bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Snehuliak

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Harry Hole
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:376
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 15,04 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 15,39 € (vrátane DPH)
Bežná cena:17,90 €
Ušetríte: 2,51 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 13,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Snehuliak

V Osle napadol prvý sneh. Jonas ráno vstane a zistí, že jeho matka zmizla. Ostane po nej jediná stopa – ružový šál, čo jej daroval na Vianoce. Má ho na krku snehuliak. Predošlú noc sa nečakane zjavil na dvore a jeho čierne oči hľadia priamo do domu.
Prípad rieši inšpektor Harry Hole, ktorý nedávno dostal tajomný list s podpisom Snehuliak. Situácia sa ešte väčšmi zamotáva, keď Harry zistí, že tento model sa opakuje – za posledných desať rokov sa stratilo jedenásť žien, a to vždy presne v deň, keď napadol prvý sneh. Vyšetrovanie je pre Harryho o to zložitejšie, že sa týka jeho novej kolegyne, ale aj milovanej Rachel. Prípad Snehuliak ho privádza na pokraj šialenstva.
Brilantne vykreslené postavy a gradujúce napätie sú zárukou napínavého príbehu, aký vie napísať len majster súčasných trilerov Jo Nesbo.

Z nórskeho originálu Snomannen (H. Aschehoug & Co., Oslo, 2007) preložil Jozef Zelizňák.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Snehuliak

Originálny názov: Snomannen

Objednávací kód NA201714

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Veľmi dobre krimi (Monika, 15.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá od Nesba. Určite nie posledná. Dobra zápletka, dobré postavy, dobre napísané. Napínavé do konca.

Názor čitateľa (Štefan Filaga, 27.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia skvelá kniha zo sekcie - Severská krimi – od Nórskeho spisovateľa Jo Nesbo má tento krát rozkošný, no chladivý názov Snehuliak. Prvé dočinenie so Snehuliakom som mal pred pár rokmi vo filmovej podobe a práve vďaka filmu (videl som ho snáď už 5 krát), ktorý ma ohúril predovšetkým atmosférou, som sa ponoril aj do knižného sveta Severských kriminálok. Kniha bola vynikajúcim ľadovým pôžitkom, ktorý som si vychutnával, tak ako aj minulý rok - počas Vianočných sviatkov. Myslím si, že si z toho spravím asi každoročný rituál – Vianočné sviatky prežiť aspoň s jednou knihou od Nesba. Kniha bola vynikajúco spracovaná so skvelými postavami, výborným príbehom a úžasnou atmosférou. Opäť sa na scéne objavil hlavný hrdina Harry Hole, ktorému život raz dáva a inokedy berie a tento krát mu dal novú kolegyňu Katrine Brattovú. Harry však neznáša zmeny a preto považuje svoju novú kolegyňu za zbytočnú. Podarí sa Katrine získať si priazeň a uznanie od skúseného vlka samotára, ktorý všetko rieši na vlastnú päsť ? Podarí sa Harrymu objasniť vraždy žien za posledných dvadsať rokov ktoré boli spáchané predovšetkým v okolí Bergenu a Osla? Čo keď sú obaja zapletení v týchto vraždách omnoho viac, ako sa zdá? V knihe nachádzame opäť mnoho otázok ku ktorým je aj mnoho indícií pomocou ktorých čitateľ môže prísť na meno vraha o niečo skôr, ako samotný vyšetrovateľ. Podarí sa Vám to? Ak áno, mali by ste sa stať detektívom na vlastnú päsť, pretože príbeh bol poriadne zamotaný až do konca. Musím však napísať, že to bol taký menší problém v knihe (aspoň v tejto som si to všimol). Keď človek číta už takmer v tretine knihe, že majú vraha, tak čitateľa napadne, že to asi nie, keďže máme ešte pred sebou dve ďalšie tretiny. Po polovici knihy už to bolo trochu akoby som povedal – klišé – a keď to isté sa stalo aj 50 strán pred koncom, tak človek už cíti, že to ani ten človek nebude. Takže samotné vystopovanie vraha nebolo už také zaujímavé, lebo človek tušil, že sa to dozvie len a len na konci. Autor nás chcel trochu zamotať, to je dobré ale keď to spraví druhý či tretí krát, už to človeka môže trochu vytočiť. Uvediem príkladnú situáciu - keď človek číta knihu, tak si povie – aha, ešte 200 strán, tento to nebude. Aha, ešte 100 strán, tak tento to nebude. Aha, ešte 50 strán, tak ani tento to nebude lebo ešte stále ostáva 50 strán a to je príliš veľa na to, aby sa všetko vyriešilo. Nič to však nemení na tom, že knihu som si užíval a snažil sa pochopiť všetky dielce skladačky tak, aby to do seba zapasovalo. Koniec bol samozrejme perfektný a Harry nám ukazuje aj v tejto knihe, že pomaly ale isto dospieva na zrelého muža.

Nesbo je TOP (Mirka, 4.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Snehuliak bola prvá kniha od Nesba, ktorá sa mi dostala do rúk. Vlastne to bol narodeninový darček od kolegyne. Absolútne som netušila, čo je to za autora. No teraz to už viem - patrí medzi mojich obľúbencov a automaticky si od neho kupujem všetky knihy, ktoré vychádzajú. Snehuliaka odporúčam všetkým milovníkom dobrých kriminálok, ktorí majú radi napätie do poslednej stránky.

