bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Žena povrazolezca

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Žena povrazolezca

Rok 1525. Pár dní pred zložením sľubu utečie z kláštora Velebné brány novicka Magdaléna. V núdzi sa pripojí k bande kaukliarov, ktorú vedie Veľký Rudolfo, najslávnejší povrazolezec na svete. Tento zbožňovaný sukničkár ju od začiatku očarí. Po čase sa novicka doňho zaľúbi. Ale nevyspytateľný Rudolfo je aj členom tajomného spolku Deväť neviditeľných, ktorý stráži Knihy múdrosti vysvetľujúce najväčšie záhady ľudstva. Keď Rudolfo spadne z lana a zabije sa pri výstupe na Mohučský dóm, Magdaléna ako jediná tuší za jeho smrťou sprisahanie a vydá sa na nebezpečnú cestu – začne hľadať stopy...

Z nemeckého originálu Die Frau des Seiltänzers Bastei Lübbe GmbH & Co. KG, Köln 2011) preložil Platon Baker.

Detaily o knihe

Názov: Žena povrazolezca

Originálny názov: Die Frau des Seiltänzers

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

bez napätia (Ľudmila Lászlóová, 17.2.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha ma trošku sklamala, celý čas čítania som uvažovala,v čom to väzí....príbeh sám o sebe je zaujímavý, ale buď je zle napísaný,alebo je zlý preklad... Príbehu chýba napätie, autor nevie vytvoriť tú správnu atmosféru, udalosti sú tak nejako omdlo opisované...možno je to iba prekladom,neviem posúdiť... rovnako ľúbostné scény sú až smiešne neautenticky opísané,žiadna vášeň,akoby to písal 14ročný chlapec... Čitateľ sa nevie zahlbiť do deja...Príbeh je dobrý,ale je slabo napísaný podľa mňa... Som rada,že som si ju prečítala,ale druhýkrát by som ju nekúpila...

Čo všetko ešte história skrýva... (Tatiana Majerová, 13.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Hneď na začiatku musím prezradiť, že od samotnej knihy som čakala troška viac vzhľadom na meno autora. Príbeh ženy, ktorá utečie z kláštora a stane sa ženou povrazolezca, za ktorého umením je tajné spoločenstvo je určite zaujímavý. V príbehu sa objavujú známe historické postavy, ktoré ozaj oživujú dej a prezrádzajú o sebe skutočnosti, na ktoré čitateľ nie je veľmi pripravený... Príbeh síce podľa mňa skončí dobre, ale bez veľkého napätia, ktoré som očakávala, ale to samozrejme neuberá na kvalite samotnej knihy. Zaujímavé čítanie, ktoré opäť otvorí priestor skutočnostiam, o ktorých človek nemá veľkú predstavivosť.

Zena (Pelmaja, 22.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Dobre citanie,bola som zvedava, ci ju autor necha zit az do konca romanu.Zatial je to prva kniha od autora urcite si od neho este nieco precitam.

Výborná! (Ľubica Šťastná, 29.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia z radu kníh autora, ktorá stojí za to! Tentokrát sa ocitneme v 16.storočí medzi kaukliarmi a dozvieme sa o tajnom spolku, živote mnohých i významných osobností, sprisahaniach a Knihe múdrosti, pre ktorú mnohí prídu o to najvzácnejšie - život, ale i mnohé iné. Krásna kniha, krásny príbeh a pre milovníkov historického žánru mômem iba odporučiť!

a čítam... (Tamara Kolláriková, 27.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
a ďalších neskutočných pár strán mám za sebou :)

čítam a čítam ju (Tamara Kolláriková, 27.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem Vanderberga, prečítala som všetky jeho knihy. Ani táto ma nesklamala. Síce som ju ešte nedočítala, pri ročnom krpcovi to ide pomaly, doslova si kradnem vzácne minúty na čítanie :) Ale táto kniha podľa mňa stojí za to. Upútala ma už od začiatku a postupne sa to zamotáva... Aké bude rozuzlenie? Už sa neviem dočkať. Dieťatko moje, ideš spať aby mama mohla čítať :)
Všetky komentáre (6)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Stále si obzerala záhadného učenca. Na okamih sa jej zdalo, že vidí určitú podobnosť s neznámym, s ktorým sa stretla na mohanských nivách. Jeho tvár videla len vo svetle blikajúceho lampáša, ale čím viac sa prizerala spiacemu, tým nepravdepodobnejšou sa jej tá myšlienka zdala. Nielen Bombastov hlas, ale aj jeho zjav a jeho vystupovanie sa výrazne líšili od toho záhadného cudzinca.
Magdaléna sa chvela na celom tele. Márne sa snažila zadržať slzy, ktoré jej zrazu začali stekať po lícach, neboli to však slzy bolesti, skôr slzy nevýslovnej bezradnosti. Čo má robiť? Udalosti jej dávno prerástli cez hlavu. Pomyslela na útek, únik z diabolského kruhu, do ktorého sa zamotala.
Ale potom, vo svojom zmätku, začula Rudolfov hlas: Chceš sa búriť proti svojmu osudu? Teraz, keď som ťa zasvätil do najväčších tajomstiev ľudstva? Tvoju zvedavosť som uspokojil na tvoje vlastné želanie. A teraz sa chceš napriek všetkému dať na útek? Magdaléna...
Opojená Rudolfovým hlasom a obsahom jeho slov, krčila sa Magdaléna s pritiahnutými nohami v najzadnejšom kúte kajuty. Nevedela, ako sa tam dostala. Asi sa tam dovliekla štvornožky. Schovala si hlavu medzi kolená a túžila, aby už bolo ráno.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x