bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Chlapec v kufri

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Chlapec v kufri

Nestáva sa každý deň, aby niekto na hlavnej železničnej stanici v Kodani vybral z úschovne ťažký kufor a našiel v ňom asi trojročné dieťa, chlapčeka v bezvedomí, ale inak krásneho, zdravého, po akom túži vari každý bezdetný manželský pár. Práve toto sa prihodilo Nine Borgovej, matke dvoch detí a zanietenej dobrovoľníčke Červeného kríža. Chlapček pochádza z Litvy. Jeho osud nie je Nine ľahostajný, a tak sa pustí do pátrania na vlastnú päsť. Do prípadu sú zapletení majetní dánski rodičia, ktorí potrebujú nové obličky pre svoje choré dieťa, dvojica Jučas a Barbora, ktorá sa živí pokútnym obchodom s bezpečnostnými systémami, všemocná hlava kodanskej mafie Bukowski, kamarátka Karin, ktorá príde o život... Nina a napokon aj polícia stoja pred neľahkou úlohou. Podarí sa vrátiť dieťa jeho matke Sigite a prekaziť obchodovanie s ľudským tovarom?

Z dánskeho originálu (Drengen in kufferten, People’s Press/Phabel, Kobenhavn 2008) preložil Peter Kerlik.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Dostupné verzie titulu

Chlapec v kufri Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Chlapec v kufri

Originálny názov: Drengen i kufferten

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Blesková súťaž o krimi Chlapec v kufri

Renomovaný Publishers Weekly o tejto knihe napísal: „Fanúšikom Stiega Larssona sa to bude veľmi páčiť...Hlavná hrdinka Nina si vás získa rovnako ako Lisbeth.“ Ak máte chuť na dobrú severskú detektívku, v dnešnej Bleskovke jednu takú ponúkame:) viac

Hodnotenie čitateľov

Skvela kniha (Adriana, 14.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z lepsich knih. Cakala som vselico mozne, myslela som, ze hlavnou temou bude pedofilia, ale dovod chlapcovho bytia v kufri bol iny. Aky, to si precitajte :) Odporucam.

zaujímavé a napínavé (Martina, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som si myslela, že to bude pohodové čítanie na večer, ale nakoniec to bol napínavý príbeh od začiatku až do poslednej bodky. Už si myslíte, že príde rozuzlenie, ale autorky vám dej ešte viac zauzlia, a vy nechcete prestať čítať. Výborná kniha.

super (Janka Brišová, 25.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dalsi super krimi od severskych autorov...oplati sa precitat, odporucam kazdemu kto ma rad krimi...

Dojímavá zároveň (Ľubica, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna zo "severských", ktorá stojí za prečítanie. Zaujala nielen dejom, ale i emocionálnym podaním charakterov hlavných hrdinov, ktoré chytia i tých menej citlivých za srdce.

Super napínavé (Katarína Giertlová, 30.10.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je super. Úžastne napísaná a napínavá. Prečítala som ho jedným dychom. Odporúčam každému :)

Tak to bola "jazda" (Ľuba, 14.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Strhujúca, dynamická, plná adrenalínu... Začala som ju čítať, keď som bola večer sama na chate a čakala priateľov a poviem vám, nerobte to! Zimomriavkam na chrbte nepomohol ani krb, zamkla som sa a každé šuchnutie vo mne vzbudzovalo des! tak mitreba, nabudúce toto čítam iba za bieleho dňa v kruhu blízkych... :)Takýto pocit zatiaľ prekonala iba jedna severská detektívka :), pri tej som sa bála aj za bieleho dňa. Milovníkom detektívok, napätia a zimomriavok odporúčam.

napínavé až do konca (Jolana Sadvarová, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedysi som čítala väčšinou historické a romantické romány,ale teraz je ponuka taká bohatá,že som siahla aj po krimi.Chlapec v kufri ma zaujal od začiatku,statočná hrdinka hľadajúca dieťa aj obetavá Nina..miestami som sa strácala,netušila som ako to dopadne až do konca,preto ma dej nútil knihu rýchlo prečítať..A zistila som,že nielen romantika sa dá čítať..

