bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Za tie prachy to stálo

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Príbehy z kabelky
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Za tie prachy to stálo

V tú nedeľu sa už od rána všetko krúti okolo vysokoškoláčky Simony a jej nadchádzajúcich zásnub. Príchodom ženícha však na povrch vyplávajú prekvapivé odhalenia o jej dvojakom živote. Keď sa rodičia dozvedia nelichotivú pravdu, že si Simona počas štúdia privyrába ako spoločníčka pre pánov, matka ju okamžite zavrhne. Simona zostáva sama, bez domova, rodiny i snúbenca. Na krátky čas nájde útočisko u spolužiačky Babs, ale osud je nevyspytateľný. Zbaví sa Simona tieňov minulosti?

Detaily o knihe

Názov: Za tie prachy to stálo

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

úžasná (Svetlana, 31.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je uplne užasná.Poukazuje na to že tak ako sa k niekomu zachovame tak sa nam to po určitom čase vráti.

vynikajúce (Martina Korbuľáková, 30.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Spisovateľka dej románu rozložila do troch častí, nevtieravo (i keď možno niekoho to rušilo) prelínala minulosť s prítomnosťou, skvele opísala jednotlivé postavy. Záver bol možno pre niekoho sladký, ale ja som záver vnímala najmä postavou snúbenca, ktorý ju okašľal a predsa narazil aj on. Môžem len a len odporúčať a určite siahnem aj po iných knihách tejto spisovateľky.

Nemám ju doma (Zlata Zmatková, 24.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akonáhle som sa vrátila z dovolenky s prečítanou knižkou, tak som ju požičala kamarátke. Od toho okamihu sa knižka túla kade-tade - vždy našťastie s mojim súhlasom. Mala som knižku doma ešte asi 2-3 mesiace - a opäť išla "do služby". Nečudujem sa - stačilo, keď si knižku prečítali cca 3 kámošky - a už išla zvesť ďalej. Momentálne je moja knižka u kamarátky v Modrovke. Naozaj vrelo odporúčam prečítať. Je to rýchle čítanie - lebo ak raz začnete čítať, tak skončíte až vtedy, keď sa dočítate po poslednú stránku.

Dobre citatelne (Eva, 9.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa veľmi ľahko číta. Ma zaujímavý príbeh, ktorý je však v dnešnom materiálnom svete celkom bežný. Knihy z edície do kabelky mám celkovo veľmi rada.

poodhalí život luxusnej spoločníčky (Jane, 29.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Priznám sa, zvedavá som bola na túto knižku. Na to, ako popíše autorka luxusné spoločníčky a ako zachytí život, ktorý takéto ženy vedú. Musím uznať, že zaujala štýlom písania. Dozviete sa, alebo si pripomeniete, čo už o luxusných spoločníčkach viete - prečo robia túto prácu, čo vlastne v skutočnosti robia (miestami sú to dosť nechutné "scénky")a čo sú preto ochotné obetovať. O literárnom klenote v prípade knihy S. Koscelanskej rozhodne nemôže byť reč, ale to asi ani nebol zámer autorky. Spríjemní vám popoludnie, dozviete sa niečo nové a ktovie, možno vám kniha dá aj odpovede na niektoré nezodpovedané otázky.

zmena (Lucia Fabová, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knizka je velmi dobra paci sa mi ze sa pise o tabuizovanej teme a ze kazdy clovek je dobry nech dostava vyplatu za roznu napln prace:-)

Realita života (Adel, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborné čítanie, knižka, ktorú prečítala celá naša rodina. Skutočnosť, ktorú si nepripúšťame, ale ktorá tu je. Odporúčam každému.

super! (Lubica, 15.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Uzasna kniha, konecne nejaky iny dej na aky sme zvyknuti. Cita sa sama, dej je vzrusujuci, zakazany, pacilo sa mi to. Koniec bol ale velmi dokonaly, v realnom zivote by sa to veru nestalo:_)

