bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nehanebné hry

Vydavateľ: Hladohlas (HLADOHLAS GROUP, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:185
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 24.04.2024 02:54

Lepšia cena: 10,91 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,17 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,99 €
Ušetríte: 1,82 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nehanebné hry

Slepá viera v Boha, moc peňazí a zvrátený sex prináša rozkoš aj utrpenie. Žien, detí i mužov. Každú postavu v románe poznačil, každá sa so svojou minulosťou vyrovnáva po svojom a nechtiac ubližuje. Sebe aj iným. Matka z lásky k dcére, dcéra z lásky k otcovi, starý otec tým ako žil. Dostanú šancu obrátiť osud? Dokážu vymazať minulosť a vrátiť sa do života? Príbeh so šokujúcim záverom, ktorý možno pobúri, ktorý prinúti zamyslieť sa nad životom. To všetko ponúka román Nehanebné hry autorky Evy Bielej Brndiarovej, ktorá zaujala hneď svojou prvotinou – románom Sila lásky, ktorý sa len rok po uvedení dostal do stovky Naj kníh Slovenska.

Detaily o knihe

Názov: Nehanebné hry

Objednávací kód NA325962

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

„Všetko je dôležité, len človek nie.“ (Eva Šranková, 11.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
– slová z knihy Nehanebné hry, o ktorej si dovolím napísať, že nie je určená pre tých, ktorí vyhľadávajú nenáročné a ľahké čítanie, román je určený najmä tým, ktorí majú radi tabuizované témy a hlboké myšlienky obohacujúce vnímavého čitateľa, ochotného aspoň na okamih pristaviť sa. Pod názvom Nehanebné hry nehľadajte erotiku a či ľúbostné scény, román zavedie čitateľa do malebnej dediny (úžasné sú autorkine opisy prírody, doslova som mala pocit, že sa ocitám priamo na miestach, o ktorých píše!) a Banskej Bystrice, kde sa odvíjajú jednotlivé osudy hlavných protagonistov: policajta Ivana, vychovávateľky Katky, jej dcéry Milky, starkého Jana, jeho priateľa Maca, mladučkej Viktorky a Viktora alias Tora, vzájomne poprepletané tak, že čitateľ sa takmer až na konci dozvedá, prečo sa všetko vôbec stalo. „Zlo, strach, vinu a trest. Vymyslel si ich človek, nie Boh sídliaci v každej živej bytosti, v každom kúsku zeme.“ – možno pri čítaní tohto príbehu budete cítiť bezmocnosť a zlosť, uvedomujúc si, že to, o čom si Brndiarová dovolila otvorene a bez príkras napísať, sa okolo nás deje. Tento román nie je iba akýmsi vyfabulovaným príbehom, zavrtáva sa hlboko, nešetriac spoločnosť, pohŕdajúc egoizmom, odhaľujúc, čo všetko nenávratne strácame. Rozhodne patrí k tým, ktoré nepustíte z ruky. Osobne ho môžem iba odporúčať. Na záver pridám zopár slov z knihy, ktoré sa ma hlboko dotkli: „Človek sa nerozprával s človekom, rozprával sa s vecou. Bolo to rýchlejšie, pohodlnejšie, ušetril čas. Raz ten čas bude hľadať, bude hľadať to, čo stratil. Dotyky, pohľad do očí, vôňu človečiny. Svet sa zmenil.“

doporučujem (jana, 10.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
ako predošle čitateľky, tiež som sa začiatkom knihy trocha ťažšie prebárala, ale potom ma to tak chytilo, že som ju nedokázala položiť, kým som sa nedostala k veľmi zaujimvému koncu a rozuzleniu... je to kniha, ktorú by si mali prečítať nielen mamičky dospievajúcich dievčat ale hlavne tie dospievajúce slečny, ktoré si myslia, že život je gombička a že každý chlapec to myslí dobre a úprimne... nie vždy je to pravda a prílišná dôvera môže škaredo bolieť

ťaživé spomienky vychádzajú na povrch v správnom čase.. (Danka, 3.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zvláštna kniha,začiatok trocha ťažký,chvíľku mi trvalo kým som si v hlave "upratala" kto,kde a s kým.Čakala som niečo na štýl klasického ženského románu kde sa hlavná hrdinka troška potrápi,pohnevá ale nakoniec všetko dobre skončí.Tento príbeh bol však o dosť iný.Bolesť fyzická i psychická,trápenie,ťažké spomienky tvoria podstatnú časť.Príbeh na mňa pôsobil pochmúrne,ťažko,šťastné okamihy sa objavili len sem-tam no napriek tomu v sebe niečo mal.Autorka dokonale opísala postavy,ich rozprávanie a spomienky mi veľakrát spôsobili zimomriavky.Perfektne prepojila osudy jednotlivých ľudí,vzťahy medzi nimi boli neskutočne poprepletané a samé vytvárali zápletku knihy.I preto ma záver naozaj dosť prekvapil.Páčila sa mi i téma do ktorej sa autorka pustila: sex,homosexualita,hriechy,násilie,náboženstvo..odvážne a hoci kníh s týmito témami je naozaj dosť,knihu v podobnom štýle som ešte nečítala.Nepôsobí vulgárne a lacno,naopak na mňa v určitých okamihoch pôsobila poučne.Knihu určite odporúčam no určite nie ako ľahké oddychové čítanie pred spánkom..

Nehanebné hry (Eva Ferančíková, 10.1.2012) Odpovedať

Nehanebné hry od Evy Bielej Brndiarovej by som vyhlásila za povinné čítanie pre ...násťročné, ale takisto aj pre ich matky. Aj keď prvými kapitolami som sa ťažko prehrýzala, nakoľko autorka si schválne nechávala súvislosti deja pre seba a predostrela ich vždy vtedy, keď som ich už ani nečakala, keď som listovala predchádzajúcu kapitolu, či som niečo neprehliadla. Dej celkom iný, ako by sme čakali od autorky, má spád, a knihu som prečítala za tri dni. Nedalo sa inak, bolo ťažké knihu pustiť z rúk.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x