bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Myšlienočka na tento deň 365 (+1) povzbudení, aby som rozum nezhrdzavel, city nespráchniveli a srdce nezdrevenelo

Vydavateľ: Vydavateľstvo Parentes (PhDr. Ľubomír Pajtinka, PhD.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:170
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:54

Lepšia cena: 7,55 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 7,73 € (vrátane DPH)
Bežná cena:8,99 €
Ušetríte: 1,26 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Myšlienočka na tento deň 365 (+1) povzbudení, aby som rozum nezhrdzavel, city nespráchniveli a srdce nezdrevenelo

Kniha na 170 stranách prináša 365 plus jednu kapitolu zamyslení, podnetov, poučení, zaujímavých textov, ktoré prinášajú čitateľovi radosť z myslenia. Texty reflektujú bežný život človeka, jeho správanie, konanie, vnútorný svet i motiváciu k skutkom. Pre čitateľa je kniha osobitným druhom literatúry a v súčasnom mravne silne devastovanom svete je jedným z dobrých kompasov k múdremu konaniu a životu. Kniha posilňuje hodnotový svet čitateľa. Je určená širokému spektru čitateľov všetkých vekových i sociálnych skupín. V rukách rodičov a učiteľov ale aj ostatných čitateľov bude výborným pomocníkom pre rozvoj ich duševného a intelektuálneho sveta.
Svet, náš svet potrebuje ľudské dobro, viac človečiny, šírme ju, aby sme žili v dobrom svete. To je tajné poslanie človeka na tomto svete
Kniha Myšlienočka na tento deň je tou duchovnou potravou, ktorá môže 365 + 1 deň v roku vyživovať duchovný svet svojho čitateľa, núti ho zamýšľať sa nad svetom, sebou samým, svojimi a našimi hodnotami, ktoré nás charakterizujú a sú pre nás príznačné.
Jozef Banáš, diplomat a spisovateľ o tejto knihe a jej autorovi povedal: Ľubo Pajtinka je nielen dobrý pedagóg, ale aj dobrý zostavovateľ perál ducha a príbehov, ktoré tí najmúdrejší vytvorili, či prežili. Jeho „Myšlienočky na každý deň“ si trúfam priradiť k podobným výberom Jacka Canfielda, Anselma Grüna, či Bruna Ferrera. Kniha čitateľa motivuje mnohými príkladmi, vzdeláva, dodáva sebavedomie a vedie k zdravej národnej hrdosti. Podáva návod, ako zlepšiť samého seba a tým aj spoločenstvo, v ktorom žijeme. Preto by mala byť poruke, aby sme po nej mohli každý deň siahnuť. Nepochybne zaujme nielen učiteľov a žiakov, ale i širokú verejnosť túžiacu po informáciách a sebazdokonaľovaní.
Kniha ponúka na každý deň v roku krátky textík, ktorý poteší myseľ čitateľa, navedie ho cez podobenstvo, alebo svoj priamy obsah k zamysleniu sa nad životom. Pomáha radosti z myslenia, čo je dnes veľmi vzácne.

Kniha je vhodným darčekom pre ľudí, ktorí majú radi pekné myšlienky.

Detaily o knihe

Názov: Myšlienočka na tento deň 365 (+1) povzbudení, aby som rozum nezhrdzavel, city nespráchniveli a srdce nezdrevenelo

Objednávací kód NA327000

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Úžasné myšlienočky (Eva Jakubíková, 8.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je plná zaujímavých úvah, životných postrehov, múdrostí a vtipných príbehov, ktoré oslovia každého. Je to akoby akési zhrnutie toho, čo už bolo povedané či prežité, doplnené autorovými slovami. Pri zahĺbení sa do týchto myšlienok sa človek veľakrát pousmeje, pretože si uvedomí, že v živote to tak naozaj je. V mnohých nájde kúsok seba samého a vhodným spôsobom je nútený zamyslieť sa aspoň nachvíľu nad svojím životom. Myslím, že sa zhromaždením práve týchto - aj keď niektorých už známych - myšlienok a príbehov do jednej knihy autorovi úžasným spôsobom podarilo predostrieť čitateľovi kvalitný materiál, ktorý príjemne pohladí jeho čitateľskú dušu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x