Skvelá (Barbora, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá a nie posledná od Nesba. Po pravde asi najlepšia. V jeho tvorbe sa vždy nájde scéna, pri ktorej zamrznem a pri jednej scéne v tejto knihe som sa bála spať sama :)

Prvá (Martin Simides, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá kniha od Jo Nesba, kt. som prečítal. Od vtedy som začal čítať od neho knihy a ani jedna ma doteraz nesklamala. Mám ešte pred sebou pár kúskov, na kt. sa už teším. Výborne napísaná knižka, môžem len odporúčať.

Výborná (Simona Birošová, 13.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z kníh obľúbene ho autora severských detektívok ma úplne vtiahla do deja, nemohla som prestať čítať. Dej stále napínavý bez nudných častí a s výborným hlavným hrdinom. Veľakrát som mala zimomriavky a už som sa nevedela dočkať konca. Môj názor, kto je sériovým vrahom sa menil po prečítaní ďalšej a ďalšej strany a to sa mi na knihe veľmi páčilo. Všetkým vrelo odporúčam, veľmi napínavé čítanie pre všetky vekové kategórie :)

Paradicka (retiazka, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi dostala do rúk úplnou náhodou,keď si ju u nás zabudol ocino.Dovtedy som od tohto autora nič nečítala.Knižka ma veľmi milo prekvapila,či už prepracovanými detailami,kde bolo vidno,že spisovateľ nieje žiaden amatér a svojmu remeslu sa zajtra rozumie :-) Niektoré pasáže sú pre ľudí so silnejším žalúdkom...A v neposlednom rade,strhavam imaginárny klobúk pred pánom predkladateľom,lebo to zvládol naozaj famózne a práve vďaka nemu sa kniha čítala tak dobre.Odporúčam všetkými 10 :-) :-) :-) :-)

Jo (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tiež dobré čítanie. Rýchlo som ju prečítal. Odporúčam každému.

sklamanie roka (Natasa, 4.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Som asi jednou z mala, ktora tu nebude ochkat a skladat oslavne ody, ale mna tato priehladna detektivka vobec neoslovila. Prva polovica knihy bola absolutne nezazivna, nudila som sa a nutila som sa preluskat ju, kedze som citala tolko pochvalnych recenzii.Stale som cakala kedy "to" pride....a prislo len sklamanie. Zapletka je velmi priehladna, pri citani som bola vzdy par krokov pred vysetrovatelom a moje sklamanie umocnilo to, ze vraha som uhadla uz na zaciatku (v prvej tretine). Myslim, ze Nesbo je zbytocne precenovany...alebo som mala stastie na jeho najslabsiu knihu? :-D

Dokonalé krimi (Bianka, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite je to knižka, ktorá by nemala chýbať vo vašej knižnici ... strhujúci dej, kde do poslednej chvíli netušíte ako sa to vyvinie, ani na chvíľočku nenudí a tie zvraty sú tam dokonalé. Strhujúcejšie krimi som ešte nečítala a to som si myslela, že nášho Dominika Dána už nikto neprekoná! určite odporúčam ... Dokonalé krimi !!!

Vynikajúca :) (Lukáš Ľonc, 3.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
K Jo Nesbovi som sa dostal trošku náhodne, cez kolegyňu, ktorá mi ju doniesla, že sa mi to bude určite páčiť. A naozaj som neoľutoval. Kniha Snehuliak bola po Zrade moja druha Nesbovka, a musím sa priznať, že pri čítaní som si neskutočne obľúbil hlavného hrdinu Harryho Hole-ho... Niekde som čítal krásny výrok, že ak je svet kníh spravodlivý, Haryho Hole-ho si čitatelia obľúbia rovnako ako Harryho Pottera :) ... Skvelo napísaný príbeh, ktorý Vás od prvého momentu vtiahne do deja a dokáže zamotať nitky tak, že máte pocit, že viete ako to môže skončiť a ono to skončí úplne inak :) ...a preto je Jo Nesbo pre mňa do budúcnosti jasná detektívna jednotka :))

the best (Barb, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prva "nesbovka" a zrejme osudna :) hned po precitani som si zakupila vsetky knihy zo serie H. Hola. Nic napinavejsie som zatial necitala. A uprimne povedane celkom lutujem ze som ich precitala tak rychlo :D ale odpútať sa od jeho knih je jednoducho nemozne :)

Je v nej niečo, čo vás s ňou bude spájať (Annamária, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala a hneď som začala ju čítať, už od prvej strany ma vtiahla do deja, je to kniha, ktorú po prvej stránke len tak ľahko neodložíte späť do poličky. Má v sebe napätie, a niečo čo vás s ňou bude spájať. Každý čitateľ si tam nájde to svoje. Skvelý dej vytvára hlavná postava a vrah, ktorý sa čitateľom vždy mení. Jo Nesbo dokáže vybudovať vzrušenie a niečo, čo som nezažila zatiaľ pri žiadnom inom čitateľovi.

Nič pre slabšie povahy! (Jarka, 18.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Mna moc Nesbov štýl neoslovil, priveľa krvi,skrátka nervák. ALe píše napínavo.

