôverníkov.
Zatiaľ čo sa začínajú prípravy na konkláve, ktoré zvolí novú hlavu cirkvi, vatikánsky reportér Peter Adam sa pustí do pátrania po nezvestnom pápežovi. Stopy vedú k záhadnému rádu, ktorý už celé stáročia v utajení pôsobí proti cirkvi. Jeho prívrženci sa opierajú o stredoveké proroctvo: Po súčasnom pápežovi nastúpi ďalší, ktorý si dá meno Petrus II. Podľa proroctvo to má byť posledný pápež na Petrovom stolci.
Nachádza sa svet tesne pred apokalypsou? A bude apokalypsa znamenať naplnenie starého sna ľudstva, alebo koniec sveta?
Peter Adam zistí, že jeho vlastná minulosť je s temnými mocnosťami spätá užšie, ako by mu to bolo milé. Pre sprisahancov predstavuje kľúč k apokalypse.

Z nemeckého originálu Apokalypsis (Bastei Lübbe GmbH & Co. KG, Köln 2011) preložil Branislav Kočan.

Dostupné verzie titulu

Apokalypsa Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Apokalypsa

Originálny názov: Apokalypsis

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ušlo to... (Emily, 22.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
V prvom rade treba pamätať na to, že je to román. A ako román - keďže nie je s prvkami autobiografickými... netreba sa zamýšľať nad použitými faktami. Čítanie, ktoré zaženie upršaný deň... zvýši trošku tep.. a neprinúti vás rozmýšľať. Fajn

Apokalypsa (Miloš Paľo, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpil a je úžasná. Veľmi som chcel vedieť aká je táto kniha pretože ju každý tak chválil. Veľmi sa mi páči, že sa kniha skladá z niekoľko časových rovín to robí knihu zaujímavejšou. Nie je tam len prítomnosť ale čítame aj o minulosti. Na konci príbehu som neveril čo čítam bolo to naozaj zaujímavé a koniec stál za to určite každý bude prekvapený tak ako som bol ja. Téma Apokalypsa je teraz často riešená a som rád, že autor to opísal pomocou Nositeľov svetla. Najviac ma zaujalo to, že v knihe je viac príbehov a to ako odstúpil Ján Pavol III, príbeh o Nositeľoch svetla a Petrovi Adamovi. Musím povedať, že autor odviedol skvelú prácu a určite to zaujme každého čitateľa. Komu vadia zmenené fakty alebo idealizované charaktery postáv, nech to nečíta. Odporúčam všetkým ľuďom, ktorí majú radi napínavé príbehy.

Apokalypsa (Nika .J., 19.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Napínavé čítanie pre všetkých smrteľníkov. Komu vadia zmenené fakty alebo idealizované charaktery postáv, nech to nečíta. Nie je to dokument a svojim poslaním nikoho neuráža. Myslím si, že získa sympatie väčšiny čitateľov. Môžem len odporúčať.

super čítanie (Tamara Kolláriková, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
neskutočne dobre strávený čas oddychu :) nevedela som sa od knihy odtrhnúť.. veľmi dobré čítanie, pre toho, kto má rád napätie a prekvapenia.... čakám na ´dalšiu knihu tohto autora :) :) :)

Spokojnosť (Denisa Petríková, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som doslova "hltala". Priznávam, objednala som si ju s veľkými očakávaniami a nesklamala, skôr by som povedala, že ich detailným a nekomplikovaným priblížením jednotlivých krokov hlavných postáv predčila. Tajomnosť, signalizácia, konšpirácia, ale aj historické odkazy dodáva dielu jedinečnosť. Ak má čitateľ rád napätie a poodhaľovanie "cirkevnej čistoty", tak by mal po Apokalypse rozhodne siahnuť a prečítať.

