bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Steve Jobs

Vydavateľ: Práh (Nakladatelství Práh, s.r.o.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Steve Jobs

Na podkladě více než čtyřiceti rozhovorů se Stevem Jobsem provedených v průběhu dvou let, a na základě více než sta rozhovorů se členy jeho rodiny, s přáteli, konkurenty, soupeři i kolegy - pojednává tato kniha o životě plném vrcholů i propastí a o pronikavě intenzivní osobnosti tvořivého podnikatele, jehož vášeň pro dokonalost a železné odhodlání zcela převrátily šest odvětví lidské činnosti: osobní počítače, kreslené filmy, hudbu, telefony, počítačové tablety a digitální tisk.

Detaily o knihe

Názov: Steve Jobs

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Lebo určite ovplyvnil našu generáciu :) (Martina B., 29.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi pútavé, myslím, že je to naozaj realistický životopis reálneho človeka s jeho plusmi aj mínusmi, ktorý bezpochyby ovplyvnil našu generáciu.... asi si pod vplyvom tejto knihy kúpim niečo so značkou nahryznutého jablka :-) rovnako, ako sa politikom odporúča, aby čítali Ako chutí moc od Mňačka, mali by manažéri čítať Jobsov životopis..... len sa bojím, že nepochopia, že Jobsovo čaro nespočívalo iba/prevažne v arogancii a tvrdohlavosti....

Steve Jobs (Erik Papík, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
O Apple jsem se dříve moc nezajímal, což mě zpětně mrzí, už jen z toho důvodu, že se jedná o naprosto přelomovou společnost, která přináší lidstvu naprosto nadčasové a designově nezaměnitelné produkty. Vzpomínám si, že jsme na střední škole pracovali na počítačích Apple II a všichni jsme se ptali a nadávali učiteli, proč zrovna my musíme používat „jabka“, když všichni ostatní jedou na PC. Až po přečtení životopisu Steva Jobse jsem si uvědomil, o jak významné stroje té doby vlastně šlo. To se týká i dalších produktů (iPod, iPad, iPhone,..), pomocí kterých Apple vždy nastolil novou éru a předčil tak konkurenty o několik let. Nikdy dřív jsem žádný životopis nečetl, takže nemohu porovnávat s ostatními, nicméně už teď musím (možná odvážně) prohlásit, že podrobněji a zajímavě sepsaný životopis se mi pod ruku nejspíš nedostane. Vše je podáno velice čtivou a zevrubnou formou, a to od Jobsova dětství až po současnost. Walter Isaac vedl rozhovory s mnoha lidmi (a samozřejmě s Jobsem samotným) a ponořil se do své práce natolik, že přiblížil Jobse, Apple, jeho spolupracovníky, konkurenty a další články počítačového, mobilního, digitálního a filmového průmyslu jak jen to šlo. Příjemným zpestřením jsou i fotografie uprostřed knihy, které se váží k jednotlivým kapitolám. Osobně bych se přimluvil i za přiložené CD s videomateriálem, neboť reklama „1984“ či prezentace z uvedení iPhone roku 2007 by neměly ujít pozornosti. Ale samozřejmě se dají dohledat na internetu. Životopis je psán zcela bez příkras a ukazuje tak pozitivní i stinné stránky Steva Jobse. Ten byl zcela posedlý dokonalostí a nic menšího ani neočekával od svých podřízených. Nežil pro život v bohatství, přepychu, ale kvůli své lásce k práci. Dokázal se vztekat a brečet jak malé dítě, překrucovat realitu, být nepříjemný a krutý k lidem, kteří nesplnili, co od nich požadoval, ale vždy měl svou vizi, kterou dokázal naplnit a přivedl díky ní firmu Apple na vrchol. Rozhodně nebyl ani vzorovým manželem či otcem, rodičům (především pěstounským) však dokázal, že převedl své sny v realitu. A odkaz Steva Jobse bude žít dál i po jeho smrti

zivotopis (Alžbeta Kelbelova, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi príjemná kniha. Autor zvládol bravúrne popis osobnosti jeho chovanie- nie vždy vhodné správanie a povahové črty. Velmi sa mi páči autorov popis prezentácií, ktoré robil Jobs a aj to , že sa nebál popísať aj jeho zlé stránky- aj moc zlé stránky, ktoré sme my bežný čitatelia nepoznali. Chýba mi tam viac fotiek zo života - je ich tam len pár ale možno je to bolo Jobsovo želanie. Odporúčam každému kto chce mať prehlad vedieť viac o vývoji Apple a všeobecne počítačov a tak. Manžela ohurujem pikoškami z knihy ..

