bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zajatec neba

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zajatec neba

Barcelona 1957. Daniel Sempere a jeho priateľ Fermín, hlavné postavy z románu Tieň vetra, znova podstúpia spoločné dobrodružstvo a spoločne odolávajú skúškam.

Keď všetko okolo nich nadobúdalo už usmievavú tvár, akýsi čudesný človek navštívi Sepmpereho kníhkupectvo a vyhráža sa, že prezradí desivé tajomstvo, čo už dve desaťročia ostáva skryté v temnej pamäti mesta. Daniel po spoznaní pravdy pochopí, že osud ho neľútostne privádza k tomu, aby čelil najčernejšiemu zo všetkých tieňov – tomu, čo sa rozprestiera v jeho vnútri.

 Zajatec neba je vynikajúci román, bohatý na intrigy a emócie. Dejové pásma z románov Tieň vetra a Anjelská hra sa v ňom spriadajú vďaka čarovnému literárnemu spracovaniu a privádzajú nás k záhade, ktorá sa ukrýva v samom strede Cintorína zabudnutých kníh.

Zo španielskeho originálu El Prisionero del Cielo (Planeta, Barcelona 2011) preložil Vladimír Oleríny.

Dostupné verzie titulu

Zajatec neba Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Zajatec neba

Originálny názov: El Prisionero Del Cielo

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Perfektná trilógia (Eva Remeselníková, 23.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je vyvrcholením jednej skvele napísanej trilógie! Keď si už človek po prečítaní predošlých dvoch kníh myslí, že v tretej ho nič viac nemôže prekvapiť, tak sa stane opak a čitateľ je opäť vtiahnutý do napínavého a zaujímavého deja. Obdivujem brilantnosť písania autora knihy Zafona. Človek sa zamyslí kam na to chodí, že dej knihy tak dokonale, ale zároveň pre čitateľa veľmi fascinovane zaplieta. Táto kniha ako aj predošlé dve knihy: Tieň vetra a Anjelská hra sú pre mňa spojením dobrodružného, viac - generačného románu s ľúbostnými prvkami a napínavým dejom!

Zajatec neba (Ľuboš, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je pre mňa osobne - celá (zatiaľ) trilógia - séria najlepších kníh aké som doteraz čítal. Od prostredia Barcelony, charakter postáv, dej, až po obdobie, do ktorého je vložený. Detailne popísané pocity postáv umožňujú čitateľovi lepšie pochopiť celý príbeh. Opisy prostredia sú dokonalé a dej má dostatočne rýchly spád na to, aby nenudil a zároveň nebol uponáhľaný... A teraz k samotnému Zajatcovi neba: je to akýsi medzičlánok pred „veľkým finále" ako povedal sám autor v jednom rozhovore. Približuje určité udalosti, ktoré sa stali ešte pred samotným prvým dielom a ukazuje nám ďalšie vzájomné väzby medzi postavami. Zajatca som prečítal jedným dychom. Vrelo vám odporúčam celú sériu. Milujem túto trilógiu, keďže som pred niekoľkými rokmi objavil knihu Tieň vetra, ktorá ma oslovila natoľko, že som hneď siahol po Anjelskej hre a následne po Zajatcovi vetra. Všetky knihy sú pre mňa čímsi tajomným, a aj keď ich čítam druhý, či tretí krát , vždy ma prekvapia a nadchnú zároveň. Tak to bolo aj pri tejto knihe, ktorú odporúčam ... toto je tá pravá knižná séria na čítanie..

dokonalosť sama (Janka, 26.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha! Rozhodne môžem len odporúčať. Rovnako ako aj jej predchodkyne – Tieň vetra a Anjelská hra. Určite ale odporúčam čítať všetky tri za sebou, tak ako boli vydané. Zajatec neba brilantne prepojil Tieň vetra s Anjelskou hrou (hoci som si myslela že tieto dve knihy veľa spoločného nemajú). Je to majstrovské dielo! Po jej dočítaní som bola v takom tranze, že som túžila čítať štvrtý diel, hoci zatiaľ žiaden nevyšiel. Tak ešte raz odporúčam, pretože tu nájdete všetko – záhadu, napätie, priateľstvo, lásku... a úplne vás pohltí!

Príbehy, ktoré stojí za to prečítať (Monika Galgócziová, 14.3.2013) Odpovedať

"Trilogia" kníh (Tien vetra, Anjelska hra a Zajatec neba) patrí medzi moje najobľúbenejšie knihy. V každom diely "trilogie" sa dozvedáte nieco o minulosti jej hrdinov, ktorá ich napokon dobehne. Každá kniha disponuje iným príbehom, ktorý sa však vzdy urcitým sposom dotyka osudov postav z knih minulych alebo dokonca buducich. Vrelo odporucam kazdemu milovnikovi dobreho citania. Urcite nebude lutovat a mozno sa tak ako ja budete vracat k tymto kniham a citat ich znovu a znovu :D

