bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Príbeh bielej Masajky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Príbeh bielej Masajky

Skutočný príbeh, ktorý sa stal medzinárodným bestsellerom a dočkal sa aj filmového spracovania.
Mladá švajčiarska podnikateľka Corinne sa počas africkej dovolenky na prvý pohľad zamiluje do urasteného masajského bojovníka Lketingu. Opustí kvôli nemu dovtedajší spôsob života v civilizovanej spoločnosti a bezhlavo sa vrhá do života v ďalekom kenskom buši. V neuveriteľne primitívnych podmienkach prežije raj i peklo a sen o veľkej láske sa čoskoro zmení na zápas o holé prežitie. Corinne sa statočne usiluje všetko zvládnuť, dokonca sa púšťa do obchodovania, ale po vyčerpávajúcich štyroch rokoch je na pokraji fyzických i duševných síl. Jedinou útechou je jej dcérka Napirai, s ktorou sa napokon vracia do Švajčiarska a začína odznovu... Napriek tomu na svoju africkú rodinu nezanevrie a po čase ju na diaľku finančne podporuje. Do Kene sa vráti až po štrnástich rokoch, keď sa tu nakrúca film podľa jej úspešnej knihy .

Z nemeckého originálu Die Weisse Massai (A1 Verlag GmbH, München, 1998), Züruck aus Afrika (A1 Verlag GmbH, München, 2003), Wiedersehen in Barsaloi (A1 Verlag GmbH, München, 2005) preložil Tibor Hrozáni a Denisa Pochylá Kečkéšová.

Detaily o knihe

Názov: Príbeh bielej Masajky

Originálny názov: Die weisse Massai+Wiedersehen in Barsaloi+Zuruck aus Afrika

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

krasna kniha (jankah, 2.7.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
doporucujem, doporucujem, doporucujem .... tak toto PANI KNIHA , krasna, putava, fascinujuca, smutna, vesela, dojimava, pravdiva.... mam ju precitanu viac krat ... tato kniha nieje stateny cas ... tato kniha je moja srdcovka

Očakávanie? (Diana, 15.8.2013) Odpovedať

Nemôžem hodnotiť, pretože tuto knihu sa len chystám prečítať a dúfam, že to bude aspoň taká dobrá kniha ako väčšina životopisov, cestopisov či románov čo sa odohrávajú v nádhernej Afrike. Už sa neviem dočkať!

Príbeh bielej Masajky (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
velmi sa mi páčil tento dojímavý a srdcervúci príbeh Švajčiarskej dievčiny-jej obeta kôli láske,až neuveritelné-ako napriek problémom,rozdielom v kultúre,v živote a krajine-hrdinka bola velmi statočná.Knižku som čítala dá sa povedať jedným dychom,no musím sa priznať,že prčítala som ju vlastne,až ked som ju videla sfilmovanú-dej ma tak chytil za srdce,že som si to musela aj prečítať a nelutujem.Som rada,že som túto prekrásnu knižku čítala a verím,že každá čitateľka,ktorá sa do nej začíta,neoľutuje,ako ja-no bude z nej nadšená a rada ju-ako ja-odporučí aj dalej.

nepochopitelne! neuveritelne! ale jednoznacne velmi zaujimave! (Marcela Erbanová, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nepochopitelne pre mna ako tam mohla biela zena svajciarka zit s masajmi v afrie uplne mimo civilizacie ale citala som to jednym dychom uplne fascinovana opismi a skusenostami z prvej ruky z jej vlastneho zivota v divocine! sledujem casto rozne cestopisy a vzdy ma fascinuje ako ludia ziju na inych kontinentoch a su spokojni a stastni a tuto to mate zaujimavo napisane priamo z prvej ruky z vlastnej skuseosti autorky co je uplne fascinujuce!

Biela Masajka (Katarína Hugyárová, 26.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto knihe som sa dostala náhodou, nevedela som o čom je. Tak som začala hľadať informácie a zisťovať. To že je to niekoho život som ani nechcela veriť. Pre mna úplne nepredstaviteľné. Dovolenka v Afrike a to začiatkom 80 rokov. Prvé strany som čítala skepticky, fakt je hlavná hrdinka tak naivná? V duchu som ju odrádzala od všetkých tých vecí, ktoré robila alebo sa chystala urobiť. Popritom som však obdivovala jej nezlomnú vôľu, nasledovať muža, úplne cudzieho a na začiatku sa na vlastnú päsť vybrať na neznáme miesta v buši, keď nevedela ani slovo v ich jazyku. Postupne ma kniha dostávala, radostné emócie pri znovu videní lásky jej života a trochu rozpačité pri rozhodnutí žiť v chatrči, spať na zemi, jesť alebo aj nejesť čo príde. Potom aj rozhorčené a nahnevané ako funguje systém podplácania a myslenia si že peniaze padajú z neba. Veľmi sa mi páčilo že 3 knihy sú spojené v jednu, takže som hneď dychtivo čítala ďalej. Celá kniha je veľmi emotívna, pokiaľ som ju čítala bola som len emočné klbko. Po dočítaní mi tak trošku odľahlo. Napriek koncu ( čo neprezradím ) to aj tak dobre dopadlo.

krásny príbeh (Mariana, 8.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ešte nikdy som neprečítala takú hrubú knihu za tak krátky čas :-). To bolo proste fakt na jeden dych. Najprv som videla filmové spracovanie a to ma nakoplo k objednaniu knihy a neľutujem. Je to krásny príbeh mladej švajčiarky Corinne, ktorá kvôli láske vymení blahobyt v rodnej zemi za chudobu a hlad v Keni. Ja som nenáročný čitateľ, tento žáner zbožňujem. Kniha patrí medzi topky v mojej knižnici, vrelo ju odporúčam všetkým čitateľom.