Boli aj lepšie, aj horšie knižky už :) (Dominika Batalková, 12.1.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Ak by som to mala ohodnotiť stručne, tak: raz sa to prečítať dá. Ja tieto oddychové knižky osobne nemusím, ale keď som to už dostala ako darček, tak som si ju prečítala. Vadilo mi na nej viac vecí, najmä čo sa týka štylistiky a úpravy knihy. Namiesto kapitol dva druhy písma, prelínanie časov, v ktorých sa dá ľahko stratiť, priama reč spojená s monológom rozprávača. Keďže študujem editorstvo, naozaj som tam videla pre mňa veľa rušivých elementov. Nehovorím, že sa kniha takto nemôže spracovať, je to na autorovi, samozrejme, ale mne to skrátka vadilo. Čo sa týka deja, tak...miestami bola kniha fakt zaujímavá, ale celé som od začiatku predvídala, a nemám nič proti happy endom, ale nie takto nechutne sladkých...Tí, ktorí majú radi knižky tohto typu, určite prídu na svoje. Ja som prišla na oddych počas učenia sa na skúšky.

Autorka je veľmi talentovaná, (reňa, 23.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
presvedčila ma už jej prvým románom Drsná neha. Príbeh za tie prachy to stálo je opäť napísaný kultivovane, je uveriteľný. Nie je to žiadny návod ani nič podobné ako si vylepšovať svoju situáciu, ba naopak poukazuje na to, že aj takéto niečo sa deje. Pútavé rozprávanie Vás vtiahne do príbehu a poskytne oddych a relax. Teším sa na ďalšie príbehy, ktoré na seba iste nadajú dlho čakať.

Výborné! (Ivana, 21.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásna, pohodová a oddychová kniha, napísaná sviežim, ľahkým a moderným štýlom. Prečítala som ju na posedenie. Perfektný opis, skvelé zápletky, nečakané zvraty až do konca, v ktorých autorka poukazuje hlavne na lásku, rodinu a priateľstvo. Teším sa aj na ďalší titul od tejto autorky.

No ja neviem (Martina, 20.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Fakt je, ze sa kniha dobre citala a ze je to take citanie "do letnej kabelky" event. k lekarovi do cakarne...Ale to, ze aky NESKUTOCNY happy end na konci... Ved dobre, v mladosti robime chyby, ale ze by az dvom chlapom nevadilo, cim si privyrabala a v kolkych posteliach skoncila... Hm...Proste sa mi to zdalo DOST nerealne...a ked zoberiem, ze sa tam vyskytol este aj treti chlap, ktoremu nevadilo cim sa zivila jeho zivotna laska .... Nemozem si pomoct, ale pride mi to skor ako navod, ako by mali vysokoskolacky "brigadovat", aby si mohli kupit pekne svetriky a kabelky a topanocky a este aj nakoniec stretnu bohateho, sikovneho, laskaveho a vsetkoodpustajuceho stamgasta....Ved baby robte to tak vsetky, ked chcete mat prachy..Za tie prachy to predsa stoji....!!! Stoji?

Perfektná!!! (Katarína Kaňová, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už nadpis tejto knižky ma zaujal a obsah nesklamal.Kniha je svieža, pútavá, iná ako väčšina kníh od slovenskách autoriek. Prečítala som ju takmer za jeden deň, čo som sa od nej nemohla odtrhnúť a moje kamarátky taktiež. Páči sa mi, že dej je pútavý a neustále sa tam niečo deje, takže pokiaľ si ju niekto chce kúpiť rozhodne nemusí váhať. Dámy, slečny budete spokojné! :)

Knižku chcem mať aj s podpisom autorky (Zlatka Zmatková, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na doručenie tejto knižky som si musela počkať, až bude dotlač. Ale po doručení som si povedala, že si nechám toto čítanie na dovolenku - a tak som aj spravila. Mesiac som chodila okolo tejto knižky s veľkým pokušením, ale vydržala som a "prachy" so mnou cestovali do Turecka. No - poviem vám - skoro som sa spálila na slnku - lebo som sa tak začítala... až na veľké mračenie sa detí a manžela som odložila rozčítanú bombovku - ale len čo som sa osviežila - dočítala som - v tieni slnečníka. Parádne dielko - prelínanie deja - minulosti so súčasnosťou; dej trochu nevyspytateľný, občas trošku predvídateľný; postavičky s rôznorodými povahami - trošku romantiky, trošku smútku, ... skrátka trošku všetkého. Super knižka - už teraz sa teším na ďalšie dielko tejto spisovateľky... prvú jej knižku - Drsná neha - som tiež prečítala a tiež sa mi páčila.

