bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Štedrý deň vo Friday Harbore

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Friday Harbor (1.diel z 5)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Štedrý deň vo Friday Harbore

Keď šesťročnej Holly, ktorá nikdy nepoznala svojho otca, zomrie mama, dievčatko prestane hovoriť. Markovi Nolanovi, slobodnému mladému mužovi, sa zdá, že šesťročné dieťa k šťastiu nepotrebuje, no čoskoro príde na to, že pre svoju neter Holly urobí všetko, aby jej vrátil šťastné detstvo. „Začni tým, že ju budeš ľúbiť,“ požiadala ho sestra Victoria v poslednej vôli. „To ostatné príde samo.“ Ani Maggie Collinsová po smrti svojho manžela už nemá odvahu, aby sa znova zaľúbila, no páči sa jej detský svet fantázie a zázrakov. Keď do jej hračkárstva zavíta malá Holly, okamžite pochopí, že dieťa potrebuje vieru v zázraky. Traja osamelí ľudia sa ocitli na križovatke života. Každý z nich čoskoro uverí, že Vianoce sú obdobím, keď sa splnia aj najtajnejšie želania.

Z anglického originálu Christmas Day at Friday Harbor (St. Martin’s Press, New York) preložila Melita Albrechtová

Detaily o knihe

Názov: Štedrý deň vo Friday Harbore

Originálny názov: Christmas Eve at Friday Harbor

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

kráásna (Barbora Eliašová, 24.4.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Celá séria je nádherná. Zabudla som napísať komentár, tak to teraz napravujem. od Lisy sú všetky knihy naj:-)

Táto autorka to vie (Lucia Magátová, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najskôr som sa bála, že to nebude pravá Lisa. Anotácia nuda ako nejaký lacný film. A tá hrúbka? To si robí niekto srandu? Kde je zvyšok knihy? Ak toto dá Lisa, aby ma to dostalo je fakt druhá kráľovná v tejto oblasti. A čo myslíte? Áno, korunku by som jej darovala. Začiatok bol smutný. Dokonca som pri prológu slzila a to sa skladal, len zo 6 krátkych vetičiek, ale takých úprimných a zo srdiečka. Bolo to vlastne jedno jediné želanie, ktoré dokáže splniť naozaj len Santa/Ježiško. Bola som smutná, aj keď Holly zomrela mamička, im sestra a o malú Holly sa museli postarať dvaja strýkovia, ktorí toho o malých dievčatkách veľa nevedeli, ale bolo pekné, že sa Mark malej nezbavil a postaral sa o ňu. Sam mi najskôr nebol sympatický tými jeho rečami a tým, že ich k sebe nechcel zobrať, ale potom sa z neho vykľul vtipálek. Už sa na neho teším ako na hlavného hrdinu. Maggino hračkárstvo - raj na zemi s vílami a inými čarovnými vecami. Tam by som sa zrejme vedela zabaviť. Keď niekto miluje, čo robí je to vidno. Domček pre víly, ktorý vyrobila Maggie sa mi páčil a tie jej opisy (niekto by povedal výmysly - ja nie) sa mi tiež veľmi páčili. Maggie mala okrem obrovskej fantázie aj obrovské srdiečko. To ako sa starala o toho nie moc pekného, všetkými chorobami skúšaného psíka, ktorý ale kašlal nato a myslel si, že je krásny a asi aj zdravý, tak to bolo milé. Niektorí ľudia sa nevedia starať ani o zdravých psíkov a nieto ešte o takých, ktorých by nik iný nechcel. To hovorí za všetko. Takže Maggie si jednoducho musíte obľúbiť. Mark pracoval s kávou a veľmi pekne a lákavo tam o nej hovoril. Hodím vám sem malú ochutnávku. Rád začínam deň s novinami a jamajskou kávou Blue Mountain. Popoludní si pochlipkávam ďalšiu šálku a pritom nadávam na ragbyové mužstvá Mariners alebo Seahawks. Páči sa mi predstava, že v jedinej šálke kávy sú chute z miest na svete, na ktoré sa nikdy nedostanem. Chute z tanzánskych svahov Kilimandžára, z indonézskych ostrovov, z Kolumbie, Etiópie, Brazílie, Kamerunu... Páči sa mi aj to, že vodič kamióna si môže pochutnať na rovnako dobrej káve ako milionár. No najviac zo všetkého mám rád ten rituál. Pitie kávy spája priateľov, je príjemným zakončením obeda či večere... a môže sa stať, že príležitostne priláka krásnu ženu do môjho bytu. Po tomto mám chuť na kávu (a to kávu nepijem). Toto dokáže len Lisa. Tak čo navnadila som vás na kávu alebo aspoň na knihu?

