bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Prežiť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Prežiť

Najprv bojovala o to, aby mohla zomrieť, potom zúfalo túžila žiť. Všetko zmenila láska.

Je krátko pred Vianocami. Tínedžerka Jane letí domov do Montclairu v New Jersey, letí však „do zabudnutia“, tajne vyzbrojená fľaštičkou s tabletkami. Kým lietadlo pristane, už nechce byť medzi živými. Štedrý večer pre ňu znamená smrť – pripomína jej otcovu samovraždu. Jane nepochybuje, že jej je predurčený rovnaký osud. Z psychiatrickej liečebne, kde po prvom pokuse o samovraždu strávila rok, ju na sviatky pustia domov, a tak sa jej konečne naskytne príležitosť.
Odrazu sa lietadlo dostane do turbulencií a všetko sčernie.
Jane sa preberie uprostred besniacej búrky kdesi v horách, v snehu sú rozmetané trosky lietadla a mŕtve telá. Okrem nej haváriu prežil jediný pasažier – chlapec menom Paul. Na ceste za záchranou zdolávajú skalné steny, v noci sa túlia k sebe, aby sa zahriali. V ľadovej ničote sa medzi nimi vytvára jedinečné citové puto. A Jane si vďaka Paulovi prvýkrát želá prežiť, teší sa na spoločnú budúcnosť.
Divočina je však zradná a šancu dostane len jeden z nich.

Strhujúci príbeh o láske, odvahe a obrovskej sile nádeje.

Z anglického originálu Survive (Razorbill, Penguin Group, New York 2012) preložil Martin Štulrajter.

Detaily o knihe

Názov: Prežiť

Originálny názov: Survive

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Blesková súťaž o novinku PREŽIŤ

Chcela zomrieť. Našla si na to ideálnu príležitosť. Bola pripravená... Všetko sa však v sekunde zmenilo a odrazu túžila žiť. Zúfalo a so všetkou intenzitou! Chcete vyhrať strhujúci príbeh o láske, odvahe a obrovskej sile nádeje? Knihu, ktorá vás strhne svojou dynamikou i hĺbkou citov? Nech sa páči:) viac

Hodnotenie čitateľov

Prežiť (Mária Breštenská, 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prežiť je príbeh o odvahe, o tom, ako sa nikdy netreba vzdávať, o sile a ešte silnejších postavách. Jane som spočiatku zavrhla. Nemám rada dievčatá, ktoré sa vzdávajú, nechcú bojovať a nevážia si to, čo majú. Po otcovej smrti chce aj ona skoncovať so životom a myslí si, že už nie je nič, pre čo by mala zostať na tomto svete. Keď sa však ocitne v lietadle, ktoré havaruje, a ona je s Paulom jediná, ktorá prežije, prehodnotí životné priority. V tomto som ju neskutočne obdivovala – dokázala sa zmeniť, užívala si život, žila ho naplno – nezáležiac od toho, či prežije ďalšiu noc v chlade a zime. Alex Morel napísal naozaj pútavý príbeh a neskutočne som si ho užila. Síce má len dve stovky strán, dokázal doň vtesnať toľko emócii, citu a momentov, pre ktoré sa určite oplatí ku knihe vrátiť. Páčilo sa mi, že sa nejednalo o nič komplikované, autor proste napísal zápletku tak, ako to cítil a nesnažil sa napodobňovať ostatných. Tak to má byť !

katka (Katka, 22.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to super kniha ... ak ju zacnete citat neviete prestat ... apson to takto dopadlo u mna :D

Chcem si ju kúpiť (Diana Dančiková, 12.10.2013) Odpovedať

Chcela by som vedieť či si mám tu knihu kúpiť?

Silný a dojímavý príbeh (Emília Bišofová, 7.10.2013) Odpovedať

Veľmi dojímavý príbeh. Príbeh na ktorom sa dalo cez slzy aj zasmiať. Držala som palce hlavným hrdinom, aby celý príbeh skončil šťastne. Či to tak skončí, nech sa nechá prekvapiť každý čitateľ sám. Odporúčam prečítať.

Veľmi dobrá kniha :) (Martina Labancová, 12.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi sa mi zapáčil príbeh.Táto kniha zahrňuje všetko,čo by podľa mňa mala mať dobrá kniha :) Lásku,priateľstvo,dobrodrúžstvo a napätie až do samého konca..túžba prežiť. Proste krásna kniha,odporúčam ju každému!

krasna kniha (monika gašparová, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
nadherna kniha,odporucam,lepsiu knihu som necitala je tam vsetko-napatie,pribeh,laska,dobrodruzstvo-velmi pekna kniha

Neuveritelná kniha!! (Ivana Herdová, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskutočný pribeh o odvahe a snahe prežiť a o láske. Jane chcela spachať samovraždu ale osud zasiahol a chcela len jedno a to aby prežila. Myslím si že tento pribeh by si mal prečitať každy koho niečo trapi je to pribeh pre každeho. Sila a odvaha ktoru Jane vynaložila aby zachanila seba ale aj svoju lasku je až nevidana. Krasne a poučne!!

