bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Večná noc (Upírska trilógia 3)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Upírska trilógia (3.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Večná noc (Upírska trilógia 3)

Od vypuknutia upírskej nákazy prešli dva roky. Svet sa navždy zmenil. Na zemi vládne nukleárna zima, bledé slnečné lúče sotva preniknú cez hrubú vrstvu tmavých mračien, aj to iba na dve hodiny denne. Planétu ovládajú nemŕtve monštrá, ľudská populácia je drasticky zredukovaná a veľkú časť z tých, čo prežili, chovajú upíri ako dobytok na krv v špeciálnych farmách. Budúcnosť ľudstva leží v rukách vyčerpanej skupinky vzbúrencov a Quinlana, napolo upíra, napolo človeka. Duchovný vodca odporu Ephraim Goodweather bojuje aj o život svojho syna Zacharyho, s ktorým má zlovestný Majster diabolský plán. S blížiacim sa okamihom konečného rozhodnutia sa ukáže, či je naozaj medzi vzbúrencami zradca a kto je ochotný vyčistiť od pliagy zem aj za cenu vlastného života.

Z anglického originálu The Night Eternal (HarperCollins Publisher, New York 2011) preložil Michal Jedinák.

Detaily o knihe

Názov: Večná noc (Upírska trilógia 3)

Originálny názov: The Night Eternal

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Bomba! (Monika Bistáková, 16.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tretí diel bol teda inak poprepletaný zvratmi, ktoré by som naozaj nečakala. Miestami som sa pristihla ako v duchu nadávam hlavnému hrdinovi jeho slabosť, dokončiť, čo si predsavzal, jeho sústavné poklesy sa ale potom kamsi vyparili práve vo chvíli, keď ho všetci najviac potrebovali. No a koniec! Bože! Ten bol teda riadne prekvapenie. Už som celú trilógiu otočila druhýkrát. ;)

Upír (Martina B, 1.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Záverečný diel ma nesklamal. Čítala som ho ako o život a teraz mi je aj trošku ľúto, že to tak rýchlo zbehlo :) Náboženský záver som akosi tušila už v druhom dieli, podľa mňa osviežil celú trilógiu. Vygradovaný dej, ako má byť, akcia, krv a boj, záverečný súboj o Zackovu dušu medzi Majstrom a Ephraimom bol napínavý. Všetky postavy som si obľúbila, či už to bol Fet, Nora, Gus, Eph, Setrakian, alebo aj zákerný a bezcitný Majster. Výborná trilógia, ktorá má v mojej knižnici čestné miesto :) Odporúčam všetkými desiatimi!!!

Vynikajúca (Táňa, 9.11.2012) Odpovedať

Hneď po tom ako som dostala Žihadlá (1časť) do rúk som nemohla prestať čítať, hneď na úvod som už cítila napätie a strach. Táto kniha všetko prekvapivo ukončila. Odporúčam ju všetkým, ktorí majú radi strach a nejaké to sci-fi.

prekvapive ukončenie knihy (Ďuro, 6.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak knihu som musel mať, pretože prvé dve ma dostali. Každá má niečo doseba. Prvá ma dostala opisom upírov, druhá mi pripadala slabšia no tá ma dostala Tykadlami, a tretia bola podla mňa najslabšia, no pri nej ma dostal koniec knihy, ktorý som vôbec nečakal. Super trilógia, dúfam že takých bude ešte veľa. Mám rád knihy pri ktorých ma aspoň občas pochytí strach sa pozrieť z okna, či otvoriť dvere, keď niekto zazvoní, presladených upírov tu už je veľa. Dúfam, že ešte niečo podobné u vás nájdem. Odporúčam všetkými desiatimi

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Poháňaný vnútorným popudom, zovrel domácej krk, pritlačil ju o nízky kamenný múr a pozoroval, ako sa jej tvár kriví od zdesenia. Pod prstami cítil silné, no jemné šľachy. Pobozkal ich a oblizol, ochutnával slaný, štipľavý pot. A potom sa do ženy prudko a hlboko zahryzol, rozorval jej kožu, zubami brnkal po tepnách ako po strunách harfy a nenásytne hltal vytekajúcu krvavú esenciu. Zavraždil ju, no nie ako obeť všemohúcemu Pánovi, ale preto, aby Ho pochopil. Túžil po poznaní. Po ovládaní. Chcel dobýjať a podrobovať.
Chuť krvi, smrť zavalitej ženy a ľahkosť, s akou prijal jej energiu, ho naplnili čírym vytržením. Loganie krvi stvorenej z esencie a slávy Boha – a zároveň narušenie prúdu Jeho vedomia, Jeho prítomnosti – privádzalo Ozryela do nepríčetnosti. Chcel viac. Prečo mu Boh, svojmu obľúbencovi, odopieral takú slasť? Prečo pred ním zatajuje ambróziu ukrytú v telách týchto nedokonalých tvorov?
Hovorí sa, že víno vykvasené aj z tých najhorších bobúľ chutí sladko.
Ozryelovi napadlo, ako potom chutí víno z najbohatších plodov.
Stál s bezvládnym telom pri nohách, preliata krv sa leskla vo svite mesiaca, a v hlave mal jedinú myšlienku:
Majú anjeli krv?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x