Nesbo nesklamal (Mária Maliková, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola v poradí piata kniha, ktorú som od tohto spisovateľa-génia čítala, no mám pocit, že čím ďalej, tým lepšie píše. Pri Harrym Holem Sherlock Holmes zrazu nerieši až také komplikované prípady :D Skvelá zápletka, veľká dávka napätia, stále zaujímavé čítanie, i keď miestami také brutálne, že budete musieť na chvíľu zastaviť. Ešte jedna moja skúsenosť: ak máte tendenciu obľúbiť si postavy, Nesbove knihy čítajte opatrne ;) :)

zatiaľ to najlepšie od Nesba (Veronika Gubová, 10.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od Nesba toto bola už v poradí tretia kniha, ktorú som čítala, a bola jednoznačne najlepšia...od začiatku do konca som v napätí čakala, kto bude vrah, a nakoniec to bola tá najmenej predpokladaná osoba (z mojej strany). Podľa mňa skvost medzi detektívkami...a už sa neviem dočkať ďalšej detektívky od neho :)

Prvá nesbovka (Peter Cagáň, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha. Tento žáner mi úplne sadol. ODPORÚČAM

neskutočne dobrá Nesbovka (Jane, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola úplne prvá kniha, ktorú som čítala od Jo Nesba. Práve vďaka nej som sa rozhodla siahnuť aj po ďalších jeho knihách. Síce som neprečítala úplne všetky, túto však považujem za jednu z jeho najlepších. Je napínavá a veľmi rýchlo si vás dokáže k sebe pripútať. Napokon, nevyspatie a únava, pretože ste ponocovali kvôli Snehuliakovi, hovoria za všetko..:-)Vyzdvihujem skvelé prepracovanie deja, dobré "maskovanie" vraha, ktorého nedokážete z čítania odhaliť a skvelý preklad, ktorý nie je kostrbatý a umožňuje tak plynulé a príjemné čítanie. Tlieskam!

Fantastická (Dagmar Furuglyasová, 2.2.2014) Odpovedať

Kniha je super.Nesbo je super.Len sa čudujem ako može byť Piateho novembra 1980 nedela /1 kapitola/ a potom Piateho novembra 1980 streda/33 kapitola/.Je to trochu smutné že vydavatelstvo urobilo takúto závažnú chybu.Nikto si to nevšimol?

:) (Michaela, 30.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvá prečítaná detektívka a prvá od Jo Nesba. Kúpila som si ju len na základe recenzií, hoci to niekedy prinesie sklamanie. No nie Snehuliak, ktorý sa rýchlo, dobre číta, má napätie a nedložíte ju kým ju neprečítate.

chcem radšej leto :-) (Darina Hudačková, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tiez som doteraz ziadnu inu knizku od tohto autora neprecitala, no som velmi milo prekvapena. Desivo realne opisane sceny, mate pocit, ze aj ked je horuce leto, TEN snehuliak hladi do okien PRAVE vam :-)))) Netvrdim, ze sa da uverit vsetkemu, ale ta zimomrava atmosfera potlaci do uzadia vasu logiku a knihu len tak hlcete, bez pochybnosti :-)))) Urcite teraz siahnem aj po dalsich tituloch, je to take zdrave mlsanie :-)

Snehuliak (Nika.J., 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moj prvy Nesbo. Co sa stylu pisania tyka urcite by to bolo na viac hviezdiciek. Dej sa dobre odvijal, dokazalo ma to udrzat pri knihe (minimalne prvu 1/2). Len potom zacal Harry robit z logickeho hladiska dost zvlastne kroky. Dokaze si napr. velmi pekne zdovodnit, preco si obet nemohla pichnut takou ihlou danu davku jedu, ale uz nepride na to, ze clovek, ktory ho upozornil na to, ze obet sa ho na ten jed pytala, je minimalne podozrivy a mozno by bolo dobre sa na neho blizsie pozriet. Tiez nasledne obvinovanie vsetkych moznych ludi (ta kolegyna ma uz uplne dorazila...) a este zopar dalsich podozrivych miest. Ale zasa sa mozno na to pozriet aj tak, ze clovek robi chyby a teraz nemal zrovna najlepsie obdobie pricom v inych knihach (mozno) slape ako hodinky. Koniec je uz uplna amerika, natiahnuty az do absurdna. Ale ten prst, ktory akoby vyvzvracal, bol celkom mily.

bez komentára najlepšia kniha od Nesba (Lucia Luptáková, 20.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je jednoducho úžastná. Čítala som ju niekedy s otvorenými ústami, inokedy so strachom v očiach. Nesbo má neskutočný dar ohúriť čitateľa záhadami, vraždami aj odhaleniami v jednej knihe. V tomto prípade nielen Harryho Hola privádza prípad Snehuliak do šialenstva. Aj čítajúci má pocit že Nesbø ho vtiahol do svojej neuveriteľnej hry plnej vrážd, pátraní a odhalení. Odkedy som túto knihu prečítala bojím sa snehuliakov a každého ,,podozrivého" zoširoka obchádzam.