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Návštevník nemal záujem o moje slová, zato však venoval pozornosť pevnosti ebenových regálov a jasne dával najavo, že ho moje slová nudia.
– Mne sa všetky knihy vidia rovnaké, páči sa mi však modrá farba na tejto väzbe, – odvetil s pohŕdavým tónom v hlase. – Vezmem si ju.
Za iných okolností by som bol poskočil od radosti, že môžem predať knihu, ktorá bola najdrahším exemplárom v celom kníhkupectve, mňa však trápila predstava, že kniha skončí v rukách človeka, v prítomnosti ktorého mi zviera žalúdok. Čosi mi vravelo, že ak tá kniha opustí kníhkupectvo, nikto už nikdy z nej neprečíta ani prvý odsek.
– Je to veľmi drahé vydanie. Ak si, pane, želáte, môžem vám ukázať ďalšie vydania toho istého diela. Sú dobre zachované a za prístupnejšie ceny.
Ľudia s malou dušou sa vždy usilujú zmenšiť aj iných a neznámy, o ktorom som predpokladal, že jeho duša by sa zmestila do špendlíkovej hlavičky, mi venoval vrcholne pohoršujúci pohľad.
– Aj tie majú modrú väzbu, – dodal som.
Na bezočivosť mojej irónie nereagoval.
– Nie, ďakujem. Ja chcem tento exemplár. Na cene nezáleží.
Neochotne som prikývol a pobral sa k vitríne. Vytiahol som kľúč a otvoril sklené dvierka. Cítil som, ako sa mi oči neznámeho zabodávajú do chrbta.
– Všetko cenné býva vždy pod zámkou, – utrúsil potichu neznámy.
Vybral som knihu z vitríny a vzdychol som si.
– Pán je zberateľ?
– Dalo by sa tak povedať. Hoci nie kníh.
Obzrel som sa s knihou v ruke.
– A čo teda pán zbiera?
Neznámy mi ani tentoraz neodpovedal na otázku a načiahol ruku, aby som mu podal knihu. Musel som potlačiť nutkanie vrátiť knihu do vitríny a znovu ju zamknúť. Otec by mi nebol odpustil, že som za vtedajších čias prepásol taký výhodný obchod.
– Cena je tridsaťpäť pesiet, – oznámil som skôr, než som mu podal knihu, a tajne som dúfal, že cena zmarí jeho úmysel.
Bez mihnutia oka prikývol a vytiahol stopesetovú bankovku z vrecka na šatách, čo nestáli ani za deravý groš. V duchu som si pomyslel, či tá bankovka nie je falošná.
– Obávam sa, pane, že vám nebudem môcť z takej veľkej bankovky vydať.
V prvej chvíli som zamýšľal povedať mu, aby chvíľu počkal, kým odbehnem do blízkej banky rozmeniť peniaze a súčasne si overím, či je bankovka pravá, lenže nechcel som ho nechať v predajni samotného.
– Neobávajte sa. Bankovka je pravá. Viete, ako sa môžete presvedčiť?
Neznámy zdvihol bankovku proti svetlu.
– Pozrite na vodoznak. Na tie čiarky. A na celkovú hrúbku papiera...
– Pán je odborník na falšovanie peňazí?
– Všetko je falošné na tomto svete, mladý pán. Všetko, iba peniaze nie.
Strčil mi bankovku do ruky, zovrel mi ju v dlani a poklepal mi po hánkach.
– Drobné vám nechám a budem to mať k dobru pri mojej najbližšej návšteve, – povedal.
– Ale to je veľa peňazí, pane. Sedemdesiatpäť pesiet...
– Zídu sa vám.
– Pre každý prípad vám dám potvrdenku.
– Dôverujem vám.
Neznámy si s nie veľkým záujmom prezeral knihu.
– Je to dar. Prosím vás, aby ste ho odovzdali osobne.
Chvíľu som váhal.
– Zvyčajne kúpený tovar nezasielame, ale v tomto prípade veľmi radi a bez poplatku doručíme zásielku do vlastných rúk. Smiem sa vás opýtať, či to bude priamo v Barcelone, alebo niekde inde...
– Bude to v Barcelone, – odvetil.
Jeho chladný pohľad akoby prezrádzal roky hnevu a nenávisti.
– Želá si pán napísať nejaké venovanie alebo osobnú poznámku, kým knihu zabalím?
Návštevník nemotorne otvoril knihu na titulnej strane. Postrehol som, že ľavú ruku má umelú, zhotovenú z farebného porcelánu. Vytiahol z vrecka patentnú ceruzku a napísal zopár slov. knihu mi vrátil a obrátil sa mi chrbtom. Sledoval som, ako kríva k dverám.
– Boli by ste taký láskavý a povedali mi meno a adresu, kam máme knihu doručiť? – opýtal som sa.
– Všetko som uviedol, – povedal bez toho, aby sa obzrel.
Otvoril som knihu a nalistoval som stránku s venovaním, ktoré neznámy vlastnoručne napísal:

Fermínovi Romerovi de Torres, ktorý sa vrátil spomedzi mŕtvych a vlastní kľúč od budúcnosti.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x