Vrelo odporúčam (JankaP, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som prečítala za 3 hodinky a vôbec som nevnímala čas. Toto je typ knihy, pri ktorej vás dej tak pochytí, že neskončíte, kým ju nedočítate. Veľmi pútavá, so skvelým koncom a miestami aj veľmi vtipná. Odporúčam každému

Lisa (Veronika Berdáková Pavlík, 27.4.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Dobrá autorka, kniha sa mi páčila , druhá časť ma zaujala viac ale aj táto bola super. Dosť krátke pre mňa taká jednohubka za tri hodinky som ju mala ale stála za to. Páčia sa mi takéto rodinné série. V druhej časti sa tiež miestami spomína tento pár. Pekné

Krásna (Dominika Klanicová, 24.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som prvýkrát držala v rukách túto knihu, popis vzadu na knihe ma zaujal, ale keď som videla, že má len 120 strán, tak som chvíľu aj uvažovala, či ju vôbec ísť čítať, pretože zo skúsenosti viem, že niektoré knihy, ktoré sú extra krátke, za veľa nestoja. Ale to sa o tejto nedá povedať :) Holly som si zamilovala hneď od začiatku, keď jej umrela mama, tak mi aj slzy vyšli a čítala som ju ako námesačná :) Nevedela som sa od nej odtrhnúť, dúfala som, že Mark a Sam jej dokážu pomôcť, aby zase začala hovoriť a úplne najlepšia bola ich reakcia - Holly, teraz nie. A potom to Markovi došlo, čo sa stalo a skoro mu oči vypadli, keď zistil, že ho Holly oslovila :) Po prečítaní tejto knihy som mala neopísateľné pocity :) Človeka to až tak hreje pri srdci, keď sa všetko na dobré obráti a tu dvojnásobne :) Mark v úlohe otca sa mi páčil, aj keď on sa toho bál, ale šlo mu to podľa mňa skvele :) Jednoznačne odporúčam :)

Lisa ... (Michaela P., 28.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
... nesklamala. Dlho som nečítala žiaden jej príbeh, v poslednej dobe mi prišli ako cez kopirák, ale voľná chvíľka dala - nedala dostala som sa k tejto knihe. Príbeh bol tak dokonale spracovaný a tak krásny, dokonca smutný zároveň. Osvedčila sa stará dobrá pravda, že male deti vedia niektoré veci vytušiť lepšie ako my "dospeláci". Popri čítaní som si predstavovala ako asi by bol tento príbeh sfilmovaný. Vedela som si dokonale predstaviť atmosféru malého mestečka Friday Harbore. Skutočne krásny príbeh na jedno nedlhé popoludnie. A som presvedčená, že keby autorka napísala i o 100 strán viac na čaru knihy by to určite neubralo :)

Kniha pre všetkých (Andrea, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia nádherná knižka od Lisy Kleypas. Prečítala som ju za jeden deň. Život troch bratov sa zmenil, keď dostali malú do opatery. Prišli na to, že život nie je len o "drsnosti" ale vedieť aj snívať. Kniha je plná momentov prekvapení. Odporúčala by som knihu nielen pre ženy, ale aj pre pánov - ako niekedy dokáže život neplánovane zmeniť životy druhých ľudí. :)

som sklamaná (Lussiii, 4.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
počtom strán,keby sa viac rozpísala a nechala pohltiť dejom trochu detailnejšie, určite by to bola omnoho lepšia kniha,pretoža Lisa vie písať fantasticky...

prijemne citanie (Petra, 5.1.2013) Odpovedať

Prijemne citanie i ked od Kleypasovej som uz citala aj lepsie knizky...Mozno to bolo tym malym poctom stran, mozno aj trcsku dejom i ked peknym...Druha kniha tejto serie sa mi pacila o nieco viac...Aj tak odporucam...

pekná kniha na jeden hlt (Ivana Drgová, 19.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pekná kniha z podania opäť skvelej autorky Lisy Kleypas. Aj keď má kniha malý počet strán, očarila ma svojou hravosťou,láskou k dieťati a hlavne vrúcna vernosť zosnulému manželovi. Zabezpečiť pocit bezpečia dieťati a hlavne vytvoriť rodinu po smrti blízkej osoby je neuveriteľne ťažké, ale hrdinovia z Friday Harboru to zvládli svele! Knihu som "zožrala" na jeden hlt, môžem povedať že čas strávený pri nej bol veľmi príjemný! preto každej milovníčke romantiky vrelo knihu odporúčam :)
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x