bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hra

Henrik HP Pettersson je podvodníček, ktorý kašle na celý svet a robí si, čo mu zíde na um. Jedného dňa sa mu do rúk dostane mobilný telefón, ktorý, napočudovanie, o ňom kadečo vie. Prostredníctvom neho dostáva pozvanie, aby sa zúčastnil na mimoriadnom a fascinujúcom zážitku, na hre v alternatívnej realite, odohrávajúcej sa vo svete nič netušiacich ľudí. Po úspešnom splnení skúšobnej úlohy mu ponúkajú celý rad vzrušujúcich zadaní, ktoré filmuje, premieta a hodnotí uzavretá skupina ľudí na internetovej sieti. V rovnakom tempe, ako vzrastá napätie v jednotlivých úlohách, zvyšujú sa aj odmeny za ich splnenie a umiestnenie aktérov v toplistine. HP sa podujíma na čoraz riskantnejšie akcie a je pripravený urobiť takmer čokoľvek, aby mohol ďalej hrať. Policajná inšpektorka Rebecca Norménová je jeho pravým opakom. Vzala osud do vlastných rúk a v policajnom zbore sa jej črtá úspešná kariéra. Všetko by bolo dokonalé, keby neexistovali lístočky, čo jej niekto necháva v skrinke. Ich pisateľ vie až nepríjemne veľa o jej minulosti. O tajomstve, ktoré by nemal poznať nikto. Prečo sa s ňou niekto takto zahráva?

Zo švédskeho originálu Geim (Alfabeta Bokförlag AB, Stockholm 2010) preložila Mária Bratová.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

 

Detaily o knihe

Názov: Hra

Originálny názov: Geim

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

jednym dychom (Emily, 14.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Celkom zaujímavý námet. Oceňujem. Navyše aj dosť uveriteľné. Čo ak sme aj my obeťami pár vyvolených, ktorí sa len hrajú. Taká mini adrenalínová oddychovka...

Hra (Berdakova Veronika, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak tato kniha je napínava...stále máte pocit,že už niečomu prichádzate na koreň, no zistíte že ste znova skoro na začiatku. Stále vás drží V napätí A V strehu. Hra ktorá vidí A ovláda všetko...hráte alebo je to skutočnosť? Čo je realita A čo hra...kto priateľ A kto hráč? Ešte aj záver knihy vás myšlienkami ponechá V hre..(-: začnite čítať ale hlavne začnite hrať S HP(-:... Alebo S niekým iným....?!!?

Viac ako fajn :) (Donna, 19.2.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Mne sa táto kniha veľmi ľúbila. Je to niečo iné, ako bežné detektívny, či konšpiračné teórie...môže to byť pravda, a ani o tom nemusíme vedieť. Je na nás, či to budeme brať s nadhľadom, že je to kniha, fikcia, alebo či sa budeme rozčuľovať ako tomuto niekto môže uveriť. Podľa mňa super štýl písania, stiedaním príbehov o postavách, zvyšuje autor napätie (nemôžem tvrdiť, že som niekedy nebola aj ja nervózna, prečo zas o Rebece?! :D ). Odporúčam tým, ktorý majú radi detektívky, konšpiračné romány.

skvelá kniha (Katulik, 18.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dlhšie som po tejto knihe pokukovala, a keď som ju našla v kníhkupectve za skvelú cenu, neváhala som. Kniha je zaujímavá, dej je pútavý, občas ma nudili opisy Rebeccy, ale to asi preto, že som chcela vedieť ako sa to skončí s Henrikom HP Pettersonom, a musím uznať, že ten záver som naozaj nečakala. HOdnotím ako veľmi dobrú knihu a vrelo odporúčam každému :)

hra (Andy, 31.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Henrik Pettersson, alebo HP, sa dostal do Hry. "Náhodou" objavil mobil, ktorý časom "ožil" sám od seba a za splnenie jednoduchej úlohy mu ponúka 100 bodov a nejaké peniaze. HP úlohu splní a keď zistí, že sa nachádza v akomsi rebríčku popularity, chce ísť vyššie a vyššie bez ohľadu na následky. Hra má však jasné pravidlá a najdôležitejšie je, nepovedať o nej. Keď toto pravidlo HP poruší, je z Hry von. Keďže sa mu zapáčilo byť obľúbený, fascinuje ho, že bol konečne jednotkou, chce sa do nej vrátiť. Najprv za každú cenu. Neskôr, keď zistí, že je vlastne iba bábkou a koordinátor si s ním robí, čo chce, zmení názor. Túži po pomste. V knihe sa prelína reálny a virtuálny život HP a život jeho sestry Rebeccy, ktorá sa chtiac-nechtiac stala tiež trochu súčasťou Hry. Kniha zaujme obalom i anotáciou, avšak možno som príliš náročná na žáner krimi, čakala som trochu viac. Dej je písaný ľahkou, nenáročnou formou, mne osobne prekážalo aj množstvo anglických výrazov, či viet, ale nadšenec pc hier si určite príde na svoje. Bolo to pre mňa skôr oddychové, ako nejaké extra napínavé čítanie.

Napinave citanie (Dagmar, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Cakala som slabu kvalitu podla ostatmych hodnoteni ale bola som milo prekvapena.Doporucujem si je precitat

Hra (Kristína Opálková, 3.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma hned zaujala, najma obalom a reklamou. Namet aj zapletka sa mi pacili. Ale miestami som sa nudila. Hlavne pri etapach zo zivota Rebeccy. Mozno to bolo tym, ze som sa nevedela dockat kedy sa autor vrati spat k HP. Je to taka oddychovka a kupu rozhodne nelutujem. Napriek tomu je dynamicka a plna neocakavanych zvratov.

