bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ihrisko

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ihrisko

Trinásťročný Masliak má ťažký život. Všetci sa mu v jednom kuse vysmievajú, lebo je tučný. Neznáša predmestie, kam sa jeho matka presťahovala po rozvode, a najradšej by sa vrátil k otcovi do New Yorku. Nie je v pohode ani v škole, ani doma, ba ani obľúbené výlety za otcom často nedopadnú podľa jeho predstáv.
A ešte k tomu musí dvakrát do týždňa chodiť za otravnou psychologičkou Liz, ktorá sa usiluje odhaliť, čo sa vtedy stalo na ihrisku – prečo jeden chlapec skončil v nemocnici a druhý s podmienečným vylúčením zo školy. Masliak je zo všetkého zmätený, nerozumie ani sám sebe, nieto ešte ostatným. Silou-mocou sa usiluje získať si rešpekt spolužiakov, ale väčšinou to vypáli skôr naopak. Všetci sa tvária, že mu chcú len dobre, ale každý mu radí niečo úplne iné. Masliak stojí pred rozhodnutím, ktorým smerom sa vydá, lenže hľadanie tej správnej cesty nie je jednoduché.

Z anglického originálu Playground preložila Elena Guričanová.

Detaily o knihe

Názov: Ihrisko

Originálny názov: Playground

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

kniha Ihrisko 50 cent (Marta Rovná, 18.11.2018) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu sme kúpili pre základnú školu ako učebnú pomôcku - prevencia voči šikane. Odporúčam aj iným školám. Možno aj stredným. Väčšina literatúry na túto tému sú odborné knihy. Ja osobne som to prečítala s menšími prestávkami za 3 dni. Kniha je inak výborne preložená, čitateľa teenegera určite osloví aj použitý slang, občas je to akoby sme počuli hovoriť aj tých našich teenagarov.

knižka pre mládež aj dospelých (Dominika Halcinová, 23.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pohodová kniha, ktorá vás už od prvej strany drží v napätí, ako bude dej pokračovať.Priznám sa, že som túto knihu kupovala pre syna, ale na začiatku som si nebola istá, či mu ju dám čítať. Hlavný hrdina knihy nepatrí totiž k ukážkovým, slušným deťom a nie je dobrým príkladom.Je zaujímavé sledovať prácu psychologičky s chlapcom.Vedieť, kedy hovoriť a kedy vypočuť...V nej našiel Masliak časom nečakanú kamarátku, ktorá ho nasmerovala v živote niekam, kam ani netušil, že by sa mohol aj on dostať.Túto knihu odporúčam mládeži,aby pochopili nezmyselnosť zlých skutkov a rodičom, aby venovali deťom svoju pozornosť, lásku a pomoc vo chvíľach, keď sa cítia samé.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď som uňho bol naposledy, foter v sobotu večer vykopol Diane z bytu. Tvárila sa, že jej to neprekáža, lebo aj tak musela ísť do roboty a ona predsa za jednu šichtu zarobí viacej než ten lenivý somár za celý týždeň. Keď vypadla, vyhlásil, že ma vezme do kina a môžem si vybrať akýkoľvek film, stačí povedať.
To je ďalší rozdiel oproti matke: ona ma do kina neberie nikdy. Tvrdí, že to je škoda peňazí, keď na rovnaké sprostosti môžem civieť v telke zadarmo. A vraj aj totálna strata času. Všetci vieme, že pre matku je čas vzácny ako zlato. Odkedy sme sa odsťahovali od fotra, aby sme mohli „viesť lepší život“, matka strávila každú sekundu buď na dvojitej šichte v nemocnici, kde robí sanitárku, alebo na kurze pre zdravotné sestry, alebo za knihami. Alebo totálne odpadnutá v posteli. Sama povedala, že okrem toho skoro nič nestíha.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x