Zamrazí Vás v kostiach... (Adriána Brišová, Oravská Lesná 939, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nesbo graduje Snehuliaka podobne ako svoj 8203;8203;thriller Lovci hláv, naozaj to nie je len čistokrvné kriminálka. Jeho štýl je úsporný a rytmický, hlavne s ohľadom na to, koľko autor riadi vedľajších postáv, koľko sa ich románom preženie len na pár stránkach a ako málo z nich prežije.Táto kniha má minimum mínusov, snáď len sem tam prerastie Nesbov psychologizujúci prístup k detektívnom záverom vo veštenie z krištáľovej gule. Jeho interpretácia nemusí byť jediným možným záverom, a tak pôsobí ľahko naskrutkovanie. Ale to je malá vada na inak dokonalej detektívke, ktorá navyše nie je v Nesbově diele ojedinelým výstrelkom alebo podareným prvým dielom, po ktorom prichádzajú len odvary. Naopak, s každým ďalším preloženým románom Nesbo potvrdzuje, že vedľa Wallandera či Blomkvista patrí jeho Hole k najlepším postavám súčasnej detektívky.

Vy-ni-ka-jú-ca (Jane, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Súhlasím s názorom, že dobrú knihu spoznáte podľa toho, keď si ju prečítate viac ako jeden krát. Takýchto kníh mám viac a určite medzi ne patrí aj Nesbov Snehuliak. Týmto titulom ma opäť dostal!:) Ak ste prečítali viacero detektíviek a máte pocit, že už viete celkom slušne odhadnúť meno páchateľa, pri tejto knihe sa vám to asi nepodarí..Dej je tak zamotaný, že podobne ako Harry, aj vy len tápete, kto je Snehuliak, kto sa skrýva za zmiznutiami toľkých obetí. Niektoré časti knihy pekne zavádzajú, o to lepšie a napínavejšie je rozuzlenie! Ak čítate tento komentár a zvažujete kúpu Snehuliaka, neváhajte, budete spokojní!

Snehuliak (Radka Laurinčíková, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Bola to moja prvá kniha od Nesboa. Čítala som ju so zatajeným dychom, takmer na jeden dúšok. Plynulo písaný pútavý text nedovolí čitateľovi odtrhnúť sa od knihy. Dramatický záver je veľmi strhujúci.

Snehuliak (Veronika Jurčišinová, 10.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nesbo je, ak nie vrcholom, tak minimálne mimoriadne dôležitým článkom súčasného literárneho fenoménu zvaného "severské krimi". Jeho romány sú pútavé, napínavé, plné nečakaných zvratov a čitateľ až na konci pochopí, že všetko, čo predpokladal, vrátane vraha, je na konci úplne inak. Snehuliak nie je žiadnou výnimkou, ba skôr naopak. Je to jeden z najlepších Nesbových románov vôbec, ak nie naozaj najlepší. Takto má vyzerať kriminálka, ktorú večer pred spaním chytíte do ruky a zrazu zistíte, že za oknom svitá a vy ste skoro na konci. Chytí a nepustí. Nesbo píše fenomálne, podporuje čitateľovu predstavivosť a tá funguje na plné obrátky zvlášť vtedy, ak čiatetľ už mal česť navštíviť napríklad Oslo, či Bergen a vie si tak ešte intenzívnejšie predstaviť, ktorými časťami miest sa Nesbovi hrdinovia pohybujú. Pre mňa je Snehuliak zatiaľ vrcholom nesbovej tvorby, ale verím to, že to najlepšie ešte len príde.

Snehuliak (Veronika Farkašová, 10.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jo Nesbo je kúzelník, máloktorý autor dokáže takto skvele podať príbeh, navyše detektívky ja naozaj môžem ale tu som fakt netušila čo ma čaká na konci. A Hary Hole patrí k mojim obľúbencom. Brilantná kniha, naozaj vrelo odporúčam.

brilantné (Martina Korbuľáková, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Snehuliak bola moja prvá kniha od tohto autora, a musím povedať, že aj ja som po nej podľahla Nesbománii... Kniha splnila všetky moje očakávania, napätý dej, nútila ma rozmýšľať, Nesbo je naozaj majster svojho umenia, postavy a dej sú tak skvelo vykreslené, akoby som bola na mieste činu...

skvela (jarka.f, 3.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uz 7. pribeh o sympatickom policajnom vysetrovatelovi Harry Holem. Znova trocha vychudnutejsi a frustrovanejsi ale stale s dokonalym analytickym myslenim a chtutou sa napit aj ked si uz slubil ze nebude chlastat. Harry znova vysetruje niekolko vrazd. Na scene sa objavuju nove postavy. Nova posila policajneho zboru v osle. Krasna zena. Samozrejme objavi sa znova Rachel a Oleg. Vrazd prbuda. Nesbo sa hra s citatelom hru. Ked si uz myslite ze mate podozriveho snova sa objavi nieco co vas dokonale vyvedie s omylu. A s harrym usilovne hladate tapete sliapetee vedla ale nevzdavate to preto ze udalosti akokolvek zvratene a postavene na hlavu predsa musia dostat nakoniec zmysel. No a dostanu. Ale az v poslednej tretine knihy naskoci hroza a zimomriavky zaroven. Hovorite si to nemoze byt pravda. to sa mi sniva.... Vyborne napisane bravo.

Zimomriavky (v dobrom zmysle) :) (Veronika, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som kúpila mame na narodeniny, ale keďže som príliš netrpezlivá, prečítala som si ju ako prvá. Mrazivý príbeh, neskutočný štýl písania, autor vás drží v napätí do poslednej stránky. Nevydržala som a kúpila som si od neho ďalšiu knihu- Spasiteľa. Milujem krimi príbehy a som si istá, že mi budú na poličke pribúdať ďalšie knihy od Jo Nesba. Je to Spisovateľ s veľkým S :).