Hra (Kristína Opálková, 3.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma hned zaujala, najma obalom a reklamou. Namet aj zapletka sa mi pacili. Ale miestami som sa nudila. Hlavne pri etapach zo zivota Rebeccy. Mozno to bolo tym, ze som sa nevedela dockat kedy sa autor vrati spat k HP. Je to taka oddychovka a kupu rozhodne nelutujem. Napriek tomu je dynamicka a plna neocakavanych zvratov.

som sklamana... (Katarína Takácsová, 31.1.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
ako kniha a obsah je uzasny, len jedna vec sa mi nelubi a to ze urcite texty nie su prelozene do slovenciny. ja som chcela po slovensky si citat. ale ako obsah pribeh je super nemam stym problem, hned od zaciatku ma to ´´hytilo´´ . a nevedela som prestat citat :)

sklamanie (Ďuro, 4.11.2012) Odpovedať

neoslovila ma
knihu som si kúpil na základe "reklamy". Upútala ma anotácia, všade som videl reklamu na túto knihu, musel som ju mať. Hneď som ju začal čítať a neviem, nejako ma neoslovila. Nebola vyslovene zlá, prečítal som ju celú, no dosť často som sa strácal. Jednotlive etapy za života HP a Rebeccy neboli dostatočne oddelené a že sa jedná o inú časť som zistil až po pár riadkoch. Dosť mi to vadilo. Námet knihy je zaujímavý, možno keby bol inak napísaný. A možno je to tým, že som zvyknutý na akčnejšie knihy a lepšie napísané. Je to taká oddychovka ale keď chcete radšej si ju požičajte z knižnice, je to na jedno prečítanie, viac po nej nesiahnete

prehladnosť (Katka, 21.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
tie jednotlivé etapy medzi Henrikom a Rebeccou boli vždy oddelené hviezdičkou ...

je to naozaj len Hra? (Jana Čúzyová, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá ma zaujala hneď obalom aj obsahom. Je to príbeh mladého chlapíka Henrika HP Petterssona. Nemá prácu, je lenivý, skôr podvodník ako poctivý človek. Práve takých hľadajú a potrebujú. Získavajú ich na svoju stranu, ponúkajú im fascinujúci zážitok z hry v reálnom živote. Zadania úloh dostavajú cez mobil, ktorý „náhodne“ nájdu. Dostavajú body za splnenú úlohu, postupujú do ďalších levelov, stúpajú v rebríčku najúspešnejších hráčov. No zároveň sú v nej prísne pravidlá, ktoré sú prísne trestané. HP je Hrou úplne posadnutý, bez rozmýšľania plní stále nové a zložitejšie úlohy. No všetko končí v okamihu, keď nezvládne úlohu, ktorú dostal. .... Musím sa priznať, na tuto knihu som sa veľmi tešila, aj som si ju hneď kúpila a prečítala. Kniha je dynamická, dobre sa číta, sú tam nepredvídateľné zvraty. I keď mi trochu vadilo neprehľadné prelínanie úryvkov zo sveta HP a Rebbecy. Obsahovo mi pripomínala knihu Erebos, ktorá ma tiež veľmi bavila.
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Vážený HP!
Táto skúška má hodnotu 100 bodov.
Otestuj svoje sily, a ak ťa zážitok osloví,
sám sa rozhodni, či chceš pokračovať v Hre.
Tvoja úloha:
Na nasledujúcej zastávke do vlaku
nastúpi muž vo svetlom plášti.
Bude mať pri sebe červený dáždnik.
Na získanie 100 bodov je nutné, aby si mu dáždnik zobral,
skôr než vlak dorazí na Hlavnú stanicu.
Ak sa ti to podarí, odblokujem telefón, ktorý môžeš slobodne využívať, kým budeš účastníkom Hry.
Porozumel si?
Áno
Nie

Tak toto je fakt dobré, zazubil sa HP sám pre seba a stlačil Áno. Celkom ako v Mission impossible, chýba už len nevýrazný hlas rozprávača a telefón, čo sa odrazu vyparí.
This message will self-destruct in ten seconds...
Doteraz sa mu nepodarilo odhaliť, ktorý z cestujúcich spolupracuje s Mangem, ale to teraz nehralo až takú veľkú rolu. Veril, že vie, k čomu to všetko smeruje. Buď sa od neho očakávalo, že sa z toho vyvlečie, a potom si budú všetci týždne usierať z jeho zbabelosti, alebo, a to sa mu pri hlbšej úvahe videlo ešte pravdepodobnejšie, s dáždnikom si užije kopu psiny. Možno bude niekam privarený, možno z neho vystrekne voda alebo ho kopne elektrina, a pritom si jeden či viacerí cestujúci nafilmujú celé divadielko, aby sa Mange a kamoši mesiace bavili na jeho účet, lebo to dostanú aj na YouTube. Až svinsky dobre to všetko do seba zapadá. HP si povedal, že na zaradenie spiatočky je už neskoro.

Výborne!
Keď dostaneš pokyn, aby si začal hrať, pripni si telefón na odev kamerou smerom von, aby sme mohli sledovať, ako sa ti darí plniť úlohu.
Porozumel si?

Jasné, že pochopil. Telefón na odev, kamerou dopredu.
YouTube, here I come!
HP sa znova uškrnul. Ten prekliaty Mange je úžasne vynaliezavý. Svojím spôsobom by sa to dalo nazvať jeho osobným rekordom vo vymýšľaní podrazov. HP stlačil Áno a na prekvapenie zistil, že sa takmer zbavil opice.

Dobre, HP!
Toto je priamy pokyn na začatie akcie.
Veľa šťastia!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x