bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Lietajúca lekárka

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Lietajúca lekárka

Nie je bežné, aby si dcéra diplomata, ktorá vyrastala v amerických a európskych veľkomestách, zvolila náročné povolanie lekárky v austrálskej leteckej lekárskej službe. Pre Cassandru Clarkovú, ambicióznu mladú ženu, však práca v oblasti, ktorá je výsostnou doménou mužov, predstavuje neodolateľnú výzvu. Spolu s pilotom, ktorý jej asistuje pri náročných operáciách v teréne, prekonáva obrovské vzdialenosti na neznámom území obývanom farmármi a domorodcami, o ktorých živote nemala dosiaľ ani potuchy.

Detaily o knihe

Názov: Lietajúca lekárka

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Lietajúca lekárka (OľgaS, 16.2.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dočítala som ďalšiu knihu od tejto úžasnej spisovateľky.Odporúčam každému kto má rád romantické príbehy,spoznávanie novej krajiny a neviete dopredu čo vás čaká, je to dej plný napätia.Idem pátrať po ďalších jej knihách.

Lietajúca lekárka (Ivanka, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola prvá kniha, ktorú som čítala od tejto spisovateľky. Kniha sa mi páčila, najmä keď som sa prehupla do druhej polovice ... už som ju nevedela spustiť z rúk. Je to veľmi zaujímavá kniha, pri ktorej človek vážne nevie, ako sa čo skončí. Je napísaná pútavým spôsobom, dej vás hneď strhne, nebudete sa vedieť od knihy odpútať. Musím takýchto kníh prečítať viac, lebo táto bola vážne dobrá, takže odporúčam :-) a určite po nej ešte niekedy siahnem a obnovím si ju v pamäti... O čom vlastne Je? Roman Lietajúca lekárka jednoduchým, ale pútavým spôsobom opisuje krasy austrálskej prírody a jej postupné osídľovanie. Ľúbostné deje hlavných hrdinov sú obohatené skutočnými historickými udalosťami vzniku leteckej záchrannej služby v Austrálii. Poukazuje na pravé hodnoty človeka a jeho lásky k ľuďom i prírode. Knihu odporúčam si prečítať všetkým, ktorí ocenia dobrý cestopis, úžasný opis prírody, krajiny, ľudí. Osídľovanie Austrálie a všetko s touto témou spojené prinieslo mnohým spisovateľom dostatok námetov, B. Bickmorová však dokázala vyťažiť maximum a pútavým spôsobom ukázať čitateľom čo naozaj dokáže. Kniha je proste úžasná!!

Lietajuca lekarka (Petra Patáková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Láska,sex,dobrodružstvo,napätie,boj o život toto všetko v jednej knihe.Knihu som prvý krát čítala už dávnejšie,ale stále sa k nej rada vraciam.Je pútavá od zaćiatku až po koniec.Spletitá cesta Cassie za lekárskymi povinnosťami ďaleko od civilizácie,Jej hľadanie lásky,jednoducho úžasná kniha...

Lietajúca lekárka (Barbora, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola prvá knižka, ktorú som od tejto spisovateľky prečítala a musím povedať, že ma naštartovovala v tom, aby som si prečítala dalšie knihy od nej. Pretože táto bola skvelá. Od prvých riadkov až po posledné bola napínavá, zaujímavá, nedalo sa od nej odtrhnúť. Veľa som sa pri nej naučila. Som rada, že ju znovu vytlačili a určite by nemala chýbať na poličkách všetkých milovníkov nielen B.Bickmorovej, ale aj tých, ktorí milujú strhujúce nezvyčajné príbehy, akým je tento. Vrelo odporúčam a myslím, že kniha vo mne zanechala nezabudnuteľný pocit.

Lietajúca lekárka (Daniela, 10.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Román Lietajúca lekárka opisuje jednoduchým, ale pútavým spôsobom krásy austrálskej prírody a jej postupné osídľovanie. Ľúbostné deje hlavných hrdinov sú obohatené skutočnými historickými udalosťami vzniku leteckej záchrannej služby v Austrálii. Poukazuje na pravé hodnoty človeka a jeho lásky k ľuďom i prírode. Je to Veľmi zaujímavá kniha, pri ktorej človek vážne nevie, ako sa čo skončí. Je napísaná pútavým spôsobom, dej vás hneď strhne, nebudete sa vedieť od knihy odtrhnúť. Odporúčam prečítať všetkým, ktorý ocenia dobrý cestopis, úžasný opis prírody, krajiny, ľudí. Osídľovanie Austrálie a všetko s touto témou spojené prinieslo mnohým spisovateľom dostatok námetov, B. Bickmorová však dokázala vyťažiť maximum a pútavým spôsobom ukázať čitateľom čo naozaj dokáže. Kniha je proste úžasná!!

Lietajuca Lekarka (Janka Grznarova, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi pekna kniha. Velmi dobre opisuje rozvoj leteckej zachrannej sluzby v drsnych podmienkach Australie prevojnovych rokoch a pocas druhej svetovej vojny. Zaroven nechyba lubostna zapletka. Opis Australskej prirody a sposob zivota. Napinavy dej az do konca. Ocenujem az 500 stran a tiez, to, ze to nie je len lacny lubostny roman. Barbara Bickorova zasa raz nesklammala....

Lietajúca lekárka (Mária Salončuková, 9.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som čítala pred piatimi rokmi počas materskej a dnes som si ju vypožičala opäť. Je to nádherná kniha, ktorá zaujme každého.

vynikajuca kniha (janka, 12.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
fantazia ako vzdy barbara bickorova zhltla som ju na komplet za 2 vikendy a do konca bola napinava.... Pacis sa mi ze ma az okolo 500 stran....

Úžasná kniha - vrelo odporúčam! (Andrea Szabóová, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dej v knihe Lietajúca lekárka Vás tak pohltí, že ju nebudete vedieť pustiť z ruky. "Viem o čom, hovorím." Veľmi krásne je tu opísaná austrálska divočina a domorodci, ale čo je ešte zaujímavejšie je život obyvateľov v tejto nespútanej časti sveta, všetky prekážky, ktorými si musí mladá žena, lekárka prejsť, aby si získala rešpekt a úctu mužov. A samozrejme nesmie chýbať ľúbostná zápletka, ktorá veru nie je prechádzkou v ružovej záhrade. Tak ako v skutočnom živote aj tu hlavnej hrdinke život hádže pod nohy polená, ale ona je silná žena a dokáže všetkym výzvam čeliť tvárou v tvár, veď nie nadarmo sa musela naučiť pilotovať lietadlo. Jednoducho úžasná kniha.

Uzasne citanie (Dada, 4.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tuto knihu som citala pred 2-mi rokmi, ale le pozicanu. Nemoha som ju zohnat, som rada, ze sa objavila a mozem si ju konecne kupit. Je to citanie na jeden dych. Opis prirody a ludi zijucich v nej je strhujuci. Kiez by takych bolo viac.

Vnikajúca!!!! (Zlata, 28.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha "Lietajúca lekárka" je podľa mňa jedna z najlepších kníh, ktoré som v poslednej dobe čítala. Je fantastická už od prvých riadkov veľmi pútavá. Zaujala ma predovšetkým tým, že je v nej úžasne opísaná austrálske príroda a samozrejme i práca "lietajúcej lekárky". Od prvých až po posledné riadky je strhujúca! Vrelo odporúčam. Mám pripravenú ďalšiu knihu od tejto autorky - Dotknúť sa hviezd - dúfam, že ma taktiež uchváti.
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x