Isaacson je pán (Pavel Kovářik, 30.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako stojí už v nadpise, Isaacson je skvelý. Podujať sa spracovať životopis, tak vplyvného človeka, akým bol Jobs a pritom si zachovať odstup, objektivitu a nadhľad. Najskôr som čakal ódy a chválospevy na Jobsa, ale už po pár stranách bolo jasné, že autor čitateľa nechce "balamutiť". Isaacson nám podsúva holé fakty, žiadna vata, proste spracoval život Steva Jobsa a ukazuje nám obraz človeka so všetkými jeho chybami, neresťami a komplikovanou povahou, ktorú pravdepodobne nikto na svete nepochopí, nikto sa nedokáže vžiť do kože tohto vizionára a autor sa o to ani nesnaží. Skvelým spôsobom osvetluje fakt, že Jobs bol proste výnimočne skvelý "bastard", ktorého museli všetci milovať a zároveň nenávidieť. Som presvedčený, že sám Jobs by sa nedokázal vykresliť lepšie ako to dokázal Isaacson.

********** 5 hviezdičiek je málo! (Andy, 21.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasný príbeh úžasného muža. Steve Jobs. Určite nie je náhoda, že autorom tejto biografie je Walter Isaacson, ktorý napísal aj životopis Alberta Einsteina, či Benjamina Franklina. Steve Jobs bol človek, ktorého ľudia milovali alebo zatracovali. Z knihy sa dozvieme o detstve, o tom, že Steve bol adoptovaný, o fascinujúcich začiatkoch "garážovej" firmy Apple. Nebol možno najmúdrejší, ale ovplýval predstavivosťou, inštinktom a jednoducho povedané iným pohľadom na vec. "Tvár sa, že máš všetko pod kontrolou a ľudia budú predpokladať, že to tak je." "Zákazník nevie, čo chce, pokiaľ mu to neukážete." Kniha je plná Jobsových myšlienok, ktoré budú aktuálne stále. Jednoduché pravidlá, ktorých sa držal. Steve bol kritický k sebe i k ostatným, často bol k zamestnancom arogantný, najprv urazil, potom pochválil, aj keď mohlo ísť aj o tú istú vec, všetko v mene napredovania. V knihe je popísaný aj komplikovaný vzťah Apple - Microsoft, ale nie je to len kniha o práci, je tu dosť zo súkromného života, o mnohých kotrmelcoch, ktoré prežil, či neskôr zápas s chorobou. Kniha bola napísaná na Jobsovu žiadosť, ale bez jeho zásahu. Je v nej proste pravda. Pravda o tom, aký bol, ako ho videli spolupracovníci, priatelia. Pre mňa je to jeden z najfascinujúcejších životopisov, aké som čítala. Steve Jobs je iKona, ktorá žila inak, myslela inak - jednoducho "Think different". Rozhodne si túto knihu treba prečítať.

Steve Jobs (Zuzana Hanuliaková, 10.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
a samozrejme mu patria všetky hviezdičky :-) jemu aj jeho knihe :-) škoda, že tych hviezdiciek tu nie je viac

človek s veľkým Č (Zuzana Hanuliaková, 10.3.2012) Odpovedať

Toto je neskutočný človek, ktorý dokázal tak veľa, že to VEĽA sa nedá ani opísať jedným slovom. Vďaka nemu sa APPLE stále zlepšovala a zlepšovala. Táto kniha je o jeho živote,o tom ako jeden človek dokáže pre ľudstvo tak veľa, do všetkého, čo vytvoril vložil svoje srdce, lásku. Písal v tejto knihe sám o sebe. Chcem len povedať, že vďaka tomuto človeku sa svet zmenil a aj keď tu už teraz nie je, vždy bude :-)pretože on pre svet a aj pre mňa znamená veľa.

zivotopis (Jozef, 7.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jobs bol tvorivý,inšpiratívny a charizmatický človek,perfekcionista,ktorý stavil na jednoduchosť.Kniha je písaná pútavo a hned na zo začiatku si túto osobu oblúbite. Jobsov svet najlepšie vystihuje applovské Think different. Skvelá kniha, ktorú odporúčam každému, kto hľadá inšpiráciu vo veľkosti, tvorivosti, vytrvalosti a snahe robiť veľké veci, aby prispel k rozvoju ľudstva.

:) (Majka Kuncová, 22.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborný životopis!!! už to je plus , že sa na ňom podieľal sám Steve Jobs len škoda, že už ho nestihol dokončiť.Obsahuje naozaj doležite fakty jeho podnikateľskej kariéry - konkurenčný boj medzi Applom a Micresoftom.Píše sa tam aj o jeho rezignácii, či zdravotných problemoch.Kto má rad životopisy tak vrelo odporúčam už len preto, že životopis je zostavený renomovaným spisovateľom, novinárom a riaditeľom CNN Walterom Isaacsonom.Oplatí si to prečítať.
Všetky komentáre (9)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x