Hm, snehuliak (Viera Krausová, 1.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nebola to moja prva kniha od tohto vynikajuceho autora, nebude ani posledna, ale na konci som bola mierne sklamana. Po cely cas drzi citatelov v napäti, no koniec ma velmi rychly spad a je lahko predvidatelny. Inak odporucam ;)

UZASNE (Veronika Berdáková Pavlík, 9.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uplne super, prvýkrát som sa zoznámila s detektívom Harrym ale neľutujem, veeeeeeeeeeeeeľmi sa mi to páčilo a kupujem si dalšiu knihu(-:

Mrazivý inštik ktorý ziabe pod kožu (Ján Kováč, 8.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som dostal na vianoce ako darček a musím povedat že ma nesklamala a spnila všetký požiadavky vzorného čitatela . Harry je vážný týpek

Dokonalé napätie (Zuzana Kučerová, 8.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Snehuliak je skvelá kniha a som za to, že ak ju budete čítať znova a znova v dostatočnom časovom odstupe, tak vás strhne znova a znova =) Myslím, že pri nej je to ako pri výbornom filme – a síce, že pri jeho prvom vzhliadnutí si nevšimnete mnoho detailov, ktoré dotvárajú jeho genialitu, zameriate sa skôr na dej a akčnosť...A toto platí aj pri Snehuliakovi...pri druhom či ďalšom čítaní tejto knihy si všimnete viac detailov, narážok, slovných hračiek. Milovníkov detektívok autor priam nabáda čítať „prerušovane“, vracať sa v stránkach naspäť, potvrdzovať si svoje „zistenia“, vychutnávať si prepracovanosť deja do detailov. A ak si tú námahu dáte, potom Vás táto kniha zaručene strhne =). Kniha Snehuliak je skvelá „hra“ s postavami, udalosťami, dejom a v neposlednej rade aj so samotným čitateľom..Jo Nesbø je ako kocúr, ktorý sa s pohráva s myšami - čitateľmi priam neskutočne =). Môžem len a len súhlasiť s prívlastkami iných čitateľov ako napr. mrazivá bomba, dokonalá kniha, mrazivé napätie, wow, kniha ktorú nepustíte z rúk...atď. A ak by bolo k dispozícii 10 hviezd, dala by som ich tejto knižke bez váhania =).

Snehuliak (Andrea Matejová, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila,pretože som na ňu počula samé pozitívne ohlasy. A NESKLAMALA! Stále napínavý príbeh od začiatku až do konca...Neuveriteľné ako autor dokázal úplne iným spôsobom opísať obyčajného snehuliaka, až mi mráz behal po chrbte..Po prečítaní tejto knihy sa na snehuliakov začnem pozerať trošku inak:-DDD

super krimi (Zuzana, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
super kniha, dostala som ju od môjho drahého k narodeninám. Zbožňujem kriminálne a detektívne knihy so super zápletkou. Už sa teším na ďalšiu jeho knihu...Spasiteľ, ktorú mám prichystanú na čítanie.

Krásna kniha :) (Mária Turčíková, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej knihy je premysleny a prepracovany do detailov, nejde o knihu, ktoru niekto zbuchal na kolene. Jo Nesbo ma vynikajuci styl, pouziva zaujimave, vystizne, ale nie nudne opisy, ktore citatela uplne vtiahnu do deja a nutia ho neustale premyslat a podnecuju jeho zvedavost. Ide o naozaj vysoky a inteligentny styl pisania. Navyse ocenujem pracu prekladatela, p. Zeliznaka - nadherna a plynula slovencina, pri citani som vobec nemala pocit, ze preklad ma obral o kus zazitku z diela, ako to niekedy byva. Zaujimavym je pre mna aj norske prostredie. Je to prijemna zmena po knihach zasadenych najmä do americkeho ci arabskeho sveta, ktore som citala predtym. Na zaver dodavam, ze kniha v niektorych pasazach nie je vhodna pre slabsie povahy alebo na citanie v noci, ked ste sami doma :) Takže už si ju len kúpiť alebo požičať a prajem príjemné čítanie lebo je to skvelá knižka.

Mrazivá bomba (Juraj Teplický, 26.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ahojte všetci, Snehuliak je v tomto žánri absolútna špica, mne sa Nesbovky dobre čítajú, ulice Oslo, aj tie, kde sa dej odohráva mám prechodené a viem si ich pri čítaní predstaviť...ja som začal najskôr čítať Snehuliaka a vracal som sa dozadu cez Spasiteľa, Diablovú hviezdu, Bohyňu pomsty k Headhunters, no nebolo to vôbec na škodu aj keď sekundárny dej z jednej knihy pokračuje do druhej...každá z kníh je majstrovsky napísaná, je osobitá, so skvelou zápletkou. Všetky ich vrelo odporúčam!

v napati po cely cas (peta, 21.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
zaujimava kniha, zo zaciatku som si musela chvilku zvykat na severske mena, tazsie na zapamatanie.. ale potom to uz islo ako z rychlika. jedna z knih, co chytia a nepustia :)