Sila... (Veronika Ižáková, 13.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve som túto knižku dočítala a môžem ju každému vrelo odporučiť. Je to silný príbeh o citoch, láske, túžbe prežiť a žiť. Zanechal vo mne niečo neopísateľné, zasmiala som sa aj som si poplakala. Bolo to skrátka skvelé čítanie. :)

Marcel Smrečanský (Marcel Smrečanský, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto by si mal prečítať každý tínedžer či mladý, ktorý sa sťažuje na osud, hrozných rodičov, zlomené srdce, blbí život. Toto je nádherný príbeh o živote, smrti a najmä láske. Nádeji a vôli žiť. Jane chcela najskôr zomrieť. Otec sa jej zastrelil, matka žije ďaleko, ona skončila v cvokárni, lebo sa dvakrát chcela zabiť. Proste život na prd. Nechcela žiť. Chcela to ukončiť... posledná veta príbehu však hovorí za všetko: "Uvedomila som si, aká som šťastná, že žijem." Láska totiž dokáže divy. Len sa musíme vedieť oddať, obetovať pre toho druhého a ísť do vzťahu vážne a z celého srdca. Potom sa nám to vráti...niekedy to možno skončí smutnejšie, no stále platí, že milovať a stratiť je stokrát lepšie ako nemilovať vôbec. Paul, jej láska, to vystihol. Jane musí žiť, musí prežiť všetky tie tabletky, žiletky, zlomené srdce, svojho otca, mamu, lekárov, zlé myšlienky a tú prekliatu horu, v ktorej havarovalo lietadlo. Nevzdala sa, plazila sa, škriabala, kričala, bila sa o život. Bola silná, úžasná, skvelá a dokázala to. Vôňa žiť pre niekoho je silnejšia ako čokoľvek iné. Skvelý príbeh, citlivý, dojemný, pri ktorom sa neubránite slzám. Ďakujem za tento zážitok!

túžba prežiť (Lenka Strešíková, 23.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Letecká katastrofa prekazila jej dôkladný plán na smrť a začal sa príbeh. Príbeh o chlade a samote, o rezignácii a boji, o hneve a nádeji, o klamstve a úprimnosti, o nenávisti a láske, o sebectve a obetovaní, o bolesti a sile,.... Príbeh o živote a smrti. Táto útla knižočka dokázala vo mne vyvolať hnev, radosť, smútok, strach i napätie. Počas čítania, som sa smiala i plakala. Sledovala som ako Jane rozmýšľa a ako sa jej vnímanie života postupne mení. Ako namiesto plánovania smrti, inštinktívne bojuje o prežitie. Rozhodnutie zomrieť je porazené túžbou prežiť.

Zima! (Lucia Golianová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem zimu a sneh. Stačil mi pohľad na obálku, anotácia a pár hodnotení z amerických stránok, a knihu som hneď mala doma. Napínavý príbeh a sonda do duše dievčaťa, ktoré si sebou nie je príliš isté..isté si je skôr "rodinným dedičstvom" v podobe množstav samovrážd. Chce sa tak priblížiť otcovi a starej mame a ujsť zo sveta kde ju nikto nechápe. A potom príde zlom. Preds smrťou ju zachráni práve samovražda. Zima, strašná zima. Omrzliny. A spolucestujúci. A práve ten spolucestujúci ju naučí žiť, vážiť si život, ukáže jej lásku. No a koniec...čakala som niečo úplne iné, no nemôžem povedať, žeby som zostala sklamaná. Nádherná zimomriavková kniha so silným príbehom o hodnote života :)
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Ten previs nezvládnem.“
„Bojíš sa iba toho, čo si nikdy nerobila. Zvládneš to.“
„Nebojím sa. Iba si neviem predstaviť, že to je možné.“
Paul sa zahľadel na miesto, kde sa zo steny vydúval previs. „Tamto? To je ľahšie ako chôdza. Chodiť dokážeš, však?“
Sarkazmus, to bolo jeho. Hlúpe žarty. Ako sa dokázal tento mladík za jedinú sekundu zmeniť z úžasného človeka na debila?
„Pôjdem prvý, takže ak spadnem a zabijem sa, môžeš sa mnou živiť, kým nepríde pomoc.“
Hovoril to s úsmevom.
„Nemám rada takéto sprostosti.“ Bolo to veľmi nepresvedčivé, no musela som niečo povedať.
„Aj keď ma budeš urážať, nič sa nezmení.“
Vzdorovito som tam len postávala. Paul mlčal. Potom sa zahľadel na kopec, akoby rozmýšľal nad výstupom. Práve vo chvíli, keď som si myslela, že jeho sebavedomie spľaslo, prišiel s odvetou.
„Nemysli si, Jane, že nepoznám tvoje malé tajomstvo. Radšej by si sa vzdala a bola obeťou, ako by si mala bojovať a prehrať. Je jednoduchšie plakať ockovi na pleci, však?“
„Choď do riti!“ kričala som. „Môj otec zomrel. A bol rovnaký chrapúň ako ty.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x