Šokujúco neslovenské (Martina, 5.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha mi po dlhej dobe vyrazila dych. Od slovenských autoriek a autorov som čítala mnoho kníh a tak som čakala niečo ako písali komentáre...telenovelu, príbeh zneužitej vysokoškoláčky alebo niečo podobné. Kniha ma veľmi prekvapila, popravde milo. Je drne reálna, neslovensky pravdivá. Číta sa sama vďaka napísaným koncom kapitol, prelínanie dejových línií a to aj v časovej perspektíve udržiava každú čitateľku v strehu. Ale najlepšie na tejto knihe je reálne vykreslenie "červeného podsvetia", jeho drsný, chladný a reálny obraz dneška. Podľa mňa super kniha, ktorá mnohým otvorí oči a prinesie iný pohľad na najstaršie remeslo.

Hotová telenovela, ale nech vás to neodradí... (Barbora Miklášová, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď sa dej dostal do časti, ktorá už v anotácii nie je zahrnutá, začal byť viac ako zaujímavý. Hoci je kniha rozdelená do troch kapitol – Včera, Dnes a Zajtra, opisuje udalosti v priebehu mnohých rokov. Prelínajú sa viaceré časové obdobia, čo na jednej strane pôsobí chaoticky na druhej strane, chaotické je to iba na prvý pohľad a knihu to celkom osviežilo. Stratená v čase som nebola ani raz. Celé sa to točí okolo Simony, ale nechýbajú aj udalosti videné ďalšími osobnosťami, ktoré viac či menej do Simoninho života zasahujú. Tým, že časová os dosť skáče, len ťažko sa dá predpovedať pokračovanie, no ku koncu vám už niektoré detaily dojdú skôr, ako budú vysvetlené. Posledná veta v anotácií by nemala byť “Zbaví sa Simona tieňov minulosti?” ale skôr niečo v zmysle “Ako moc môže Simonina minulosť zamotať jej budúcnosťou?”. Za tie prachy to stálo je dosť dobrá kniha, ale hodí sa skôr k jesennému popíjaniu čaju počas upršaných chladných dní než ako letné čítanie na pláž.

Najlepšia z edície (Silvia, 4.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa číta sama, má spád a dynamický dej až do poslednej strany, veľmi dobre a citlivo vykreslené postavy a ich osudy, zaujímavy a neotrepaný príbeh,super oddychové čítanie !

:) (Lenka, 3.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
no ja som u vas knizocku vyhrala aj s podpisom od autorky. skoro som umrela od radosti ked mi domov prisla. samozrejme som ju precitala hned v ten den :D kniha je velmi zaujimava a dobre pisana, uz od prvych stran ma to uplne chytilo. hoci ma kniha casto vytacala... :D alebo teda nazory hlavnej hrdinky, ale co uz je to kniha :D ale aj tak sa mi velmi pacila, naozaj zaujimava a len v taky koniec aky je som pevne dufala :D

Určite si prečítajte! (EvČe, 22.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku ma kniha príliš nebavila, len som prevracala stránky, ale asi po takej 20tej ma tak drapla, že sa to nedá ani opísať! Príbeh až príliš reálny, miestami tvrdý, popretkávaný trochou vulgarizmu, štipkou erotiky, drsnou nehou, slzami, smiechom, trápením. Určite sa k tejto knihe po čase vrátim, pretože nikdy neviete, či sa to nedeje aj u vás, či vaša dcéra, sestra, kamarátka nežije takto. Tématika, o ktorej nehovorí veľa ľudí nahlas ale každý si o nej šušká! Excelent!

Drsnú nehu mám, na túto sa teším (Andy B., 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvú knihu od S.Koscelanskej som prečítala takpovediac jedným dychom. Na druhú sa teším tiež, keďže jedna z hlavných postáv sa volá rovnako ako ja - Andrea, ale má "trošku" iný život ako ja :) Vrele odporúčam, lebo je vhodná aj do kabelky, čo ženám veľmi vyhovuje :)

planujem kupit (Daniela, 13.4.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
toto vyzera na super knihu, urcite si ju kupim :-)
Všetky komentáre (21)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x