:) (Janka, 30.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rada skúšam niečo nové tak keď vyšiel novy DIGIROMÁN nedalo sa nestiahnuť, po prvý dvoch free epizódach ma zvedavosť prinútila stiahnuť po knihe. Čakala som príbeh a´lá Brown a musím povedať, že autor ma dosť prekvapil. Normálne má "nútil" hltať strany :)ale aj čítať medzi riadkami ako je už takýchto knihách pravidlom. Čítanie som si užila naplno, už potom nebolo potrebné DIGI. Mám veľmi rada takéto knihy a vždy ich každému odporúčam....

pre mňa sklamanie =/ (Zuzana Kučerová, 8.5.2013) Odpovedať

neoslovila ma
neviem...knihu som dočítala s veľkým premáhaním..bola som na ňu ozaj veľmi zvedavá a dokonca som ju vyhrala...tešila som sa moc...ale...100 strán nič...a tak som dúfala, že ma to pohltí trošku neskôr...bohužiaľ nestalo sa =/ asi len toľko, že menej je niekedy viac...tu toho bolo posplietaného toľko veľa, až som autorovi neverila takmer nič...v každom prípade, čo človek, to názor.. =)

Tak dočítané! (Žaneta Sadecká, 21.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem trilery a la Brown, tiež som čítala Christerov Odkaz kameňov Stonehenge, aj Stratenú knižnicu, čo vyšla nedávno a vlani Mrazivé leto...Apokalypsa je však z toho najlepšia. Aj aktuálna, veď nedávno odstúpil pápež, bolo konkláve, v knihe tiež, pekne sa to zamotalo a Peter Adam je super postava. Veľmi som si to užívala, Giordano vie, ako dávkovať napätie, kde na chvíľu ukončiť dejovú líniu a začať s inou. Namotá vás a vám nezostáva nič iné, iba čítať a čítať. Včera som čítala do druhej po polnoci a to sme mali ráno o siedmej prax, takže si viete predstaviť, ako som vyzerala:-) Apokalypsa je ten správny triler, v ktorom sa mieša tajomno, konšpirácia, historické fakty a možno aj dohady. Nezisťujem, či to tak všetko naozaj je, lebo to netreba. Mňa proste bavila kniha ako je a vážne uvažujem, že si ju kúpim aj ako digiromán. Nejako so váhala, až tak ma to nelákalo, mám radšej papier, vôňu tlačiarenskej černi. No tento román si priam žiada filmové zábery, zvuky. Tak asi skúsim.
Všetky komentáre (8)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Peter si prehľadal vrecká. Všetko preč – peniaze, mobil, kľúče od auta, dokonca aj opasok. Zhora počul vzdialené zvuky motorov. Zabuchnutie dvier. Autá, čo odchádzajú preč. Výkriky. Potom ticho. Odrazu vysoko hore hukot, ktorý ťažkými ranami presekával vzduch. Nakoniec zbadal vrtuľník. Na chvíľu sa zastavil nad studňou. Len tak. Ako veľký zvedavý hmyz. Potom sa natočil nabok a uletel. Jednoducho preč. Peter počul svoj vlastný rev. Kričal o pomoc, jačal na svoj strach a paniku, ktoré k nemu s vlhkosťou a nevýrazným svetlom neúprosne presakovali. Kričal o svoj život. Kričal, až ho bolelo v pľúcach. Kričal, až kým nepochopil, že ho tu nikto nebude počuť, že je tu sám so sebou, tiesňou, temnotou a strachom. Kričal, až kým si celkom nevyjasnil, že ho v tejto studni pochovali zaživa. A kričal dokonca aj vtedy, keď si dobre uvedomoval, že z toho môže zošalieť. Nech. Proste kričal ďalej. Kričal až do večera. A keď nastala noc, kričal ďalej, pokiaľ vládal. Ďalej a ďalej, lebo to bolo to jediné, čo zadržiavalo strach, aby ho celého nezožral a nestrávil. Ale strach tu predsa už dávno bol. A trávil.
Ten tu predsa už dávno bol.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x