zaujalo (Zuzana Kučerová, 12.3.2014) Odpovedať

priemerná kniha
z tych lepsich detektivok - taky slusny priemer...za precitanie stoji...ale mne osobne tam niečo chybalo , co neviem celkom pomenovat, takze u mňa 3/5 =) ale rozhodne som sa vyrazne nenudila..kniha zaujala =)

Super (Sabína, 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to úžasná kniha z úžasným príbehom. Dej je pútavý a nepredvídateľný. Hltala som stranu za stranou a nevedela som sa od knihy odtrhnúť! Odporúčam si ju prečítať! Veľmi zaujímavý príbeh Niny a chlapca v kufri.

Chlapec v kufri (Jana Macková, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už keď táto kniha debutovala na Slovensku, vedela som, že bude aj moja. Oplatilo sa. Perfektne spracovaný príbeh- napínavý na každej strane. Proste jedna z tých kníh, ktoré vám nedovolia inú činnosť- jedine čítanie. Preniesla som sa priamo do deja a spolu so Sigitou prežívala paniku, strach, bezmocnosť, keď sa zobudí v nemocnici a nevie, kde má synčeka. S postavou Niny sa dá zažiť nasadenia pre dobrú vec, akčnosť, strach, nebezpečenstvo. Našťastie sa kniha končí, ako môj manžel vraví: "Naši vyhrali." :-)

Pútavý príbeh chlapca v kufri (Katarína Voláková, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha. Oplatí sa kúpiť si ju a prečítať! :) Prekvapivá zápletka. Obdivujem autorku že dokázala vymyslieť taký príbeh, ktorý môže byť bohužiaľ aj pravdivý. Od začiatku až dokonca napínavé a nepredvídateľné.

skvelá kniha (Veronika Hertlová, 18.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha mrazivá ako sever Z ktorého pochádza.. napínavý príbeh plný zvratov.. emócií.. Tak isto som mala zo začiatku problém sa zorientovať v množstve osôb ale potom to do seba všetko pekne zapadlo..

Skvelá (Eliška Petríková, 21.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som začala citat vcera, dnes som docitala, nevedela som sa od nej odtrhnut, kym som neprisla po poslednu vetu. dej bol napínavý, síce v začiatkoch sa mi zdali postavy dost neprehladne, plietli sa mi, ale neskor sa v nej dalo pekne orientovat, mne sa pacila, najma koniec :-)

Nevahajte :-) (Jana Macková, 23.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa citala ako lavina... Zacnete a uz ste v prude...Neviete prestat, kym nepretocite poslednu stranu. Napinavy pribeh, plny zvratov, s ktorým cestujete z Litvy do Danska a naopak. Prežijete so Sigitou jej prve tehotenstvo, utek z domu, narodenie prveho dietata, ktore stretne necakane pri hladani svojho uneseneho trojrocneho syna Mikasa. Ďalej sa zamotate do zivota Niny, ktorá ma sice rada adrenalin,rada zachranuje inych, ale najdenie maleho Mikasa v kufri v uschovni na stanici jej poriadne zamota zivot. Viac vam uz neprezradim, urcite sa oplati knihu precitat. Pribeh je prepleteny napetim, nasilim, vrazdou, laskou, obetavostou, zufalstvom... Zaujimavy pre mna je fakt o duoautorstve :-) Zatial som sa s tym v mojom kniznom zivote pri takomto zanri nestretla. Ale nieje to urcite negativum. Len zaujimavost... :-)

super (Zdenka Figurová, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tiež som práve dočítala túto knihu a nebola som sklamaná. Ani jeden z mojich predpokladov, prečo sa vlastne ocitol chlapec v kufri, nebol správny :DD. Príbeh bol zaujímavo prepletený, napínavo napísaný. Zo začiatku som trochu chaosila v postavách, ale po pár stránkach sa to "utriaslo". Určite knihu odporúčam tým, čo majú radi napínavé príbehy s prekvapivým koncom.