Jedna z najlepších kníh (Daávid, 20.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ahojte všetci. Tak najprv mám 14 rokov a kniha Snehuliak ma zaujala ako žiadna iná kniha. Po prečítaní som zistil že milujem žáner triler a krimi. Kniha vás vtiahne do napetia už pri prvých troch stránkach. Obdivujem autora ako dokázala vraha zamaskovať tak, že čitatela by nenapadlo že je to on. Rozuzlenie prichádza až na konci, za ten čas prináša kniha napetie a situácia sa menia každou stránkou knihy. Vrelo odporúčam knihu prečítať :D

Kniha,ktorú nepustíte z rúk (Dominika Ludasová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si kúpila preto,pretože ma zaujala ukážka z knihy.Vôbec by ma nenapadlo,že je taká dokonalá.Je úžasne prepracovaná do detailov a vtiahne vás do deja už hneď od začiatku.Záver je úplne nečakaný a dej je veľmi strhujúci,zaujímavý a strašne napínavý.Bola to moja prvá kniha od Jo Nesba,ale hneď som si ho zamilovala a kúpila si ďalšie knihy od neho.Kniha je vynikajúca a Harry je ešte lepší detektív!

Najlepšia od Jo Nesba (Monika, 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Snehuliak bola najlepšia kniha akú som doteraz od Jo Nesba čítala. Fanúšikom severských detektívok vrelo odporúčam! :)

Kniha ktorá vás nenchá chladnými (Veronika Dolinská, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autor vynikajúco prepracoval postavy, tento román zachytáva prípad ktorý dostal názov Snehuliak, a vyšetruje ho opäť Harry Hole. Mrazivý triler ktorý keď raz začnete čítať už vás do konca nepustí. Vrah terorizuje mestečko Oslo, vždy keď napadá prvý sneh. Všetko nasvedčuje tomu že ide o masového vraha. Do prípadu sa vnáša čoraz viac svetla a zdanie ukazuje že vrah je bližšie než sa môže zdať, ale je to naozaj tak?Lebo zdanie môže niekedy až veľmi klamať.Kniha s prekvapivým záverom, až pri Snehuliakovy som prišla na autora Jo Nesba, zistila som že je to majster krimináliek, knihe dávam 5 z 5

snehuliak (Ing.Miriama Kollárová, 14.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Dala som sa strhnut tou maniou ktora zavladla po vydani tejto knihy. Brala som ju do ruk s ocakavanim, a citala som ju bez dychu ... ale pred koncom som zostala sklamana ... bolo to predvidatelne. Cely dej knihy som doslova ,, zrala,, - pise fakt bravurne, lahko, votrie sa vam pod kozu ... ale myslim ze na konci knihy mal viac popracovat. Ale inak knihu odporucam .. som zvedava na dalsie jeho knihy.:-)

Napínavé (Slavka Janáková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Presne ako písali čitatelia predo mnou, od knihy sa neodtrhnete. Autor má úžasný dar na písanie. Už si myslíte, že je jasné, kto je vrah a zrazu príde zvrat v deji a zasa ste v neistote. Potom už ste závislý na tom ako skončí príbeh...Ja som po dočítaní ešte asi dva dni bola mysľou so snehuliakom a Harrym Holeom.:) Skutočne stojí za objednanie a prečítanie.

Napätie až do konca (Mirka B., 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala pod stromček od kolegyne a veru vybrala dobre. Prečítala som ju za 5 hodín, lebo keď už raz začnete, neodtrhnete sa od nej - je skvelá. Človek si už-už myslí, že prišlo rozuzlenie, ale nie, autor nás drží v napätí do poslednej strany. P.S.: Odporúčam čítať s plienkou, lebo ak ju začnete čítať večer, celú noc sa určite neodvážite ísť na záchod :)

Neváhajte! (Petra Kompaníková, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K pánovi Nesbovi som sa dostala náhodou a to cez knižnicu. Moja prvá bola Zrada :)...Ďalej som vyhľadávala jeho knihy( čo bohužiaľ nie je až také jednoduché) a nakoniec prvá kúpená kniha bol tento výborný Snehuliak. Zhltla som ju za jeden večer, ignorujúc všetko, čo sa dalo...Nemohla som sa od nej odtrhnúť pretože vždy stále a stále ma prekvapoval. Nemohla som uhádnuť, kto vlastne bol Snehuliak :)...Je to najlepšia kniha, akú som čítala v poslednej dobe. Vrelo odporúčam a verte mi nebudete ľutovať!!! :)

Najlepšia detektívka na celom svete (Barbora Balarová, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dokonalá kniha, ktorú som prežívala od začiatku až do konca prečítala som si ju už asi 100krát a stále ma neomrzela, je fantastická, Harry Hole ja som sa snáď do toho detektíva zamilovala, stále som bola po jeho boku, neskutočne som to prežívala, dokonca keď som večer musela už knihu odložiť pretože sa mi už zatvarali oči, tak sa mi o tom začalo snívať aj keď to bola detektívka bol to krásny sen