Príbeh Bielej Masajky (Veronika Kumorová, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som doslova zhltla...sú to tri knihy v jednom,je písaná zrozumiteľným prejavom. Milujem knihy o exotických krajinách a zaujíma ma život ľudí v buši a ich zvyklosti a zákony. Pútavé čítanie aj z osobného života autorky.Teším sa na štvrtú knihu, už som ju videla v letáku...vrelo odporúčam

dačo perfektné (Simona Potfajová, 1.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po dlhej dobe ďalšia chuťovka, od ktorej sa neviem odtrhnúť. Jednoducho čítam kde sa dá, a som strašne zvedavá. Včera sa mi stala príhoda, čítam druhú časť a vtom som si nevšimla že asi dvadsať strán je spojených omylom odzadu, tak som sa trochen pobavila, lebo tie strany som musela listovat odzadu dopredu. Som zvedavá ako to všetko skončí. Ale klobúk dolu pred hrdinkou príbehu. ))))) Keď ju začnete čítať, tak sa neodtrhnete, musíte íst jednoducho ďalej....)))))

Biela Masajka (Nikola Capeková, 21.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som si a prečítala všetky 3 časti a môžem len a len odporúčať :) Film som si taktiež pozrela a stal sa mojím oblúbeným ,veľký obdiv patrí aj samotnej autorke,že sa vzdala normálneho života a odišla žiť niekde do"divočiny",i keď príbeh neskončil happy endom,z knižiek som mala len a len pozitívne dojmy! Odporučam !!!!!!

Vyborna kniha (Monika H., 19.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala hlavne preto, ze opisuje skutocny pribeh, a samotny nadpis sluboval dobrodruzstvo, ktoremu som nevedela odolat. A nesklamala. Od prveho pismena az po posledne som hltala cely pribeh - pribeh europanky v pre nas tak odlisnej kulture, ako aj samotny opis krajiny, postav. Pri citani som sa uplne vzila do deja a presne si predstavovala hrdinku, ako preziva lasku, ale aj ako sa bori s problemami o prezitie. Obdivovala som ju cely cas a hovorila si, ze ja by som tak nedokazala zit ani chvilu. Fandila som jej, ked sa zamilovala a obetovala kvôli laske, s napatim cakala, ako si poradi s problemami, ktore boli na kazdom kroku a bola som smutna, ze ich laska nevydrzala. Tuto knihu vrelo odporucam!

Biela Masayjka (Miroslava Slovikova, 12.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som aj ja precitala s otvorenou pusou a so zaujatim, dakedy som sa tak vzila do deja, ze mi az zimomriavky behali po chrbte, ked si Corina vytrpela take nastrahy Afriky. Na jednej strane sa jej cudujem, no na druhej strane, laska a zamilovanie su silne stranky nasho zivota. Dufam, ze Corina si teraz so svojou krasnou dcerkou Naipirai ziju pokojnym zivotom.Vrelo odporucam zenam ktore maju radi romantiku ale aj dramu.

S otvorenou pusou... (EvČe, 2.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
..som ostala po prečítaní tejto knihy..Oceňujem, že konečne sa zhrnuli všetky tri diely do jedného, pohodlného a "kabelkového" formátu! ..Oceňujem aj, že sa autorka podelila o kusisko svojho života, a aj napriek tomu, že príbeh nepatrí k tým najnovším, má už svoje roky, o to viac je ale pútavejší. Zaujali ma opisy prírody, ľudí a najmä života v Keni, v buši a na africkej pôde. Pri čítaní som si uvedomila, aká som vďačná za život, aký mám, hoci je priemerný a úplne obyčajný! Nikdy by som sa nedokázala všetkého civilizovaného vzdať a odísť tisícky kilometrov, do krajiny, kde nikoho a nič nepoznám, zahodiť všetko za hlavu a hnať sa za láskou, tak ako to urobila autorka. Odporúčam knihu každej žene, mladej, staršej aj najstaršej, v tomto rozprávaní si každá nájde niečo na seba a uvedomíte si veľa vecí! Verte mi, kúpu a čas investovaný do čítania tejto knihy určite neoľutujete!

hurá (Zdenka Ružovičová, 15.3.2012) Odpovedať

konečne znovu vychádza Biela masajka a jej pokračovania! :) mám doma všetky tri, ale najlepšia je Biela Masajka.
Všetky komentáre (13)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x