super (stanka, 12.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
So severskými knihami sa roztrhlo vrece a ja som celkom spokojná,pretože ani jedna ešte nesklamala. Chlapca v kufri som prečítala veľmi rýchlo, za jeden oddychový deň. Príbeh bol zaujímavý a veľmi napínavý, do konca som čakala ako to dopadne . Sigite som priala nech nájde svoje dieťa, a v podstate som celý čas premýšľala nad tým, či je takýto obchod s deťmi reálny a ako musím poriadne strážiť tie svoje .Jediné čo mi na čítaní vadilo, bolo preladiť sa na ich názvy , mená, ťažko sa mi zapamätávali, sme zvyknutí viac na slovenčinu alebo angličtinu, ale dá sa rýchlo prispôsobiť.Odporúčam túto knihu, kvalitné čítanie,ktoré dlho doznieva, hlavne v ľuďoch, ktorí majú deti.

Chlapec v kufri (Daniela Barillová, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve som túto knihu dočítala. A som veľmi rada, že som si ju kúpila. Severské detektívky sú momentálne v kurze. Veľmi nezvyčajná zápletka. Je to detektívka so všetkým čo má mať. Súbežne sú poprepletané opisy životov matky Sigity, ktorá hľadá svoje unesené dieťa, dobrovoľníčky Niny, dvojice Barbory a Jučasa a dánskych manželov, ktorí majú choré dieťa. Samozrejme, ze do konca nie je jasné ako sa to skončí.
Všetky komentáre (17)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

O pár sekúnd dobehla k autu a otvorila predné dvere. Pomedzi listy malých briez a krovia, ktoré lemovalo prístupovú cestu videla na chatu. Nebol tam nijaký pohyb a na chvíľu zapochybovala. Tie kroky si len namýšľala? Bol to vietor, šum trávy alebo možno Pán Mis? Mala by sa vrátiť pohľadať telefón? Odváži sa? Cítila iracionálne nutkanie ochrániť to tiché, mŕtve telo vnútri, strážiť ho pred...
Áno, pred čím? Je prineskoro. Pre Karin je teraz všetko prineskoro. Teraz musí myslieť na seba a na chlapca. Zaváhala, ostala stáť s chlapcom v náručí a dívala sa cez suché zaprášené lístie. Potom stuhla. V kuchyni sa rozsvietilo a zbadala, ako sa vnútri pohybuje tmavá silueta. Potom sa tieň za oknom čoraz viac zväčšoval, až na chvíľku zazrela slabé obrysy tváre. Potom zmizol.
Nina takmer hodila dieťa na predné sedadlo. O sekundu nato strčila kľúč do zapaľovania, naštartovala a slepo vycúvala na cestu. Počula ako tráva šuchoce o bok auta a narazila podvozkom na kameň alebo peň. Ostatné chaty mali tmavé okná a prázdne parkovacie miesta. Tu pomoc nezoženie. Keď sa jej konečne podarilo otočiť auto, predné sklo zasiahli kúsky štrku, ale pokračovala ďalej pomerne veľkou rýchlosťou. Až vtedy si uvedomila, že zabudla rozsvietiť svetlá auta.
Zabudla rozsvietiť a chlapec vedľa nej sa rozkričal, akoby ho drali z kože.
Nina sa zhlboka nadýchla, spomalila a zažala svetlá. Potom pozrela na chlapca, ktorý sa skrčil na podlahe a rukami si kryl hlavu. Jeho krik sa postupne zmenil na fňukanie a Nina ho prvý raz počula vysloviť zrozumiteľné slová.
„Mama. Noriu pas mamą!“
Panebože, pomyslela si. On má mamu.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x