bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Grafikon

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Grafikon

Príbeh s prvkami psychologického trileru.
Hlavná hrdinka objavuje po smrti svojej dcéry schopnosť ovládania mysle iných...no netuší, že ona sama je možno obeťou manipulácie. Vlastne ani čitateľ do konca knihy nevie, či naozaj získala túto schopnosť alebo je to len dobre premyslený plán organizácie.

Manipulácia cez médiá je skutočná. Zraniteľnosť ľudskej psychiky v stave hypnózy je reálna. Aj formy manipulácie opísané v Grafikone sa naozaj stali. Tento napínavý príbeh hovorí o potenciálnej moci nad jednotlivcami, skupinami, spoločnosťou prostredníctvom manipulácie.

„Na základnú školu som cestovala autobusom na druhý koniec mesta,“ vysvetľuje autorka Grafikonu. „Bola som útle dievča. Nikdy sa mi neušlo miesto na sedenie. Keď som sa knísala medzi ostatnými deťmi, chcela som mať schopnosť ovládať mysle. Viera v to, že sústredením dosiahnem všetko, po čom túžim sa vo mne zakorenila práve v tom autobuse...“

Detaily o knihe

Názov: Grafikon

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Stale aktualna (Adam, 14.5.2020) Odpovedať

vrelo odporúčam
Grafikon sa mi dostal do ruk len nedavno, priznavam, kupil som ho v akcii. Ake vsak bolo moje prekvapenie, ked som sa zacital...ked dejovu liniu prijmete ako metaforu, je aktualna v dnesnej digitalnej dobe a v dobe manipulativnych sprav a konspiracnych teorii. Tak trochu sa dokonca vysmieva naivite ludi. Verim, ze autorka pri pisani myslela na vseobecne platne manipulovanie mediami, politikmi, najblizsimi, pretoze ked sa do tejto knihy zacita pozorny jedinec, je to tam...vsetko...dokazete najst prvky vsetkych druhov neslobody v smiesnom svete, kde mame pocit, ze svoj zivot mame pod kontrolou. Velka skoda, ze je to autorkina jedina kniha...Rad by som si precital dalsiu, pripadne pokracovanie tejto skvelej novely.

Zaujímavá knižka ;) (Dominika Semančíková, 11.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knižku som dostala na konci školského roka. Spočiatku som ju len nechala na poličke. Keď som ju začala čítať, nezdala sa mi až taká zaujímavá, no čítať som neprestala a neľutujem to. Čím ďalej som čítala, tým viac napätá som bola. Krásna :)

palec hore (Andrea Franková, 3.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Z edície Mám talent vlastním už zopár kníh. Doposiaľ to boli priemerné príbehy s dejmi, s ktorými sme sa už stretli. Grafikon však prináša čosi nové. Priznávam, že som ani tomuto príbehu nedávala veľké nádeje. Autorka ma však príjemne prekvapila a do príbehu som sa naplno "zažrala". Slovenských autorov mám vo svojej knižnici len málo, ale presne takého prípady dávajú slovenskej literatúre šancu a sú jasným dôkazom toho, že aj naši autori na to majú! :) U mňa veľké plus, treba len vycibriť drobné chybičky a len tak ďalej!

sprostosť (Dáša, 27.10.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Taku hlúposť som už dávno nečítala. A pritom začiatok knihy bol zaujímavý. Škoda aj toho 1€, ktoré som dala za takuto blbinu.

"Metafora" (Nika, 14.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Manipulácia. Ovládanie mysle. Táto kniha ma naozaj nielen dejovo zaujala a určite stojí za prečítanie a zamyslenie...

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Uvedomovala som si, že netúžim, aby ma odtiaľto pustili. Bola to zatiaľ jediná istota v tomto živote. Nemala som kam ísť. Mohla som si kúpiť byt, dom v meste, na vidieku, chatu v horách, ale nemala som pocit, že by to bolo správne. Nepatrila som už do života, ktorý som žila predtým, ale takisto som nechcela zostať sama. Potrebovala som zistiť, aké pokusy na ľuďoch sa tu robia.
Čokoľvek iné než toto sanatórium by mi ustavične pripomínalo Sofiu. Nevydržala by som to.
Okrem toho stretnutie spred troch dní ma natoľko vykoľajilo, že mi ani raz neprišiel na um Michal. Manžel vo mne nikdy nevyvolal také pohnutie, aké som pocítila včera. Nebola to normálna príťažlivosť. Dospela som k istote, že to nie je chémia, láska na prvý pohľad, ani nič podobné. Cítila som intenzitu Dávidovej bolesti a bola som presvedčená, že ide o ďalší diel stavebnice, ktorú čoskoro poskladám. Napriek obavám, čo z toho vznikne.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x