Snehuliak (Sylvia Mokrášová, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začala som čítať túto knihu, a musím sa priznať, že aj keď som prečítala veľa kníh, táto ma prekvapila. Samozrejme v dobrom. Je ozaj super.A ešte prezradím, že ju môžem čítať len cez deň a najmä keď nie som sama. Inak sa bojím :)

poriadne napätie (Ema, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dostala na vianoce a hneď ako som ju otvorila, nemohla som ju pustiť. Príbeh je veľmi pútavý. Dúfala som, že odhadnem kto je vrahom ale autor vie čo robí a ani raz som sa netrafila :D ... severský autori kriminálok sú naozaj majstri

mrazivé napätie (Veronika Hertlová, 7.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha, ktorú som od Nesba čítala.. úžasná, fantastická, napínavá do samého konca, určite sa k autorovi ešte vrátim :-)

výborná (Erika Kučáková, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Snehuliak je prvá kniha od Nesba, ktorú som si prečítala a už teraz viem, že nebude posledná. Príbeh ma vtiahol a hoci som už od začiatku tušila kto je Snehuliak, nijako ma to od ďalšieho čítania neodrádzalo. Dej bol napínavý až do konca, keď som zistila, že moje podozrenie sa ukázalo byť správne. Určite všetkým odporúčam, ale hlavne nezačnite čítať večer, lebo nebudete chcieť knihu odložiť, kým ju nedočítate :)

wow (Veronika Kubašová, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dávno ma nijaká kniha tak neupútala ako Snehuliak. Mala som ju prečítanú za pár dní. Väčšinou sa mi podarí páchateľa odhadnúť už na začiatku knihy, ale tu som s každou stránkou menila názor a nakoniec som to aj tak neuhádla. Knihu som dostala ako darček a okamžite po prečítaní som si kúpila aj prvý diel s Harym Holeom a plánujem aj ostatné. Knihu môžem jednoznačne odporučiť a aj tým, čo nie sú vyznávačmi krmi, ale len by si radi prečítali dobrú a zaujímavú knihu, pretože Snehuliak je perfektná kniha.

najlepšia (Peter, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
od tohto autora je to asi najlepšia kniha. Je skutočne prepracovaná a kto už čítal niečo od Nesba tak táto kniha ho určite nesklame. Myslel som si že už to Nesbo niekedy až príliš komplikuje ale táto kniha sa mu naozaj vydarila a číta sa veľmi rýchlo.

dokonala kniha (Kristina, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prva kniha od tohto perfektneho autora. Nedalo sa os nej odtrhnut. Za noc som ju precitala. Aj ked nasledujuci den bol kruty, stalo to zato! Hned som si musela kupit aj dalsie knihy od neho. Napriklad lovci mozgov alebo diablova hviezda, ktore za snehuliakom vobec nezaostavaju. Teraz uz len setrit na dalsie. Lebo viem ze sa to oplati a precitam ich viac krat.

Absolútne super !!! (Miriama Lamžová, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najlepších kníh čo sa mi poslednou dobou dostala do rúk, veľmi dobre postavený príbeh,dostačujúca dávka napätia, po celú dobu udržiava čitateľa v strehu, bola to moja prvá "nesbovka" a po nej som v priebehu mesiaca prečítala všetky ostatné.... a už sa nemôžem dočkať ďalších !!

Nesbo :-) (Daša, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala ako darček a aj ked som kriminálky nikdy nevyhľadávala, táto ma chytila hneď na prvý šup a už mám za sebou aj ďalšiu od Nesba a chystám sa v tom pokračovať :-) fakt zaujímavo písané a to napätie až do posledných strán je na nevydržanie, knihu prečítate na jeden šup :-)

Snehuliak (Eva, 1.3.2013) Odpovedať

Výborná kniha, prečítala som ju jedným dychom. Odporúčam prečítať si ju!! Ja už čítam ďaľšiu z dielne JO NESBA :o)

skvelé čítanie (Monika Pócsová, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
perfektná kniha s pútavým dejom. treba čítať pozorne aby vám neušli detaily. počas čítania som si dokázala živo predstaviť dej. naozaj super knižka. určite si prečítam aj ostatné z dielne autora.

dokonalá kniha (kristina, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som ju behom jedného dňa. Myslím, že to hovorí za všetko :)

Snehuliak (Barbora Eliašová, 24.1.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha bola vynikajúca, to bez debaty:))) ale pre mňa to zase také prekvapenie nebolo, kto bol vrah... pretože už od začiatku som mala pocit, že je nejaký divný... ale inak úžasný pocit z knihy:))) v noci som ani zaspat nemohla... a už sa chystám na ďalšie Nesbove knihy, lebo sú parádne:))))))))

To je jednoducho Nesbo! SUPER! (Ľubica Šťastná, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia vynikajúca kniha "z produkcie" tohto autora, ktorý je naozaj majstrom krimi. Ako nakoniec i ostatné - udrží vás v napätí od začiatku až dokonca, poodkryje nové udalosti v živote hlavného hrdinu Harryho i jeho okolia a nedovolí vám pustiť ju z rúk!

to pravé "kriminálne" (Jazmína Kreanová, 22.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to neskutočná kniha. Úplne vás vtiahne do deja a nedovolí vám prestať čítať. Naozaj netreba váhať pri jej kúpe, je úžasná. :D Bola som z napätí až do konca. Je to úžasné :D

Snehulak (Slavka Duplaková, 21.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
za mna najlepsia krimi kniha od neho

wow (mimaja, 19.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
len 4 slová, viac netreba: KÚP SI JU, NEOĽUTUJEŠ...

