bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Pasca

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Pasca

V centre napínavého kriminálneho príbehu Marka Leina je tajná operácia prevozu heroínu z Ruska cez Fínsko do Švédska, kde sa má ďalej spracovať. Záležitosti sa však vyvíjajú nesprávnym smerom, mŕtvoly pribúdajú na najvyšších stupňoch drogovej mafie, ale aj inde. Aby nedošlo k väčším škodám, príkazy na likvidáciu prichádzajú aj od polície.
Nevinný chlapec Vesa Levola nechce mať s drogovými kšeftami svojho otca nič spoločné. Ale keď otec oklame obchodného partnera ruskej mafie, obaja skončia v pasci. Násilník donúti Vesu priložiť otcovi revolver k spánku. Po jeho smrti sa môžu ľahšie zahrávať so synom. Kriminálny román o prostredí drobných kriminálnikov vo Fínsku a o honbe za veľkými peniazmi z obchodu s drogami je zaľudnený negatívnymi postavami. Vždy sa však nájde hrdina, ktorý je ešte krutejší. Každý v tomto románe je chytený v pasci. A kto nie je, tak nie je preto, lebo si to ešte nestihol všimnúť. Vzrušujúci, krvavý, zlostný a často neuveriteľne vtipný i poetický román.

Z fínskeho originálu Ansa (Kustannusosakeyhtiö Tammi, Helsinki 2009) preložil Peter Kerlik.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Pasca

Originálny názov: Ansa

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

PASCA - strhujúci príbeh (Katarína Kopincová, 20.9.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vrelo odporúčam všetkým čo majú radi napätie až do konca. Aj keď čitateľ v kútiku duše očakáva aspoň trošku kladný záver, pri tých všetkých zápletkách a napätí,tak sa ho nedočká. Nevhodné pre tých, ktorí nemajú radi veľa postáv pri čítaní, môžu sa stratiť.

PASCA - drsné čítanie so skvelým príbehom (Milan, 29.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia z kníh, ktorá sa ocitla pod mojim vianočným stromčekom – a že ich nebolo málo! A ja som sa neskutočne potešil, že konečne po knihách plných bizarných vrážd a nesmrteľných hrdinoch typu Harry hole, je tu výborné drsné čítanie zo skvelým príbehom a opisom postáv, v ktorom to nekončí ako v rozprávke, že dobro víťazí nad zlom ale ponúka čítanie plné napätia a pohľad do drogového biznisu v rôznych stupňoch hierarchie a boj voči nemu. Do tejto knihy som sa tak začítal, že som nemohol prestať! A to myslím doslova, kvôli Pasci som nešiel spať vôbec. To sa mi stalo naposledy pri Kingovej Carrie! No PASCA je naozaj bomba. Veľmi kvalitní thriller, ktorému nechýba napätie, premyslená zápletka a nepredvídateľný dej a koniec. Po celú dobu je nemožné odhadnúť, kto ďalší vstúpi do hry s vlastným nápadom a zamieša tak dej. Autor sa veľmi dobre pohral s profilmi jednotlivých postáv. No, úprimne musím povedať, že Pasca je oveľa viac, než len skvelo prepracovaný thriller. S Pascou sa ocitnete v pasci raz dva. Táto kniha si vás omotá a vy nebudete vedieť ani ako ... ;)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Viitasalo chytil tašku za rúčky, ešte váhal. Vtom sa zažali svetlá červenej corsy, auto sa dalo do pohybu. Dvaja muži v civile vybehli s pištoľami v ruke za corsou, ktorá už vychádzala z parkoviska. Opel Corsa zrýchlil, potom sa rozsvietili brzdové svetlá a auto zastalo. Do cesty mu spredu vošlo ďalšie auto. Tmavý daždivý večer bol zrazu plný aktivity. Modré majáky blikali pred corsou, dvere na aute sa pohli. Na miesto pribehli ďalší muži. Zmätená situácia. Neskutočná situácia. Mart otvoril dvere na svojom aute a pokúšal sa utiecť. Po troch krokoch ležal na bruchu na mokrom asfalte a na ňom dvaja policajti.
Spred brány terminálu sa pohol taxík. Na zadnom sedadle sedel muž s okuliarmi a cez tmu sa usmieval na Viitasala. Vedel, že Viitasalo uvažoval pridlho.
Viitasalo stuhol na mieste. Teraz by bolo ešte ťažšie všetko vysvetliť. Už počul otázky mužov z kriminálky: Prečo si nekonal hneď? Na čo si čakal? Prečo si mal v ruke tašku s peniazmi a druhú v kufri auta? Prečo si nechal peniaze a dovolil mužovi odísť? Prečo si tam vlastne bol? Anonymný tip? Prečo si šiel sám? Čo si vlastne za človeka?
Priveľa otázok, priveľa ťažkých otázok. A keby sa ten okuliarnik predsa len rozhodol poslať esemesku Martovi ležiacemu na zemi, čo by potom povedal? Kriminálka by prehľadala jeho auto.
Viitasalo pevnejšie stlačil rúčky na taške a vystúpil na poschodie terminálu. Prešiel cez kaviareň s reštauráciou a ďalej do mužských záchodov. Keď za sebou zavrel dvere na kabínke a sadol si na misu, prvý raz pocítil, že je v pasci. Najhoršie bolo, že keď sa pozrel na peniaze v taške, pocítil súčasne, ako sa mu dvíha žalúdok i uvoľnenie. Vyrovná sa s tým, oni sa s tým vyrovnajú...

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x