úžasné čítanie.. (Yasemin, 11.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu nemožno opísať inak než slovami DOKONALÁ. Jo Nesbo je pán spisovateľ a to ukázal aj v tomto diele. Postavy boli tak prepracované, dej zavádzajúci a podľa mňa skvelý hlavný hrdina. Pri čítaní mi mnohokrát naskákali zimomriavky. Je to ako dokonalá hra, ktorú sledujete zdiaľky a pritom ste jednou z jej postáv. A priznávam, koniec ma zaskočil, ale príjemne. Bolo to to pravé krimi... Knihu určite musím odporučiť, inak sa to ani nedá :-)

najlepší (Radka Ivánková, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak toto bolo úžasné.Jeto brilantný spisovatel.všetko je premyslené a kniha sa číta velmi lahko.Vrelo odporúčam všetkým aby si ju aspon raz prečítali.Ozaj to niesu vyhodené peniaze.Kniha doeraz koluje po celej našej rodine a zatial na nu majú ozaj vetci len priaznevé hodnotenia :)

Mrazivá, napínavá...výýýýborná... (Slavka Hosová, 5.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Namiesto komentovania iba napíšem, že moj manžel, ktorý má 37 rokov prečítal naposledy knihu "Timur a jeho družina" niekedy na základnej škole... A teraz "Snehuliaka". Myslím, že to hovorí za všetko...

Jo Nesbo? PÁN! (EvCe, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
..tomuto autorovi som sa dlho vyhýbala. Sledovala som jeho knihy na pultoch, čítala recenzie, lenže nijako extra ma neoslovil. Keď sa však začalo hovoriť a písať o najnovšej knihe na našom trhu od tohoto autora - Snehuliak- začala som uvažovať a odkladať z výplaty. A dobre som urobila, pretože kniha rozhodne stojí za to. (Ne)uveriteľný príbeh, ktorý vás strhne ( trvá to síce prvých cca 50strán, lenže potom sa od knihy neodtrhnete!) a nenechá vás dýchať. Ste hodený priamo do centra udalostí a tipujete, hádate, kalkulujete, nachádzate nové dôkazy, napádajú vás nové a nové teórie a keď si už myslíte (rovnako ako hlavné postavy) že TO máte, tak..BUM! A ste na začiatku. Nič nie je v tejto knihe také, ako sa zdá na prvý pohľad. Perfektne spracovaný námet, zápletka aj rozuzlenie, ktoré by ste na začiatku absolútne nečakali. Rozhodne odporúčam kúpu tejto knihy každému, kto má rád krimi žáner, kto sa rád bojí, hrá a objavuje, smeje a plače, pretože toto všetko v tomto celku nájdete! A zmenila som aj názor na Jo Nesba ako takého..Rozhodne si zaobstarám aj jeho doterajšie knihy...

Snehuliak udrží čitateľa v horúcom napätí až dokonca (Daniela Tvrdoňová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kto už čítal niečo od autora s nezvyčajným menom, určite tuší že nepôjde o prvoplánovú detektívku. Záhadné zmiznutia, či vraždy znova zaktivizujú neortodoxného Haryho Holeho, ktorého sme mohli spoznať už v Spasiteľovi. Stretávame známe postavy, ktorých životy sa pohli ďalej....zároveň sa prepletieme zápletkou zmiznutých a mŕtvych žien....vyšetrovateľa až priveľmi podobného Harymu...a niekoľkým odhaleniam...aby sme nakoniec ostali prekvapivo zaskočení tým, kto je snehuliak. :-)

Dokonalá kniha (Ivana Drgová, 21.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám málo slov na túto knihu a myslím, že tie vystihnú všetko ! Táto kniha je fantastická krimi s prepracovanými postavami, zavádzajúcim dianim a hlavne so sympatickým hlavným hrdinom! Ja osobne krimi nečítam, ale u Jo Nesba som urobila výnimku,Snehuliak ma upútal okamžite ako som ho zahliadla na internete. Môžem povedať,že doteraz mám zimomriavky s tejto knihy, pretože nájsť pravého sériového vraha v knihe sa ani mne nepodarilo do konca, nie tak Harrymu. Sviniar ukrytý pod rúškom nevinnosti..Ale najlepšie, keď každý okúsi techniku, akou sa Jo Nesbo hrá s ľuďmi! je vynikajúci!!!
Všetky komentáre (72)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Zbadal čosi, čo mohli byť obrysy ľudskej postavy.
Rozsvietil baterku a namieril ju na čistinku.
Bola to ona. Stála vzpriamená medzi stromami a hľadela naňho bez žmurknutia oka tými istými veľkými ospalými očami ako na fotografii. Harrymu napadlo, že je oblečená v bielom ako nevesta a stojí pred oltárom uprostred lesa. V lese sa jej šaty blýskali. Harry sa nadýchol a trasúcou rukou vybral z vrecka mobil. Holm zdvihol po druhom zazvonení.
„Uzavri celý dom,“ dostal zo seba Harry. V hrdle mu vyschlo. „Zavolám posily.“
„Čo sa stalo?“
„Máme tu snehuliaka.“
„Čo?“
Harry mu to vysvetlil.
„To posledné som nepočul,“ kričal Holm. „Je tu zlé spojenie...“
„Hlava,“ zopakoval Harry. „Má hlavu Sylvie Ottersenovej.“
V slúchadle zavládlo ticho.
Harry poprosil Holma, aby k nemu prešiel po jeho stopách, a položil.
Potom si sadol k stromu, zapol si kabát až ku krku a zhasol, aby šetril baterku. Čakal. Uvedomil si, že už takmer zabudol, ako chutí tma.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x